понеділок, 5 листопада 2018 р.

Погляд з боку. Або чи здатні депутати захищати права людей громади


     Щоб щось говорити, чи давати оцінку тим чи іншим подіям, потрібно особисто побачити та почути. Тож мав таку можливість бути присутнім на засіданнях трьох постійних депутатських комісій селищної ради в жовтні місяці. А приводом послужило моє звернення до голови комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики, регламенту та гуманітарної сфери Т. Прищенко, щодо законності прийнятого депутатами минулого скликання списання багатоквартирних будинків з балансу КП «Господар». Відповідно, підготував та надав проект рішення, обґрунтування цього питання та відповідні документи.

     І ось час засідання комісії. З п’яти членів комісії присутні Т. Прищенко, В. Бойко, Ю. Борсук,  Т. Пальоха. Відсутня Я. Борщ. Головуюча ознайомила членів комісії та присутніх з моїм зверненням. Але тут без всякого дозволу і поваги в роботу комісії втрутилася селищний голова В. Саверська-Лихошва. Почала керувати комісією, надавала слово присутнім першому заступнику голови О. Кальному, начальнику відділу О. Нечай. А сама, своїм виступом, що багатоквартирні будинки списані законно,  вводила в оману членів комісії і давала рекомендації це питання розглянути в іншій комісії. А на моє зауваження до голови комісії, що я, як заявник, повинен першим надати пояснення, В. Саверська-Лихошва відреагувала як завжди: «Ця людина заважає працювати». Це в мою адресу. І тут в обговорення вступає член комісії Т. Пальоха.  І говорить, я, як медичний працівник скажу, що люди яким за шістдесят років, думають неправильно і вони повинні сидіти дома на пенсії. До чого це вона ляпнула я так і не зрозумів. Я не працюю, можливо на адресу Северської-Лихошви якій за 62 роки, чи на адресу своїх колег по ЦРЛ, багатьом яким за шістдесят і працюють.
     Тож самого обговорення по суті, як такого не було. Мої пояснення вже до уваги не бралися членами комісії. Та і ніхто з членів комісії не вникав в суть питання.
     І голова комісії Т. Прищенко запропонувала передати моє звернення на розгляд постійній комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, комунальної власності, житлово-комунального господарства та енергозбереження. За що і проголосували.    
    
     Наступного дня, голова комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, комунальної власності, житлово-комунального господарства та енергозбереження  Б. Макух не зміг зібрати всіх колег на засідання.  З п’яти членів комісії присутні той же Б. Макух, В. Небрат, С. Садовий. Відсутні В. Сміловець, та О. Холявінська. І ніхто не з’ясовує причину їх відсутності. Головне,  є більшість.
     Але чи готова комісія розглядати це питання? Адже моє звернення і документи їй не надані. З голосу Б. Макух намагається розібратися. Але знову втручання в роботу комісії селищного голови В. Саверської-Лихошви. І знову в мою адресу її висловлювання, що ця людина мутить воду в ступі. Тут же, з недоречними висловлюваннями, йде в атаку С. Садовий і говорить до мене, що ви прокурор, вбачаю корупцію, проплачена людина і на цьому хоче заробити та інше не по суті. Наразі В. Небрат по діловому, без образ висловив свою думку, зазначивши, що питання складне і його потрібно уважно вивчити. Бачте, можна ж так.  Я розумію реакцію селищного голови В. Саверської -Лихошви і бувшого директора КП «Господар» С. Садового. Адже саме з їхньої вини здійснено незаконне списання багатоквартирних будинків з балансу підприємства. А вона полягає в тому, що після прийняття в січні 2017 року, рішення селищної ради про списання багатоквартирних будинків з балансу КП «Господар» не було створено комісії, не здійснено огляд будинків а протиправно складено акти які були затверджені посадовими особами, тим же С. Садовим та В. Саверською-Лихошвою.    І ось уже більше півтора року багатоквартирні будинки нікому не передані. А свою вину ні Саверська-Лихошва ні Садовий визнати не хочуть. Але, як би там не було, все стане на свої місця. Закон на стороні мешканців багатоквартирних будинків.    
Тож і рішення комісії, зняти з розгляду сесії ради піднятого мною питання. Як бачите, депутати не взяли на себе відповідальності. І це підтверджує – на словах одне а наділі інше. Обіцяли захищати права людей а тут навіть не внесли питання на розгляд сесії.
     І на сам кінець. В той же день, відвідав засідання комісії з питань фінансів, бюджету, інвестицій та міжнародного співробітництва.  І враження зовсім інше.
     Головуючий на комісії, В. Гармаш, ставив кожне питання на обговорення. Відчувалося його обізнаність і підготовленість. Та і дисципліна була присутня. І селищний голова Саверська-Лихошва вже брала дозвіл у головуючого на виступ. І мені головуючий надав два рази на короткий виступ. І ніяких образ у свою адресу я не чув. Звісно, не всі були задоволені рішеннями комісії щодо фінансування. А це стосувалося працівників тер центру захисту населення, районної бібліотеки, районного архіву. Але це є наслідки того безглуздого об’єднання  громади. Коли за новими посадами, окладами, преміями ми не бачимо простих людей. Жадоба до влади і наживи перемагає здоровий глузд.
     Підсумовуючи роботу комісій по п’ятибальній системі головам Т. Прищенко ставлю -2, Б. Макух -3, В. Гармаш -4. На жаль не мав можливості бути присутнім на комісії з питань  земельних відносин, містобудування, екології, охорони навколишнього природного середовища , де як стало відомо намагалися дерибанити землю, але оцінку вже дано в соцмережі Інтернет.
     А до членів громади звертаюся, не будьте байдужими, беріть участь в роботах депутатських  комісій, сесій, громадських слухань, зборах. Здійснюйте громадський контроль. Не давайте змоги зловживанням посадовим особам та їх бездіяльності. Тільки від нашої активності залежить наше майбутнє, наших дітей і онуків.

