понеділок, 14 січня 2019 р.

Про підсумки року.



  Частина 2
Обговорення підбиття підсумків діяльності нашої славної ОТГ щось зовсім зачахло. Тому вирішив нагадати обіцянки правлячої партії та нею ж приведеної очільниці цього всього дійства селищної голови. І хоча в аграрній фракції не хочуть згадувати про цю програму яку самі ж і розробили і подали на розгляд громади, але нікуди не подінешся. Ось Вам покращення вже сьогодні:






Якщо пригадали, то давайте обговоримо.

14.01.2019
Павленко Дмитро

24 коментарі:

  1. Мекка в ужасе от нашествия саранчи – еще одного

    Окончание 2018-го года ознаменовалось рядом беспрецедентных климатических событий, коснувшихся Саудовской Аравии, где после немыслимых для пустыни осадков вдруг появились заросли травы.



    Ситуация сама по себе выглядела исключительно странной и необъяснимой никакой климатологией, однако, что больше всего поразило жителей Ближнего Востока – всё это детально отражено в мусульманской эсхатологии. о есть все эти потопы, снег и появление травы в пустыне есть прямые знамения Апокалипсиса, о чем написано в мусульманских священных книгах.

    Для полноты картины не хватало только туч черной саранчи, пожирающей Мекку, главный город мусульманского мира. Но и саранча не заставила себя долго ждать:






    Всё это наблюдается в Мекке начиная с 6-7-го января, где саранчи столько, что власти города вынуждены были срочно организовать специальные команды по борьбе с насекомыми, количество которых исчисляется тоннами.

    В последние несколько лет с природой происходят совершенно удивительные вещи, которые часто проявляются в нашествиях насекомых на те или иные регионы. Так, осенью 2018-го вся Греция была опутана паутиной в результате необъяснимого размножения одного из местных видов насекомых, а Британия в то же время пережила нашествие божьих коровок.

    Однако саранча в Мекке – это ситуация несколько иного ряда, поскольку, во-первых – этот вид кузнечиков в данном ареале не проживает и ничего подобного не отражено даже в летописях. Во-вторых Мекка – это не Лондон и не Афины, а священный для мусульман город, поэтому происходящие там необъяснимые вещи многие воспринимают как мистические события.

    И как это еще воспринимать, если нашествие саранчи – это классический атрибут наступления Апокалипсиса, отраженный и в христианстве, и в исламе, и в иудаизме. Так что времена, описанные в Откровении определенно приближаются и лучше всего это понимают сегодня жители Саудовской Аравии.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ексти коротких нагадувань громадянам про необхідність дотримання правил пожежної безпеки

      1. Взимку виникає велика кількість пожеж та трагічних випадків на них через порушення правил пожежної безпеки при експлуатації приладів опалення, електрообігрівачів. У зв'язку з цим, рятувальники нагадують - слідкуйте за справністю печей і димарів. Перевіряйте, щоб вони не мали тріщин. Не розташовуйте поблизу опалювальних печей та електрообігрівачів спалимі речі. Пам'ятайте, що залишені без нагляду розпалені печі, котли та включені електрообігрівачі призводять до пожежі.

      2. Служба порятунку "101" застерігає! Взимку щодня виникають пожежі від порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей та електронагрівальних приладів. У вогні гинуть та отримують травми люди. Будьте обережні, не використовуйте саморобні електрообігрівачі, не допускайте перегрівання печей, слідкуйте щоб в них не з'являлися тріщини, не використовуйте для їх розпалювання легкозаймисті речовини.

      3. Рятувальники застерігають, що рятуючись від холоду за допомогою опалювальних печей, котлів та електрообігрівачів, не забувайте про дотримання правил пожежної безпеки при їх використанні. Пам'ятайте, що залишені без нагляду прилади опалення можуть спричинити пожежу. Також від теплового впливу можуть загорітися домашні речі, що розташовані на небезпечній відстані від печей та електронагрівальних приладів.

      4. Рятувальники попереджають, що причиною багатьох пожеж з трагічними наслідками є необережність при палінні, особливо в нетверезому стані. Щоб уникнути лиха, будьте обережними, не лягайте у ліжко з запаленою цигаркою, ретельно гасіть недопалки та сірники.

