пʼятницю, 3 серпня 2018 р.

З публічним договором не погоджуюся.


     В минулому номері газети «Слово Варвинщини» комунальне підприємство «Господар» офіційно оприлюднило публічний договір про надання послуг з вивезення побутових відходів. При цьому, в коментарі зазначивши, що публічність договору дає право на укладання цього договору відразу з усіма споживачами конкретної послуги без підписання письмового примірника.
     Воно то так. Але це при умові коли такому публічному договору супроводжують відповідні правомочні рішення органу місцевого самоврядування.

     У нашому випадку саме і є перешкодою погодження публічного договору прийняте рішення виконавчим комітетом Варвинської селищної ради від 12.04.2018 року № 55 «Про встановлення тарифу на послугу з вивезення твердих побутових відходів в смт Варва», яке зазначено в пункті 3.2 публічного договору.
     Приймаючи вище зазначене рішення члени виконавчого комітету свідомо не взяли до уваги мої зауваження та зауваження економічного відділу селищної ради стосовно кількості споживачів і річного плану надання послуг з вивезення твердих побутових відходів (ТПВ).
     Таким чином було порушено вимоги пункту 4 Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 26 липня 2006 року № 1010.  А саме у визначеному Порядку зазначено, що формування тарифів на послуги підприємством здійснюється відповідно до річних планів надання послуг.
     Проте, КП «Господар» в річний план надання послуг з вивезення ТПВ включив 4707 мешканців Варви замість 8098 які проживали на 1 січня 2018 року. Також до річного плану не внесено частина бюджетних установ, організацій, підприємств інших споживачів, що перебувають на території селища і тим самим умисно зменшено обсяг надання послуг підприємством що відповідно збільшує вартість послуги.
     Прийняття рішення виконавчим комітетом про встановлення тарифів які не передбачають охоплення максимальної кількості виробників відходів (споживачів послуг) прямо порушує вимоги пункту в) статті 21 Закону України «Про відходи».
     Проте, селищному голові В.Саверській-Лихошві та її вірним членам виконкому Л.Лущик,
О.Кальний, І.Чаленко, Є.Шкуліпа, Є.Ігнатенко, Л.Неділько, В.Повар, які голосували за це рішення, було байдуже до законності.  А ось тепер маємо результат тієї беззаконності перед погодженням публічного договору. Чи зверне увагу КП «Господар» на моє публічне зауваження покаже час.  Маю надію, що і інші споживачі висловлять свою думку щодо укладання публічного договору в термін до 1 вересня 2018 року. 
     А директору КП «Господар» вношу пропозицію провести відкрите обговорення з споживачами послуг вивезення ТПВ щодо укладання публічного договору, через газету роз’яснити споживачам Закон України «Про відходи» та здійснити розрахунок тарифу відповідно до чинного законодавства України і подати його до виконавчого комітету на затвердження.
 
       31.07.2018 року                                                                                          

В.П.Остапець                                                                  


6 коментарів:

  1. Відмінно.Але як можна зменшити тартф коли потрібно таку армію замів та зам замів годувати .А з чого з яких грошей.То може необхідно переглянути структуру затрат та обговорити .Керівнику ГОСПОДАРЯ вже пора прийняти радикаоьне рішення та сформувати свою команду з якрю ВАРВА відчує конкретну роботу на благо жителів селища а також і жителів приєднаних сіл а не бути засобом маніпулювання ЦАРИЦІ.ЗМІНА ПРЗВІЩА ПРИ ТИХЖЕ САДОВИХ ПОЛЬЬОВИХ ДЛЯ КОРИСТІ СПРАВИ НІЧОГО НЕ ДАСТЬ.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Повністю підтримую аноніма, тільки жаль, що ми боремося з заразою анонімно. Пора вже боротися відкрито а не тільки в коментарях. Степан.

      Видалити
  2. У цивілізованих країнах спочатку створюють умови для людей а потім нараховують плату .Поставте контейнери для сміття щоб людина могла викидати сміття в зручний для неї час а не бігати за трактором висолопивши язика а іще якщовін приіприїде повний то хоть драбину бери щоб закинуть сміття а що казать про старих людей. Ганьба.

    ВідповістиВидалити
  3. Да стид срам з тим трактором середньовіччя якось......

    ВідповістиВидалити
  4. Все правильно. ОТГ і КП Господар обнагліли.Їх треба ставити на місце.

    ВідповістиВидалити
  5. прийшла платіжка за вивіз ТПВ - 54 грн ! одразу видно новий директор КП взяв ситуацію в свої, нагріті корупцією в Прилуках, руки

    ВідповістиВидалити