        03 листопада 2017 року  Голова ВРГО «За права споживачів»        В.Остапець       


19 коментарів:

  1. Володимир Павлович, ви й не сподівайтеся що голова комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики, регламенту та гуманітарної сфери Т. Прищенко щось зробить. Вона апріорі не може нічого зробити, тому що вона дуже "далека" в усіх перелічених вище питаннях.
    А взагалі коли я прочитав опубліковану історію з Статуту громади, виписану туди нашими "вельмишановними педагогами" В. Саверською, Л. Лущик, І. Чаленко, Т. Дейнекою то знаєте я подумав слава богу що вони творять ці "шедеври" у громаді, а не працюють у школах і дитсадках. Ганьба таким педагогам, які не знають історію рідного краю, а її паплюжать. Хотілося б звичайно щоб свою оцінку шедеврам цих високопоставлених чиновників дали дійсно фахівці своєї справи - справжні історики.
    Так що кращого від цих "ділків" не очікуйте.

    ВідповістиВидалити
  2. та не дивуйтесь пальоха інвалід 2 групи, явно, що на голову. інвалід повинен берегти здоров"я на печі вул. нова. ця люди з її псіхікою повинна давно була б звільнена з роботи, а потім пройти лікування в халявіно.

    ВідповістиВидалити
  3. Скинути з балансу багатоповерхівки на плечі людей -то злочин проти людей, неповага до людей. Що творять незамінімі варвинськічорновецькі! Провели своїх людей у депутати. Зарплати по 16-20 тисяч поробили собі.Премії щомісячні у розмірі окладу!Зпстолья.І продовжують творити беспрєдел далі.Землю роздають по 20 гектарів своїм БулдоБобенкам.А людям по 2 га нема. А нам Камінюку чи лавку поставлять для сміху. Та ще можуть по 200грн дати на виборах за голос. Хай холопи тішаться.
    Куди котися наш світ?!:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Бо ви того заслуговуєте, а тепер мовчіть в тряпочку...

      Видалити
  4. Володир Павлович Остапець правильно підмітив, що за Посадами, Окладами, Преміями Влада селища не бачить простих людей. та і не хоче бачити. Жадоба до наживи перемагає здоровий глузд.А поза углам розповідають, якапогана центральна влада.Звернення смішні пишуть. а самі руководідєлі на місці що роблять.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Саме правильно Остапець підмітив та реалізував прихватизовану частину приміщення котельні на мікрорайоні в саду Варвинської тепломережі як голова ліквідаційної комісії

      Видалити
    2. Якби небуло тиску з боку адміністрації, чиновників,що вставляють палки в колеса.то АТБ давно б вже в Варві відкрили.
      Но якщо ці люди нехочуть АТБ. то там можна вікрити ЦЕНТР ЧЕЛЯДІ ОТГ . Кабінетів то для них вже невистачає.Росплотили ледацюг.

