суботу, 27 жовтня 2018 р.

Про 18 сесію або окозамилювання як спосіб життя.


   Коли ви, як мешканець Варви в якихось своїх питаннях особистих чи спільних громадських, звернетеся до селищної ради з потребою у швидкому чи хоч якомусь вирішенні питань, то вам обов’язково скажуть про те, що наступна сесія нескоро, питання вже заплановані, або ви вже не встигли і сесія вже завтра, і нічого змінити не можна, або взагалі скажуть немає грошей так що звиняйте. Це для Вас, але коли це треба чиновникам, то все швиденько збирається і відбувається. Так трапилося і з 18 сесією. Її зібрали на 26 жовтня з приводу «надзвичайної» події – підвищення вартості газу з 01 листопада. Так кажуть, але чи так це є? Давайте розберемось.

   Так за кілька днів до проведення сесії депутатам надіслали проекти рішень на позачергову сесію, одним з них було звернення до Президента про скасування Постанови Кабміну про підвищення ціни на газ. Подивіться на зображенні:

Ми всі чули позицію і Гройсмана, і Порошенка стосовно підвищення ціни на газ, звичайно, важко зрозуміти які були підстави для такого підвищення. Більше того ні голова Уряду ні Президент не навели як на мою думку переконливих економічних обґрунтувань на користь такого підвищення,тобто нам говорили і про МВФ і про те і про се, але саме про газ та зростання його вартості, причини такого зростання у зв’язку з якимись об’єктивними чинниками, ніхто не повідомив. Але що роблять наші депутати? Вони подають от таке звернення. Перш за все варто сказати, про його природу, а звідти випливає і його зміст. Юлі потрібно попіаритися, клич кинули і всі побігли. А «захисники» землі також не проти попіаритися. І от вони пишуть:
У відповідності до п.15 ст.106 Конституції України Президент України зупиняє дію актів Кабінету Міністрів України з мотивів невідповідності цій Конституції з одночасним зверненням до Конституційного Суду України щодо їх конституційності.
Далі пишуть щоб Президент зупинив дію відповідної Постанови Кабміну, але не пишуть з яких підстав. Тобто які є підстави Президенту зупинити дію тієї Постанови, які ж були порушення здійснені Урядом при затвердженні підвищень цін на газ. Виявляється ніяких. У зверненні депутатів Варвинської селищної ради про такі порушення не йдеться.
Будучи на сесії я запитав і депутатський корпус, і очільницю селища: які ж такі порушення Уряду ви вбачаєте з якими ви апелюєте до Президента, ви ж нічого не вказали, для чого таке звернення, і в продовження теми попросив депутатів бути послідовними в своїх діях і скасувати рішення виконкому селищної ради про підвищення тарифів на сміття, водопостачання та водовідведення. Після мого питання зала на кілька секунд зависла, ні Саверська, ні юрист селищної ради щось внятне з себе видавити так і не змогли. Секретар ради заявила, що всі такі рішення приймають, відповідно і ми теж, звичайно, а чого ж, принаймні відверто. Але жоден депутат нічого і не сказав. Мовчки проголосували за дане звернення. Депутата Цопи не було на засіданні, а Мелащенко не голосував от і все. Телята. Їх погнали, і вони побігли. Дане звернення нікчемне, воно не містить нічого такого для виконання прохання, яке там викладене. Для чого ви за нього голосували? Для кого це окозамилювання? Знову попонтуватись перед виборцями, ось подивіться як ми тут вас захищаємо?
Особисто для мене вже давно стало все зрозуміло, я про це постійно пишу і обґрунтовую свою позицію. Цей випадок лише окреме підтвердження цих всіх тез. Ця вся структура ОТГ настільки за рік заскорузла, здеградувала та перетворилась на «мертве» утворення, що нічого більше як окозамилювання вже зробити не може і не зможе. Насолоджуйтесь шановні. Стосовно скасування варвинських тарифів теж подивимось, я більше звертатись окремо не буду, от і побачимо, хто за кого печеться, за людей чи за свою кишеню.
27.10.2018
Павленко Дмитро

6 коментарів:

  1. Звичайно, що окозамилювання. Зверху партійні популісти скинули шпаргалєт, а нижні під козирок відпрацьовують гроші. Хоч воно те звернення на розумну людину ні в тин ні в ворота. Якби "галасувать". Краще б потрібною роботою займалися.

