суботу, 29 грудня 2018 р.

Про «розвиток» підприємництва.


     07 грудня 2018 року на офіційному сайті Варвинської селищної ради був оприлюднений проект рішення «Про встановленнярозмірів орендної плати». Даний проект оприлюднено як проект регуляторного акту, з метою проходження процедури прийняття нормативного акту, тобто через місяць після 07 січня рада зможе проголосувати даний регуляторний акт.

    Якщо згадати трохи історію появи даного проекту, то його ініціатором начебто виступали підприємці, які мають в оренді земельні ділянки, що перебувають у власності громади. Причиною такої ініціативи було зростання нормативно-грошової оцінки землі в тричі з 01 січня 2019 року, відповідно зростання вартості оренди стає значним тягарем для будь якого підприємця.
   Але якщо ми уважно подивимось на даний проект та те, що ним пропонується, то не зовсім зрозуміло хто і для чого ініціював даний регуляторний акт.
   Так даний проект передбачає затвердження Порядку встановлення розмірів орендної плати. Пунктом 2.7 цього Порядку встановлюються розміри орендних ставок для різних категорій земель (дивіться зображення).



І якщо під будівлями торгівлі пропонується зменшити орендну ставку з 12 до 6%, то поряд з цим наприклад для земель Для будівництва та обслуговування об’єктів туристичної інфраструктури та закладів громадського харчування ставка12%. Землі під офісними приміщеннями 12 %; для земель з промисловими та подібними об’єктами, також об’єктами транспорту тощо також 12%.
Виходячи з цього виникає питання, а чим об’єкти торгівлі кращі інших об’єктів підприємств та організацій, що орендують землю у громади? Це такий розвиток на майбутнє? Своїм розвиток, а іншим сумні реалії? Як бачите питань багато. Як завжди щоб не будували виходить або колгосп, або кпсс.
   Моя порада підприємцям, які все таки лишаються в межах 12 %, вам треба швидко реагувати на дані обставини і подавати письмово пропозиції до селищної ради до 07 січня, поспішайте, тому що 12 % вже з нового року будуть для вас зовсім неприємною несподіванкою.
26.12.2018

Павленко Дмитро.

Немає коментарів:

Дописати коментар