четвер, 31 травня 2018 р.

Про оздоровлення дітей у 2018 році у Варвинській ОТГ.


        У своїх попередніх дописах про 8 та 9 сесії селищної ради я вже згадував про табір відпочинку та оздоровлення дітей «Сонечко», що влітку кожного року організовується на базі Леляківської ЗОШ. На пленарних засіданнях сесії селищної ради питання оздоровлення дітей, зокрема і в таборі «Сонечко» не розглядалося. На комісіях впереддень цих сесій звучали питання про «Сонечко», але не звучали відповіді. То ж що відбувається? Що буде з оздоровленням дітей за умови простого відмовчування причетних до цього посадових чи політичних осіб?
Мене особисто така ситуація не дивує. Те, що причетні особи селищної ради тупо відмовчуються це є природня ситуація на теперішній час, адже стримуючих чинників для горе голови ні в чому не існує. Депутатський корпус повністю «мертвий», одні на зарплату збирають, інші собі на вулиці, треті ще на щось. Два чи три позафракційні депутати не можуть зробити взагалі нічого, бо наштовхуються на байдужість фракцій, що уклали відому угоду. Державні органи також не причетні до цих процесів, та й їм воно не потрібне, здійснення контролю та своїх повноважень не є пріоритетним для обласних чиновників.
Тож що трапилося з «Сонечком» і що відбувається із оздоровленням дітей на території ОТГ?
Дитячий заклад оздоровлення  «Сонечко» здійснює оздоровлення дітей з початку 10-х років цього століття, тобто десь з 2011-2012 років. Стандартна кількість оздоровлених дітей щороку складає 90 чоловік, але наприклад 2017 році було оздоровлено 155 чоловік, тобто на 65 дітей більше ніж завжди, за рахунок створення другої зміни. Основною масою дітей, що оздоровлюються в «Сонечку» є діти-сироти, діти з багатодітних родин та діти інваліди. Поряд з цим на території району оздоровлення дітей здійснюється і в дитячому таборі «Веселка», що належить ПАТ «Укрнафта», в якому оздоровлюються діти працівників структурних підрозділів даної компанії ( в 2017 році було оздоровлено 425 дітей). Винятком є 20 путівок, які в благодійному порядку ПАТ «Укрнафта» надає дітям-сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування. От щороку була така ситуація з оздоровленням дітей у Варвинському районі, тобто ДЗО «Сонечко» було основою для оздоровлення дітей саме соціально незахищених категорій. І наскільки я розумію цей заклад є зручним та таким, що задовольняє потреби відповідних категорій населення. Відповідальним органом за організацію та забезпечення оздоровлення була Варвинська РДА, і зокрема відділ освіти адміністрації.
Після об’єднання громад і створення Варвинської ОТГ, у відповідності і до ЗУ «Про об’єднання громад», і до Бюджетного кодексу України майно, що знаходиться на  території ОТГ має бути передане об’єднаній громаді. У випадку з закладом «Сонечко» мало б відбутися саме так. Рішення про таку передачу було і прийняте Варвинською районною радою ще в грудні 2017 року. А вже пізніше селищна рада дала і згоду на прийняття у власність відповідне майно, зокрема і Леляківську ЗОШ, в якій влітку і діє «Сонечко». Згоду то дали, але поспішати забирати майно та організовувати його ефективне використання особливо ніхто не поспішав. Освітянські установи взагалі добре застрягли, так як було озвучено на одному з засідань сесій, що перешкоджають дипломи, але ж це не стосується Леляківської ЗОШ. Акт приймання передачі Леляківської ЗОШ був підписаний 27 квітня, та був затверджений 17 травня на сесії селищної ради. Як бачимо не дуже поспішали з отриманням майна та організацією діяльності відповідних установ. Школу прийняли, а «Сонечко» ні. І