вівторок, 24 липня 2018 р.

Обличчя змінилося – технології залишилися ті ж …


 Сарафанне радіо вже кілька тижнів тому рознесло по Варві чутки про негаразди в організації освітнього процесу в школі №1. І от мені на скриньку одна з педагогів надіслала викладену письмово свою позицію стосовно організації такого процесу, і на її думку несправедливого розподілу навчальних годин. Як в нас є з будь яким публічним процесом все відбувається поза людських очей та вух, як наслідок, совєцька газета відмовила заявниці в розміщенні її позиції в газеті.
Наскільки я розумію педколектив, хоч і навчає дітей різноманітним наукам та знанням, але про самоврядування в галузі особливо не обізнаний, так як не обізнаний і в інших аспектах управління галуззю освіти. То ж нижче подаю позицію вчителя Салієнко І.В., стороні протилежній чи третій пропоную також викласти свою позицію, яку готовий оприлюднити в той же ж спосіб:



Минув рік після того як змінилося керівництво Варвинської ЗОШ І-ІІІ ст. Цього доленосного моменту очікували більшість моїх колег. Обличчя змінилося – технології залишилися ті ж …
Усі педагоги очікували весни, щоб провести попередній розподіл годин при новому директору. У кожного були сподівання на те, що щось зміниться на краще: учителі знатимуть навантаження на наступний навчальний рік. На жаль, навчальний план так і не з’явився на дошці оголошень в учительській. Усі були спантеличеними, коли з’явився графік розподілу годин.
Колеги заходили в кабінет директора з тривогою, а поверталися зі здивованими обличчями, дехто зі сльозами. Що ж там відбувається? І ось настала черга учителів математики, фізики, інформатики. Нас просто завуч поставив перед фактом: в одних ставка – гола-боса, в інших – більше (мабуть, якісь привілеї). Запитати нічого не можна: «царьки» керують, наказ не обговорюється. Перед фактом ставлять, що в нас є нова колега і що її потрібно забезпечити годинами в повному обсязі. «Радійте, що у вас є ставка», - коментар однаковий для всіх. Але чому директор школи має оклад і ще 6 годин зверху, а вчитель, що не одне десятиліття працював у школі за цією ж спеціальністю, залишається на 10 годинах ( ставка 18 годин). Та ж ситуація і з навантаженням завуча (адміністрація школи не має права брати години, доки працівники з відповідного фаху не будуть забезпечені повним тижневим навантаженням). А далі ще цікавіше…
Розподіл завершився, а 4 год. інформатики в старшій школі і 8 год. в молодшій не відомо в кого з’являться на 1 вересня. Тоді виникає запитання: хто ж з барського плеча дирекції їх отримає і що ж для цього треба зробить? Зрозуміло, що їх матимуть ті, з ким було домовлено кулуарно. А в них уже є більше ставки, доплата за кабінет і класне керівництво. Хто ж заміняв декретну відпустку, переведений на постійне місце роботи. І відразу з царської руки отримав 17-годинне навантаження і класне керівництво, зазначу, що на класовода цього класу було написано три заяви, та колегам, чомусь було відмовлено. То ж учителів поділили на «своїх» і «чужих» до перших належать подруги, хрещениця голови держадміністрації (вона ж сестра замісника голови ОТГ), куми, куми подруг і так далі. Усі решта поза даним списком.
Не одна з моїх колег залишилася без ставки, працюючи більше ніж 20 років у цьому закладі, а дехто з них - єдиний годувальник у сімї , а в кого немає батька-матері, щоб підтримати і захистити, чи то чоловіки тяжко хворі…
Усі ми працюємо в державній установі, а не на царів, та тільки дехто думає по-іншому.
У цьому навчальному році закінчую Національний педагогічний університет ім. М.Драгоманова за фахом «Інформатика», щоб осягнути весь цикл математичних дисциплін, тому й розраховувала на одну годину інформатики, щоб теорію закріпити практикою. На моє прохання директор не відреагувала. А в якому ж мішку заховано 12 годин, і хто ж їх отримає? Запитання залишається риторичним.
І.В.Салієнко (Пронь)
 вчитель математики і фізики
Варвинської ЗОШ І-ІІІ ст.

