середу, 19 вересня 2018 р.

Про брехунців.


        Цей допис буде стосуватися тієї ситуації, коли потрібно реагувати на суцільну брехню, навіть коли того не дуже хочеться, але така реакція дуже необхідна. Так нам всім «пощастило», що тих хто бреше відразу і всім нам варвинчанам вистачає, маємо дякувати одній дуже сумнозвісній особі. Саме про птєнцов гнізда Саверської і піде сьогодні мова, що-що, а брехати вона може навчити, хароша вчителька, заслужена.

        Цього разу мова піде про двох брехунців і про те як їхня брехня шкідливо впливає та може вплинути на всю Громаду. Не так давно на 14-ій сесії селищної ради 07 вересня 2018 року, як нам повідомляє совєцька преса, один з брехунців про яких тут буде йтися на запитання когось з зали чому в мікрорайоні «Нафтовик», і не тільки, не вивозиться вчасно сміття, заявив, мовою совєцької преси:

Колишній директор КП, депутат С.Садовий нагадав колегам, що нині селище пожинає „плоди” місцевого громадського активізму у комунальній сфері: блокувалося вчасне затвердження норм вивезення ТПВ, тарифів, нині нагнітається спротив укладанню публічного договору на вивезення сміття. Якщо не платять за послугу споживачі – муситиме платити бюджет, нагадав він. Але безкоштовно і чисто – так, щоб одночасно, однак не буде. (дивись фрагмент тексту на зображенні).
Це як в народній мудрості: хто всрався? Невістка. Так її ж вдома не було? Так плахта висіла. Так і тут, виявляється що сміття не вивозять в зв’язку з діяльністю активістів, тобто активісти не пропускають машини, пробивають колеса і так далі. Можна було б просто посміятися з усієї цієї ахінеї як би не було так сумно. Цей фрагмент виступу брехунця Садового С.М. свідчить нам про те, що використовуючи будь які приводи команда горе голови хоче облити брудом громадську діяльність мою, наприклад, та моїх колег, для того щоб посіяти в громаді до цього зневагу. Цей фрагмент свідчить про те, що наша громадська діяльність дошкуляє горе команді і заважає вчиняти дії супроти громади, й іноді така діяльність досягає успіху. Це що стосується загальних моментів, а тепер щодо конкретики. Садовий хоче переконати всіх нас, що першою причиною не вивезення сміття є незатверджені в минулому норми ТПВ, тобто це перша та основна причина. Про що йдеться? Не так давно, десь року 2014-2015 горе команда горе голови, а ніхто не змінився до речі, взялися реалізовувати  одну аферу в сфері поводження з відходами для збільшення вартості цієї послуги, і відповідно для більших можливостей для себе. Такі цілі вони збиралися досягти шляхом збільшення здається більш як в два рази норми утворення ТПВ. На сьогодні у Варві діють державні мінімальні норми утворення ТПВ затверджені Кабінетом Міністрів України постановою № 1070 від 10 грудня 2008 року. Згідно якої одна особа на добу утворює сміття в об’ємних одиницях у квартирах 3,84 л (0,00384 м3) та 4,09 л (0,00409 м3) у приватних будинках. Ці ж рєбята хотіли те все діло збільшити умовно до 10 літрів, тобто якщо зараз за розрахунками ви продукуєте в місяць в квартирі 3,84*365/12=116,8л і платите за це все 11 гривень, то платили б більше ніж вдвічі, тому що приріст норм утворення ТПВ дав би подвійний чи й більше приріст вартості тарифу, і так далі. Звичайно на все це треба розрахунок і тоді ми б це побачили точно в цифрах, але тут проста арифметика, і вже на перший погляд видно як все буде збільшуватись.
    Так от такі були бажання з простого документального збільшення вартості послуги, і подальшого вимивання баришу з підприємства. Зрозумійте сміття б не збільшилося, його є стільки як є, при тому, що населення зменшується і сміття теж, але документально це все б описали і збільшили. Я особисто зі своїми колегами по громадській діяльності завадили цьому, бо чітко впевнені, що варвинчани продукують менше сміття ніж навіть затверджені державні мінімальні норми. І про це нам каже той самий Садовий, коли підписує відповідні документи, але бреше про це коли говорить десь там на сесії. От подивіться шановні на цю довідку підписану брехунцем Садовим та ще й скріплену печаткою.