    ВідповістиВидалити
  2. Скоро і в нас таке буде. Хай прозвітує голова як на сесію поділила землю по 20 га Бабенчисі, Бульді, і Шокодьку.
    Сесія Любецькоі громади може увійти в історію, адже триває більше семи годин. Місцеві не пригадують таких довгих засідань.
    Причиною тому є поведінка очільника громади Сергія Пінчука.
    На минулій сесії депутати звернулися до нього з вимогою прозвітувати за свою роботу. Також вимагали звіт і від секретаря ради.
    Однак на цій сесії ті почали шукати причини аби ухилитися від звіту. Більше трьох годин голова не ставив на голосування затвердження порядку денного, переконуючи присутніх, що секретар не повинен звітувати.
    Врешті, чиновник згадав, що він є в першу чергу підзвітним людям. Як власне і секретар. Зокрема, чому громада повільно розвивається у порівнянні з іншими ОТГ області. Адже за рівнем доходів на одного жителя займає 25 місце з 37 громад області. В той же час витрати з бюджету на утримання владного апарату є одними з найбільших в області.
    Голова громади відповів просто - що не має до цього відношення. Присутні мешканці Любеча почали нарікати на байдужість голови у питанні розвитку громади.Депутатський корпус заслухав звіт, однак у народних обранців виникло чимало запитань.
    Місцевий депутат Микола Дятел запропонуав скасувати премії для голови.

    Врешті, звіт голови не взяли до відома, тому на наступній сесії депутати можуть позбавити Сергія Пінчука премії, на що мають повне право.

    ВідповістиВидалити
  3. Видно де люди думають про громаду. А не так як у нас тільки деребанять.

    На аукціоні Леніна продали за 220 тисяч гривень
    Семенівська міська рада (Чернігівська область) провела аукціон, на який було виставлено демонтований пам’ятник Леніна.

    Пам'ятник виготовлено з бронзи, а його вага - 2,5 тони. Про це інформує ресурс "ProZorro.Продажі" на своїй сторінці в Facebook, передає Соцпортал.
    Загалом за лот змагалося 14 учасників. Стартова ціна становила 45 тисяч гривень, а продали бронзового Леніна за 220 тисяч гривень.
    - Перший Ленін таки пішов з молотка на прозорому аукціоні, - йдеться у повідомленні.
    У коментарях користувачі соцмереж пишуть, що це рішення правильне, адже у такий спосіб виконується декомунізація.

    ВідповістиВидалити
  4. Самі злочинці, а когось називають цим словом.
    Знизьте для початку тарифи для людей.Відмініть злочинне роздавання землі Булдам,Бабенкам,Шокодькам.Ліквідуйте зарплати по 17-20 тисяч для чиновників селищної ради.
    Відмініть вирубування заповідника "Полвщина"(дерево вже в пятницю привезли на пилораму).
    Припиніть вивіз піску
    з Удаю (Ви вже його вивезли і розпродали).Знизьте податки для підприємців.Перестаньте підігрувать "чесній" партії яка за вас "доплачувала" по у ......грн.Не кляньчіть собі субсидії.Сміхота:)



    ВідповістиВидалити
  5. Зробити відкликання Саверської з посади за народною ініциативою .я думаю що для цього ресурси знайдемо!!

    ВідповістиВидалити
  6. Іван Петрович29 жовтня 2018 р. о 06:41

    політика рулить, а не здоровий глузд

    ВідповістиВидалити