неділю, 10 червня 2018 р.

Йолки-палки балалайка, раз туди і два сюди.


        В п’ятницю 08 червня 2018 року відбулися засідання комісій Варвинської селищної ради напередодні чергової сесії. А передувало розгляду питань порядку денного обговорення питання багатоквартирних будинків, про це і буде мова далі. Спочатку слово мав директор КП «Господар». Коротко його виступ можна прочитати в заголовку. А якщо серйозніше, то ми можемо спостерігати наступний крок нищення комунального господарства селища, і зокрема багатоквартирного житлового фонду. Я ніяким чином тут не збираюся зменшуватися відповідальність мешканців багатоквартирних будинків, бо у всіх попередніх та подальших негараздах з багатоквартирними будинками відповідальність саме мешканців є визначальною, а байдужість спонукає чиновників та комунальників також нічого не робити.

       Але повернемось до виступу директора. Ви можете почути та побачити його на відео, тому переповідати немає сенсу, але зупинимось на кількох моментах. Один з таких моментів настав, він полягає в тому, що взаємини РЕМу та КП «Господар» стосовно обслуговування внутрішніх  електричних мереж багатоквартирних будинків зазнали змін. За словами директора вони з РЕМом на даний час не мають ніяких взаємин, тому він, директор КП «Господар», і не вбачає сенсу та можливості надалі збирати кошти від населення за освітлення місць загального користування будинків, і далі передавати їх РЕМу. Як на мою думку це неправда або неповна правда. Селищний голова та директор КП «Господар» змістили акценти цієї проблеми і говорили про освітлення сходових кліток та входів до під’їздів. Але це видима так би мовити частина айсбергу. Насправді питання ширше. І стосується всіх електричних мереж в будинках. Адже постачання електроенергії  РЕМом кожному споживачу здійснюється безпосередньо, а не через КП «Господар». При цьому розмежування в електричних мережах при постачанні електроенергії між споживачем та РЕМом відбувається в точці підключення лінії живлення того чи іншого споживача до відповідного лічильника електроенергії. Але за таких умов постачання електроенергії є інші умови взаємин між постачальником та споживачем. Внутрішньо будинкові мережі, окрім мереж в квартирах споживачів, не належать ні РЕМу ні конкретному споживачу в конкретній квартирі, а є відповідно спільною власністю всіх мешканців будинку. Раніше за ці мережі було відповідальне КП «Господар». А зараз директор підприємства каже, що вони взагалі нічого не будуть обслуговувати, і що буде далі? За словами директора КП «Господар» нічого не буде, нічого не зміниться. А чи так це насправді? Хто буде відповідати за всі електричні мережі в кожному з багатоквартирних будинків? Чи електропостачання будинків під величезним питанням? Підсумовуючи позицію КП «Господар» можна сказати, що воно діє як хоче, просто ставлячи засновника перед фактом, типу оце ми робимо, а це ні. І під час обговорення на це також ніхто не звернув увагу. Тобто виконання рішень селищної ради для КП «Господар» є необов’язковим. Більше того засновник ніяким чином не контролює дії заснованого ним підприємства, і ніяк не хоче контролювати, про це ніхто не заявляв. Можливо і мешканцям можна не виконувати рішень селищної ради, наприклад, про сплату місцевих податків. А що директору КП «Господар» можна ігнорувати рішення, а мешканцям ні???



    Після директора КП «Господар» виступив керівник фракції  Аграрної партії в селищній раді Гайдай М.В. Було виголошено офіційну позицію фракції, яка зовсім відрізняється від позиції директора підприємства. За словами  Миколи Васильовича проблема є, але відключення світла на сходових клітках не буде. Також фракція ініціює перегляд Програми стимулювання створення ОСББ, як єдиного можливого і дієвого механізму виходу з ситуації з багатоквартирними будинками, і тому наступний крок, за словами керівника фракції, широкий розголос та роз’яснення населенню щодо обставин взаємин у багатоквартирному будинку, зокрема і стосовно електропостачання. Гайдай М.В. обмовився і про проблеми з газопостачанням, які можуть виникнути, де причина на мою думку та ж, що з електропостачанням. Але всі виступаючі як на мене або уникали, або не розуміли глибини проблеми, що утворилася після списання будинків з балансу КП «Господар», і відсутності будь яких дій з подальшого узаконення взаємин в багатоквартирних будинках.
   Ситуація непроста, причина – байдужість мешканців, наслідок – бездіяльність КП «Господар» при багаторічній  підтримці селищного голови і в подальшому взагалі незрозуміло, що буде і як буде. Чітких відповідей на поставлені питання особисто я не почув. Системних рішень, окрім стимулювання створення ОСББ також не звучало. Як буде розвиватися ситуація я думаю побачимо восени, просто не буде. Всім хто цікавиться темою вивчайте новий ЗУ «Про житлово-комунальні послуги», який сьогодні набуває чинності.
Про засідання бюджетної комісії буде йтися пізніше.
10.06.2018