є начебто майно, але закладу оздоровлення немає. Тобто через місяць стартує оздоровча кампанія, а на території ОТГ ні слухом ні духом. Кажуть, що там небезпечно, пожежна безпека порушена, і так далі. Я не зрозумів, це як? Поки працює Леляківська ЗОШ все нормально, тільки починає працювати «Сонечко» і відразу стає небезпечно. Я можу припустити, що відповідна служба знайшла певні порушення в роботі відповідного закладу, але в чому проблема, що не можна вирішити ті питання? Чи не хочеться? Чи все таки питання в коштах, які необхідно освоїти на зарплатах та преміях? А кажуть там через одного освітяни, і в депутатах теж не мало,і вони ж за дітей, вони ж їх люблять на відміну від інших всяких. Але як бачимо це ніяким чином не впливає на швидкість прийняття рішень. Кажуть, що на усунення приписів пожінспекції потрібно півмільйона (цифра звичайно визначена методом стелі). А ще півмільйона потрібно і на утримання самого закладу, як мінімум (наприклад у 2017 році було витрачено 541 тисяч грн.., тож менше коштів в цьому році на утримання «Сонечка» не буде, хоча знову ж районний бюджет передбачає спів фінансування ДЗО «Сонечко» на 2018 рік в сумі 300 тис. грн..). То ж що робити, як же ж бути з преміями та інтенсивністю? Невже «Сонечко» переможе їх?
Мабуть що ні. Заслужені та не дуже освітяни кажуть, що придбають путівки кудись в інші заклади оздоровлення і на тому все і вирішиться. При цьому вимоги закону України «Про відпочинок та оздоровлення дітей» передбачає наступне:
Стаття 7. Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування
1. Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування у межах своїх повноважень забезпечують:
реалізацію державної політики у сфері оздоровлення та відпочинку дітей, розроблення і виконання відповідних регіональних програм;
збереження і розвиток мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, поліпшення їх матеріально-технічної бази, кадрового забезпечення;
виділення коштів з місцевих бюджетів на організацію оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, а також на підтримку дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;
Як можна бачити мова йде про збереження закладів та поліпшення  матеріально-технічної бази. Але кого те цікавить. Кого цікавить близько 20 працівників, що працюють близько 1,5-2 місяців в ДЗО «Сонечко». Кого цікавить те що послуги та товари можуть надати місцеві підприємці? Кого це цікавить, податків і так достатньо на зарплату та премію вистачає, а «Сонечко» переб’ється.
Та й байка про путівки звучить як маячня. Програми немає, рішення ніякі не прийняті, бюджет не передбачений. Що з цього може вийти окрім як пшик?
Ситуація з ДЗО «Сонечко» це черговий яскравий випадок, який нам чітко демонструє, що вибори це не проставляння галочок та отримання 200 грн. Це відповідальність, і її несе кожен хто причетний до вибору тієї чи іншої посадової чи такої що виконує її функції особи. Особливо це стосується адептів відповідних політичних сил. В ситуації що склалася, коли до чиновників можна говорити так само як до стіни, наступними відповідальними за такий процес є партії та їх фракції, от і хочеться запитати в них ви довго будете корчити дурня, який нічого не помічає, чи страуса, в якого голова в піску, і він нічого не бачить? Відповідальність берете за таку бездіяльність чи вам по барабану так як і горе голові?
Вихід в цій ситуації один – громадський тиск та розголос, а ніпоїдуть ваші діти у Пролісок, чи ще де інде.
Трохи більше інформації про дану галузь ви знайдете за посиланням.
26 травня 2018 року
Павленко Дмитро      