Матеріал підготував: Дмитро Павленко

66 коментарів:

  1. Скільки себе пам'ятаю всі події з Пронями - вічні скандали та суди. Не знаю хто тут правий, але скандалісти вони знатні, а педагоги ні які. На уроках не викладають, а заставляють ходить на репетиторство.
    Проблема в малій зарплаті? Вони наженуть репетиторством.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Напишіть який педагог є ви.а до поганих репетиторів діти не ходять.так що Проні розумні люди. А до зауча савицької діти неходять .хоч вона і дутий відмінник освіти.кого вона підготувала? а проням діти дякують.



      Видалити
    2. Я не педагог але знаю ,що де Проні там і скандали. Їм всі не такі і Кутовий (прийом на роботу і години І.В.Салієнко (Пронь)) і Костін (години) і Прищенко (години).
      Нічого на відображення в зеркалі кивати.
      А щодо педагогів, то коли я навчася - вчителі самі безкоштовни залишали учнів і розяснювали ,що не встигали на уроках. А нині цікава ситуація- на уроках не вміють навчити( вірніше не хочуть) зате під час репетиторства розквітає педагогічний талант. Гнать таких треба поганою мітлою, тим більше ,що проблем з педагогічними кадрами в області не має, як не як 2 педагогічні ВНЗ.

      Видалити
    3. Ви вірно говорити ганати таких вчетелів які замаються з дітьми за гроші, в шию .

      Видалити
    4. Що там не кажіть, а Проням вдячні пів Варви за гарну підготовку дітей, таких репетиторів спробуйте ще знайти!

      Видалити
    5. Я не знаю, що то за вчителі, після яких діти йдуть до репетиторів, та ще й до Пронів! З ума зійти! А за пронівську доцю це взагалі абсурд!!! Усунули її в колектив, куди люди роками не можуть влаштуватися, ще й права свої качає! Так як і її сімейка! Приїхали з захалустя і воду мутять на весь район! Ганьба!

      Видалити
    6. Слово "ніякі" пишеться разом.

      Видалити
  2. У магазин "Варвинчанка" на постійну роботу потрібен продавець. Приходьте кому потрібна робота. Будемо раді бачити і чоловіків, і жінок.

    ВідповістиВидалити
  3. Керівник школи 1 не дотримується законодавства це достовірний факт. Думаю. що скоро випливуть і серйозніші діяння..

    ВідповістиВидалити
  4. Я не стану говорити про норми законодавства, але знаючи Пронь скажу наступне, ця людина свого ніде ек упустить. Будучи депутатом селищної, працювала над особистими цілями.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Проньша земельні діляноки виривала навіть у АТОвців ( через неї не отримав земельну ділянку під будівнимцтво АТОвець з Калиновиці Погібний по моєму)
      Виявляється у неї більші заслуги чиму тих,хто воював.

      Видалити
    2. Не смішіть людей.Напевне це тоді вона роздала і по 600 гектарів в одні руки посадовцям. Смішно і грішно.Всім учителям давним давно дали по 2га.Не пишіть будьласка дурниць.

      Видалити
  5. бардак у варвинській школі продовжується.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Прищенко Т.І. молодець вона піклується про школу.

      Видалити
    2. Бардак у тебе в голові

      Видалити
    3. Проні навчають гарно.Це можуть підтвердити учні.випускники.

      Видалити
  6. Є вакансії за спеціальностями:
    монтажник натяжних стель,
    монтажник металопластикових конструкцій.
    Навчаємо.
    Вимоги: вік від 18 років, наявність водійського посвідчення.
    Звертатись в салон "КОМФОРТ".

    ВідповістиВидалити
  7. Цього року багато дітей перейшли чомусь до гімназії.А дядя Коля в туалеті живе і далі.А ремонта там нема.Мабуть туалети в школі дітям непотрібні.

    ВідповістиВидалити
  8. А ви дізнайтесь зразу скільки дітей перейшли з гімназії і чому....... В гімназії всі задоволені розподілом годин?!

    ВідповістиВидалити
  9. На ВНО по математике половина украинских выпускников не смогли сократить дробь. Об этом сообщает Интерфакс-Украина.

    «Наверно, больше всего проблем у нас с математикой. Если по другим предметам ситуация более или менее нормальная, то по математике, к сожалению, у нас динамика результатов не утешительная», — говорит директор Украинского центра оценивания качества образования (УЦОКО) Вадим Карандий

    По его словам, почти половина выпускников не справились с первым заданием теста, которое соответствует материалу, изучаемому в 7-8 классах школы.