      5. Служба порятунку "101" нагадує! Ховайте від дітей у недоступних для них місцях сірники та запальнички. Не доручайте дітям наглядати за включеними електричними, газовими приладами або розтопленими печами. Постійно нагадуйте дітям про небезпеку гри з вогнем, пожежонебезпечними приладами та в жодному разі не залишайте їх без відповідного нагляду.

      6. Рятувальники застерігають! Щоб уникнути пожежі, не перегрівайте печі, а також не сушіть на них або поруч дрова, одяг та інші спалимі речі. Це ж стосується і газових плит, які ні в якому разі не можна використовувати для опалювання приміщень, а також сушки одягу. Проявляйте обережність у поводженні з вогнем. Не кидайте непогашені сірники, недопалки на підлогу або у смітник. Не куріть у ліжку, особливо після вживання алкоголю.

      7. Державна служба України з надзвичайних ситуацій нагадує! Не користуйтеся пошкодженими електроприладами, розетками чи вимикачами та не перевантажуйте мережу одночасним увімкненням кількох потужних електроприладів. Не використовуйте саморобні запобіжники. Виходячи з дому або лягаючи відпочити, вимикайте з розетки електричні прилади. Пам'ятайте, що включені на тривалий час електроприлади стають причиною пожежі.

      Видалити
    2. Про індекси споживчих цін на товари та послуги


      За розрахунками Держстату, показник рівня інфляції в грудні 2018р. в області становив 100,5%, в Україні – 100,8%; за 2018 рік в області –109,6%, в Україні – 109,8%.

      На споживчому ринку області в грудні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,5%. Найбільше (на 15,1%) підвищилися в ціні овочі, на 1%–3,5% – олія соняшникова, сири, цукор, риба та продукти з риби, молоко та хліб. У той же час масло подешевшало на 1,4%, яйця – на 0,2%.

      Тютюнові вироби зросли в ціні на 1,6%.

      Проїзд в автодорожньому транспорті подорожчав на 2,3%, в той же час паливо та мастила знизилися в ціні на 5,5%.

      Мобільний зв’язок став дорожчим на 1,7%, Інтернет – на 1%.

      За 2018 рік зростання цін на продукти харчування та безалкогольні напої становило 7,6%. При цьому найбільше (на 24,3% та 19,6% відповідно) подорожчали хліб та овочі, на 5,3%–14,5% – молоко, сири, масло, продукти переробки зернових, макаронні вироби, м’ясо та м’ясопродукти, риба та продукти з риби. Водночас яйця стали дешевшими на 12,7%, фрукти – на 10,9%, цукор – на 7,2%, олія – на 0,7%.

      Тютюнові вироби зросли в ціні на 28,4%, алкогольні напої – на 9,2%.

      Ціни (тарифи) на природний газ підвищилися – на 22,9%, утримання будинків та прибудинкових територій – на 14,8%, каналізацію – на 13,3%.

      Послуги зв’язку стали дорожчими на 15%, освіти – на 14,7%, охорони здоров’я – на 9,3%. У сфері транспорту ціни зросли на 9,5%.

      Видалити
    3. На Чернігівщині стартувало масштабне опитування ОТГ
      14-01-2019 | 12:55

      Загальноукраїнське дослідження проводить Київський міжнародний інститут соціології за підтримки Програми «U-LEAD з Європою». У регіонах — спільно із обласними центрами розвитку місцевого самоврядування.

      По всіх громадах, які функціонували у 2017 році, збирається інформація щодо розвитку приватного сектора, пріоритетів інвестицій в інфраструктуру на місцевому рівні, а також про заходи з боку об’єднаних територіальних громад, спрямовані на стимулювання місцевої економіки.

      У Чернігівській області минулого тижня розпочалися зустрічі в громадах з метою надання експертної та методичної підтримки у заповненні анкет.

      Експерти вже відвідали Кіптівську сільську, Олишівську селищну та Менську міську ради.

      Видалити
    4. Ці дибіли навмисно засирають ефір всякою хуйнею.пиздуйте на сайт ОТГ.і там пишіть

      Видалити
    5. На території області передбачаються опади


      За пронгозами синоптиків опади у вигляді снігу на Чернігівщині очікуються 14 січня (вдень та вночі) та 15 січня (вночі). Відповідно до метеопопереджень Укргідрометцентру, вдень 14 січня на території Україні очікуються пориви вітру 15-20 м/с. Шановні водії, Служба автомобільних доріг у Чернігівській області ще раз звертає Вашу увагу на необхідність дотримання правил безпеки дорожнього руху на зимовій дорозі. Узимку туман, мряка, сніг та ожеледиця ускладнюють дорожній рух.

