середу, 17 квітня 2019 р.

Про засідання виконкому.


       12 квітня 2019 року відбулося засідання виконкому Варвинської селищної ради, порядок денний складався з близько 10 питань, хто захоче знайде. Я особисто потрапив на другу половину розгляду питань порядку денного , а саме на те питання яке мене цікавило більше ніж інші – зміни до тарифів на вивезення ТПВ. КП «Господар» звернувся до виконкому з потребою зменшити тариф на водопостачання з 13,43 грн. до 12,92 грн. Про деякі деталі цієї ситуації було подано інформацію в дописі за підписом Остапця В.П. «Поступовий шлях до банкрутства».
До цього потрібно додати що на засідання виконкому не було подано ні припис на основі якого начебто і змінювали тариф, і відповідного розрахунку, чому саме змінюється тариф і саме так.

      Звичайно подробиці цих всіх розрахунків мало кого цікавлять, а цікавить результат та цифри в квитанціях, але найцікавіше в цьому всьому питанні те як виконком розглядав його. Спочатку самий головний сільський міністр довго переконував членів виконкому, що потрібно це зробити, члени виконкому задавали купу питань, як ніколи до речі, потім і я висловився підтримуючи позицію Остапця, та додавши до цього всього ті аргументи, що стосувалися недотримання вимог Порядку формування тарифів, адже немає такої процедури просто заміни одних цифр на інші, повинен бути розрахунок, якого немає, немає і припису на основі якого начебто і розглядається це питання. А далі пішов разброд і шатаніє, почали голосувати, спочатку за основу, потім окремо по пунктам і загалом вцілому. І в результаті нічого не змінили, другий пункт рішення, що стосувався заме зміни тарифів так і залишився не підтриманий та був по суті виключений з рішення, а рішення прийняте без врахування цього пункту. І чесно кажучи я був здивований таким результатом, чи це так зіграла відсутність селищного голови на засіданні, і пішов цей разброд і шатаніє, чи це члени виконкому почали над чимось задумуватись після рішень судів за їхніми рішеннями невідомо, але все відбулося саме так. І тепер тариф на водопостачання в рішенні лишається таким же ж як був, є припис на його зменшення, що і відображено в квитанціях, а ще до цього всього є і рішення суду про визнання протиправним та скасування. От така історія
   І про ще одну історію в контексті виконкому варто було б розповісти. Здається останнім питанням порядку денного розглядалося питання надання дозволів на спилювання дерев практично по всій Варві багатьом заявникам, від приватних осіб до різноманітних установ та організацій. Але я там так і не помітив дозволу на спилювання молодої ялини майже навпроти будівлі селищної ради та поблизу будівлі поліції. От була ялина і тут її різко спиляли. Я зробив відповідний запит і отримав от таку відповідь.


Чесно,  я так і не зрозумів що там понаписували, але відразу зробив для себе висновок що брешуть, і при тому це все настільки вже природно виглядає, що в когось і сумніву не виникне. Але яка там буря, які вивернуті корені, яке зломане дерево, я не розумію, а ви вірите в цю маячню, шановні?



 Мені здається в черговий раз ми бачимо наслідки діяльності дурного чи п’яного тракториста от і все. Але чи вистачить в нас ялин у Варві на цього чи на цих трактористів? І чи для цього обиралася місцева влада, щоб приховувати від громади в тому числі і такі злочини проти громадського майна та власності?


16.04.2019
Павленко Дмитро

1 коментар:

  1. Іван Петрович18 квітня 2019 р. о 07:00

    Дмитре! Не зрозумів для чого якісь розрахунки ти вимагаєш? Я так зрозумів, необхідність прийняття рішення зумовлено рішенням суду. Ти би порадив членам виконкому написати в рішенні просто і дохідливо. Наприклад: На виконання рішення суду від _______________ вважати діючим тариф на водопостачання з ________(дати його затвердження) в розмірі -12,92 грн. І більше нічого не потрібно. Це і підстава для зміни тарифу і підстава для проведення перерахунків з моменту їх завищення. Дуже просто як на мене. А за ялинку нічого не зрозімів. Просто шкода її. Якийсь бред у тому акті. Може хтось з підписантів його щось розтлумачить.

    ВідповістиВидалити