четвер, 30 серпня 2018 р.

Про полігон і не тільки.


    Продовжуючи цикл статей про те куди ми рухаємося та що нас, Варвинську громаду, чекає в найближчий час, і продовжуючи детальний розгляд передвиборної програми правлячої фракції аграрної партії в селищній раді, ми можемо в чергове переконатися, що навколо нас виконуються всілякі дурнички, синій список програми, а нагальні та серйозні питання, зелений список, лежить мертвим вантажем.

    Ось вже кілька днів мережа жваво обговорює та обурюється черговою дурничкою з синього списку – алеєю звьозд. Натомість зелений список «стоїть» без руху. Не виконується практично нічого. Я нагадаю, що з усього цього списку було виділено кошти на виконання проектних робіт по вуличному освітленню, і то під моїм особистим громадським тиском, але невідомо на якій стадії виконання перебувають дані роботи. А також були виділені кошти на ремонти доріг, але вони виконувались також безсистемно, безпріорітетно, пересмикуючи важелі впливу з однієї вулиці на іншу і так далі. Тобто на фоні всього переліку практично нічого. При цьому переважна більшість мешканців не перестає дивуватися – ну як же ж так; як так можна робити; можна ж зробити краще і так далі? Не зрозуміло варвинчанам, що лежить в природі таких недолугих дій. Шановні, я Вам відкрию величезний секрет. Варвинський селищний голова поряд з основною рисою своєї поведінки – патологічною брехнею з приводу і без, має ще одну яскраву рису своєї поведінки, яка і пояснює ці всі потворні діяння. Цю рису коротко можна описати так – бажання мітити місце, чим більше, тим і краще. Косо, криво, гидко, але все одно помітити, іншими словами на кожному кроці «написати» – «тут була я». Знаючи це кожен з Вас переконається, що іншого пояснення і не потрібно, все доволі зрозуміло, і не потрібно бити собі голову та дивуватися. І найбільше в цій історії я б наголосив на тому, що претензії до Валентини Василівни Ви ніяких поставити не можете. За неї проголосувало 2800 виборців, їй дали право чудити все що хочеш, принаймні так вона думає, плюс до того є обставини її природи, тобто риси її поведінки, які вона не може перебороти, так що які претензії? Бачили очі що обирали. А от що собі думають у фракції аграрної партії це велике питання. Невже їм може здатися що вони ні до чого? Внесли цю маячню в свою програму, сидять мовчки та дивляться на цю всю ахінею, і думають, що пересидять. От від цього я в шоці. Тут має місце патологічна відсутність уяви про будь яку відповідальність.


     Але повернемось до питань серйозних. Продовжуючи писати про невиконання зеленого списку та другого пункту з нього: «Виготовлення ПКД та початок будівництва полігону ТПВ». Сьогодні я не буду вести мову суто про новий полігон, а продовжуючи попередні публікації, для більш широкого висвітлення питання, мова піде про старий існуючий полігон. Адже чим більше ми будемо це обговорювати, чим більше людей буде знати про це, тим швидше всі ми постанемо перед розумінням, що відкриття нового полігону це питання часу, і ця потреба в кінці кінців впаде на нас як сніг на голову.
По перше зупинимось на термінах та визначеннях. Якщо ви слідкуєте за тим, що пишеться з цього приводу та що говориться посадовими особами, то вони називають полігон сміттєзвалищем, аргументуючи це тим, що так воно і є, адже там не полігоні немає ніяких ні об’єктів ні інфраструктури. А 8 серпня на вже згаданій нараді в селищній раді стосовно полігону Саверська вчергове брехала, що це сміттєзвалище, а не полігон. От я Вам і демонструю палітурку паспорту на полігон, кожен може пересвідчитись.