      У цей період керування автомобілем вимагає більшої зосередженості та вміння діяти у непередбачених ситуаціях. Головне правило зимової їзди - повільно та обережно. Необхідно обирати безпечну швидкість руху, відповідну дорожнім умовам, збільшувати дистанцію з транспортом, що рухається попереду, і відмовитися від небезпечних маневрів.Нагадуємо водіям про обов’язкове використання зимових шин. Також на зиму автівку слід укомплектувати тросами буксирування та лопатами. Власникам великогабаритних транспортних засобів наполегливо рекомендуємо обладнати свої автомобілі цепами проти ковзання.

      Видалити
  2. Ой ти, Павле, Бабаяко!
    Клятий блудний сину!
    Піди краще ти до церкви,
    Помолися Богу!
    Бо гріхів у тебе,Павле,
    Як у сучки блохів!
    Скільки будеш ще брехати?
    Невже не набридло!
    Та оте твоє "писання"
    людям остогидло!
    Бородатий Бусурмане! Зупинись, дурило!
    Доки будеш сунуть в справи ти свиняче рило!


    Ой ти, Павле, Бабаяко!
    Клятий блудний сину!
    Піди краще ти до церкви,
    Помолися Богу!
    Бо гріхів у тебе,Павле,
    Як у сучки блохів!
    Скільки будеш ще брехати?
    Невже не набридло!
    Та оте твоє "писання"
    людям остогидло!
    Бородатий Бусурмане! Зупинись, дурило!
    Доки будеш сунуть в справи ти свиняче рило!





    Ой ти, Павле, Бабаяко!
    Клятий блудний сину!
    Піди краще ти до церкви,
    Помолися Богу!
    Бо гріхів у тебе,Павле,
    Як у сучки блохів!
    Скільки будеш ще брехати?
    Невже не набридло!
    Та оте твоє "писання"
    людям остогидло!
    Бородатий Бусурмане! Зупинись, дурило!
    Доки будеш сунуть в справи ти свиняче рило!




    ВідповістиВидалити
  3. Якось не гоже замові Отг писати таку херню.за це можна і по їбалу заїхати.

    ВідповістиВидалити
  4. Який вірш, так і в школі навчалося...

    Такі там і треба (в варвинській недоОТГ).

    ВідповістиВидалити
  5. Це низько та соромно навіть писати таке.а що в принципі хотіли від слабоумних дибілів з Отг.на розумну відповідь требащось в голові мати..слабоумні кретини...

    ВідповістиВидалити
  6. Пропоную прийти всі сьогодні в Отг і заїхати по відповідальним мордам лопатою за прибирання снігу.

    ВідповістиВидалити
  7. Сьогодні, 15 січня 2019 року, відкривається реєстрація для участі в пілотному проекті сертифікації педагогічних працівників. Зареєструватися можна буде з 15:00 на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

    «Участь у сертифікації є виключно добровільною – це одна з її головних засад. Цього року ми проводимо апробацію механізмів проведення сертифікації, тож у пілотному проекті зможуть взяти участь до 1 000 вчителів початкових класів. Щоб долучитися до пілоту могли педагоги з усіх регіонів, ми попередньо визначили максимальний обсяг заяв, які можуть бути подані від кожної з областей. Він розрахований на пропорційних засадах – залежно від кількості вчителів початкових класів», – зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

    Для реєстрації на сертифікацію необхідно зробити 6 простих кроків.

    1. Ознайомитися з Положенням про сертифікацію, де зазначено всю основну інформацію.

    2. Підготувати необхідну інформацію та документи. Насамперед знадобиться довідка із закладу освіти, де працює вчитель, а також веб-папка на одному з файлообмінників для завантаження е-портфоліо – посилання на неї потрібно буде вказати під час заповнення реєстраційної форми.

    3. Створити й оформити реєстраційну картку-заяву, скориставшись сервісом за посиланням.