    «Это действия с дробями, где нужно было фактически сократить на 2 числитель и знаменатель и получить результат. Задание не сложное. Но, к сожалению, лишь 52% наших выпускников в 11 классе смогли справиться с заданием, с которым должны были работать в восьмом классе. Это симптоматично. Это плохо… Есть над чем задуматься. Нужно поднимать вопрос относительно контроля более глубокого и детального, а также усиления изучения математики в основной школе», — уточнил он.

    ВідповістиВидалити
  10. Та це ж якийсь капець! Проні, поки ви плигать будете?! Достали уже всіх! Вам не стидно?! Не здивуюсь, якщо під час серпневої конференції, мама Іринки безцеремонно вийде на сцену і влаштує привселюдний "шкандаль"! Чи привселюдного вже не буде, бо у нас тепер же ОТГовський відділ освіти! Ну, да! Такого фурору не створить як на район! Не дивно, що в газеті відмовили друкувати цей маразм ображеної на весь світ дитини! Мало тобі, Ірочко, годин - на гуртковій роботі спершу попрацюй, люди роками працювали, поки хоч якісь години отримали! А ти не задумувалась, що під час розподілу навантаження враховувались і побажання дітей, яким не дуже приємно дивитися на твою вічно недовольну пику?!!! Так от задумайся, і не плигай, як жаба (а жаба настояща!) на купу!!!!

    ВідповістиВидалити
  11. Коментар вище писав безграмотний,хамовитий педагог.І такі навчають наших дітей?Де вони росли,виховувалися.Сором,ганьба.
    Ірина Вікторівна - молодець! Вона порушила проблеми повязані із кумовством-блатовством у Варвинській ЗОШ.Педагог вона хороший-це ФАКТ.

    ВідповістиВидалити
  12. Не знаю, який педагог писав той коментар, та як не педагог, і може не такий і грамотний, як мала проньша, з ним погоджуюсь! Люди роками працювали на гуртках, перш чим хоч якісь години отримати! Ато впхнули, бо доця, так воно, гімно пронівське, ще й розвонялося на весь район! Для мами вона хороший педагог, спору не має! Та знаючи, як викладала мама з татом у школі, що діти засинали на уроках від нудьги, то можна тільки поспівчуватм тим діткам, яким випала честь бути учнями малої проньші. Бо яблуко од яблуні не далеко падає!

    ВідповістиВидалити
  13. У Варвинську зош брали на роботу за хабарі. Ви про які гуртки пишете? Про кого?
    Коли брали людину на роботу, то давали відразу ставку.ставок не було лише у тих, хто не подобався адміністрації.А ви напишіть краще, який фахівець з математики сьогодні кращий Ірину Вікторівну! Так таких там вже нема, бо виїли.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Якщо сильний математик... Чого просить години з інформатики? Їй треба просити години з математики, щоб підготувати олімпіадників чи манувську роботу з математики? Смішно сильний математик вигризає години інформатики... Де логіка? Заочно вчити інформатику це нонсенс...Заочно тільки інформатику вивчала чи пішла ще й математику повторити... Заочного сама інформатика не вивчається втому ВУЗі...

      Видалити
  14. Вас послухать, так у першій школі не колектив, а гадюшник якийсь, що при Костіну, що при Прищенко. Усіх усе влаштовує, а вам не так. Ніколи ще так не було, щоб одна жаба все болото мутила, і не буде! У першій школі прекрасний колектив, чудові фахівці! А одна ложка дьогтю бочку меду портить! Не влаштовує колектив - ніхто не тримає! Такому спєцу, як Ірка, в такій дирі, як перша школа, не місце! У Міносвіти - самий раз буде!

    ВідповістиВидалити
  15. Схоже,що ви БІОЛОГ,шановна! Бо закохані у ЖАБ, і це ваша улюбена тварина для поклоніння.А невлаштовує ситуація у школі дуже багатьох.Скільки вчителів ходило скаржитися в селищну раду? А що буде далі? Ви краще напишіть який ви спец. А обливати брудом -це несолідно.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Щікаво скільки в першій школі вчителів, які не читають ЗАКОН ПРО ОСВІТУ?))) Причому селищна рада до годин? Місцева влада не фінансує вчителів. ШКОЛА - АВТОНОМНИЙ ЗАКЛАД! Години розподіляються на тарифікації.