Павленко Дмитро

14 коментарів:

  1. Дім, коли ці будинки списувалися (за твого депутатства) один Остапець В.П. був "Проти", а більшість депутатів (15 депутатів + голова) були двома руками "ЗА" погодження актів про списання багатоквартирних будинків з балансу комунального підприємства «Господар».
    Шановні колишні депутати майте мужність нести відповідальність за прийняті РАДОЮ рішення. Твоя ж позиція "Не знаю як, але не так", і "Я за це не голосував , я утримався"
    Коли критикуєш то й пропонуй шляхи вирішення питання а не ховайся за фразами : "Як буде розвиватися ситуація я думаю побачимо восени, просто не буде."

    Результати поіменного голосування є по ссилці http://sr.varva.org/downloads/showproduct/56/704/



    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. те що там депутати минулої каденції проголосували було скоріш для галочки. бо ще до того голосування Верховна зРада прийняла Закон №417 «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», який скасовує поняття "балансоутримувач". Після 1 липня 2016 мав би відбутися перехід від послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій до послуг з управління багатоквартирними будинками. жителі мали б визначитись з управителями своїх будинків (або ж створити ОСББ) ще 2 роки тому. і навіть якби тоді селищна рада проголосувала проти списання - це нічого б не вирішило.

      Видалити
    2. не вводьте людей в оману, бажаючи підкинути чуток дермеца в бік Дмитра

      Видалити
    3. Павленко Дмитро12 червня 2018 р. о 14:45

      То я голосував за списання чи ні? Я щось не зрозумів? Так я утримався, бо вважав, що так вони не можуть списуватись. Проблема в чому? Що немає за що мене вкусити? Яка може бути пропозиція, коли на моє запитання як ви списуєте і куди ніхто не міг дати відповідь? Це при тому, що мешканці багатоквартирних будинків не мої виборці, а наприклад виборці того ж Садового, який і ініціював списання, але основна причина звичайно в мені, бо я про це говорю, та ще й не анонімно, яка єрєсь. Шановні аноніми розберіться зі своїми думками. І де були ваші пропозиції? Чи аноніми це із секти святих, і не їх святе діло напрягатись та давати якісь пропозиції?

      Видалити
  2. Че що?Напевно конкурс казкарів томущо так хилить людей як робите ви шановні депутати віддавши керівництво Садовому це жах.Перше що треба зробити це признати попередне рішення про списання з балансу будинків ворожим до населення та призупинити йго дію.Провести та втілити або створення ОСББ обо Управителя будинку лише після цього знімати з балансуГоспобаря. .Ганьба тим депутатам керівнику селеща яка не створивши умов для жителів квартир підтримала відчуждення квартир.А сьогодні коли відчувають що терпіння в РЕМ закінчуеться то ось вам нова казка.А замануха500грн для вступу в осбб а те що доведений господарем житловий сектор до ручки мовчок ремонту3йте самі за аж 500грн на квартиру.Підготуйте та проведіть схід селеща та розясніть людям що їх чекае або подумайте про себе коли відключать світло та газ.

    ВідповістиВидалити
  3. Ще й ця як цуценя із-за угла - гав, гав, гав, гав ...

    ВідповістиВидалити
  4. Не цуценя, а зінське щеня!

    ВідповістиВидалити
  5. Садовому і його команді пора у відставку.....

    ВідповістиВидалити
  6. Пора у відставку не тільки Садовому а





























    і засновникам двного підприємства включаючи великого профільного зама голови ОТГ .ПРО ВЕЛИКУ КВАЛІФІКАЦІЮ В ГАЛУЗІ НАДАННЯ ПОСЛУ МИ ВЖЕ ЗРОЗУМІЛИ ТО ДАВАЙТЕ НЕ БУДЕМО ЗАПУСКУТИ ХВОРОБУ А ЛІПШЕ ЗРАЗУ ВИДАЛИТИ ПУХЛИНУ.

    ВідповістиВидалити
  7. Ходять слухи по Варві що олов'яний солдат пані Саверської пан Садовий написав заяву про звільнення. Оце поворот.....

    ВідповістиВидалити
  8. А сама панi, ще не надумала???

    ВідповістиВидалити
  9. До нового року і сама піде , або її команда допоможе.

    ВідповістиВидалити