вівторок, 24 квітня 2018 р.

Майно повинно бути повернено у власність громади селища


     Це вже не така давня історія щодо відчуження приміщень бувшого готелю «Берізка». Але, щоб читач зрозумів про що іде мова нагадаю її суть.
     22 серпня 2006 року на засіданні 4-ї сесії 5-го скликання Варвинської селищної ради було прийнято рішення «Про відчуження частини приміщення готелю «Берізка» КРУ в Чернігівській області». Згодом текст прийнятого рішення було змінено селищним головою та секретарем ради на наступний «Дати дозвіл селищній раді продати 11/200 частин не житлової будівлі по вул. Шевченка, 35 в смт. Варва контрольно-ревізійному управлінню в Чернігівській області за ціною, зазначеною у витязі з Реєстру прав власності на нерухоме майно, виданим Прилуцьким МБТІ».



     Вся ця афера проходила у зговорі таємно від депутатів і громади між бувшим селищним головою В.Гиленко, секретарем ради Н.Капко та начальником КРУ М.Алексієнко.
А згодом і було здійснено сам продаж комунального майна органу державної влади, що не передбачено законодавством України. Закон України «Про передачу об’єктів права державної та комунальної власності» регулює відносини, пов’язані з передачею об’єктів права державної власності у комунальну власність територіальних громад, а також об’єктів права комунальної власності у державну власність. Така передача здійснюється безкоштовно.
     Тоді продали за копійки, а тепер можна було б продати за гривні. До речі хочу зазначити, що розумні господарі під час розрухи майно не продають, а навпаки скуповують за безцінь.
     Ось так, контрольне-ревізійне управління, яке очолював тоді наш герой М. Алексієнко замість того, щоб контролювати, злочинним шляхом, за безцінь привласнило нерухоме майно громади Варви. 
     Звісно, за моєю позовною заявою Варвинський районний суд 30 серпня 2007 року визнав вище зазначені рішення Варвинської селищної ради незаконними і їх скасував. Рішення набрало законної сили 12 лютого 2009 року. Ось тут би, прояви свою принциповість та досвід роботи селищний голово П.Скудний, і поверни нерухоме майно громаді. Так ні. Не зміг, не схотів або побоявся.





     Не хоче повертати нерухоме майно у власність громади з 2011 року і селищний голова В.Саверська-Лихошва.   На мої неодноразові звернення на загальних зборах, сесії ради відповідає: «Не я його відчужувала і не я його буду повертати». Але ж це прояви службової недбалості. Та і врешті відповідальності перед громадою.
     А ось недавно, 29 березня 2018 року, селищний голова В.Саверська-Лихошва внесла на розгляд селищної ради та підписала рішення: «Надати згоду, як співвласника, щодо можливості державної реєстрації права власності на нерухоме майно площею 11/200 частини, яке знаходиться за адресою: Чернігівська область, Варвинський р-н., смт Варва, вул. Шевченка, 35».   Правда, тільки в рішенні не зазначено хто ж співвласник?
     Тож як бачимо, ця історія, щодо нерухомого майна громади продовжується. Замість того, щоб визнати договір продажу недійсним і повернути нерухоме майно у комунальну власність, селищний голова разом з депутатами приймають чергові незаконні рішення.
     Тому я змушений був подати 12 квітня цього року заяву про вчинення кримінального правопорушення селищним головою В.Саверською-Лихошвою щодо неналежного виконання службових повноважень та зловживання владою до Варвинського відділення поліції. Та звертаюся до депутатів селищної ради про скасування прийнятого рішення. Які на мою думку, приймаючи рішення, не знали обставин цієї справи.
     Ось так, селищний голова В.Саверська-Лихошва, на справді захищає інтереси громади. То не знала за автовокзал, то за ринок… А що далі? 

       Голова ВРГО «За права споживачів», мешканець Варви                            В.П.Остапець          


7 коментарів:

  1. Молодець .Таких би побільше.

