неділю, 5 серпня 2018 р.

Пафос за будь яких обставин.


        Мені тут закидають, що я спонукав своїм попереднім дописом про пам’ятник, осіб чи особу особливо повернутих на пам’ятниках чи інших кубиках до того пафосу що відбувся вчора. Відкриття пам’ятника невідомій особі, який Саверська називає пам’ятником Шевченку проходило в п’ятницю 27 липня о 16 годині. Але я знову не бачив десятків чи сотень прохачів та балакунів, які так хотіли поставити пам’ятник. Натомість була вся кантора ОТГ, КП «Господар», будинок культури і ще 15-20 сторонніх глядачів разом близько 100 чоловік.
Тобто масовку зібрати вийшло, це зовсім по шевченківськи до речі. Але де ж всі ті 2800 прихильників от мені що цікаво? Де більше десятка депутатів, що голосували за його встановлення, де всі лихо боти, які так з надривом вибіліють її величність, де ці прихильники?

      Але їх чомусь не було. Пафос звучав всього лише для сотні присутніх. Виявляється Шевченко патріот, мабуть, такий як Саверська?! Це взагалі сюрреалізм якийсь. Стоїть селищний голова, суть діяльності якої брехня, і розповідає про Шевченка під пам’ятником, який чорт зна на що схожий, який придбано в корупційний спосіб, поза очі від громади. По якому прийняте, на мою думку, незаконне рішення про встановлення. І це все стосується Шевченка, який все своє життя поклав до пошуку та встановлення правди?

    Ніхто більше від комуністки Саверської не міг спаплюжити ім’я Шевченка, вчинивши цю всю наругу, поставивши статую чорт зна кого на постамент з під леніна, вчинивши для цього купу порушень. Більше того цій дурній події передував той трагічний випадок з дитиною, звичайно на який горе голова і не збиралася зважати. Пафос відбудеться за будь яких обставин, і нічого навколо цього не зупинить.

      Цей театр абсурду одного актора – то є плата громади за свою байдужість та нерозуміння суті речей. Добре що в той театр цього разу прийшло 100 чоловік, а не більше. Але все одно це легітимізація дурних забаганок одного актора. Бо саме так стверджуються дурисвіти в своєму прагненні влади та реалізації суто своїх хворобливих забаганок. І це може зупинити тільки «холодний душ» від громади, а не трагічні випадки на які ніхто не збирається зважати.

28.07.18
Павленко Дмитро.


6 коментарів:

  1. У Варві замість латунного Леніна — мармуровий Шевченко

    Понедельник, 6 Августа 2018

    У п’ятницю, 27 липня, у Варві урочисто відкрили пам’ятник Тарасу Шевченку. Він зайняв постамент, на якому до декомунізації стояв Ленін.

    — У нас Леніна зняли чи не найпершого в області. Ще у лютому 2014 року, — говорить 62-річна Валентина Саверська-Лихошва, голова Варвинської об’єднаної територіальної громади. — У жовтні буде три роки, як його придбали. Тоді коштував 47 тисяч гривень (зараз — 95 тисяч). Купували за благодійні кошти ТОВ «Дружба-Нова». Зберігався у комунальному підприємстві.

    Але увесь цей час не було погодження депутатів на його встановлення. Питання двічі виносилось на сесію. Не знаю, якими переконаннями ті керувались. Але коли у грудні минулого року пройшли вибори в ОТГ, депутатський склад оновився. І таки прийняли рішення щодо встановлення.

    — Чому саме Шевченко?

    — Це була моя ідея. Виносила питання на виконком. Дали добро. Тому що українська земля, на мою думку, більш харизматичної особистості не народила. Хоча жодного разу не був у Варві. І наші краєзнавці сушать голову, чого Шевченко відвідував невеликі села навколо, а до нас не приїздив. Але це не зменшує його значення.

    — Де виготовляли пам’ятник? З чого?

    — Виготовляли у Харкові. У документах пишуть: трьохметровий. Не переміряла. Але візуально здається меншим. Якщо Ленін був латунним, то Шевченко — з мармурової крихти. Це не настільки міцний матеріал, але будемо сподіватись, що вистоїть.

    Пам’ятник зображує вже немолодого Шевченка. Віл після повернення із заслання.