      Видалити
    2. Як себе веде у колективі такі й асоціації. До того ж, дивлячись на неї, тільки такі народні мудрості на ум і приходять. Я не учитель і споглядаю це пронівське свавілля очима стороннього спостерігача, якого подібні вибрики вже дістали, як і більшість варвинчан! Я не закоханий у жаб, як ви стверджуєте, але тваринок справді люблю. Що ж до Ірки, кажу ще раз! Не такий колектив, не те навантаження - ніхто не тримає! Знайдеться людина! Може й не така великорозумна, але та, яка, в першу чергу, зможе викликати зацікавленість у дітей до свого предмету, а не години собі вибиватиме, хаючи при цьому своїх колег! Години заслуговують результатом роботи, в першу чергу, а не оббріхуючи всіх навколо!

      Видалити
  16. Справжні фахівці працюють лише у Варвинській гімназії.Распект і уважуха Василю Івановичу!:)

    ВідповістиВидалити
  17. Є вихід з ситуації)))
    Терміново!!! Потрібен вчитель математики (+ фізика, інформатика) у школу маленького села Носівського району

    ВідповістиВидалити
  18. Вот ето поворот)))))))))))))))))))) Татьян уже РУЛИТ і Носовськом маленьком селе.Неужели ГАля и туда ее пристроила ))))))))))ПРикольно. Бомбезно!:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Село, читати олх треба, а не казки читати)))

      Видалити
    2. як знайти Галю, щоб пристроїа?

      Видалити
  19. Випускниця 11-Б19 вересня 2018 р. о 01:50

    Ірино Вікторівно, Вам низький уклін!) Таки розсмішили))) Стільком очі намуляли, умудрились допекти "найкращих світил" педколективу, що в результаті вилилось в тАААкі захоплюючі дебати (уви, та зміючні відгуки колег мають свій аромат))!! Супер!! Знімаю перед Вами капелюшка!))) І дарма, що першочергово мова йшла про корупцію, про "своїх" і "чужих"... Нііі, більшості необхідно зазирнути в "сусідський двір", оговорити, хто скільки заробляє (і не дай Боже, більше за "мене"!), і хто на кого схожий (видать, добряче Іринка насолила, раз кваканням потягло)).
    А тепер по суті - Прищенко вже показала себе далеко не з найкращої сторони, і повірте, - це лише квіточки. Не одна людина вийшла з кабінету директорки в сльозах. І якби ще хоч хтось перестав трястись за свою "хату з краю, яка поки не палає", а відкрито виступив проти неписаної схеми, як це зробила Пронь І., то вищезгадана пані пригальмувала б свій хабарницько-побратимсько-кумівський запал. Хоча!!!, цілком можливо, що знайдуться і такі, хто стане їй не по зубам!
    Костін був поганий? Крав забагато? Школою не цікавився? ХА! Тримайте - тепер у керма стоїть протеже Кутового і Щербатюка, яку рік "стажували" на посаді директорки в Світличанській школі, а іншим тим часом замилювали оченята, поки йшов так званий конкурс. Не хвилюйтесь, в перший рік її "активної" праці "знадвору" буде здаватися, що "ірода" ізгнали і все налагоджується... Але є невеличке "але"! Зазирніть всередину... Від людини, яка нишком продовжує традиції Костіна, і мало того, доплюсовує свої, добра не варто чекати. А яка "добра" в мадам Прищенко рука, більшість вже знає))) Ремонт в школі, здається, зроблений, але ж нікому не цікаво, скільки б/у приладдя на папері числиться новеньким, а те, що воно рихленьке і от-от Богу душу віддасть.., то єрунда, головне, що на папері нове (то Костіну не можна було, а цій дозволено). Скільки "важить" (будемо тактовними)) година до ставки? Та запитайте у тих вчителів, хто її має))) Тільки не помиліться, - до осіб, хто входить до кола кумів-знайомих друзів-інших протеже Кутового, не звертайтесь (або кого вона боїться)). Там все майже чесно)) До речі, якщо вам потрібно раптово взяти відпустку, не забудьте торбинку занести, щоб пані директорка тимчасово забула про вашу душу)) Хочете поблажливого ставлення - постарайтесь, як працівники шкільної кухні, щоб Господиня і її прибічники були ситі (тоді й роботи буде поменше і недоїдки можна додому брати))) І дарма, що в їдальні скільки років живуть гризуни, не помер же досі ніхто?! Якщо (не дай того нікому) ваші нерви не витримали (керівниця полюбляє "неблотних" привселюдно принижувати і доводити до сліз, особливо другорозрядників - техперсонал) або сталась інша біда і ви потрапили до лікарні - знову не забудьте про ту ж торбинку!! Торбинка і конвертик врятують світ...ну як не світ, то пані директорку точно. І не забудьте про її тата! Хоббі в них є сімейне - вночі караулити школу (це так мило - сімейне підряддя)), тому на частину кошу у він заслуговує. Шкода, що ця "стигла" жіночка, за стільки років так і не звила своє сімейне гніздечко. Можливо, маючи власну родину, вона б пізнала материнську любов і по-людському навчилась розуміти сімейні проблеми, як то коли захворіла дитина, і потрібен лікарняний, чи необхідно ту ж дитину відвезти до табору... Але їй то все незнайоме.
    Одне питання - що залишається робити іншим підлеглим, хто не відноситься до розряду "блотних" і не має зайвих торбинок?? Відповідь проста (цитата Прищенко Т.): "Вас ніхто не тримає! На 1 ваше місце є 10 бажаючих!" Цим все сказано.
    З своїм уставом в чужий монастир не ходять!
    Але то було по суті! Можемо сміло повертатися до кістки в горлі - безсовісної Пронівської доньки...)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Довго ж ти, зчисток ларисчин, свій висер вигадувало! Та якби тобі, Ірко, язик був відсох за твою писанину. Хоч би ти свого пронівського маминого носища у приватне життя не пхала, а на своє трохи озирнулася! Ще якесь голодне на тебе і полізло! Цікаво, скільки воно перед тим випило? Видно перший чоловік таки колись протрезвів, що одумався, і роздивився куди влип, а Ірка за той час вже й з пузом ходить. Та не так шкода того першого бідолаху, як шкода другого. Це ж треба було хлопчині отак вляпаться! Зроду жінки не знало, а тут Ірка - щедра душа. А тому й гаращо! Байдуже на морду (можна й очі закрити) головне доступ до ..... відкритий. Бо вже хто, хто, а Ірка свого не упустить! Дивись за собою, гівно пронівське! І як вже не знаєш, як обгидить оточуючих на професійному рівні, то хоч в приватне життя, уйо...ще, май совість не драться!

