понеділок, 21 січня 2019 р.

Про партачів життя.


Ви, сонне кодло. Світло опівночі
Не будить вас? Вам заграва кривава
Очей лінивих не здола розплющить?
Бодай вам вічний сон наляг на груди
І зморою душив вас без кінця,
Мені сто раз від вас миліші гади,
Бо в них таки либонь тепліша кров…
Каміння у пустині відкликалось
Потрійною луною, але ці
Не обізвуться, ні, дарма надія.
Леся Українка

   Заголовок цього допису запозичений у великої Олени Теліги з її безсмертного, видатного ессе «Партачі життя». Звичайно, я не збираюся тут писати вам реферат на цю тему, але збираюся видатні думки перекласти на наші місцеві події.
    А спонукало мене до написання цього допису засідання 24 сесії селищної ради, яке відбулося 17 січня 2019 року. Загалом, це засідання нічим не відрізнялося від багатьох попередніх, що відбулися протягом 2018 року. 32 питання порядку денного з яких 30 це земельні питання. Розглядалися ці 30 питань так як завжди – пальцем в небо, тому дам тому не дам, системи ніякої, принципів також. На 28 питанні трохи забуксували, вирішували які ж ставки оренди землі встановити для об’єктів торгівлі. Так, саме торгівлі, бо для решти те, що запропонували, те й винесли на розгляд. Я вже писав про це окремо, ще перед новим роком, так наприклад для об’єктів громадського харчування, туризму, промислових об’єктів ставка оренди 12 %. А от про об’єкти торгівлі підприємці, які з’явилися на засідання зажадали 4,5 %, а перед цим погодили 6%. От про це і спорилися, але в кінці кінців проголосували за 6%, щоб не було 12%. Я не знаю, які там ставки у гривневому еквіваленті, але ця історія закінчилася от так. Потім був звіт голови, де був пафос та ще раз пафос.
   А от останнім питанням порядку денного було визнання рішення селищної ради листопада 2015 року таким, що втратило чинність. І от тут, коли було вчинено таку дію нашими славними депутатами, я просто змушений використати епітет, що зазначений в заголовку. Ось вони, хто голосував за це рішення.

Так, таке рішення могли прийняти тільки партачі життя, і ви можете почитати їхні прізвища (список не є вичерпний, і я не маю на увазі всіх депутатів). Безперечно партачами життя для варвинської громади ці депутати стали не відразу після голосування за це конкретне рішення, вони ними були майже від початку своєї каденції. Але коли раніше вони просто ходили на сесії і просто голосували за все що підсунуть, де винятками були якісь ну дуже очевидні речі, і їх бездіяльність виглядала наче так і має бути. Але бездіяльність – це дія напрямлена в зворотньому напрямку, і вже тоді цих осіб можна було безліч раз назвати партачами життя тому що замість того, щоб щось зробити, зініціювати, проконтролювати, змусити вчинити певні дії чиновників, яких вони самі призначили, але не робили нічого. А вже цей випадок, коли партачі життя від бездіяльності перейшли до дій спрямованих проти громади далі вже ніяк інакше означати їх не можна.
    Хто ж такі партачі життя за словами великої українки?

Партачі життя. Так, це для них найбільш відповідна назва. Це ж вони є ті, «що все дивились, та мовчали, та мовчки чухали чуби», в той час коли не раз одним словом, одним посуненням могли б підтримати якусь велику правду або, навпаки, знищити якесь велике зло, дати сатисфакцію людині, що має рацію, а передусім, одним словом, так чи ні, залежно від своїх переконань, – врятувати свою людську гідність. Партачі життя, це є ті люди, що не мають звичайної, не геройської, а буденної цивільної відваги, без опертя якої найвищий героїзм зависав у повітрі, не пустивши коріння ані в землю, ані в маси.
   Хіба можна сказати щось більш влучне? Я особисто десятки разів бачив це протягом всього 2018 року як вони «все дивились, та мовчали, та мовчки чухали чуби». Саме про таких і Шевченкові слова:
Не так тії вороги, як добрії люди –
І окрадуть жалуючи, плачучи осудять,