    Шевченко стоїть не прямо. А трохи повернувшись до Києва. І відвернутий від Москви. Говорю: це щоб не вийшло, як з Хмельницьким у Чернігові, щоб не довелося повертати.

    До речі, між Леніним і Шевченком на постаменті стояв електронний годинник. Ми його замовили у Донецьку. А тут війна починається. Як не дивно, замовлення нам все ж таки доставили. Хоча на той час Донецьк вже був непідконтрольний Україні. Коли через деякий час треба було полагодити, то додзвонитися на підприємство вже не змогли. Зараз стоїть на газоні.

    — Скільки часу знадобилось для встановлення?

    — Проводилась попередня підготовка. Адже усередині він порожній. Якщо б встановити так, то його можна було б розбити, кинувши цеглиною. Отже, спочатку «нутрощі» заливали бетоном. Він складається з трьох частин. Ноги, тулуб, голову — заливали окремо і потім з’єднували. Це все робилося на базі підприємця Юрія Бабенка.

    Встановлювали у вівторок, 24 липня. Працював кран, евакуатор. Кран попросила у Чернігівнафтогазу, то дали на благодійних засадах. Евакуатор працював дві години. Заплатили 800 гривень. На встановлення також виділяла кошти «Дружба-Нова».

    Напередодні встановлення сталася неприємна подія. Попередньо ми ремонтували сходи. І все навколо постаменту. Там є мармурові плити. їх почистили. Наче красиво, мармур. А треба було просто демонтувати. Ця негода, вода — вигляд зовні нічого, але може впасти. Там у нас улюблене місце для мам з дітками. І нещодавно одна з таких плит впала на руку дитині місцевої жительки Тетяни Пшеничної. Зламав пальчик. Дуже неприємно. Я якраз йшла у відпустку. То зняла відпускні і віддала сім’ї. Плюс виконком виділив матеріальну допомогу. Ми просили вибачення у родини. Сподіваюсь, вони нам простили. Тепер вирішуємо, що робити з цими плитами.

    Марина Забіян, тижневик «Вісник Ч» №31 (1682), 2 серпня 2018 року

    ВідповістиВидалити
  2. Разом з Шевченком на площі в центрі де гуляють діти ,поряд з Поліцією. відкрили закалад лотерея чи ігрові автомати, хто поясне яку користь принесе даний заклад для Варвинчан, його законність , і чому всі мовчать????

    ВідповістиВидалити
  3. "У нас Леніна зняли чи не найпершого в області." - так вiн мiшав, бiльше в Варвi нема чим займатися, це було саме головне. Мiшав занадто (сраколизи)

    "Купували за благодійні кошти ТОВ «Дружба-Нова»" - а може Дружба-Нова краще б залатала ями, якi понавидовбували своими фурами?

    "Це була моя ідея. Виносила питання на виконком." - а ти хто? чього пишеш як анонiм?

    "більш харизматичної особистості не народила" - в чьому заключаеться його харезматизм?

    "Шевченко стоїть не прямо. А трохи повернувшись до Києва. І відвернутий від Москви."- cмих,, та й годи, слив нема

    "До речі, між Леніним і Шевченком на постаменті стояв електронний годинник. Зараз стоїть на газоні." - це по хазяйськи, хай Саверська забере додому, може Бавикiн видремонтуе)

    Перед встановленням памятника, "Проводилась попередня підготовка. Адже усередині він порожній.Це все робилося на базі підприємця Юрія Бабенка."- Скiльки коштувала ця ляпня???

    "Тепер вирішуємо, що робити з цими плитами." - в хазяйсвi все пригодиться, Швабри вiдвезiть, вона знайде iм прiмененiе)

    ВідповістиВидалити
  4. чим би дитя не бавилось, аби не плакало, так й у нас(( протiвно дивитися на все це

    ВідповістиВидалити
  5. то всi ярi комунiсти були, тепер враз всi вiруючими стали..., чудо та й годi. Швабра нам спiвала як гарно стало як царя з трону скинули й комуняки до властi прийшли, тепер як добре що комуняк скинули... ехидна пиздець, як можна цiй тваринi вiрить, вона куди вiтер, туди й вона? все пiд себе, пiд себе. того нас хохлiв й не люблять нiде(((

    ВідповістиВидалити