      Видалити
    2. Шановна , якщо можна так сказати , випускниця 11-Б! А можно будь-ласка ваші гнилі слова підкріпити фактами , засвідченими , не анонімами а призвіщами реальних осіб , які підтвердять своїм чесним словом те що ви висрали , видаючи за факти правди роботи директора школи ? Також можна будь-ласка фото тата Прищенко , який працює сторожем разом з директором на сімейному підряді!!!!Як вам , не соромно чіпати батьків , людей похилого віку ?Мені дуже прикро , що ваші батьки не змогли з вас виростити адекватну людину і ви не навчились поважати людей , навіть яких незнаете. Ваші слова без доказів - пил в очі , так же як і ваше імя у даній переписці. Якщо ви така смілива і ваші слова правда , будь- ласка , підтвердіть . А іще порада , на ваше майбутнє - займіться своїм особистим життям , а не лізьте в чужу хату !!!!!!! Ви написали , що Прищенко протеже Кутового??? Так Кутовий велика людина і багато чого зробив і багато чого бачив в своєму житті , так що якщо вона його протеже - то він точно не помилився )))) подумайте над цим))) перше ніж писати!!!

      Видалити
    3. Похоже тут прокурор завівся.Йому реальні прізвища подавай і фотографії і поджверждай шось там.І Кутовий велика людина?То та людина яка ходить на роботу літом без рубошки чи футболки в одних шортах і сандалях а і ще з барсєткою?В тому величності я не бачу.А як ця велика людина з Костіним крали коли ремонт робився то тоже піджвердженя попросите?Кутовий 240000 гривень заграбав і то не просто слова а в судовій владі можна узнать за шо його третій год судять.І в нього по 3 адвокати на кожному суді.Його соучаснику прорабу 2 года условки дали тоже одкупився а Кутовго ще судять.Його ще 2 года назад одстранили од посади а Доля сказала шоб робив.Де таке бачено?Так шо не переборщуйте з свохїми доказатєльствами.Нічого простим людям очі замилювать.І нащо те все коли багато хто бачив батька директорши з нею разом коло школи пізно вечері.мій син з хлопцями точно бачив.І тут пишуть про приватне життя.Я тоже читав шо написали вище і нічого приватного там особо не побачив.Написано про те шо робиться зараз в школі.Діти не такі дурні шоб не бачити шо у них під носом робиться і як директорша ставиться до других.То зачепило просто когось за живе і почали обливать математичку.Тут должно говориться про те як людина себе веде на роботі і чи є за що її хвалить а не про те шо в якій сімї робиться.Ні Кутового ні директоршу точно хвалить нема за шо.А опуститься так низько шо про піську і говно писать так то тій людині і должно буть стидно.Культурна людина так висловлюваться не буде.Позорище.

