суботу, 6 жовтня 2018 р.

Про «Полівщину» і не тільки.


   На цій сторінці я вже писав двічі про розгляд питання гідрологічного заказника «Полівщина», точніше санітарної вирубки на його території. Одного разу це стосувалося допису про 15 сесію селищної ради. А другого разу в переддень 16 сесії, коли перше голосування за дозвіл на санітарну вирубку не задовольнив прохачів. Я не був на 16 сесії, але передивившись відео цього засідання, вчергове переконався в кількох тенденціях, що все більше проявляються в роботі селищної ради, тобто депутатського корпусу.
    Що ж ми побачили. Після певної громадської активності та уваги до питання санітарної вирубки в гідрологічному заказнику «Полівщина» та брехні, що супроводжувала розгляд цього питання в залі, відбулися і зміни в поведінці тих хто ці питання просував. Так, щоб не брехати самим, до зали запросили лісничого, хоча той знову ж особливо нічого не розповів, і не виглядав впевнено та достатньо підготовленим. Тож в кінці кінців ми нічого внятного не почули, так з’явилися деякі показники в 9,8 га площі заказника та 300 м3 лісу, що має випилятись. Про що нам це говорить? Де будуть випилюватись ці 9,8 га? Що це за ліс, знищений короїдом хвойний чи столітній дубовий, який може рости і ще 3 рази по сто років і далі? Про що йде мова? Та питань маса. Так, потрібно проводити санітарну вирубку, але чомусь в більшості лісів ми можемо побачити купу випадків і хворих і повалених дерев на які особливо не звертає увагу ніхто, бо не ділове, а тут болото, гідрологічний заказник і всі так кинулись його санітари ти, тільки в показах своїх плутались, то Мостище, то не Мостище, тут вже Березняк, а завтра що скажуть? Але це все тло, а те що на тлі, все набагато серйозніше.
    Рішення про дозвіл переглядали, бо першого разу дали не такий. За другим разом також дали дозвіл, хоча тепер були депутати, які задавали запитання та не брали участь у загальному одобрямсі, це депутати Гармаш із фракції аграрної партії та депутат Неліпа з фракції «Батьківщини». Як приватна ініціатива цих депутатів таке голосування може викликати і розуміння, і повагу. Але обоє депутатів знаходяться у фракціях, є найбільш активними кожен для своєї фракції, і тому за таких умов такі обставини тільки додають питань, а не знімають їх. Виявляється фракціям по барабану те про що говорять їх активні учасники, виявляється позицій фракцій немає стосовно доволі серйозного питання, а ліс та екологія це серйозне питання. Тобто, виникає питання, а для чого потрібні такі фракції взагалі? Для чого було створювати фракції? Це що понти такі? Хароший понт дароже дєнєг? Як наслідок можна ставити запитання, а для чого взагалі партії на місцевому рівні, коли вони в притул не бачать громадського інтересу та шляхів його відстоювання.

    Окрім всього переліченого таке голосування як ми бачимо в питанні «Полівщини» окремий раз підтверджує, що цей депутатський корпус уявлення немає про свої обов’язки та відповідальність, яка впала на них як сніг на голову. Це показують будь які голосування особливо важливі, де потрібно добре розібратися що до чого, і як насправді потрібно голосувати, наприклад в питаннях основних ресурсів, які потрапили у розпорядження ОТГ, таких як земля та ліс. І в цьому сенсі ніякі фракції та партії нам, громаді, не допоможуть. Так що робіть свої висновки.
02.10.2018

Павленко Дмитро

Немає коментарів:

Дописати коментар