пʼятницю, 13 липня 2018 р.

До чого доводить брехня.


      Цей допис буде з умовної рубрики «Слідами наших публікацій», так би мовити. Той хто більш менш слідкує за нашими місцевими подіями, та відповідно моїми їх описами, то ви пригадаєте ось цю публікацію: Так не брехали навіть собаки .  Теперішній допис не буде продовженням тих подій і їх не стосується, але буде продовженням тих тенденцій і яскравою ілюстрацію, як можуть брехати, брехливі двоногі істоти, і до чого це може призвести.

        Нещодавно, після оприлюднення в мережі мною проектів рішень про зміни до ставок податку на нерухомість відмінної від земельної ділянки. Читачі в коментарях засумнівалися в тому, що раніше були менші ставки податку, ніж ті які пропонуються. Я став перевіряти ще детальніше дану інформацію. Пішов до селищної ради та отримав копію рішення від 23 лютого 2017 року, яким було встановлено на 2017 рік податок на нерухомість (дивіться копії документів з «мокрими» штампами). Порівняв з рішенням, що на сайті – таке ж. Порівняв з копією рішення з свого електронного архіву – таке ж. Наприклад ставка для житлової забудови 0,1 відсотка мінімальної зарплати, так як я і зазначав в нещодавньому дописі.


        Але виявилося, що мешканцям приходять повідомлення про оплату цього податку з ставкою 1% від мін. зарплати за 1 метр квадратний, тобто ставка в розрахунках податкової складає в 10 разів більше. Я почав шукати чорновики, матеріали засідань комісій в 2017 року, копії рішень в папері, а я на той час був заступником голови бюджетної комісії і безпосередньо брав участь в обговоренні та пропозиціях ставок податку. І звичайно я пам’ятаю, як ми, після раптового підняття мінімальної зарплати вдвічі, вирішили істотно зменшити ставки цього податку щоб зменшити податкове навантаження як на мешканців, стосовно житлової забудови, так і на підприємців та підприємства. І от я знайшов ксерокопію цього ж рішення але з іншим текстом та іншими додатками, в іншій редакції. І я так розумію, що в податковій таке ж рішення з ставками стосовно житлової забудови в 10 разів більше ніж ми приймали в 2017 році (дивіться зображення без «мокрих» штампів).



   Так от, шановні варвинчани, до чого призводить тотальна брехня. Ці два варіанта одного рішення на яких є підписи і штампи одних і тих же ж посадових осіб, в цьому випадку Дейнеки Т. та Саверської В., свідчать про те, що ці горе чиновники не тільки брешуть про те чи інше, а ще й підроблюють як їм вигідно рішення селищної ради, і навіть не зовсім переймаються наслідками цього. А я хотів би нагадати всім, що підробка документів – це кримінальне правопорушення. А саме такі дії стосуються багатьох мешканців, всіх підприємств та підприємців і так далі, стягування податків понад прийняті рішення і так далі. І в цьому випадку виникає питання: а яке правопорушення буде наступним? Сьогодні підробка документів, а завтра що?
Цей випадок окремий раз доводить, що чиновники, а саме в нашому випадку, Дейнека та Саверська, брешуть, підроблюють документи і роблять те, що там їм заманеться, тільки тому, що не існує правоохоронної системи, ніхто нікого не притягує ні до якої відповідальності, ніхто про це навіть не думає, і маємо такий результат. Поряд з цим, ці чиновники користуються підтримкою населення незважаючи на ті дії які вони вчиняють. У випадку з Саверською це взагалі якась секта.
Підсумовуючи це все, можу порадити нам всім лише одне – бути пильними, взагалі не довіряти цим чиновникам, жодному їхньому слову, і звичайно захищати свої права, бо саме наша байдужість є джерелом чиновницького свавілля, робіть висновки.
12.07.2018
Павленко Дмитро

17 коментарів:

  1. Треба звернутись в спілку захисту прав споживачів, бо це кримінал. Там професіонали.

    ВідповістиВидалити
  2. Так що з людей здирають податок на нерухомість не 0,1%, а 1%? Такого не було навіть припо перєдніках. Це не керівники, а прохадімці, якщо підроблячють рішення.

    ВідповістиВидалити
  3. Тут не спілка захисту прав потрібна, прокуратура повинна не спати, чистий кримінал-клрупцією аж кишить.

    ВідповістиВидалити
  4. Як ми бачимо з історії то прокуратура взагалі дуже лояльна до Господара та до місцевих князьків і княгинь...

    ВідповістиВидалити
  5. Все вірно, лояльність м"ягко сказано, все зав"язано в один вузол, необхідно вимітати мітлою всю нечисть.

