четвер, 21 червня 2018 р.

Про «ефективну» взаємодію.


    Вчора потрапила на очі позиція очільника обласної організації Аграрної партії України Гайдая С.А. про ефективну взаємодію з мешканцями як запоруку ефективного вирішення тих чи інших проблем. Я припускаю з великою ймовірністю, що Сергій Анатолійович був щирий, і саме так він думає, і саме так він хоче вчиняти, але насправді дійсність інша, принаймні на рідній Сергію Анатолійовичу Варвинщині.
Мова йде про Варвинську ОТГ, де Аграрна партія уклавши коаліцію з «Батьківщиною» сформувала чиновницький апарат  і по суті має повноту влади. До прикладу пропоную яскравий випадок зі зверненням до цього аграрного апарату стосовно не так давно встановлених нових тарифів в смт Варва. Цей допис є обіцяним продовженням попереднього допису «Ротердам+ по варвинськи» і вони є пов’язані контекстом.

    Пропоную Вашій увазі два моїх звернення, а точніше зауваження стосовно розрахунків вище згаданих тарифів від 10 квітня стосовно тарифів на вивезення сміття та від 11 травня стосовно тарифів на водопостачання та водовідведення. На які отримав практично ідентичні відповіді.


 Це дуже цікаві приклади так званої «взаємодії» у виконанні Саверської та Кального, її першого заступника. Для мене це не дивно, але буде дивним для людей не знайомих з роботою Кального. Так от, на мої звернення перший заступник, як йому здалося, винайшов універсальний спосіб формально, навіть, не реагувати на мої зауваження. На тій підставі, що типу згідно вказаного Порядку я пропустив два тижні, тому не можу розраховувати на отримання будь якої відповіді по суті. Але справа в тому, що я не звертався до комунального підприємства, як те передбачає вказаний Порядок, а звертався до селищного голови як керівника виконкому, який розглядає тарифи та їх затверджує. І не звертався стосовно інформації про зміну тарифу, що була розміщена в газеті, а звертався стосовно саме розрахунків тарифів з якими я ознайомився. Але чомусь пан Кальний  причепив до моїх звернень той Порядок, я припускаю, що він займаючи посаду першого заступника продовжує працювати адвокатом КП «Господар», яким він працював і перед цим, саме адвокатом, я не помилився, чіпляючись за будь яку зачіпку щоб відмазатися притулив те, що не тулиться. Тобто звертаючи увагу горе голови на невідповідності у розрахунках тарифів я у відповідь отримав – ти спізнився йди гуляй. Це я так розумію ефективна взаємодія з жителями громади про яку говорить Сергій Анатолійович? Я тут наголошу, що ці мої звернення не стосуються лише мене, це не є мої приватні звернення стосовно якихось моїх приватних питань. Ці звернення стосуються кожного мешканця без винятку й зачіпають інтереси кожного мешканця без винятку.

       Припустимо, що Кальний правий, і я кудись там спізнився, але куди подіти зауваження мною подані? Якщо я спізнився то проблеми мною порушені кудись поділися чи автоматично вирішилися? Це таке ефективне вирішення проблем, про які говорив Сергій Анатолійович? Але все ж, що робити з проблемами які існують, що робити з проблемами які не вирішують прийняті тарифи, а лише поглиблюють та підвищують ступінь таких проблем?


      Мало того, що запровадили місцеві «Ротердами+», які не підтверджені нічим, насправді розрахунків немає, або вони настільки химерні, що просто немає про що говорити, так при цьому повністю порушено законодавство про відходи у випадку тарифів з вивезення ТПВ, а це є екологія і здоров’я кожного, насправді. Це також екологія стосовно втрат води в розмірі більше 100 тис м3 у мережах водопостачання, це також екологія стосовно роботи системи водовідведення, що стосується тарифу на водопостачання та водовідведення. Вказані тарифи запускають дискримінаційні процеси в громаді, так як 40 % населення Варви не мають договорів на вивезення ТПВ, і викидають сміття так задурно, а за них платить інша частина в 60 %. Так само і з водою, хтось платить по факту за лічильниками, а хтось ставить магніт на лічильник, або користується і так задурно і платить хто зна за що. Такі тенденції ведуть тільки до ефективного руйнування житлово-комунального господарства містечка і більш нічого.
    Підсумовуючи вище зазначене можу з впевненістю сказати що ефективної взаємодії немає, а тим більше ефективного вирішення тих чи інших проблем. На сьогодні сформований Аграрною партією апарат не може навіть дати відповідь по суті на звернення громадян. Я не знаю, які стратегічні цілі ставить перед собою фракція Аграрної партії в селищній раді, а також районна та обласна організації цієї партії, але по факту все, що показано, то це ефективне нехтування як мешканцями, так і їх інтересами. Але питань немає, дороги у потрібних виборчих округах вже ремонтуються, безперечно це досягнення.
20.06.2018

