четвер, 1 листопада 2018 р.

Про створення статуту Варвинської ОТГ.


       З усіх можливих трибун нам урочисто заявляють про таке богоугодне діло як створення статуту громади. Так нещодавно відбулися і громадські слухання стосовно цього, які передбачені законодавством і відповідним рішенням місцевої влади. Правда кажуть, що там окрім чиновників було лише п’ять чоловік інших мешканців, але менше з тим. Особисто в мене не було можливості відвідати той захід, та й взагалі я не планував брати ніякої участі в тому дійстві розуміючи, що нічого доброго ця славна команда не створить.

    В кінці кінців я не помилився, а тільки переконався в цьому. На вихідних прочитав це чудо творіння і аж прозрів, я припускав всяке, але щоб таке, щоб така наруга над здоровим глуздом, національною пам’яттю та національним і громадським інтересом, це потрібно мати особливі навики та компетенції. Тут і куркулі, і велика жовтнева революція, і раптовий напад фашистів, і славні комсомольці та комуністи, і багато всього іншого, та й ви самі можете переконатися на скріншотах, що тут подаю.



Як на мене у чиновників зовсім не раптовий напад лихоумія, іншого тут не придумаєш. Тому нічого не лишалося як звернутися з зауваженнями та пропозиціями, куди окрім пропозиції викинути ворожу пропаганду додав ще кілька стосовно реалізації прав громади на участь в місцевому самоврядуванні, чого звичайно не було в проекті статуту на відміну від вихваляння комуністів.

Вчора 30 жовтня відбулося засідання робочої групи стосовно складання цього статуту на диво на зауваження реагували спокійно і кивали головами, побачимо як будуть виконувати.
Цей випадок окремий раз яскраво змальовує  те, про що я тут торочу ледве не в кожному дописі. Наші славні чиновники просто ходять на роботу. А шо, каже, платять кому 20, кому 15, та й 12 тисяч гривень, робити нічого не потрібно, ходиш просто на роботу та й годі. Якщо якийсь дурень типу Остапця чи Павленка щось десь побачить, то вже ж тоді прийдеться напнутися, щось зробити, чи заховати, чи так зробити вигляд, що щось зробили. Або кинувши шмат громадських грошей псевдо журналістці, щоб та забрехала те все в своїй помийниці. От так і живуть, собаки гавкають – караван іде. Так і з статутом громади, накидали туди всього чого тільки можна так трудилися так трудилися починаючи з червня місяця, але зараз майже листопад, а його, статуту, по суті ще немає. От уявіть собі що ви знайдете таку роботу, де пів року можна нічого не робити, а вам ще й гроші платять, і зовсім не мінімальну зарплату.

В цій всій історії звичайно загальну відповідальність несе громада, що обрала собі і очільницю, і представницький орган, і їй, громаді, терпіти всю цю ганьбу перш за все. Але безпосередню відповідальність несе депутатський корпус, який мав би цей весь процес контролювати та й брати участь в ньому. Але що ти візьмеш із телят, їх женуть партійні боси, а вони вже потім і біжать, куди поженуть.
31.10.2018
Павленко Дмитро

14 коментарів:

  1. Який(яка)_ з..... видалив допис шила в мішку не сховаєш. Що Совість мучає?
    А щодо створення статуту, не треба дивуватися, які ми, таких і обрали.

    ВідповістиВидалити
  2. Видалити міг тільки Павленко.

    ВідповістиВидалити
  3. Шановні дибіли.Павленко не являєтся Адміністраторм блогу.
    Коменти видаляє адмін.
    Кожен хто має цікаву і правдиву інформацію щодо Варви може скинути на пошту адміну.