Взагалі, щоб повністю зрозуміти це явище та цих осіб чи істот, як кому зручніше, варто все таки прочитати працю Олени Теліги повністю, а я спробую пояснити що ж сталося на цій сесії селищної ради і що наші партачі життя накоїли.
 Так от нашим депутатам підсунули просте рішення, як їм мабуть здалося, визнати таким, що втратило чинність якесь там старе та непотрібне рішення 2015 року. Про що ж йдеться?
На другій сесії попередньої каденції нами, депутатами селищної ради того скликання, була затверджена Процедура встановлення тарифів на водопостачання та водовідведення». Для чого був потрібний цей документ? А для того, що немає законодавчих актів, які розповсюджувались би на дії виконавчого комітету та комунального підприємства під час встановлення тарифів, тому таке рішення і було прийнято і затверджено відповідну Процедуру. Дана Процедура встановлювала які документи, якого змісту повинні подаватися як розрахункові для встановлення тарифів; як ці документи мають розглядатися, в який термін, зрештою якої форми мають бути ці документи. Загалом загальний об’єм цієї Процедури зі всіма додатками складав більше 30 аркушів. Окрім цього ця Процедура встановлювала прозорість цього процесу, встановлювала обов’язок подачі розрахункових матеріалів як в паперовому вигляді так і в електронному, що дозволяло легко ознайомитися з ними. Але в майбутньому це буде зробити важко, існуючі з кінця 2015 року правила гри скасували наші славні партачі життя, тобто депутати селищної ради цього скликання. Для чого це їм ви можете поцікавитися, безперечно що ні для чого. Вони не матимуть ніякого з того зиску, на відміну від відповідальних чиновників та зацікавлених осіб в КП «Господар». А от чиновники вже завтра зможуть як в мутній водичці без встановлених правил гри затверджувати які захочуть тарифи, і буде важко хоч щось їм протиставити. І в цій історії в програші опинилися всі ми разом взяті, тобто громада, і все це завдяки нашим партачам життя.
   І от коли в березні чи квітні 2019 року ви, шановні варвинчани, побачите в совєцькій газеті повідомлення про зміну тарифів на водопостачання та водовідведення, і сумарно новий тариф буде вартістю 70 чи 75 грн за один метр кубічний, от тоді ви згадаєте і цей допис і наших славних партачів життя. І звичайно, що вам вирішувати як на це все реагувати. Можливо хтось і подякує, а чого ж 50 грн., які існують зараз за водопостачання та водовідведення це ж мало, треба збільшити. Але вже зараз можу вам сказати що тариф на водовідведення штучно завищений на 5 грн, тобто має бути  30грн/м3, це якщо не піддавати сумніву будь який складник собівартості. А стосовно водопостачання, то там нас змушують платити за 111 тисяч м3, які десь втрачаються в мережах, але їх ніхто не збирається шукати, і за них платимо всі ми. І так далі. На сьогодні діючий тариф оскаржується Остапцем В.П. в суді, і в наступних дописах я вам розкажу де саме нас одурюють у водопостачанні та водовідведенні, це не складно і ви все зрозумієте, але це не цікаво партачам життя, вони поставили перед собою мету покращити умови для чиновників як можна краще одурити громаду от і все. Оце вам і Аграрна фракція-фікція, оце вам і жулькіні рєбята, захисники землі та людей. На сьогодні в мене до всіх цих рєбят лише одне питання для чого ви стали депутатами, для чого ви туди йшли???
21.01.2019

Павленко Дмитро

15 коментарів:

  1. Кернел
    Земельный банк: 550 тыс. га.
    Компания "Кернел" была основана в 1995 году. Сегодня является крупнейшим в мире производителем и экспортером подсолнечного масла. На ее долю приходится около 8% мирового производства подсолнечного масла. Продукция поставляется более чем в 60 стран мира.
    Кернел производит продукцию под торговыми марками "Щедрий Дар", "Стожар", "Qlio", "Чумак", "Маринадо", "Blanc", "Kernel" и "Premi".
    Владельцы: крупнейшим акционером "Кернел" через Namsen LTD является Андрей Веревский, (39,47% акций). Cascade Investment Fund (Каймановы острова), бенефициаром которой является Виталий Хомутынник, владеет 6,59% акций "Кернела".
    Хомутынник – сопредседатель депутатской группы "Видродження" в Верховной раде. Веревский в 19 лет стал зернотрейдером, работал замдиректора Полтавской областной дирекции "Хлеб Украины". В 2002-2013 годах был народным депутатом от разных фракций. Источник: https://biz.censor.net.ua/r3104454

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Жаба давить Діму, що не став депутатом (програв самовисуванцю Небрату В.Г). звичайна людська ЖАБА.

