понеділок, 2 квітня 2018 р.

Навіяне засіданнями комісій.


    В продовження теми засідань комісій законності та бюджету і фінансів, хотілося висвітлити ще кілька знакових моментів, які є визначальними для теперішньої влади в селищі та розуміння громадою, що таке теперішня влада і як це розуміти.
       І не зважаючи на всі зусилля совєцької преси переконати широкі маси трудящихся, що лихоголова є керівником та організатором важливих громадських процесів, на кожному засіданні сесії чи комісії, чи іншому засіданні ці всі твердження та судження совєцької преси спростовуються. 
Так відбулося і в понеділок 26 березня 2018 року. Яскраво це проявилося при обговорення як передачі майна та установ сфери культури з району до ОТГ, так і при черговому затверджені штатного розпису селищної ради.
    Говорячи про передачу майна цікавим виявився епізод з автомобілем будинку культури, який чудовим чином зник з переліку майна, яке передавалося новоутвореній установі – Варвинському будинку культури. При цьому керівник відділу культури ледве не лопнув від злості, та був дуже обурений від такого нахабства того хто готував цей проект рішення. Виявляється, що перший заступник голови свідомо не вніс цей автомобіль до переліку майна БК, щоб при передачі залишити його як майно селищної ради, відповідно для використання всіх відділів та органів самоврядування. Саверська під час цих перепитій взагалі мовчала. І в цій ситуації виникає питання чи це її ідея і її висловив перший заступник, бо вона в силу якихось причин не хотіла чи не могла це озвучувати в очі Бузікевичу? Чи в Кального, як першого заступника своя гра, своя кухня? Але не зважаючи чи перший чи другий варіант ближче до дійсності, невже це позиція голови сидіти в кущах чи ховатися за спиною заступника, і чекати як же ж там все закінчиться. Бо як алею звьозд тулити – я голова, а як вирішувати справді важливі справи – так я вже не дуже і голова, я в кущах.

    Що стосується автомобіля БК, як транспортної одиниці, яку можна і треба використовувати на користь громади, то тут аргумент першого заступника вагомий, але за умови його цільового використання, а не в Прилуку поїхати по базарам та магазинам вештатись, хоча з використанням авто БК теж не все зрозуміло.
   Питання збільшення штатного розпису також яскраво змальовує разброд і шатаніє в головах депутатів так і в голові лихоголови; і не тільки в головах. Те, що РДА буде скорочувати відділ надання адмінпослуг, було ясно ще місяць тому. Те, що цей відділ потрібно буде створювати в ОТГ – це неминуча дійсність. Але місяць пройшов, а рішення не прийняте. Де ж голова, що вона координує? Хіба загін благоустрою. Як можемо бачити з відповідного відео лихо голова по наобіцяла одному те, іншому інше, а третьому десяте, і на думці своє, а дуля в кишені. Тут тобі головбух у фінансовий відділ на чотирьох осіб штату, тут тобі прибиральниця ще одна, тут тобі ще щось. І я повністю згоден як з головою фракції Аграрної партії Гайдаєм М.В. і головою комісії з бюджету та фінансів Гармашем В.І., обіцянок лихо голова надавала штат не роздувати, а насправді робить свою справу, виконує свої обіцянки комусь, а де гроші брати на той штат? Але це не цікавить ні її ні більшість апарату, бо вони ж впевнені, що їм зарплата буде разом з преміями в 100 та більше відсотків, мабуть щось знають.



    Роботи апарату особливо і не видно, а штат постійно розширюється, де брати під це бюджет, що і як можна реалізувати з будівництва чи реконструкції якщо все буде проїдатися?
    Так що шановні оце і вся голова, оце і вся координація.
30.03.2018
Павленко Дмитро

1 коментар:

  1. 9 коментарів:

    Марія Іванівна31 березня 2018 р. о 21:46
    Хай гайдай виділить кошти ветеранській організації

    Відповісти

    Анонім31 березня 2018 р. о 22:40
    Діма а кому там у апараті селищної ради розбиратись.Фінансового відділу не має, голови теж. Чим далі - тим цікавіше.

