середу, 16 січня 2019 р.

Про «турботу» про варвинчан.


    Коли я чую як селищний голова або хтось інший з чиновників чи функціонерів ОТГ говорять про турботу про варвинчан, то відразу мені стає зрозуміло, що зараз будуть одурювати та «взувати». Так і цього разу. В останньому номері совєцької преси було розміщено повідомлення за підписом директора КП «Господар» для споживачів послуги з вивезення ТПВ. Так от нам повідомляють, що якимось чудєсним чином, незважаючи на однакову плату кожного місяця, нам пропонують вивезення  ТПВ з січня до березня, з червня до серпня, та у грудні через тиждень, а в квітні, травні та з вересня до листопада кожного тижня, бо виявляється затверджені мінімальні норми. Яка тут працює логіка незрозуміло.
З цього повідомлення стає зрозуміло, що директор повідомляє нам, що з якогось доброго дива збирається вивозити ТПВ не кожного тижня, а от якось так, тобто протягом 2019 року КП «Господар» збирається вивозити сміття протягом 180 днів.
    Дивишся на такі речі і в черговий раз дивуєшся, як дорослі, при пам’яті люди можуть так тупо, відверто брехати та одурювати цілу громаду, та й робити це через газету, хоча газеті я вже давно не дивуюся.
   Так от в газеті ми побачили хотєлкі директора КП «Господар» Ніязова Р.Ю., які нічим не обґрунтовані і просто взялися нізвідки. А от на документах нижче чітко можна прочитати та зробити висновки як, чому і коли має вивозиться ТПВ. Нижче діючий наказ по КП «Господар», яким затверджено графік вивезення ТПВ, і копія цього графіку де в кінці під таблицею зазначено, що ТПВ вивозяться кожного тижня.



Даний графік погоджений виконавчим комітетом Варвинської селищної ради. Даний графік покладено і в розрахунок тарифів, дивіться наступне зображення, де розраховуються години роботи трактора, і де використано кількість днів для розрахунку 261, тобто кожного тижня за винятком вихідних, а не 180, як в оголошенні в газеті.

   От так вас шановна громадо і одурюють, захотілося зекономити на витратах поміняли графік, хоч в розрахунках зовсім інші параметри, так і працюють.
    Окремий раз варто звернути увагу і на так звану газету. Як вам робота за ваші гроші (за бюджетні) і проти вас, варвинчани? Подобається? Насолоджуйтесь. Всі хто пробував співпрацювати з цією так званою газетою розповідають про те, що будь який матеріал, навіть підкріплений документально горе редактор піддає сумніву, і дуже часто просто не публікує за різними приводами. А в цьому випадку все просто: є хотєлка «зверху» - ось вам газетна шпальта, а коли прийде простий смертний – йому обіцянка в довгому ящику. Деградація повна. Газета працює проти громади при цьому давно і відверто, для мене це очевидно.
   А де ж в цей час свята з святих, невже не турбується про варвинчан. Звичайно «турбується», думає як окремий раз зняти з вас стружку, їжте не обляпайтесь, так би мовити.
14.01.2019

Павленко Дмитро.

3 коментарі:

  1. «По-новому ще не можемо, по-старому вже не вийде». Вибори у п'яти громадах можуть відкласти на рік

    Понедельник, 14 Января 2019
    23 грудня минулого року у п’яти об’єднаних територіальних громадах (Озерянській Варвинського району, Борзнянській, Новобілоуській, Хмільницькій та Киїнській Чернігівського району) мали пройти вибори. Через воєнний стан процес затягнувся.

    «Дива не сталося. Мінфін пропонує зняти трансферт з ОТГ, де не відбулись вибори 23 грудня 2018 року. Напрацьовано проект змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік».



    Таким чином, скоріш за все, Борзнянська, Новобілоуська, Киїнська, Озерянська і Хмільницька ОТГ Чернігівської області почнуть повноцінно функціонувати в новому статусі лише з 1 січня 2020 року», — прокоментував Микола Силенко, консультант з бюджетних питань Офісу реформ при Чернігівському регіональному відділенні Асоціації міст України.

    — Громаду створили. А виборів ще не було. Наразі дата їх проведення невідома. Та головне — навіть не знаємо, як нам правильно поступати з бюджетом, — говорить Сергій Дмитренко, виконуючий обов’язки голови Озерянської ОТГ. — Як жити цей рік. По-новому ще не можемо, а по-старому вже не вийде. Чекаємо роз’яснень від Кабінету Міністрів. Сподіваємось, до середини січня ситуація проясниться. Коштів державної субвенції, які мають іти на наші школи, немає ні в районному бюджеті, ні в державному, де перелік ОТГ. І я так розумію, що область теж не знає, куди нас віднести: чи назад, чи до громад.