      Видалити
    4. Не дописав.Це стосуєтьс тієї людини шо писала 28 вересня 2018 р. о 14:50 і Анонім 25 вересня 2018 р. о 11:04.

      Видалити
    5. Шановний адвокат випускниці 11-б , позорище це вчителю математики , тобі скотина Пронь, писать цей бред. Займись уже собою, почитай просто шо тобі пишуть тут люди, заткнись і зроби виводи. Твої доводи опять же такі пиль, бачили з батьком на території школи. Ти видно шо не варвинська, а покідиш. Роздуплись і узнай і не пиши херні. І сина свого виховуй, бо по ночам біля школи тільки сторожи ходять. Сама себе палиш, кобилА!!!!!!

      Видалити
    6. Та тут тільки ОДНА людина і пише яка всю ту грязюку лє.Хіба ж можна всіх так матами крить?Я правду написав но мата ні одного не сказав.Жаль тебе убогу і твоїх покідишів шо Бог так розумом обділив.Як кажуть не трогай г...шоб воно не воняло.Говорить далі з психічнобольною людиною не бачу сенсу.Но увєрєн шо убога не успокоїться.Їсти не дай аби когось попаскудить.На цьому все.

      Видалити
    7. за психінобольну людину - знову ж таки докази де???? знову пиль в очі і вигорожуванння себе , шановна народна вчителька . Якщо говорити по-чесному , то гомно почало воняти тоді ,коли написало цю статтю і воно думало, що тільки воно може говорити . На превеликий жаль , ви по іншому не розумієте і тільки матюки змусили перестати знаходити сенс у написанні коментарів та далі продовжувати виставляти себе " великомученицею Іриною". на правду адекватні люди не ображаються , але це нажаль не про вас . Арі ві дерчі!

      Видалити
    8. ..земля кругла -де докази???
      ..небо голубе -де докази???
      ..мамонти вимерли -де докази???
      Адмін, та блокірни ти вже цю маразматічку!!

      Видалити
    9. довго ж ти , баламошка ,думала )) і так довго думала , що нічого розумного не придумала ) не дивно , в цьому є вся ти , маракуша !

      Видалити
    10. Да, проблема заглибилась.... Вчитель фізики та математики, а тепер ще й інформатики не може доказати, чого Земля кругла?)Тай треба знати (після вищої освіти)та ще й міти пояснити дітям колір неба. Жах! Як Ірину Вікторівну можна допускати до дітей?!!!

      Видалити
    11. кого точно не можна було допускать так то Харланову.тыльки вона з усых учителыв могла обзивать дытей ы казать тыпа "хто останный той козел".слава богу вона вже не робить ы не уныжаэ дытей

      Видалити
  20. Це просто ржака! Опять Проньша винувата! Хто всравсь невістка! Видно шо одводять очі од правди про ту депутатшу Прищенкову.
    Село і люди))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    А чого так мало подробностєй? Похоже шо та авторша держала ноччю свічку раз знає хто на кого і скільки раз лазить так могла б і на більше подробностєй розкошелиться)))
    Аж інтєрєсно шо далі буде а то спочатку про ту взяточницю писали а дошли до пронівського пуза! Прикол да і все!

    ВідповістиВидалити
  21. А як на мене, то ніхто б до пронівського пуза не доходив, як би оте нещастя не пхало свою рижу мордяку у приватне життя інших людей. Цікаво, а воно якоїсь іншої реакції очікувало на свої висери?! Правильно, Ірко! В твоєму випадку, як не мармизою, то хоч піською!

    ВідповістиВидалити
  22. ІРА досить уже лити помиї на всіх і вся. ВИ (ПРОНІ) НІ КОМУ НЕ ЦІКАВІ. Навіть під випускницею 11-б видно Ваш почерк. Після таких дописів, якщо Прищенко та Редька читають Вашу ахінею, ти Іро точно не отримаєш додаткових годин. А на місці Прищенко на наступний навчальний рік я б ще урізав тобі години. І пишіть дальше який Ваш прекрасний рід педіків.
    Чекатимемо на 2 серію у 2019 році.

