четвер, 17 січня 2019 р.

Про єдиний податок.


     Останнім часом постійно чую здивування платників єдиного податку про те, що як це так зріс цей податок? Як це все відбулося і так далі? Але Насправді дивним є здивування підприємців в цьому контексті. Шановні про це неодноразово говорилося та писалося на сторінках цього блогу. Наприклад перед прийняттям цього рішення наприкінці червня я описував це в кількох дописах, зокрема і тут .

    Так вийшло, що зростання єдиного податку з 01 січня 2019 року склало більше ніж в два рази, тобто з 370 гривень в 2018 року до 830 гривень в 2019. Дані зміни запроваджувалися під балачки, що в Брагинцях можуть платити 20% від мін. Зарплати., а у Варві ні? Це смішно. Так, безперечно, може це і смішно, але реакція отака як є. Звичайно, що можна говорити, що 830 грн. це не гроші, але зараз йде мова не про величину плати, а про її різке зростання.
   Що ж можна довго товкти воду в ступі, я думаю ми побачимо реакцію підприємців умовно десь через півроку, мені самому цікаво як це все повернеться. А зараз варто говорити про те, що переважна більшість підприємців конкретно 2-ї групи єдиного податку, взагалі не обізнані, що то таке податок та де він береться, і безперечно не усвідомлюють як можна відстоювати  хоч якось свої права та інтереси. Підприємці так як і інші громадяни не громадяни, не хочуть зрозуміти, що вибори це історія також і про єдиний податок.

   Що ж, зараз ми можемо тільки спостерігати за даним процесом, внести зміни в дані рішення можна буде лише в червні місяці цього року, а вступлять в силу вони в наступному 2020-у, так що ця історія або продовжиться до кінця каденції даного депутатського корпусу, що в основі складає Аграрна партія разом з жуліною ВО «Батьківщина», на чолі з Саверською-Лихошвою. Або в майбутньому ми побачимо як підприємці можуть відстоювати свої інтереси та права.

16.01.2019

Павленко Дмитро.

2 коментарі:

  1. Іван Петрович24 січня 2019 р. о 07:41

    не бачу нічого страшного........... ціни ростуть на все, хай і податок росте

    ВідповістиВидалити
  2. Правильно, вони ж всі підняли ціни і у всіх торгових точках

    ВідповістиВидалити