понеділок, 9 липня 2018 р.

Про благоустрій в смт Варва за перше півріччя 2018 року. (версія Саверської).


    От пройшло перше півріччя 2018 року і на розгляд депутатів подано так званий звіт про виконання робіт з благоустрою. Я наголошую на розгляд депутатів, а не громади. Як ми можемо бачити публічно цю інформацію ніхто не викладає та не демонструє, бо на публіку це не воно, а от слухняним депутатам можна подати що хоч. Тому цю інформацію буду оприлюднювати я, бо більше нікому.
Безперечно з нею я не згоден і по великому рахунку вважаю черговою маячнею воспальонного мозга, як казала Юля, і подам іншу інформацію, за допомогою якої можна буде сприймати цю офіційну без зайвого пафосу. Як яскраву ілюстрацію подаю світлину заготівлі сіна біля дошки пошани в центральній частині Варви, початок червня 2018 року. Читайте, аналізуйте, робіть висновки:

Обмежене фінансування об’єктів благоустрою в смт.Варва на протязі тривалого часу спричинило виникнення ряду проблем для вирішення яких необхідний програмно-системний підхід.

  З метою розроблення і здійснення ефективних і комплексних заходів з утримання територій населених пунктів Варвинської  об’єднаної громади у належному стані, їх санітарного очищення,підвищення рівня благоустрою селища,охорони навколишнього природного середовища, збереження об’єктів загального користування, а також збереження             самобутності місць історичного минулого селища та об’єктів  культурної та духовної спадщини, створення умов для реалізації прав та виконання обов’язків суб’єктами у сфері благоустрою населених пунктів згідно до вимог Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні», « Про благоустрій населених пунктів», « Про відходи», Бюджетного кодексу України та інших нормативно-правових актів розроблена Програма з благоустрою населених пунктів селищної територіальної громади на 2018 рік.
   До вашої уваги пропонується звіт про виконання Програми благоустрою за І півріччя 2018 року.
 Одним із завдань, які на даний час потребують невідкладного вирішення  є реалізація  системи заходів щодо підвищення рівня благоустрою та створення безпечних і комфортних умов для мешканців та гостей Варвинської громади. Вирішення питань благоустрою громади – пріоритетний напрямок роботи Варвинської селищної ради.
  Благоустрій для мешканців будь-якого населеного пункту України й світу має  першочергове значення, адже всім нам, небайдуже: ми живемо в чистому й ошатному  містечку чи в забрудненому та невпорядкованому. З огляду на це, Варвинська селищна рада  проблемі  благоустрою відводить   пріоритетне місце, бо благоустрій – це візитівка нашої Варвинської громади.
 Загін благоустрою Варвинської селищної ради та ОТГ налічує 20 осіб, у т.ч майстер, два електрики  два старші робітники, інспектор та працівники загону благоустрою Варви та сіл Калиновиці та Ляляки.