    Та, сподіваюсь, нам дадуть працювати як громаді. Принаймні, ми все робимо для того.

    Збиралися з головами сільрад, які приєднались до Озерян. Радились. Відправили листи на Міністерство регіонального розвитку, Міністерство фінансів, до народних депутатів.

    Говорив з головами інших ОТГ. Там така ж ситуація.

    — Що з громадами, вибори у яких мали відбутись у грудні 2018? — запитала у Миколи Силенка.

    — Де-юре ці громади є утвореними, але не обрані їх представницькі органи — голови і депутати. Скоріш за все, їм доведеться ще 2019 рік працювати у старому форматі, а вже за результатами успішних виборів голів і депутатів перейти на «прямі» міжбюджетні відносини з 1 січня 2020 року.

    — Скільки громад зараз є в області? Скільки утворилося у 2018 році?

    — В області у 2018 році повноцінно (на прямих міжбюджетних відносинах) функціонувало 37 ОТГ. У 2018 році утворилось 5 громад (Борзнянська, Озерянська, Новобілоуська, Хмільницька і Киїнська), а також відбулись приєднання до міст обласного значення: Ніжина і Новгорода-Сіверського (ці міста набули статусу спроможних ОТГ). Отже, 37 + 5 + 2 міста обласного значення.

    — Які громади чекають на вибори у 2019 році?

    — На вибори чекають ті громади, у яких вони не відбулися 23.12.2018: Борзнянська, Новобілоуська, Озерянська, Киїнська та Хмільницька ОТГ. А також ті сільські й селищні ОТГ, де відбулось доєднання і мали б бути довибори депутатів у діючі ради. У нас таких 2: Любецька селищна рада і Вертіївська сільська.

    — Які громади мають утворитися у 2019 році?

    — Тут все залежить від активної позиції ініціаторів і волі самих жителів потенційних ОТГ. Це ще можуть бути і Седнів, і Понорниця (вже пробували неодноразово, на жаль, поки невдало). У нас ще два райцентри не є адмінцентрами ОТГ — Ріпки і Бахмач. Також сподіваємось, що прилеглі сільради виявлять бажання приєднуватись до Чернігова і Прилук. Побачимо. Буду обережний у прогнозах.

    — Чи відома вже хоча б попередня сума державної субвенції на 2019?

    — На розвиток інфраструктури ОТГ — 2,1 млрд грн на всі ОТГ по країні. Цифри для громад Чернігівщини будуть відомі після розподілу. Імовірно це буде наприкінці січня чи у лютому.

    Марина Забіян, тижневик «Вісник Ч» №2 (1704), 10 січня 2019 року

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Динаміка створення об’єднаних громад позитивна, однак попереду ще багато роботи – нові дані моніторингу Мінрегіону
      876 об’єднаних територіальних громад – такий кількісний підсумок формування спроможних громад 2018 року, який став четвертим роком добровільного об’єднання громад. Такі дані Моніторингу процесу децентралізації та реформування місцевого самоврядування, підготовленого Мінрегіоном станом на 10 січня 2019 року.

      Щоправда 69 громад з цієї кількості очікують рішення Центральної виборчої комісії про призначення перших місцевих виборів. Сюди входять і ті громади, де вибори не відбулися внаслідок дії у окремих областях воєнного стану з 26 листопада по 26 грудня 2018 року. Раніше перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ В’ячеслав Негода заявляв, що не існує жодних перепон, в тому числі і законодавчих, для призначення місцевих виборів у цих об’єднаних громадах і висловив сподівання, що вже найближчим часом ЦВК прийме рішення щодо цих громад.







      Ознаменувався 2018 рік і можливістю створювати об’єднані громади з центрами у містах обласного значення. Таких громад у минулому році було створено 24. Раніше Мінрегіон інформував, що 142 міста обласного значення передбачені у перспективних планах формування територій громад областей як центри об’єднаних громад. У відомстві сподіваються, що у 2019 році міста обласного значення та сусідні їм громади активізують процес створення спроможних громад.

      На територіях об’єднаних громад, як свідчать дані Моніторингу, проживає 9 млн населення України. Для порівняння, у 2015 році, в якому розпочався процес створення спроможних громад, на територіях ОТГ, а їх тоді було створено 159, проживало 1,4 млн населення.

      Таку динаміку в Мінрегіоні називають позитивною, однак, відзначають, попереду ще дуже багато роботи. Майже 7 тисяч місцевих рад поки не ввійшли до складу об’єднаних громад.

      Видалити
  2. Іван Петрович16 січня 2019 р. о 16:34

    Дмитре! НЕ "одурюють та «взувають», а просто ная.....

    ВідповістиВидалити