    ВідповістиВидалити
  23. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  24. Цікаво а Прониха взагалі в курсі, що тут діється??? Мені кажеться, що вона ще дужче порижіє коли дізнається) Вона вже давно має свої відвойовані години і їй немає смислу каламутить воду. Подумайте логічно! Мабуть просто Прищенко Т. треба переглянуть свою позицію, щоб поменше таких фактів вспливало. А то люди багато чого знають і про Саверську з усіма її замісниками, і про Долю, і Кутового, але не про всіх так прямо факти оприлюднюють. Хоча кажеться , якщо затронуть і цих "народних героїв" то і про них багато чого вспливе.

    ВідповістиВидалити
  25. ТА ЩОБ ТУ ПРИЩЕНКОВУ ЧОРТИ ЗАБРАЛИ ТУДИ, ЗВІДКІЛЯ ПРИНЕСЛИ! ДАЖЕ ПРИ КОСТІНОВІ В ШКОЛІ ТАКОГО НЕ БУЛО! І НЕ ТРЕБА САМІЙ СОБІ ПИСАТЬ ХВАЛЕБУ, ЯКА ВОНА ВЕЛИКОМУДРА ЛЮДИНА! ДО ЛЮДЕЙ НА РОБОТІ, ЯК ДО СКОТІВ СТАВИТЬСЯ. ТО ПРОСТО ВСІ БОЯТЬСЯ ЩОСЬ СКАЗАТЬ ЇЙ, БО ЗРАЗУ НА ДВЕРІ ВКАЗУЄ. І ДАЖЕ НІ РАЗУ НЕ ПОПРОБУВАЛА ПРИСЛУХАТЬСЯ ДО КОГОСЬ. ПІДІТЬ ПОРОБІТЬ ДО НЕЇ, А ПОТІМ ВЖЕ ХВАЛІТЬ, ЯК НАЙДЕТЕ ЗА ЩО!

    ВідповістиВидалити
  26. Випускниця школи1 жовтня 2018 р. о 22:10

    Іринко та ЇЇ маман))) Харе палитись. Ірочці важко працювати...Не дають командувати чи важко читати інформатику вигризину? Може математику, яку вчили 10 років по університетам))) Що таке застой ума чи нехватка? Може його взагалі й не було? Помню маман, яка не могла рішить тригонометричну тотожність за 10 клас...Доця пішла далі за години всіх обливає... Може матусі з донечкою слід перечитати психологію? Ви мабуть не знаєте ефект бумеранга?... Ну, що бажаєти людям, хай все вернеться до Вас...Щасти "Сімейка народних педагогів", але не людей...Удачі)))Доля все розтавить на свої місця.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ЯКЩО У ВАС Є СВОЇ РАХУНКИ З СІМЕЙСТВОМ ПРОНЕВИХ, ЗВОДЬТЕ ЇХ ДРУГИМ ЧИНОМ! І НЕ МІРЯЙТЕ ВСІХ ОДНИМИ ГРАБЛЯМИ. А ТО ЗРОБИЛИ ТУТ БАЗАР! Я З МАТЕМАТИКОЮ-ФІЗИКОЮ НІЧОГО СПІЛЬНОГО НЕ МАЮ, ВИСЛОВИЛА СВОЮ ДУМКУ ПРО НОВОГО ДИРЕКТОРА ЯК КЕРІВНИКА, І НА ЖАЛЬ, ЦЮ ДУМКУ ПІДТРИМУЄ БІЛЬШІСТЬ МОЇХ КОЛЕГ. ПРИЙШЛА НОВА ЛЮДИНА В КОЛЕКТИВ - ПО-ЛЮДСЬКИ ПОГОВОРИ З ПІДЛЕГЛИМИ, ЯКІ ДЕСЯТКИ РОКІВ ТУТ ПРАЦЮЮТЬ. МОЖЕ Б ХТО ЩО ПОРАДИВ, ВИСЛОВИВ СВОЄ БАЧЕННЯ РОЗВИТКУ ШКОЛИ, БО БАГАТО ХТО ЧЕКАВ, КОЛИ КОСТІН УБЕРЕТЬСЯ НАРЕШТІ. А НІ - "Я КЕРІВНИК, МОЄ СЛОВО - ЗАКОН". І ПЛЮВАТЬ, ЩО ВИ ДУМАЄТЕ І ЯКІ У ВАС ПРОБЛЕМИ. І ПІСЛЯ ТОГО, ЯК НОВОСПЕЧЕНА ДИРЕКТОРКА ВКОТРЕ ДОВОДИТЬ ДО СЛІЗ, ТО ЯК МОЖНА НЕ ВІДПРАВИТИ ЇЇ ПІД ТРИ ЧОРТИ?! З РОБОТОЮ ТУГО В ВАРВІ, ОТ І МОВЧЕМО, ЗЦІПИВШИ ЗУБИ. ПОЧНІТЬ ДО ЛЮДЕЙ НОРМАЛЬНО СТАВИТИСЬ І ЧУТИ ЇХ, ТО МОЖЕ І "ДЯКУЮ" ХТО СКАЖЕ, А ПОКИ НЕМА ЗА ЩО.