           За  І півріччя 2018-року було здійснено такі роботи з благоустрою:
1.      Покращення зовнішнього вигляду та санітарного стану території Варвинської селищної ради:
-       організація прибирання селища; (людський ресурс та використання спецтехніки)
в зимовий період- чищення доріг, тротуарів; посипання соляно-піщаною сумішшю;
-       тиждень благоустрою, дні прибирання, суботники; чищення та побілка бордюрів та дерев.
-       забезпечення видалення та вивезення побутових відходів;
-        ліквідація стихійних сміттєзвалищ силами працівників загону благоустрою, апарату селищної ради, небайдужими жителями, депутатами та громадськими організаціями;
-       косіння зелених зон ( обочин доріг), парків,скверів;
-        дотримання належного стану майданчиків довколо контейнерів по збору твердих побутових відходів;
-        встановлення та догляд за урнами для сміття;
2.     Створення безпечних умов для всіх категорій учасників дорожнього руху:
-       проведення ремонту доріг комунальної власності, тротуарів.
-       приведення в відповідність дорожніх знаків, встановлення нових ,оновлення існуючих , зняття непотрібних;
-       оновлення дорожньої розмітки;
3.     Забезпечення вуличного освітлення :
-       встановлення 4 опор електропередач;
-       відновлення мережі освітлення (протягування кабеля)по вул..Зарічна(в’їзд в Варву),в мікрорайоні «Сад», « Нафтовицькому».
-       відновлення освітлення (встановлення нових ліхтарів, вкручування лампочок та заміна їх на енергоефективні) по потребі на всій території громади;
4.     Впорядкування кладовищ:
-       в весняний період вирубування рідкої порослі,посохлих,аварійних гілок;
-       завезення землі на підсипання могил ,які просіли за зиму;
-       косіння на території кладовища;
-       догляд за братськими могилами;
-       прибирання біля контейнерів та вивезення сміття.
5.     До виконання робіт з благоустрою селища залучалися особи з числа безробітних зареєстрованих у центрі зайнятості на договірній основі, а також осіб засуджених до покарання у вигляді громадських робіт (квітень:5 чол.-168 год та 1 чол.-151год; травень:4 чол.- 301 год та 1 чол.-111год; червень:5 чол.- 152 год.та 1 чол.-135 год.)
6.     Створення належних умов для відпочинку дітей, підлітків та дорослого населення:
-       встановлення нових елементів(будиночки)  та облаштування дитячих майданчиків( покраска, завезення піску, встановлення парканчика, лавочок, смітничок) по вул..Зарічна.
-       в «Казковому містечку» встановлення комфортних лавочок , деревяних скульптур, побілка «Замку» « Лабіринту», відновлення лавок, пісочниць, покраска елементів дитячого майданчика; постійна підтримка роботи та фарбування фонтану.
-       висипка відсівом доріжок в парку Слави та « Казковому містечку»;
-       проведено роботи ( обкладання облицювальною плиткою, зроблено металеве  покриття, пофарбовано) меморіал пам‘яті в парку Слави.
-       випилювання аварійних ,сухостійних дерев,гілок, рідкої порості ( залучення до виконання даних робіт спецтехніки), підрізання кущів;
-       проводяться роботи по благоустрою в районі І дамби (встановленні контейнери, постійне прибирання, підтримання в належному стані альтанки на воді, роздягалки, лавок та столів); Сухого яру(викошування та випилювання аварійних, сухостійних гілок , дерев)
7.     Відлов та стерилізація безпритульних собак (37 собак),залучення до даної роботи спеціаліста;
8.     Випилювання аварійних, сухостійних ,вражених омелою дерев, гілок, кронування дерев. Розгляд 31 заяви від мешканців громади щодо обстеження зелених насаджень та надання дозволу на їх зрізування;
9.     Заготівля дров на потребу котельні селищної ради ,Калиновицького та Леляківського старостинських округів та громадян соціально незахищених категорій ( пиляння, крижування, завіз);
10.  Облагородження та утримання в належному естетичному стані «Центральної площі селища»:
-       побілка круга, бордюрів, фарбування;
-       встановлення годинника; карти Варвинщини з фото відомих особистостостей.
-       розміщення вазонів та висадження  в них квітів (підвісні, бетонні);
-       догляд за квітами на клумбах, підсадження  нових.
-       висадження саджанців туї колумбійської та ялівця звичайного (біля пам‘ятних знаків,  на кругу,при в‘їзді в селище,біля селищної ради);
-       підсівання газонної трави;
-       ведуться підготовчі роботи по встановленню пам’ятнику Т.Шевченку.
11.  Організація робіт з благоустрою при проведенні державних, релігійних та місцевих свят;
12.  Проведення профілактичної, роз‘яснювальної роботи серед населення щодо дотримання правил благоустрою, санітарних норм, участі громадян у заходах з благоустрою за місцем проживання;(вручено більше 20 попереджень, розглянуто більше 50 звернень (громадянами, депутатами - прийнято заходи щодо їх вирішення )
13.  В Калиновицькому таЛеляківському старостинських округах проводяться роботи по благоустрою сезонного та поточного спрямування, згідно поданого плану роботи старостами округів. Силами депутатської фракції «Батьківщина» в селищній раді проведено роботи до готовності зони відпочинку в с.Леляки.

  У результаті виконання робіт по благоустрою очікується :
 -  підвищення рівня благоустрою, створення безпечних та комфортних умов проживання в   Варвинській об‘єднанії територіальній громаді ;
   Існує велика потреба в використанні під час проведених робіт спец-транспорту (бульдозера, ескаватора, автопідіймача ,трактора з причіпом, косарки, снігоочисної техніки) Даний транспорт існує потреба придбати для КП «Господар»;

 В  подальші плани виконання робіт по благоустрою входить:
Знаходження та облаштування місця для нового сміттєзвалища;
Здійснення реконструкції вуличного освітлення в мікрорайоні «Нафтовик»,  та  сіл Воскресенське, Калиновиця та Леляки;
Встановлення дитячого майданчика в р-н «Руда», спортивного майданчика по вул.Зарічна (придбаного на кошти депутата обласної ради С.Гайдая);
Планування робіт по монтажу Алеї зірок на Центральній площі селища;
Насадження багаторічних квітів та саджанців дерев.

Говорять , що « Чисто і гарно не там де прибирають, а там де не смітять» - так дійсно це – істина, Варвинська громада – це наш дім,  де народжуються і живуть наші діти та внуки, тож кожен житель повинен усвідомлювати ту відповідальність, яка покладається на нього для покращення умов проживання, захисту та відновлення довкілля.
В. Саверська-Лихошва



Як додаток до цієї маячні, без якихось коментарів депутатам на розгляд було винесено і інформація про витрачені кошти (дивіться таблицю). До якої також дуже багато запитань. Наприклад кошти на косіння трави в сумі 9 тис грн. за перше півріччя, це що??? Приколи «європейського містечка»?