Павленко Дмитро

16 коментарів:

  1. Дмитре чим тобі однопартійці так насолили?

    ВідповістиВидалити
  2. А хто у дмитра однопартійці?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Йшов від аграрної партії на виборах в ОТГ 2017 г

      Видалити
    2. Ну наскільки я знаю він йшов від аграрної але в неї не вступав.спитайте в гармаша він в курсі..

      Видалити
  3. Віктор Даценко21 червня 2018 р. о 23:30

    ну ремонтуються дороги, яке це досягнення-це обов"язок місцевої влади. І вести дискусію навколо ремонту не потрібно, дискусію необхідно вести в іншому напрямку. із 69 вулиць та 21 провулку селища майже всі потребують ремонту. Але чому в перелік ремонту не попали вулиці( якщо дві полпали) на яких раніше розроблена проектро-кошторисна документація. Чому вулиці підпадають ремонту тільки ті де депутатами аграрники, або за їхнім мешканням . Приклади. Начальник аграрної гвардії Гайдай- Польова, Галицька. Керівник бюджетної комісії Гармаш-Б. Хмельницького, Гайова.Разом з тим збирав підписи і за свою вулицю О.Кошового. далі вул. Шевченка, Миру, Трудова.Пилипенка,Ломоносова депутати аграрники. Це все у вічі кидається. Правда трішки кинули бютівцям Нагнойному на Підгірну(там Саверська людям обіцяла) та по округу Борщ( там замісник Дейнека дуже багато обіцяла. Радикальші Пальосі кинули, щоб краще кусала Остапця і Павленка. Ну щоб Мелащенко не сердився то і на вул. Зарічна виділили. Ну іще декому, щоб менше виступали на сесії. Оце вам ефективне вирішення проблеми. Це політична агонія.Саверська буде танцювати так як її прикаже аграрне бюро.Зрозуміло для кожного пересічного вулиці необхідно ремонтуати незалежно від політичного привкусу, там такі ж люди живуть як і на інших вулицях, люди тут ні причому. Але сам підхід селищної влади до цієї болючої проблеми дуже заполітизований. Дуже прикро уліз у владу набиваю собі бали на майбутні вибори. Такі підходи принижують іншу частину жителів селища, які ніколи не дождуться ремонту. А якби чиновницька рать селища публічно вирішувала це питання узгоджуючи публічно з жителями, люди б зрозуміли і можливо б якась повага появлялась до влади.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вже все))дороги не буде.по Миру положили вже і поліз за дощем слідом.цікаво коло будуть переробляти дороги що положили в минулому році?

      Видалити
  4. За даний список вулиць де буде проводитись ремонт проголосували 99 відсотків депутатів. А це досягнення і ніякої політичної агонії я тут небачу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Невже ви не бачите як саверська з своїми сраколизами добиває Варву?

      Видалити
  5. Терміново : Садовий написав заяву про звільнення. Саверська погодила.
    Процес пішов.

    ВідповістиВидалити
  6. Наскільки знаю Садовий пішов у відпустку...а на рахунок процеса -один дятел пішов інший ще гірший д....об прийшов.