      Видалити
    3. Саша попробу не АТБ , а Аквапарк місто хороше.

      Видалити
    4. Я з вами не згодний, там потрібно не АТБ відкривати , а овощний ринок відкрити в 2019 році. Бо Лихошва багато землі роздає під овощівництво , а ринку «овощного» то у Варві не має, а людям продукцію потрібно десь продавати .

      Видалити
    5. Да овощной.можно і мясной. Главні овощні Булдокабан. да Бабебобік.
      Ха-Ха..

      Видалити
    6. кому, що, а курці просо "Якби небуло тиску з боку адміністрації, чиновників,що вставляють палки в колеса.то АТБ давно б вже в Варві відкрили.Но якщо ці люди нехочуть АТБ. то там можна вікрити ЦЕНТР ЧЕЛЯДІ ОТГ . Кабінетів то для них вже невистачає.Росплотили ледацюг." АТБ для колишнього претенданта в мери. Сором і ганьба

      Видалити
    7. аноніму від 7 листопада 2018 р. о 19:14
      Здорово не переживай. Все законно. Законність перевіряла Варвинська прокуратура за поданням Варвинської РДА. На час придбання приміщення я не був ліквідатором а був членом ліквідаційної комісії. В рахунок заробітньої плати і було враховано те приміщення, яке підлягало знесенню і продажу будматеріалів за рішенням ліквідатора.Вигоди від цього я ніякої не отримав і при першій можливості позбувся цього приміщення щоб нікому не муляло очі.

      Видалити
  5. Хай не лукавлять попередники .цЕ ЗА ЇХНЬОЇ КАДЕНЦІЇ БУЛО ПРИЙНЯТО ЦЕ РІШЕННЯ .А сьогодні робити з себе героїв вболівальників за долю громади не потрібно .ВИ ШАНОВНІСТВОРИЛИ УМОВИ СТАЛИ ЗАЛОЖНИКАМИ І ТЕПЕР ПРОСИТЕ ДОПОМОГИ .вІД КОГО. НЕконстатуйте свю безпомочність ВИ Е СПОДВИЖНИКАМИ ДАНОЇ СИТУАЦІЇ ТО Ж І НАСОЛОДЖУЙТЕСЬ РЕЗУЛЬТАТАМИ СВОЄЇ ПО .... ПОЗИЦІЇ

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. так так, попередники: Саверська, Садовий, Кальний, Дейнека

      Видалити
  6. Це ж треба стільки мати совісті, щоб громадські гроші на премії собі щомісячні по 10000грн розтрінькувати. Нехило виходить у наших руководітелєй -зарплата,пенсія,премія. А що роблять ці повєлітєлі бюджета. Вирили на пляжі яму в р. Удай- глибина 10 метрів. Пісок продали,гроші в кармани свої оприходували. Оборудка вдалася на славу.Деньги на пєску.Нехило.По європейскому. Гроші стали їхні, а людям яма глибина 10 метрів. Кажуть що це тіпа того.мол нічого страшного.ХАй на батискафі туди спускаються.а можна і подішевлє - в акваланзі, прада стрьомно, можно утонуть. Так прикольно і нагло посміятися над людьми ще нікому не вдавалося. Жгіте далі.

    ВідповістиВидалити
  7. Люди президент і премєр отечєства получають зарплати менші.
    А НАШІ чиновники посерйозніші.Говорять рахувать некрасіво.но.
    16000-20 000 зарплата; 40000-50000 пенсія; 16000-20 000 доплата у формі щомісячной премії за якіто там заслуги да якусь інтенсівность.


    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Хватить считать, Вальку,Ірку,Любку,Тамарку та Сашка У бочку пора, бо в цього керівництва ні совісті ,ні порядності не має, і вже і не буде щоб ви не писали .

      Видалити
  8. й чього ж досi бачкiв не бачимо, однi балачки(

    ВідповістиВидалити
  9. зараз ще матерiальну помiч собi назначать

    ВідповістиВидалити