      Видалити
    2. ...не могла рішить тригонометричну тотожність за 10 клас..Вау...Харланшою запахло...

      Видалити
    3. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

      Видалити
    4. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

      Видалити
    5. Ого! Як влучно охарактеризували Іринку! Це ж треба, і не заперечиш! Не знаю, хто як старався, та ви постаралися нівроку, понишпоривши по коментах, у підборі пронівських характеристик! Як колишній їх учень, (дякувати Богу не довго вони нас учили), цілком погоджуюсь з вашою характеристикою цїєї сімейки. Мушу визнати, старалися ви не даремно підбираючи всі вислови, сказані людьми на їх адресу! Прикольно вийшло, а головне - правильно!

      Видалити
    6. Мадам ніяк не заспокоїться?)) Як кажуть в народі, "горбатого тільки могила справить". Співчуваємо. Ви хоч колишнім учнем, хоч сусідкою, хоч президентом підпишіться, але ваш "унікальний" почерк видно відразу - все-таки майже 3 десятки відгуків написали)) Такі яскраві фанатичні претензії до "цїєї сімейки" виписуєте лише ви. Можливо, "підбір пронівських характеристик" ваше хобі? Займіться написанням книги - не дайте пропасти такому таланту)) Упіхів вам!

      Видалити
    7. Послухай, МАДАМ! А не стулити б тобі пельку, а?! Чи аж ото так правда в очі коле?! Собі поспівчувай, МАДАМ, хрєнова! Мій відгук тут лише вчора з"явився! Для тебе, МАДАМ, екслюзивно повторюсь, бо з першого разу тобі не доходить! І залиш свої поради для собі подібних туподоходящих МАДАМІВ! І надалі, уйми свою занадто багату фантазію, і вчися дивитися правді у вічі! Я не знаю, звідки твоя феєрична підбірка пронівських характеристик, та буде у мене час, обов"язково перечитаю коменти, бо самому цікаво стало, що у мене є однодумці! Я висловив свою думку, МАДАМ, всього лиш! І не моя вина в тому, що вона співпадає з ще чиїмись думками!.. Охолонь, МАДАМ, бо сказися од своєї ненависті, і безпорадності!

      Видалити
    8. Ух ти!!!!! Да тут настоящі курячі бої!!!!!!!!!!!!!!! шо не зайдиш на сайт ця сторінка на першомі містці!!!!!11!!! Підіймаємо рейтинг любими путями!!!!Матюки рулять!!!!!!Жестяк!!111 Так дєржать!

      Видалити
    9. Тут, по ходу, одне, всім добре скандально-відоме недорозуміння рулить, щоб відвідувачі блогу не втрачали інтересу до її писульок. Дивись, та й підільє масла в вогонь, переводячи увагу з своєї недолугої персони на інших, як не під виглядом випускниці, так просто, аноніма. Воно держатиме, не сумнівайтесь! Ще ж не всіх обгидило! А гидитиме, бо не змириться з правдою, яку люди пишуть на цьому форумі на її адресу.

      Видалити
  27. Спеціально для вас , уривок з повісті Антуана де сент Екзюпері :" Мне кажется, где-то на моей планете живет старая крыса. Я слышу, как она скребется по ночам. Ты мог бы судить эту старую крысу. Время от времени приговаривай ее к смертной казни. От тебя будет зависеть ее жизнь. Но потом каждый раз надо будет ее помиловать. Надо беречь старую крысу: она ведь у нас одна"
    Шановна криса ! Бережіть себе і не витрачайте час на написання комментів , ваше написане гомно не перечитать....ніколи... нікому...

    ВідповістиВидалити
  28. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  29. Шановні коментатори. Прошу дотримуватися елементарної людської гідності. Не спонукайте ставити вас в бан. Ресурс покликаний для конструктивного обговорення. Саме тому коментарі, наразі, відкриті. Ті хто потрапили в бан, вже не зможуть коментувати на цьому блозі в простий спосіб, ніколи. Не поповнюйте собою цей список.
    Дякую за розуміння.

    ВідповістиВидалити