    ВідповістиВидалити
  6. Тільки громадкість може витиснути оцю всю ржавчину. Ви проаналізуйте, люди підтримали БЮТ, а який толок. Зробили зраду з аграріями . поділили посади, зарплати прекрасні, доступність до всього_ чого не жить. Навіщо змушувати правоохоронні оргакни щось робити, якщо в кожного морда в пуху. Це може заствити пришельців робити щось для людей тільки громадкість як0о проснеться. Досвід є 2004 року, об"єднавшись всі навколо держави і погнали владу, але не доколихали.

    ВідповістиВидалити
  7. Нашій прокуратурі саме ніколи! Вони Озерянського голову не знають як укусить, і з якого боку під нього копнуть! Як не Капчик плигає, так Ройчик не уйметься, або обидва разом казяться! Вже всіх "дружбанів" позалучали до цієї травлі! Видно не даремно з"явився вислів: Що з літ, то з розуму! А це ще й Бульда носа пхає не в свою дрислю, намагаючись вигороджувати своїх прихвостнів, яким заманулося рибу на чужих ставках ловить!!! А ви говорите, тут за спеців з прокуратури! Не будуть вони цією справою займатися, бо у них важливіші справи є - безпричинно мозги ї...ть, тим, на кого їх нацькували!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ну як же тут без озерян...а щодо рибальства у ваших псевдоставках то пішли ви нахер!можна ловити з берега на одну вудку з одним крючком в межах норми!!

      Видалити
    2. Клепки немає? До чого тут ваші Озеряни? Хай Вам озеро і хай Вам риба. Живіть як зумієте в своїй ОТГ, створюте свій сайт і полощіть своїй владі мізки. Тут ні хто не знає Капків чи Ройків ваших.
      А Вашого пройдисвіта голову давно уже на суд Лінча треба відправити

      Видалити
    3. А за вашою пройдисвіткою-головихою давно Гаага плаче!

      Видалити
    4. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

      Видалити
  8. Дмитро Васильович,я думаю не все тут так однозначно, як ти описав.
    1. Додатки до рішення ради підписує секретар ради а не селищний голова, як це є на твоєму примірнику де підпис Саверської взагалі відсутній.
    2. На всіх копіях підписаних рішень проставляється печатка "Згідно із оригіналом". Знову ж на твоєму примірнику в додатках така печатка відсутня.
    3. Можливо у тебе на руках один із проектів рішення про податки, який Ви розглядали на комісії?
    4. Якщо ти вневнений на 100% у своїй правоті і мало місце підроблення рішеньто- тоді:
    4.1. Варвинське ВП ГУНП в Чернігівській області
    Адреса: смт. Варва вул. Пилипенко 1, телефон чергової частини (04636)2-15-63.
    4.2.Варвинський відділ Прилуцької місцевої прокуратури
    Адреса: 17600, Україна, Варва, вулиця Шевченка, 54 (04636) 21302
    varva.prok@chrg.gp.gov.ua

    ВідповістиВидалити
  9. Законослухняний громадянин! Павленко описав все однозначно. Кожне рішення підписується головою, додатки не можуть бути окремі від рішення хто б їх не підписав. Підписуючи рішення голова бачить і додатки, якщо не звернула уваги то це не лишає її відповідальності.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Повністю згоден щодо відповідальності 1 посадової особи за підписані рішення та їх додатки, але якщо вчора я висловив припущення в п.3 то сьогодні я в цьому уже впевнений.
      Такий проект рішення щодо встановлення податків наведених Дмитром Васильовичом існував перед розглядом даного питання на бюджетній комісії. Після розгляду на комісії на сесію були винесені зовсім інші розміри податків.
      Ось чому відсутні підписи Дейнеки чи Саверської а також штампи про відповідність оригіналу.
      Податкова (по незрозумілих причинах) використала для нарахування не прийняте радою рішення а наданий їй раніше проект рішення. В даний час проводиться перерахування податків.
      ПОДАТКИ БУДУТЬ НАРАХОВАНІ ВІДПОВІДНО ДО ДОДАТКУ ІЗ "МОКРОЮ" ПЕЧАТКОЮ.

      Видалити
    2. Тобто ставку податку для квартир податкова перерахує з 1% на 0,1%?
      Коли це буде і чи повертатимуть (і яким чином?) гроші тим, хто оплатив цей податок.?

      Видалити
  10. Незнання закону не звільняє від відповідальності...як це педагог в минулому не вміє читати чи не хоче?

    ВідповістиВидалити
  11. як голосуемо, так й живемо(((

    ВідповістиВидалити