      Видалити
    2. Дмитро це використаний матеріал,а Небрат В.Г. це наш депутат і ви зрозумієте в 2020 році коли побачете результати голосування на окрузі.Небрат В.Г. так тримати...

      Видалити
  2. Іван Петрович23 січня 2019 р. о 19:05

    Маємо те, що маємо........... мудро сказав перший Президент.

    ВідповістиВидалити
  3. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  4. Та це жах якийсь!!ледве доперли дитину в школу.падлюки.що на вас гикавка напала там в канторі.

    ВідповістиВидалити
  5. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Аграрна фракція-фікція саме від неї ти Дмитро ішов в депутати, що потім трапилось в тебе з партією не зрозуміло і досі жителям Варви.Ти красувався зі Скоциком на сцені в місцевому БК,по дворах літали твої листівки я думаю все було по твоїй згоді і добровільно, до мене теж в двір приходив агітувати. А зараз що ти твориш ,ти просто дивлячись зі сторони на них гавкаєш.Чому???

      Видалити
  6. Да вони в тій селищній раді ті "голови і пуголовки" повністю обнагліли, їм не треба ні діти, ні взрослі, в них не має нічого святого, тільки язиком добре по Варві метуть, що вони"ПАТРІОТИ". От розкажіть мені який благоустрій, що робить Чаленкова якщо вони даже не підняли "одне" місце щоб почистить сніг біля обеліска. Виставили на сайті Варвинська громада фото що ставляють корзину, а що даже жодної лопати не кинули щоб прочистить місця для тої корзини нікого не волнує. Що тут можна ще сказать. А для чого їм щось робить, якщо ми як громада це все ковтаємо, депутатам по барабану, главно що вони їм премії встановили. А що паремії треба платить за якусь роботу, а не просто до цього нікому діла нема. За що боролись, на те й напоролись. Кому інтересно подивіться за адресом https://varvynska-gromada.gov.ua/news/1548165641/

    ВідповістиВидалити
  7. Да вони в тій селищній раді ті "голови і пуголовки" повністю обнагліли, їм не треба ні діти, ні взрослі, в них не має нічого святого, тільки язиком добре по Варві метуть, що вони"ПАТРІОТИ". От розкажіть мені який благоустрій, що робить Чаленкова якщо вони даже не підняли "одне" місце щоб почистить сніг біля обеліска. Виставили на сайті Варвинська громада фото що ставляють корзину, а що даже жодної лопати не кинули щоб прочистить місця для тої корзини нікого не волнує. Що тут можна ще сказать. А для чого їм щось робить, якщо ми як громада це все ковтаємо, депутатам по барабану, главно що вони їм премії встановили. А що паремії треба платить за якусь роботу, а не просто до цього нікому діла нема. За що боролись, на те й напоролись. Кому інтересно подивіться по адресу
    https://varvynska-gromada.gov.ua/news/1548165641/

    ВідповістиВидалити
  8. Шановні Варвинчани якщо можна якось передайте тому дибілу Бавикіну що при посипанні пісчаною сумішшю спочатку сніг зчищаєтся а потім на Лід кидаєтся.і хай іноді опускає лопату на тракторі.

    ВідповістиВидалити
  9. Молодці депутати в парку для дітвори каток відкрили.

    ВідповістиВидалити
  10. Чесно цей созив депутатів дуже багато зроби, і я думаю що ще багато гарного зробить для діток і молоді Варви.МОЛОДЦІ ТАК ТРИМАТИ.

    ВідповістиВидалити
  11. Слава каткам! Усім каткам слава.

    ВідповістиВидалити
  12. А де каток для дітей відкрили? Уся Варва - суцільний каток! А виявляється ще й дитячий є. Втім, чекайте, чи не отой розгорнутий від снігу майданчик в казковому містечку ви катком називаєте?! Люди! Якщо це так - то ви або катків не бачили, або не сповна розуму! Краще б дороги та тротуари від снігу розгорнули так як розгорнули той майданчик, щоб було безпечно ходити та їздити по "європейському" містечку. Куди ті депутателли дивляться?!!!

    ВідповістиВидалити