неділю, 18 листопада 2018 р.

Юрій Ганущак, експерт Центрального Офісу Реформ

2 коментарі:

  1. Кожне суспільство, волею - неволею відображає в собі - той уряд і той державний лад, в якому воно живе. Це завжди так. Не влада відображає народ, а народ відображає влада. Цілі і завдання, які ставить влада, реалізуються населенням країни, а не інакше.
    Якщо влада ставить перед собою творчі цілі, населення стане творити. Якщо захоче жити для себе, так само для себе почне жити і населення цієї країни. Це завжди взаємно пов'язані процеси. Іншого в історії не було і не буде.
    Саме з цього, так велика виховна роль держави у вихованні підростаючого покоління. І ось тут - то, вже марно перекладати всю вину за виховання, тільки на самих батьків. Це в корені неправильна теза, покликаний зняти з влади відповідальність за виховання. Це прямий її обов'язок і пряма її вина, якщо в результаті ми отримуємо не те, що хотіли б отримати. Причому, переродження суспільства, в разі зміни влади і обрання нею іншого шляху, йде стрімкими темпами і подібно до вибуху, пожирає все минулі досягнення і напрацювання попередньої. Влада завжди виховує власним прикладом. Це основна теза. Найголовніша.
    Саме це і сталося з СРСР після смерті Сталіна. Ті, що прийшли до влади Хрущов з товаришами, захотіли пожити для себе. І населення почало стрімко перетворюватися. Причому настільки стрімко, що вже через десять років його довелося звільняти з посади. Але процес був уже запущений, і влада не збиралася звертати з обраного ними шляху - жити для себе. Так само продовжився і процес переродження суспільства, що призвело в кінцевому підсумку до появи на сцені таких одіозних особистостей, як Горбачов і Єльцин.
    Маючи колосальну підтримку Заходу, ці особистості остаточно розвалили Радянський Союз. Пропаганда західного способу життя, що заповнила всі засоби масової інформації, що проводилася на державному рівні, дала свої плоди. Захотіли капіталізму, повій, наркотиків, легких грошей? Ну, так беріть, хто скільки зможе !!! І взяли. Так так взяли, що багато і подавилися. До смерті.
    З чого це кожен взяв, що це він буде все це мати, а не його матимуть? Про це і слова не було сказано. Ті, хто рвався до влади, якраз для цього і рвалися, що б мати, все і всіх. Ось вони-то своєї мети як раз і добилися. Домоглися, виховавши те покоління, яке їм зручно для свого комфортного існування.
    Населення, завжди бере приклад з найбільш успішних. З тих, хто при владі, а молодь тим більше. Ніхто не хоче бути в аутсайдерах, всі хочуть бути лідерами. Нехай навіть на своєму побутовому рівні, але тільки не в аутсайдерах життя. Ось і починають копіювати влада.

    Згадаймо, як кувалися статки в 90-х роках. Всіх цих Березовських, Чубайсів, Єльцини, Кравчуків, Пінчуків і іже з ними. Згадали? А тепер згадаємо, як швидко все це перехопило населення, банди спортсменів, кримінальні угруповання, та й саму міліцію, не гребують цими ж методами. Влада відбилася в населенні. Вона завжди відображається в ньому. Тепер згадаємо останні висловлювання наших депутатів і осіб з уряду, згадаємо корупційні скандали і надприбутки державних чиновників, топ менеджерів і таке інше. Так чи варто робити здивовані фізіономії і ханжески журитися, бачачи появу молодіжних банд? Чи варто нагадувати населенню, яке не бажає платити податки і годувати тих, хто живе тільки для себе? Воно відображення тієї влади, яка править. І воно завжди буде таким. Перш, ніж журитися, підійдіть до дзеркала і подивіться на себе самих, це ваше відображення і воно не може бути іншим.

    ВідповістиВидалити
  2. Ви серйозно?вся суть даної статті зводится до гасла "сталіна навас нема"!у наших диких сусідів є і шо?в Північній Кореї є таке чудо ?а якби не прийшли зміни в 90х до ви б сиділи не в джинсах біля компа а поряд смартфон а печатали на машинці в розтягнутих треніках ...

    ВідповістиВидалити