29 коментарів:

  1. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. "Депутатський корпус повністю «мертвий», одні на зарплату збирають, інші собі на вулиці, треті ще на щось." Це особиста думка автора. Те що сесії проходять без скандалів Павленку не по собі, привик говно колотить в бочці

      Видалити
  2. Автор видаленого коментара задає питання автору статті: "хто на сьогодні власник Дитячого закладу оздоровлення «Сонечко» і дочого тут Варва ОТГ тим більше Аграрна партія ."
    Надалі, прошу до Авторів статей звертатися не у формі, яку доводиться видаляти!

    ВідповістиВидалити
  3. Дмитро дай відбовідь чому власник Варвинська РДА відмовляється від Дитячого закладу оздоровлення «Сонечко» невже їй район не потрібний і взагалі ти незадумувався вони случайно в космос не зібрались усі, бо як здраво глянути на дану ситуацію то їм нічого не потрібно ні одна установа району . кроме того щоб обливати брудом Варву ОТГ та Аграрну партію. Я тебе розумію Дмитро тивже перебіг з Аграрної партії в БПП. ТИ МОЛОДЕЦЬ дивись тобі і тут щось перепаде ти це любиш..

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Шановний анонім судячи із ваших коментарів поливанням брудом займаєтесь саме Ви. При чому тут БПП і Павленко? Не перекладайте все з хворої голови на здорову

      Видалити
  4. Прочитаєш і диву даєшся,чому Саверську до цих пір не розстріляли.Автостанція-винна Саверська,ринок,дороги в Варві-теж вона.А тепер ще й"Сонечко".Але ж це районні установи.І що,в районі гарні дороги?Проїдьте на Озеряни.А хлібзавод та харчокомбінат теж Саверська розвалила?Я ніскільки не виправдовую методи роботи Саверської,але район валили всі скопом,починаючи з Кульбаки ,а відповідати за все Саверській?Чому в публікаціях пана Павленка жодного слова про очільників району та депутатів райради?Здвох одно,або боїться,що там ребята серйозні,можуть і в зуби дати,або годується з їхньої руки,отримуючи свої 30 серебряників.Друге більш вірогідне,зважаючи на минуле Павленка-був у Свободі,на вибори йшов під прапорами Аграрної партії.А як прийде маленький Адольфик,то на наступних виборах кричатиме хайль.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так звичайно молокозавод і інші заводи просрали попередники але автостанція та ринок,тарифи підняті та інше-чітко просери лихоголовихи. А з приводи партійності-спитайте в різнофарбованої особи-де вона тіко не була...та й інші особи також))

      Видалити
    2. Шановний аноніме, ну ти й даєш. Хоч ти і служиш Саверській, але вдумайся.
      1.Навіщо ти так обливаєш брудом Павленка, якщо він говорить правду.
      2.Я також маю власну думку за Павленка, що саме він приклав зусиль до такого горе об"єднання, і ішов на вибори з аграрною партією, але це не означає що він повинен закусити удила.
      3.Всі представники аграрної партії 11 осіб були раніше також у різних партіях, хто у владі там і вони.
      4Саверська, не хвате пальців щоби перахувати у яких вона була партіях, від букви"Я"до аграрної( по вигоді).
      5. Автостанція, хто підписав у 2011 році рішення виконному, щодо дозволу на отримання власності-Саверська. Чому не узгодила із районним керівництвом. Чому не озвучила населенню про пердбачену ситуацію щодо автостанції через місцеві ЗМІ, а не виправдовуватися що не винна.. Чому не внесла пропозиції хоч і самому господу богу, що 200 тис. грн. знесли б жителі Варвинщини за приміщення, з тим щоб хоч якусь кімнату залишити.
      6.Ринок- закрутила так що всі винувати, а Саверська ні причому. Шановний аноніме, підніми сценограми сесій і побачиш, що Саверська маніпулювала по вигоді, або по чиїсь указці щодо ринку.Безспорно винна вона.
      7. Дороги також ремонтувалися по обличчях депататів, або за проханням цікавих осіб, але не по черзі кошторисної документації. Так буде і даний час.
      8.Дійсно хлібозавод Саверська не розвалювала. Він стоїть на місці, але у 2002 році прибрав до рук аграрій Гайдай, який був у владі, дивлячись як Кульбако, який привласнював магазини що розташовані на ринку з подачі Гостарь , але хлібокомбінат потроху випікав хліб. Але ж Саверська у владі більше 5 років, то чому з аграріями не реанімірують хлібзавод.
      9.На місці харчокомбіната як ви вказуєте що дійсно розвалений - стоять будівлі
      10. Я не думаю що Павленко прислуговує очільникам району. Ім нічого служить.Те що пише Павленко чітко вказує на безтолковщину у керівництві селіща. Тільки він пише більше ніхто і не боїться це робити, а інші ховаються за спинами.
      11.можливо ви і прав анонімке, що багато чиновників які були у владі приклдали багато зусиль до знищення району, яке продовжується і в даний час за вашої присутності. Але все це безладдя не можна порівняти з вчорашнім днем.
      Для здорової думки хоча навести приклад нелегкої праці, колишнього директора Линовицької загальноосвітньої школи 1-3ст. Віталія Нестеренка голови Линовицької ОТГ у якого немає ні транспорту ні приміщення.Із-за відсутності коштів поміркована набирає кадри які необхідні на даний час.. Всього створили сім посад, розуміючи те. що до Линовицької ОТГ входять 10 сіл. звідси висновок, що керівник турбується не за свої блага. А в нас навпаки, позахмарні надбавки до основного посадового окладу і т. і.

