суботу, 4 серпня 2018 р.

Знову про місцеві податки.


   Нарешті на сайті Варвинської селищної ради з’явилися рішення 11 сесії від 12 липня 2018 року про встановлення місцевих податків і кожен може для себе прояснити ці моменти. Я нагадаю до таких відносяться єдиний, транспортний, земельний та податок на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки (відповідно рішення 27-30 ).
   Ми вже висвітлювали це питання в кількох дописах ТУТ та ТУТ.   А зараз кожен може пересвідчитися, які податки затвердили і як істотно і для кого вони змінилися.
Загалом можна сказати, що істотно податки не змінилися безпосередньо для громадян, які не ведуть підприємницької діяльності та мають тільки житлову нерухомість. А що стосується підприємців, то за влучним висловом одного з них 12 липня 2018 року підприємців тричі вдарили нижче пояса. Що мається на увазі? А це те, що єдиний податок для підприємців 2-ої групи збільшили вдвічі, тобто з 10 до 20 %. Якщо хтось каже що є винятки, що є 6 видів економічної діяльності для яких є ставка в 15 %, то я можу лише порадити їм читати Податковий кодекс. Податок на нерухомість в 2,5-3 рази (в результаті 37,5 грн за метр квадратний нерухомості). Та податок на землю взагалі незрозуміло в скільки разів, але за твердженням начальника земельного відділу за сотку землі комерційного призначення потрібно буде заплатити трохи більше 700 грн. Хтось може тішитися, що це його не стосується, а стосується отих буржуїв, олігархів місцевого розливу та інших глитаїв підприємців. І я так бачу, що тих хто так думає достатньо і серед депутатського корпусу і серед апарату селищної ради і мабуть, що серед мешканців Варви. Але хочу Вас розчарувати, всі ті податки, які ви хочете так стягнути з підприємців ляжуть безпосередньо на ваші плечі у вигляді підвищення цін на товари та послуги, які підприємці змушені будуть піднімати, щоб заплатити ті податки. Це настільки очевидні речі, що їх дико і пояснювати, але виявляється, що це не цікавить ні горе голову, ні окремих горе депутатів-партійців. А я нагадаю читачам цієї сторінки з чого все почалося ще в січні місяці 2018 року. Коли на одному з засідань бюджетної комісії де розглядали бюджет на 2018 рік голова цієї комісії депутат Гармаш В.І. нарікав, що доходи бюджету не дуже високі, зокрема від місцевих податків, які можна і треба збільшити, а то папєрєднікі такого по наприймали, а ми обов’язково приймемо нові та гарні податки. Цю тезу неодноразово голова комісії озвучував і пізніше і на комісіях і на сесіях та й так в приватних розмовах. От і маємо результати. Оте совєцьке дике бажання притиснути глитаїв як би хто не ховав, а воно вилазить на поверхню.

     От і совєцька преса розродилася інформаційним супроводом стосовно того як би його там комусь щось прикрутити. Ви тільки вчитайтеся в заголовок: «Більше платитимуть крупніші підприємці». Це прямо шлях до витоків, як в кращі часи в роки заснування в 1932-33 роках. Тепер лише залишилось надрукувати списки куркулів, які п’ють кров трудящого люду. Пише, що в Інтернетах «спекулюють на темі єдиного податку для «бідного» бізнесу». Та окрім тебе і немає таких хто блазнює перед владою та заробляє кошти продаючи себе. «Бідний» бізнес вимушений виживати, а блазні жирують, і собі сподіваються відкусити від ласого шматка. І хтось буде говорити мені, що то не совєцька преса? А коли це стане для вас зрозумілим? Коли вас внесуть в списки куркулів чи тих кого завтра розстріляють?
Підсумовуючи цю тему варто наголосити, що підприємництво завжди було рушієм будь яких процесів в суспільстві в тому числі соціально-економічних в різні часи і у різних народів, і тільки гомо совєтікус думав інакше. Розвиток підприємництва це і є надходження до місцевого бюджету, відповідно від цього залежить і медицина, і освіта, і всі інші галузі життєдіяльності громади. Але як ми можемо бачити теперішні очільники місцевої влади вже відділили підприємців від решти громади про що і оголосила для нас ЄЗима, це вони хай платять, а ми шо ми ж хароші, ми будемо з того собі премії виписувати.
01.08.2018
Павленко Дмитро

2 коментарі:

  1. Анонім31 липня 2018 р. о 09:24
    Чим гірші люди з вул.Котляревського. Тим, що там не живе голова бюджетної комісії. Так хто він після цього. Совість треба мати якої там ніколи не було.


    Анонім31 липня 2018 р. о 10:29
    По вул.Котляревського ремонт проведено повностю по вулиці в 2016році.


    Анонім1 серпня 2018 р. о 13:46
    Пишу ще раз до дибілів з отг варва -дякую що після мого звернення залатали яму по Пилипенка але я вас порадую-ТАМ ЗНОВУ ЯМА!!!Там асфальту положено 0.5см.і його роздавили...


    Анонім1 серпня 2018 р. о 13:50
    І ось знову депутати роблять дороги до себе додому.Пан Нагнойний Микола шурує собі дороженьку додому.Там за день проїздить три авто!!!на Підгорі насрали і не доробили і добре..


    Анонім1 серпня 2018 р. о 19:01
    Якщо ви вважаєте те, що зроблено по вул. Котляревського ремонтом, то що тоді зроблено на вул. Кошового? На Котляревського позасипали камінням ями, а на Кошового з нуля кладеться асфальтобетон. Та ще й мабуть без проекту. Куди дивиться бюджетна комісія селищної ради?..


    Анонім1 серпня 2018 р. о 23:16
    Якщо ти бачиш що по Котляревського списали кошти а позасипали камінням ями , а по Кошового кладуть асфальт не так як потрібно а з ознаками кримінільного злочину то тобі сюди:
    1. Прилуцька місцева прокуратура Варвинський відділ
    17600, смт Варва, вул. Шевченка, 54
    тел.факс: (04636) 2-13-02
    e-mail: varva.prok@chrg.gp.gov.ua
    Начальник відділу – Шевченко Сергій Миколайович
    2. Національна поліція в Чернігівській області
    Поштова адреса: Проспект Перемоги, 74, м. Чернігів, 14000, Україна.
    Телефон: +380 (462) 619-001
    Факс: +380 (462) 678-363
    Е-mail: vdz@cn.npu.gov.ua (для електронних звернень громадян)


    Анонім2 серпня 2018 р. о 08:21
    Якщо ти назвеш хоч один випадок коли поліція або суж у Варві хоч якось притягли до відповідальності за числені порушення адміністрацію Отг то завтра понесу.Звернення і позови були але у нас вибіркове правосуддя!!


    Анонім2 серпня 2018 р. о 17:01
    Так ви вважаєте, що позакидати ями щебнем і класти асфальт це одне і теж? Що на Котляревського, що на Кошового?
    Цікава думка...

    ВідповістиВидалити