понеділок, 22 жовтня 2018 р.

Як дурять споживача


     Згадаємо. 27 липня 2018 року в газеті «Слово Варвинщини» оприлюднено інформацію КП «Господар» про те, що з 1 вересня 2018 року набуває чинності Публічний договір про надання послуг з вивезення побутових відходів на території смт. Варва. Також повідомлялося, що кожний власник домогосподарства повинен буде користуватися даною послугою без підписання окремого договору і оплачувати її повністю.
     Тільки дивуєшся. До якої наглості дійшло керівництво КП «Господар» в особі нового директора Р.Ніязова, шляхом обману  та погроз залякувати споживача. І в цю аферу втягли ТОВ «Редакція газети «Слово Варвинщини». Редактор газети Є.Зима, не здійснивши ніякої перевірки законності викладеного тексту оприлюднила його.
     На моє письмове заперечення, про те, що Публічний договір не може бути застосований до комунальної послуги з вивезення побутових відходів, КП «Господар» не реагувало.
     Не реагували і посадові особи Варвинської селищної ради на те беззаконня керівництва свого підприємства. Адже директора за контрактом прийняла В.Саверська-Лихошва.              Скажете, не має юристів? Ні, в штаті КП «Господар» їх два та один у селищній раді. Так в чому справа? Звісно, як бачимо їх низький професійний рівень. Але не тільки це.


     Як на мою думку, це самовпевненість у безкарності посадових осіб, як КП «Господар» так і селищної ради. Для комунального підприємства працювати під девізом чесно і відкрито не підходить. А от девіз працювати нечесно, закрито, оманливо, як раз і показує в черговий раз застосування Публічного договору.
     За письмовим повідомленням Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 7/11.1/9816-18 від 27.09.2018 року, що надійшов на мою адресу повідомляється, що законодавством не передбачено публічного договору на надання послуг з вивезення побутових відходів. Договір укладається між виконавцем послуги та споживачем. Ось так і не інакше.
     Думаю, що після цього випадку посадові особи КП «Господар» та селищної ради зроблять висновок і вибачаться перед споживачами. Та не будуть звинувачувати мене і громадськість у розбалансуванні роботи підприємства. Свою безграмотність і невміння господарювання непотрібно перекладати на інших. Робіть висновок Р.Ніязов та В.Саверська-Лихошва. Бо за вашим керівництвом доведете комунальне підприємство «Господар» до банкрутства.
    До відома всіх  зацікавлених оприлюднюю письмове повідомлення Мінрегіону.            

 20 жовтня 2018 року   Голова ВРГО «За права споживачів»                              В.Остапець


3 коментарі:

  1. то значить що Публічний -не законний? Коли йшли на вибори то обіцяли рай! А тепер одна обдіраловка! ОТГ рулит без тормозов!!

    ВідповістиВидалити
  2. ОСТАПЦЮ СЛАВА.Цих недобросовісних людей потрібно вчить.Якщо не піддаються науці то в шию.

    ВідповістиВидалити
  3. А куди дивиться прокуратура?

    ВідповістиВидалити