      Видалити
    3. Я давно дивлюсь на оди Павленка щодо Саверською і на мою думку Дмитро геронтофил.

      Видалити
  5. Дмитро павленко! А ти хоч знаєш скільки коштів відмивали на тому горе-сонечку?Мільйони коштів списували як на харчування, так і на обладнання!
    Щире Спасибі Валентині Василівній, що вона відмовилася витрачати кошти громади на збагачення купки чиновників. Наш мер дбає про дітей.Так на останньому дзвонику талановиті діти з гімназії та школи отримали грошові винагороди!Хіба це погано!А що було до того? Отож , Дмитре, перестать писати марення божевільного.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В мене прохання від майбутніх випускників-нехер вашому меру ходити по школам та виступати.ваша мерша СТІЛЬКИ БАБЛА ВІДМИЛА ЧЕРЕЗ БЛАГОУСТРІЙ ЩО ПОПЕРЕДНИКАМ ВСІМ РАЗОМ І НЕ СНИЛОСЬ...

      Видалити
    2. Даже більше чим Доля з Угловим ?

      Видалити
    3. Я думаю вже так))(

      Видалити
    4. До того теж отримували від відділу освіти, але до різних свят, день фізкультурника, день знань тощо, і нагороджували дітей, з шкіл району, в урочистій обстановці в будинку культури. А як гореголова дбає про дітей, ми ще побачимо, попереду фінансування ДЮСШ, Будинку школярів, оздоровлення дітей.

      Видалити
    5. Доля з Угловим так дітям "давали", що вся Україна знає! Прославилися!

      Видалити
    6. А ви хіба не чули що гайдай забирає назад хлібзавод і буде його відновлювати за свій рахунок. До нового року планується напекти 300 т хліба. Так що тепер буде варвинський хліб. І комплекс на хуторі також забирає. Нарощуватиме поголів"я. А ви говорите про аграрників неприємні речі. Все для блага людини. І головиха під проводом аграрників також повертає у народну власність автостанцію. Цікаво, як їй це вдалось.

      Видалити
  6. О появились сраколизи Саверської.