Прошу громаду обговорювати та коментувати як та куди витрачаються кошти благоустрою і наскільки це на Вашу думку ефективно.
08.07.2018
Матеріал підготував Павленко Дмитро

11 коментарів:

  1. Скільки коштів витрачено на зарплату заступника з благоустрою?

    ВідповістиВидалити
  2. В місяць десь 20000грн.після такого звіту можливо ще збільшать))падли одним словом.!!

    ВідповістиВидалити
  3. А скільки ж тоді отримує голова?

    ВідповістиВидалити
  4. Раза в півтори більше))

    ВідповістиВидалити
  5. Цікаві питання підняв Павленко. Але чи громада забажає впливати на хід прописаний в програмі. З першого погляду мають прояви маячні. Там не тільки до косіння, а і до інших робіт виникатимуть питання. Головне, що є мішок куди можна списати кошти, яких складно буде перевірити.

    ВідповістиВидалити
  6. Люди добрі хата тепла. Ви повірили своїм очам коли читали цю не те що маячню а полнєйшу бредню. Людина сіла і просто нафантазірувала таке собі європейське містечко. А насправді все до точності наоборот. Візьміть хотя б зиму. Чищення доріг і тротуарів та їх посипання - та його й близько не було. Такого позору як цієї зими був у Варві з дорогами та тротуарами мабуть і багатолітня історія не знає. А 243 тисчьонки приголубили "вельмишановні". Солярочку списували на Бавикіна тракторець, а її помаленьку продавали і грошики в кармани клали. І так на пів мільйончика і начислили.
    А косіння? Голова, заступник з благоустрою, майстер з благоустрою, старший працівник з благоустрою так засрали Варву що такого ніколи не було. Даже на центральних вулицях до липня вовки вили, ні раз вовремя не покосилися. Що казать коли зверниш трохи далі центру. А в парку пообкошували стежки а в хащах і дитина може загубиться. Позор стояв і зараз стоїть біля дома культури. Невже очі повилазили що цього не видно в центрі Варви. А що там робиться в багатоетажках. Один косить а над ним стоять три наблюдателі. Тільки в того що косить зарплата 2 тисячі а в надзирателів по 15-20. Багато можна розказувать. А як у тій байці яка ж із всього цього істина. А істина в тому що це не просто писанина вчительки це звіт голови селища який депутати повинні затвердить або ні. І я оце і до гадалки не хочу ходить а скажу - затвердять. Всіх такий благоустрій устраює і міліони які на нього потратили депутати контролювать не будуть бо їм ніхто не дасть цього робить. Бо й Гайдаєві треба жить і аграрну партію на вибори вести. А де ж найкраще вкрасти як не на благоустрої=. Перекліпають а грошики в кармані. А ми й далі будемо мовчать і це ковтать. Слава Україні!

    ВідповістиВидалити
  7. Дмитро ти дуже влучно написав що розписаний благоустрій - це версія Саверської. Нормальна ж людина читати цього без скептицизму не зможе. Просто писанина для лохів і наших депутатів, які це будуть затверджувать. Мабуть голова якщо подала депутатам такий звіт впевнена на сто відсотків що в них галюники і вони нічого не розуміють. По іншому це людині із здоровим глуздом не можна. Подивимося результат після сесії.

    ВідповістиВидалити
  8. Притча про бджолу і муху :

    Скажімо, наприклад, що у брудному приміщенні, хтось в кутку поставив вазу з квіткою. Якщо залетить туди бджола, вона пролетить повз усе брудне і не сяде до тих пір, поки не знайде квітку і тільки там зупиниться.

    І якби ти упіймав цю бджолу і запитав, де там сміття або смітники, вона відповість, що нічого такого вона не помітила, зате ось там є гортензії, а там - троянди, а ще далі - фіалки, там - мед, а ось там - цукор. Вона виявиться знавцем усього прекрасного.
    Кожна людина знаходиться або в категорії Мухи, або в категорії Бджоли і сама вибирає, на чому їй фокусуватися.
    І закінчив Старець:
    - Коли до мене приходять люди і починають звинувачувати інших, я привожу їм цей приклад і пропоную вибрати, в якій категорії вони хочуть знаходитися.
    Вибір очевидний.

    ВідповістиВидалити
  9. Тобто висновок-якщо в конюшні поставити квітку то бджілка гівно не замітить...чи як?чи ви хочете сказати що є якісь і позитивні речі?які?тільки не дибільні а позитивні...назвіть пане хвілософ))

    ВідповістиВидалити
  10. Господи! Який в хера благоустрій у нашій Варві?!! Які їдіоти голосували за те пристаріле опудало, яке ніяк не нажреться?! Невже ви й справді думали, що про вас хтось подумає, коли буде дерибанити наліво й направо громадську власність, а кошти від цього в свій карман ложитиме?!!! Варвинчани, прозрійте!!!!!

    ВідповістиВидалити
  11. Мабуть ще не прозріли...поки очі не промиє божою росою))

    ВідповістиВидалити