    ВідповістиВидалити
  4. Вражає!!! Це ж треба так уміти писати!Яка безграмотність. І про яких панів пишете? Кріпацтво ж ліквідували в 1861р. "Пан, "пані"- це давня, запозичена форма звертання. А тепер про того "КУРКУЛЯ". Слово "куркуль" до 1920 року мало зовсім інше значення. І застосовувати його до людей, які жили в 1905 році є, м'яко кажучи, неправильно. Це слово використовували носії комуністичної ідеології, яка є нікчемна по своїй природі.
    Варто знати, що люди, що купили землю в поміщика Тарнавського, були трударями. Вони чесно заробили кошти, бо тяжко працювали.
    Хто ж були комуністи? А це були міські та сільські п'яниці, ледарі, авантюристи.
    І що це за термін "Велика Жовтнева Соціалістична революція"?
    Сьогодні такого перла, дякувати богу, вже немає. Слід писати "Жовтневий переворот". Потрібно також писати не "солдата-фронтовиків", а "солдат-фронтовиків". Потрібно писати "брали участь" (тексті спочатку подибуємо "приймали участь", в вже нижче - "брали участь).
    Наступна перлина. "...там, де зараз знаходиться районний племзавод "Мирний"". Шановні, прокиньтесь! Там, де колись був племзавод "Мирний", дід Макар телят більше 20 років пасе!
    Наступний перл історії по-варвинськи. "Два роки вогнем і мечем ХАЗЯЙНУВАЛИ в нашому селищі німецькі окупанти. Школа і клуб були розграбовані".
    Жаль мені режисера Ежи Говмана,ой жаль... Бо думає, що оте його "Вогнем і мечем" викрав клятий москаль.
    Та й українець те знає, що в нас ГОСПОДАРЮЮТЬ, а не "хазяйнують".
    І що ж то за німці були, що розграбували такі цінні об'єкти - клуб і школу. От негідники! То хай би грабували господарства колгоспні, там харчі смачні. А вини,безсовісні,непунктуальні в клуб поперлися. Ой, "історики мої", мабуть то німці якісь несправжні були!
    До речі, якщо писати правду, то слід згадати, що школи при німцях в Україні таки працювали!
    Читаємо наступний скарб - самоцвіт: "Сім жителів було відпралено на каторгу до Німеччини". Даруйте, але каторга - то історична парафія москалів, а фашисти відправляли на примусові роботи, в концтабори тощо. Звичайно, там людям було нелегко.... але каторга..Перебір.
    І де ж той Соколовський у Варві взявся?Який він загін у Варві створив? Відкривайте гугл і читайте: "Партизанський загін Х.Соколовського утворився на території Полтавської області." Х.Соколовський воїн-оточенець, переховувався на Полтавщині, там і базувався його загін.Жителі Варви просто приєдналися до групи Х.Соколовського.
    Читаємо наступний самоцвіт-веселкут. " ....було відібрано землю у багатих та розподілено між селянами".
    Шановні, у селі Ляляки всі жителі були СЕЛЯНАМИ! І бідні вини, чи багаті, але СЕЛЯНИ!
    Також у "історичному" тесті пропущено ДЕСЯТь ком!

    З ПОВАГОЮ НАДЯ, ЗАСЛУЖЕНА ДОЯРКА КОЛИШНЬОГО КОЛГОСПУ ім Калініна.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так Доярка ця в селищну раду часто ходить.Ізвесна. Больно грамотна сильно.да.

      Видалити
  5. Надю. ти хвора, чи від твого імені хтось строче..... Не чіпайте минуле. Проаналізуйте, що ви зробили. чи побудували?. Отака безтолковщина донищує державу. Ви ж сидите у державних. холодних приміщеннях. Хто з таких розумак як ви, що пишете, щось побудував у Варві. Так, з поміркованих людей кожен розуміє, що багато горя було принесено народу, війни,, голодомори. Ну а тепер холодомори і т.і. Як говорив у свій час один із акторів, ви не путьові. Не чіпайти ту порядну доярку з с. Калиновиця, яка ніколи таку дурню не напише.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ай да шалун ТИ Іван ПЕтроВич. Пока Молодий .шусрий був.помню...Но года. Бачила тебе Ванька постарів но Ваня душа в тебе молода.Спасібо ВАНЯ.

      Видалити
  6. Іване Петровичу!А ця історія правдива ?

    У своєму звіті Є. Соколовський пише, що в кінці березня 1943 року він разом з А. Яровим переховувався в лісі поблизу Свиридівки. Із Варвинського району Чернігівської області туди почали прибувати люди, з яких вони утворили партизанський загін. На початку квітня в ньому налічувалося 27 бійців (мармизівська група в складі 17 чоловік та озерянська – в складі 10 чоловік) . Партизани запропонували Соколовському очолити загін, оскільки він був кадровим офіцером. Соколовський погодився...

    ВідповістиВидалити
  7. То виходить майбутня Озерянська ОТГ- ПАРТИЗАНИ:)

    ВідповістиВидалити
  8. кщо озерянчани утворять свою ОТГ і не розиматимуть штат, то все буде добре.)))
    Але якщо будуть зарплати - як у Варвинських чиновників 17-20 тисяч.
    То влада втратить довіру.

    ВідповістиВидалити
  9. голосувать надо за ДМИТРЕНКА він добився ОТГ.
    Нормальний хлопець.Хай керує!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ПІдтримую.В Озерянах порядок.Освітленя вулиць, вивіз сміття.Все налагоджено. Одним словом ____порядок!
      Сергій Дмитренко-- Молодець.Думаю. що він виправдає довіру озерянчан!

      Видалити
    2. Тазаїба..и ви своїми озерянами.мова тут йде про Варву.

      Видалити
  10. "собаки гавкають – караван іде" - справді кредо ГОЛОВИХИ. Їй по -ую, що хто і про що пише і каже. Вибори показали, що вона ЦАРИЦЯ

    ВідповістиВидалити