    ВідповістиВидалити
  7. Віктор Даценко22 червня 2018 р. о 15:56

    Про які досягнення аноніме ти пишеш? проголосували ці відсотки депутатів тільки під себе. Переглянь перелік вулиць минулого року. Де вулиці Вербна, Онопрійка, М. Галушки, Прмислова\, Злагоди і т.д. не говорячи за основні вулиці по яких рухається неабиякий транспорт-це перше. по-друге на цей рік затверджений один перелік на одній сесії, а потім договорняки і додали ще низку вулиць.По- третє не названі вулиці на яких була розроблена проектно кошторисна документація в минулих роках. Так що аноніме, з твоїх міркувань начебто не люди живуть на вказаних вулицях? зрозуміло що коштів не вистачить на всі вулиці. Але підходи до розв"язання цієї проблеми не обхідно було б вирішуватит полюдські. Навіть жертвуючи своїми політичними депутатськими повноваженнями, проводити ремонти у якій то послідовності яка започаткована і затверджена попередніми сесіями. Питань би не виникало, якби це все проходилось публічно, та хоча б місцева влада розуміючи безвихід пояснила цим людям причину такого підходу до ремонту доріг або його відсутності. Поки будуть отакі депутати гратись у політику, людська ненависть до них буде зростати. Неозброєним оком видно цей безпредєл.

    ВідповістиВидалити
  8. головне що додали до перліку вулицю пальосі- радикальші, за те щоб не кусала людей на вулиці,та зліша була на Остапця.

    ВідповістиВидалити
  9. Навпаки, собак держуть голодними, щоб зліші були.
    А кусає людей з інших причин, про які було десь тут сказано вище.

    ВідповістиВидалити
  10. «Кому могла в голову прийти така ідея? – питають через районну газету «Наш край» 85 жителів села Нове Чернігівського району. Мова йде про пілотний проект «Укрпошти», за яким сільські відділення зв’язку мають закрити, листонош звільнити, а пошту привозити пересувною лавкою. – Тільки людині, далекій від проблем села і його жителів»

    91 житель села Черниш також категорично проти нав’язуваної генеральною дирекцією “Укрпошти» реформи: «Звертаємося з відкритим листом до директорки філії Чернігівської дирекції ПАТ «Укрпошта» Олени Дорошенко: « Шановна пані Олено, ми, жителі села Черниш, не готові до такого проекту. Нас влаштовують умови для отримання поштових послуг і робота поштарки такі, які вони є зараз».

    135 жителів села Піски та 35 з Підгірного цього ж Чернігівського району також просять не проводити над ними експериментів. Аргументи начальника пересувного відділення Артема Лисуна їх не переконали: «Пісківці, знаючи сучасні дороги, не вірять у ці обіцянки». У селі Кувечичі Чернігівського району, про що писав «Голос України», після протестів людей все ж вирішили залишити місцеву листоношу. А сільська влада вирішила таки відремонтувати кімнату для пошти попри цілий будинок, який наданий пошті і занедбаний нею.

    А ось на фото, у центрі села Кіпті Козелецького району – будинок пошти. Великий і страшний, бо використовується тільки частинка його, а з фасаду, якраз від центру надання адміністративних послуг ОТГ, куди приходять десятки людей, вибиті вікна. Голова ОТГ Володимир Кучма не може спокійно говорити про так звану реформу пошти: «Я через обласну адміністрацію звернувся до чернігівської дирекції «Укрпошти» з проханням або привести свій будинок до пристойного вигляду, або продати громаді. Директорка Олена Дорошенко переказала – мовляв, не буде проти, якщо я завішу обідраний їх будинок великим банером з рекламою «Укрпошти». ..

    Кіпті – центр громади, село на київській трасі, а будинок «Укрпошти» якраз в самісінькому центрі. І якщо хвацькі менеджери не можуть організувати ефективне і вигідне його використання, то як вірити їх заявам про переваги пілотного проекту по закриттю сільських поштових відділень та заміні їх пересувними авто лавками? До речі, у Кіптях, за планом столичних реформаторів, відділення також має бути закритим, а обслуговування має бути з приїжджої машини…

    Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос України"
    Чернігівська область.


    ...Чи захистять наш район від такої "реформи" наші депутати, в т.ч. обласні - побачимо...

    ВідповістиВидалити
  11. гнати всих мiтлою, й так щоб не встигали озиратися. Швабра, в ролi вчительки, краще виглядала

    ВідповістиВидалити