В ній подана інформація про весь об’єм сміття яке було вивезене КП «Господар» з Варви в 2017 році. Окремо є інформація по різним категоріям споживачів. Це фактичне сміття не згідно договорів, а те що потрапило в контейнери, а потім на машину та трактор та було вивезено на полігон. А ми всі прекрасно знаємо, що сміття викидають всі варвинчани в кого є договір і в кого його немає. Приватний сектор везе сміття в контейнери і так далі, тобто фактично все сміття виноситься та вивозиться до контейнерів чи на трактор. Так от що ми бачимо за фактичними цифрами: за 2017 рік в приватному секторі було вивезено 3136 м3 та з багатоквартирних будинків 4151 м3 разом 7287 м3. У Варві зараз мешкає близько 8000 мешканців (за офіційною статистикою трішки менше). Беремо ділимо кількість сміття на кількість населення отримуємо фактичну норму утворення ТПВ на одну особу в рік, а поділивши цю цифру на 365 днів в році отримаємо добову норму 0,002495 м3 або 2,495 л. Як ми можемо переконатися фактична норма утворення сміття у Варві майже в півтора рази менша за мінімальну державну, тоді виникає запитання, а для чого брехунцю Садовому С.М. збільшення і так зависокої норми? А тут здогадайтеся самі. Схеми виведення коштів з підприємства існували завжди, існують і зараз, але хочеться ще більше, тому і йде балачка про не такі норми і що їх треба підняти, тому використовується кожний перший ліпший привід, і ви не дивуйтеся коли ми скоро десь побачимо та почуємо, що селищна рада буде збільшувати норми, бо так жить далі нельзя.
Але в одного брехунця Садового не вийшло б вдало так брехати, йому допомагає інший брехунець ЄЗима, використовуючи посадові можливості, зловживаючи службовим становищем вона цю брехню за любки розповсюджує. Так, всім треба жить, і коли ти не займаєшся журналістикою, а займаєшся проституцією на цьому полі, то тобі не цікаво чи ця інформація правдива чи ні, тобі не цікаво її перевірити, застосувавши просту арифметику, тобі зрештою не цікава і громада та її інтереси, яка в біса журналістська етика ви про що, то для лохів. Головне обслужить чиновника, головне в потрібний час підстелить та підстелитись, яка журналістика ви про що?
    От так і живуть брехунці. Брешуть нам за наші ж бюджетні кошти, для ще більшого на нас зиску. І це все відбувається і може відбуватися лише за однієї умови – байдужості переважної більшості громадян от і все. Робіть висновки шановні і поменше слухайте брехунців, і більше будьте активними в своїй громадській позиції – це у ваших інтересах.
18.09.2018
Павленко Дмитро

8 коментарів:

  1. Є.Зима відпрацьовує вкладені кошти...сама стара професія...

    ВідповістиВидалити
  2. Вельмишановні, а дайте цьму гуру арихметики по 11 гривень чи й вдвічі більше і хай хоч місяць повивозить у вас сміття, не говорячи вже, щоб копошитися на звалищі. Що б хто не говорив з валятелів всього, що ще рухається, а саме розтрикляті ними Садовий і Саверська організували вивіз сміття з приватного сектору. Недоліків у цьому не бракує, але плескати помийницями тим, хто ще не вмостив свою велику жо...вту рубашку у бажане крісло, завжди легше. Привіт автору, котрий долучився до древньої прохвесії безоплатно: БОРОДА ЩЕ НЕ РОБИТЬ КОЗЛА РАБИНОМ. А тепер спускайте своїх псів, а мені наспати. Якщо я маю відмінну від вашої думку, звуть мене однак не воно, не єзима і т.д., а Євгенія Зима.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дзеркало купи, помийнеце, і подивись на себе спочатку, горечко.

      Видалити
    2. Вивіз сміття з приватного сектора організувала " Дружба Нова" при керівництві Гайдая С.А. і безоплатно.Саверська відмовилась від цієї послуги і зробила цю послугу платною через КП Господар.

      Видалити
  3. Соромно повинно бути за цей допис єзимі...а де ж журналістська неупередженність?за бабло все віддам...воно його так любить))

    ВідповістиВидалити
  4. Іван Петрович20 вересня 2018 р. о 11:53

    Дмитро, а чому у зменшувальній формі названі герої. Вони ж самі не малі, та і брехня не мала. Було би справедливим назвати БРЕХУНАМИ, або кожного откремо БРЕХЛО

    ВідповістиВидалити
  5. Це далеко не перший опус єзими... За такі викрутаси вона потребує особливого покарання. Мабуть вважає, що вона незамінна і її ніхто з тії посади не викорчує. Але і не таким обламували роги і та нещасна бридка (за її змістом) газета не її власність. Годі терпіти таку наругу від цієї нахаби.

    ВідповістиВидалити
  6. Редакторка вважає газету своєю власністю..

    ВідповістиВидалити