    4. Сформувати комплект реєстраційних документів:

    · оформлена реєстраційна картка-заява;

    · копія паспорта громадянина України (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові), а в разі його відсутності – інший документ, що посвідчує особу педагогічного працівника;

    · копію одного з таких документів:

    довідки про присвоєння ідентифікаційного номера фізичної особи – платника податків, або картки фізичної особи – платника податків, або сторінки паспорта, на якій зроблено відмітку з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків; сторінки паспорта, на якій зроблено відмітку про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта (для особи, яка через свої релігійні переконання відмовляється від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків);

    · довідку із закладу освіти, у якому працює педагогічний працівник.

    5. Надіслати комплект документів рекомендованим поштовим відправленням до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти або подати нарочно.

    6. Отримати повідомлення учасника сертифікації.

    Реєстрація триватиме до 1 лютого 2019 року включно.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой ти, Павле, Бабаяко!
      Клятий блудний сину!
      Піди краще ти до церкви,
      Помолися Богу!
      Бо гріхів у тебе,Павле,
      Як у сучки блохів!
      Скільки будеш ще брехати?
      Невже не набридло!
      Та оте твоє "писання"
      людям остогидло!
      Бородатий Бусурмане! Зупинись, дурило!
      Доки будеш сунуть в справи ти свиняче рило!

      Видалити
    2. Ці дибіли навмисно засирають ефір всякою хуйнею.пиздуйте на сайт ОТГ.і там пишіть

      Видалити
    3. Ці дибіли навмисно засирають ефір всякою хуйнею.пиздуйте на сайт ОТГ.і там пишіть

      Видалити
  8. Люди добрі! Та ці работнічки селищної ради нічого не робили і не роблять.Снігом усе позамітало.Люди мучаться, а їм по цимблах!Зарплати по 20 000та 30 000 тисяч собі поробили! Три зами, а толку як з кози молока! Премії щомісячні отримують у розмірі окладу за "інтенсівность" роботи.Тільки якої??

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А скільки ці руководітєлі ОТГ квартир у людей обманним шляхом прихватили?! Судить за ці дєла нада. Тюрма за ними плаче!

      Видалити
  9. Дива не сталося…

    Понедельник, 14 Января 2019 16:07
    http://zemlyaivolya.net/news/diva_ne_stalosya.html
    Міністерство фінансів України пропонує зняти трансферти з об’єднаних територіальних громад, які пройшли процедуру об’єднання, але в яких через введення воєнного стану не відбулись вибори 23 грудня 2018 року. На Чернігівщині таких п’ять!



    «Напрацьовано проект змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік», в якому запропоновано зняти відповідні бюджетні трансферти, – пояснює регіональний консультант з бюджетних питань Асоціації міст України Микола Силенко. – Таким чином, скоріше за все, Борзнянська, Новобілоуська, Киїнська, Озерянська і Хмільницька ОТГ Чернігівської області почнуть повноцінно функціонувати в новому статусі лише з 1 січня 2020 року».

    Деякі експерти урядові ініціативи пов’язують з прийдешніми президентськими виборами, які мають відбутися вже у березні цього року.

    Так чи інакше, запропоновані зміни мають пройти процедуру голосування в українському парламенті.

    Віталій Назаренко, «Чернігвщина» №2 (715) від 10 січня 2019

    ВідповістиВидалити
  10. Шо роблять три зами головишини! Хай беруть ці ледацюги лопати в руки і розчищають сніг!
    А то Премії собі попридумували щомісячні по 10 000 грн.Нарол бідуа ,а вони жирують!

    ВідповістиВидалити
  11. Павленко не звертай уваги на гадості,що пишуть керівники отг.Люди все бачать і розуміють.У Варві порядку нема.Це не керівники а хапуги!(((

    ВідповістиВидалити
  12. Діма молодець, ти все правду пишеш, а правда як завжди в очі коле! Вони всі гниди вже так позажиралися!

    ВідповістиВидалити
  13. Оте, що писало "віршика" дуже далеке від поезії! Пані, заступниця головихи, якщо вам хтось сказав, що у вас гарно вийшло, то, повірте, вас обдурили. Рівень неотесаного дибіла, якщо ще й так сказати можна. А люди ж були про вас значно кращої думки, коли ви займали попередню посаду, хоч і зарплатня там була в тричі меншою, та ви були людиною. Принаймі намагалися нею бути.

    ВідповістиВидалити
  14. Ця поетеса ніколи не намагалася бути людиною, хіба що у школі с. Калиновиця.

    ВідповістиВидалити