четвер, 16 серпня 2018 р.

Не можуть підприємці, зате можуть пенсіонери.


   Вчора 14 серпня в залі засідання районної ради відбулося зібрання пенсіонерів та ветеранів праці різних галузей, активні поважні люди зібралися обговорити наболіле. Я вже неодноразово проговорював ту тезу, що на даний час в Україні найактивнішим прошарком суспільства є пенсіонери, як не дивно, але саме так воно і є. І на фоні тих же ж підприємців, яким на відміну від пенсіонерів, більше потрібно брати участь в будь яких суспільних процесах, бо там є їх безпосередній інтерес, ми не бачимо таких їх зібрань, пенсіонери виглядають гіперактивними.
Якщо коротко, то зібралися для того, що потрібно щось робити або так продовжуватися більше не може. А мета – створити спілку чи просто громадську організацію і брати активну участь в суспільних процесах у варвинській громаді. Адже на думку присутніх на цьому зібранні, те що постійно відбувається впродовж цього 2018 року у Варвинській ОТГ як менше їх обурює, і на думку ветеранів-пенсіонерів потрібно на це активно реагувати. І хоча зібрання було не особливо велелюдним, було присутні близько 30 чоловік, те що звучало турбує багатьох.
     Головував на зібранні Давиденко О.М., який і розпочав засідання зібрання та оголосив про мету зібрання і найперші потреби на майбутнє. Кілька спікерів, які виступали протягом засідання говорили про все та багато, видно, що наболіло, і десь там в середині кипить не аби як. І я повинен сказати, що звучали теми різні, але в принципі актуальні і не тільки для пенсіонерів, і поряд з банальним поливом звучала проблема відсутності поінформування населення та відповідно незадовільна діяльність газети.
    Якщо тезово, то звучало наступне:
1.     Влада в ОТГ знахабніла та нічого і нікого не хоче чути;
2.     ОТГ створили неправильно розірвавши район, он в Срібному все нормально;
3.     Набрали великий штат, призначили високі зарплати, а роботи не видно;
4.     Лавочками та смітничками замулили людям очі;
5.     Причепили пам’ятник хто зна кому, якийсь Квазімодо;
6.     Дороги роблять собі депутати біля себе;
7.     Тарифи захмарні в тому числі на вивезення сміття;
8.     У фінансуванні лікарні вже є проблеми.
9.     Автостанцію знищили, а це проблема першого порядку тощо.
   Це в принципі основне і важливе із почутого. Хоча є моменти які можна дискутувати, як наприклад створення ОТГ, більшість озвучених питань мають місце та актуальні, а ті хто їх озвучував бачать це як особисту проблему, і звучали вони як крик душі, так би мовити.
    Якщо відволіктися трохи від лірики, то перш за все потрібно згадати, що на початку засідання Остапець В.П. провів таке собі бліц опитування присутніх, хто звідки черпає інформацію, і виявилося що з інтернету одиниці, натомість переважна більшість присутніх з газети. І в цьому контексті актуальним був виступ бувшого редактора районної газети Калібовець Н.М., яка повна обурення повідомила присутнім про ганьбу, яку отримала від редактора теперішнього, яка відмовилася розміщувати її позицію стосовно теперішнього суспільно-політичного процесу у Варві. Виявляється матеріал Ніни Миколаївни збурить суспільство?! Як вам шановні? Якого ще горе редактора та яку ще совєцьку газету треба для влади?
    Про полив говорили довго, але ця тема вже себе вижила, і навіть в залі було менше тих хто обурювався, і більшість як на мене дійшла тієї думки, що потрібно встановлювати лічильники. Від себе додам: КП «Господар» за встановлення лічильника виставляє рахунок близько 500 грн, без вартості лічильника, то можливо варто б було зменшити цю суму, можливо тоді буде більш доступним та бажаним таке встановлення, хоча це безперечно не вирішить проблеми. А вихід тут один повне охоплення споживачів лічильниками.
     Остапець В.П. підняв питання опублікованого нещодавно КП «Господар» так званого публічного договору на вивезення ТПВ, і пояснив яким чином він суперечить законодавству і не може бути сприйнятий споживачами та порушує їх права. І також запропонував присутнім підписати сформовані ним зауваження для подальшої подачі зауважень до підприємства. Також Володимир Павлович розповів про маніпулювання показниками лічильників Варвинським РЕМом; про списання багатоквартирних будинків тощо.
     Підсумовуючи цю розповідь зупинюся на головному. По перше це зібрання було по суті першим, установчим зібранням де вирішили зокрема створити громадську організацію, яка буде брати активну участь в суспільно-політичних процесах у Варві та захищати інтереси громади. З назвою та статутом визначаться на наступне засідання. З пропозицій, що звучали і стосувалися майбутньої діяльності була зокрема пропозиція зі створення приймальні, де можна б було зустрітися, поділитися проблемою та відповідно почати її вирішувати. Для реалізації намічених кроків обрали ініціативну групу, про що і проголосували.
   Що ж будемо спостерігати за подальшими кроками активної частини ветеранів-пенсіонерів, бо і справді як хтось відмітив: бісер плести це звичайно добре, але закривати очі на все і обслуговувати владу це вже занадто.

15.08.2018

Павленко Дмитро

7 коментарів:

  1. Незрозуміло, хто плете бісер та обслуговує владу?

    ВідповістиВидалити
  2. Яку нахрен владу??влада собі грошики заробля.Пісок з Авраменком з пляжа продають і все харашо....гади і не подавить їх.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У бюджетної (та законності) комісії все під контролем. Вони не дадуть проводити такі афери.

      Видалити
  3. Так проводять...ще й як

    ВідповістиВидалити
  4. Вони ж її і кришують...

    ВідповістиВидалити
  5. До чого тут бісер хто скаже

    ВідповістиВидалити
  6. Це до голови ради ветеранів Качаєва бісер плете.

    ВідповістиВидалити