    Відповісти

    Анонім1 квітня 2018 р. о 09:19
    В кращі часи зазначена ветеранська організація працювала на громадських засадах. Так і повинно бути.

    Відповісти
    Відповіді

    Анонім1 квітня 2018 р. о 20:03
    Ентузіазм має обмежений термін дії.

    Відповісти

    Олга Іванівна2 квітня 2018 р. о 00:29
    Я, погоджуюсь з дописувачем,що керівник ветеранської організації повинен працювати, якщо він хоче захистити ветерана, але тільки на громадських засадах. А якщо цей керівник думає про зарплату, то він виконує інші фукції.
    Пригадаймо перших керівників цього поважного громадського руху
    Сисуненка С. А., Кутового Є.П., які щоденно на безоплатній основі робили все можливе і неможливе по захисту наших ветеранів. Вони були керівниками з великої літери і тримали під контролем кожного ветерана, особливо одинокого... Вони не могли допустити щоб у домівках ветеранів було холодно, щоб не було нелюдського відношення до них в тих установах, куди звертався ветеран.Постійно велалась робота президії ради з керівниками всіх рівнів у разі неналежного відношення до такої категорії людей. Маючи великий життєвий досвід, ці громадські діячі вміло і впевнено тримали на контролі всі наболілі питання ветеранів як з керівництвом району, так і місцевими керівниками підприємств, установ та організацій.
    Що ми маємо зараз?
    Так, час змінився. Все перейшло в гроші, на жаль, навіть і у ветеранській організації. Чи могли ми собі тоді уявити, щоб Сисуненко С. А. чи Кутовий Є.П. вимагали коштів собі на зарплату, розуміючи те, що їхні первинні організації працюють на безоплатній основі, та знаючи також про те, що не вистачає фінансування працюючим бюджетним установам. Враховуючи сучасне життя можна десь зрозуміти про необхідність виділення коштів на гуртки, на оплату опалення приміщення і т.д. Хоча і тут виникають питання,- а чиї ті приміщення і чому їх не оплачує той, чиї вони є?
    Але цинічно вимагати собі зарплатню- це вже занадто!
    Проте, саме головне є те, що Сисуненко С.А. чи Кутовий Є.П. були поза політикою. Їх ціль була єдина-це зпахист ветерана. Все вище описане важко порівняти з сучасністю. Обставини змінились, але як і тоді, люди й зараз є різними. В одного совість є, в іншого ж її абсолютно немає. А те, щоб політика лізла до ветеранських організацій-це нонсенс. Та якщо ж так сталось що нахабним чином і влізла спекулюючи ветеранами, а як ми знаємо, теперішний керівник ветеранської організації Качаєва служить Аграрній партії-тій політичній силі, яка на минулих виборах викинула на агітацію великі кошти в тім числі і за Качаєву, то можна і потрібно не вимагати з бюджету коштів, а допомогти фінансами ветеранській організації.
    З повагою,
    Ольга Іванівна, ветеран праці

    Відповісти

    Анонім2 квітня 2018 р. о 02:18
    Качаєва - член аграрної партії. Нехай партія профінансує ветеранів.

    Відповісти

    Анонім2 квітня 2018 р. о 10:23
    Поза сумнівом, що таку установу треба залишати поза політикою. А Качаєву за такі негідні керівника вчинки необхідно звільнити з займаної посади. Використовувати посаду для агітації за ту чи іншу політичну силу недопустимо. Нехай бабуся відпочине.

    Відповісти

    Анонім2 квітня 2018 р. о 12:34
    Підтримую.пора всім бабулям на пенсію:-)

    Відповісти

    Анонім2 квітня 2018 р. о 22:39
    А хіба вона не пенсіонер? вона ж получає пенсію, казали все життя в райкомі робила а тепер таке чудить. Добре пристроїлась. І дивіться хто її підтримує! Ба! Знакомиє всє ліца!
    Тут прямо необхідна декомунізація.

    Відповісти

    ВідповістиВидалити