    ВідповістиВидалити
  7. Варвинська ОТГ1 червня 2018 р. о 13:06

    Шановний Дмитро Васильович. Доводимо до Вашого відома, що засновником дитячого закладу оздоровлення та відпочинку дітей "Сонечко" є РАЙОННИЙ будинок школяра. Станом на 1 червня 2018 року цей заклад не переданий Варвинській ОТГ і знаходится у власності районної ради. Питання щодо передані будинку школяра винесено на розгляд чергової сесії селищної ради 14 червня 2018 року. В разі позитивного рішення дана установа перейде у власність з 1 липня 2018 року.
    40 дітей пільгових категорій ОТГ планується оздоровити на базі табору відпочинку Гнідинцівського ГПЗ "Веселка"

    ВідповістиВидалити
  8. Та ніякий він нешановний! Хай краще замовний писарчук напише, куди поділи кошти Доля з Угловим, які приизначалися на ремонт туалетів у Варвинській школі.А то кошти розікрали, а тепер хай громада ремонтує? Що слабо,писарю? А скільки вони грошей розікрали, які давав шановний С.А. Гайдай. На оте Сонечко лише списали в минулому році 1 млн.

    ВідповістиВидалити
  9. Та вищо тіки подумать 1 000 000 млн. Оце грабеж.

    ВідповістиВидалити
  10. А ще він дав гроші 3 000 000 гривень на благоустрій варви.
    Настав час повертати.

    ВідповістиВидалити
  11. Варвинсько ОТГ Якщо вам Гайдай дав 3000 000 гривень на благоустрій Варви і ви ще взяли з бюджету 3000 000 гривень то конєшно настав час їх повертати. Так чому ж не повертаєте. А то срач розвели у Варві. Пройдіть по вулиці Шевченка до Господаря. Ваше комунальне підприємство а покосить слабо. Скрізь де не коситься цілі сінокоси які ніхто не прибирає. А гроші на благоустрій щолкаєте як насіння. Уже як ідите до банкомата по зарплату то у нормальної людини і рука б не піднялася її получать. А як Чаленкова перед виборами кричала на сесіях що паганий благоустрій. Вобщим докозакувались.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так всі ж гавкають поки не потраплять до кормушки))тільки всілись біля корита-мовчок,а якже розмовляти з повним ротом)

      Видалити
    2. Варвинська ОТГ7 червня 2018 р. о 17:18

      Шановні Аноніми!
      Доводимо до Вашого відома, що депутат обласної ради Гайдай С.А. виділив 50 000 грн. на придбання спортивного майданчика.
      По КТПКВ 6030 "Організація благоустрою населених пунктів" в селищному бюджеті на 2018 рік (станом на 7.06.2018 р) передбачені кошти у сумі 3 003 739 грн. Із них на оплату праці з нарахуваннями працівників загону благоустрою передбачено кошти в сумі 751 631 грн., а також на енергоносії (на вуличне освітлення + "вічний вогонь" на свята) передбачені кошти в сумі 251 519 грн.
      Решта це послуги по чищенню від снігу, закупівлю піщано-сольової суміщі, послуг "мехруки", робота бульдозера на сміттєзвалищі, вивіз сміття, краски, бензин, мастила для мотокос і т.д. і т.п.

      Видалити
    3. 50 000 це своїх чи бюджетних коштів

      Видалити
  12. А ще ОТГ отримає 39 000 000 на відновлення колгоспу Україна, ім. Калініна, їдальні райсільгосптехніки, запрацює повернена автостанція, буде збудований новий ринок (критий павільйон).

    ВідповістиВидалити
  13. ВАРВИНСЬКА ОТГ Гайдай виділив 50 000 це своїх чи бюджетних коштів

    ВідповістиВидалити
  14. Варвинська ОТГ А Гайдай дав 50 000 це своїх чи бюджетних коштів

    ВідповістиВидалити
  15. Писарчук по йменню Дмитро Павленко такий правильний, аж плюнуть хочеться. Що воно як людина нічим не зайнята, пішов би хоча б кудись на роботу, а то сидить на шиї у батьків і бриликів і пасквільчики строчить. А пішов би саменький, да закатав рука, да навів би ладок у КП "Господарі", в громаді, в благоустрою. Що слабо? Кишка тонка чи "полежу" да напишу. Сам собою любується, всіх брудом поливає. Чистий бламек, по другому не скажеш.

    ВідповістиВидалити