А тепер про стан цього полігону. Стан полігону критичний. І всі ми разом потрапили дуже в патову ситуацію. На полігоні полігону немає, інфраструктури немає, за останні роки нічого не створено та не напрацьовано. Можна подумати про це все, що можна пропетляти, почати там щось робити, і зробити, і ніяким чином не думати та не планувати про переїзд на нове місце. Я так не думаю, і не думаю саме тому, що важко уявити як можна на цьому місці впорядкувати все і довести до хоч якоїсь норми. Але при цьому я все таки переконаний в тому, що на даному етапі уявлень про сміття та про те що з ним робити, ми не можемо переїхати з цим всім ділом на нове місце. Уявимо, що вже завтра в нас з’явився новий полігон, і ми починаємо його експлуатувати. І що ж буде далі, мені цікаво? А буде таке як і на старому. Мене переконують, що все вийде і відповідальні особи швиденько навчаться і будуть робити як того вимагає законодавство та інші норми технологічного процесу сортування та захоронення ТПВ.
   Чому я так думаю, а тому що дивлюся на те все і тільки не перестаю дивуватися. Якщо говорити про фактичний стан речей, про фізику, так би мовити, процесу, то от Вам позиція екологічної інспекції у листі від 18.07.2018 № 10-37/136П. Кажуть що експлуатується з порушеннями: немає обвалування; чіткої межі полігону; технологічних канав для відводу ливневих вод та збору фільтрату; немає ніякої структури на полігоні, того як і що, і куди потрібно складувати; немає дезбар’єру для транспорту, який рухається на полігон та звідти; немає ніякого моніторингу ситуації, тобто реально картини задокументованої про полігон та рух ТПВ ніхто не знає.  От такий стан речей, мене хтось зможе переконати, що цю владу хтось змусить на новому місці робити так як треба? В це хтось вірить?

  На підтвердження своєї думки додаю ще й копію припису екологічної інспекції від 18.07.2018. Він також підтверджує що нічого не робиться на полігоні, і висвітлює організаційний аспект бездіяльності. За результатами моїх численних звернень інспекція змушена була провести перевірку та видати припис. Але припис стосується тільки організаційних аспектів. Припис складений так, щоб його легко можна було виконати. Ви можете переконатися, що в приписі немає жодного пункту, який перелічений у листі, тобто зауваження не стосуються ні відсутності обвалування, захисного рову чи розподілу сміттєзвалища на технологічні карти. Безперечно за місяць не обнесеш валом полігон, але Саверська при владі 8 років, і за ці всі 8 років вона і не збиралася нічого робити, і це підтверджують результати перевірки екологічної інспекції. При цьому варто наголосити, що бездіяла не тільки Саверська, а й екологічна інспекція, яка була сліпа та глуха. І от дивлячись на це все ніхто мене не переконає, що на новому місці буде все добре і згідно норм. Те, що внесено до припису це організаційні заходи, на це непотрібно ніяких додаткових коштів на це не потрібно років часу, але все одно його ніхто ніколи не робив. А якщо ніхто не робив, значить ніхто і не знає як це все робити. А якщо ніхто не буде це питання постійно збурювати, то будуть чиновники спати та спокійно ходити до каси і отримувати премії от і все.


   Читайте, думайте шановні, але ситуація критична. З одного боку нам потрібен новий об’єкт де буде все відбуватися по новому і згідно норм технологічного процесу та законодавства, з іншого боку ми маємо недолугих чиновників, які не збираються нічого того робити, які за 8 років нічого не напрацювали та не надбали, окрім звичайно дурничок, як міток на території містечка, добре що написів немає «тут була я». Але незважаючи на це все життя продовжується і ми все одно постанемо перед фактом того, що треба щось робити.
Далі буде…
30.08.2018

Павленко Дмитро.


2 коментарі:

  1. Ура! Варва стала культурною!!! Розділ виборчої програми аграрної партії і саверської зробимо Варву культурною виконано!!! Алея звьозд є!!! Та тільки чи не стидно керманичам за витвори свого мистецтва! Хай у одної криша поїхала, а куди ж дивляться депутати

    ВідповістиВидалити
  2. Коли ж там думать про той полігон як треба унітази по Варві ставить. І кому там що робить. Ходять як привиди з купою бомажок під багатоетажками страшилки людям розказують, двох слів до купи не звяжуть а ціну за якісь віртуальні услуги насчитали 5-6 грн. а то й 10 за квадратний метр. Позорище.

    ВідповістиВидалити