    ВідповістиВидалити
  2. І таких...

    За рік Ляшко "заробив" 20 мільйонів і будинок у Козині

    За 2017 рік лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко отримав дохід в розмірі 20,6 млн. грн.

    За даними декларації нардепа, із зазначених коштів 571 тис. грн. Ляшко виграв у лотерею “Фаворит спорт”; близько 1,78 млн. грн отримав в якості банківських відсотків; майже 17,78 млн. грн – від надання майна в оренду і відчуження нерухомості.

    Крім того, 512 тис. грн Ляшко отримав у вигляді заробітної плати та на виконання депутатських повноважень.

    Дохід його співмешканки Росіти Сайранен, склав 559 тис. грн від відчуження майна.

    Разом з тим Ляшко отримав право власності на житловий будинок у Козині під Києвом площею 357 кв. м і вартістю 11,2 млн. грн, і на земельну ділянку площею понад 6500 кв. м у цьому ж населеному пункті. Там же він орендував частину житлового будинку.
    Як і у попередній декларації, Ляшко зазначив, що володіє 6 земділянками в Княжичах і квартирою площею майже 100 кв. м у Києві. При цьому у декларації за 2017 рік відсутня квартира площею 367 кв. м у Києві, власником якої Ляшко був минулоріч.

    У спільній власності зі співмешканкою у нардепа – дачний будинок та земельна ділянка у Києві.

    У банках нардеп має 4,45 млн. грн, 713 тис. доларів, готівкою Ляшко тримає 484 тис. доларів і 70 тис. євро, а також 839 тис. грн.

    Крім того, минулоріч нардеп орендував автомобіль Toyota Land Cruiser 200, а у власності Росіти Сайранен з’явився Mercedes-Benz GLE 250.

    Як відомо, лідер РП, нардеп Олег Ляшко задекларував виграш в Українській національній лотереї загальною сумою в 571,045 гривень. У представництві Української національної лотереї відмовились коментувати виграші Ляшка чи інших гравців, заявивши, що це конфіденційна інформація.

    25 жовтня у НАЗК, а 27 жовтня – у НАБУ заявили, що найближчим часом перевірять декларацію Ляшка щодо декларування виграшу у лотерею.

    26 лютого Солом’янський райсуд м.Києва надав доступ детективам НАБУ до документів щодо всіх виграшів Ляшка.

    Інтерфакс-Україна

    ВідповістиВидалити
  3. i в цьому скрiзь прослiдковуеться рука Москви

    ВідповістиВидалити
  4. Рішення суду було 30 серпня 2007 року, а Остапець був депутатом селищної ради протягом листопада 2015- січня 2018 року і у власність громади будівлю не повернув, хоча наскільки я знаю депутатами минулого скликання приймалося рішення яке дозволяло йому представляти інтереси селищної ради у суді. Його також по цій логіці необхідно притягувати до кримінальної відповідальності щодо неналежного виконання службових повноважень та зловживання владою.
    І чому Остапець звертається до нині діючих депутатів про відміну рішення а сам будучи депутатом цього не зробив??? Що заважало "танцору" маючи права депутата щодо ініціювання даного питання не зробити це самому???

    ВідповістиВидалити
  5. Пане Остапець, а що це за така утаємничена і законспірована органазація головою якої Ви є?
    1. Можливо Ви відкриєте кількість члені громадської організації, чи хто є її засновниками.
    2. Проінформуйте громадськість чи дана громадська організація має статус юридичної особи?
    3. І де можна ознайомитися зі звітуванням керівника даної громадської організації перед його членами (учасниками) про пророблену у 2017 році роботу?
    А то у мене складається враження, що Ви прикриваючись красивою вивіскою громадської організації вирішуєте свої міркантильні інтереси.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тут класика жанру:
      " А в ответ — тишина:
      Он вчера не вернулся из боя."

      Видалити
  6. Остепець бабло косить, це в його жанрі.

    ВідповістиВидалити