пʼятницю, 17 травня 2019 р.

Про 29 сесію селищної ради.


    Минулої середи 08 травня 209 року відбулося засідання позачергової сесії селищної ради. Порядок денний цієї сесії складався всього з двох питань:
1. Про внесення змін до рішення двадцять другої сесії сьомого скликання селищної ради від 20 грудня 2018 року  № 9-22/18отг «Про селищний бюджет  Варвинської селищної об`єднаної територіальної громади на 2019 рік»

2. Про внесення змін Плану (Програми) соціально-економічного та культурного розвитку Варвинської селищної ради на 2019 рік
    Дивлячись на цей перелік питань відразу виникає запитання, а чому взагалі збиралися? Я неодноразово писав та говорив про те, що більшість позачергових сесій проводилося із за того що чиновники, тобто виконавці тих чи інших рішень, готували їх лівою ногою. От просто писали аби що-небудь. А потім коли доходило до діла, то ой-йо-йо-й і ай-йа-йа-й. Так і цього разу відбулося. І причиною збирання сесії було те, що неправильно виписали призначення коштів при купівлі службового житла та кошти на проектування по реконструкції будівлі гімназії. Це що стосується першого питання порядку денного, а друге питання порядку денного так притулили для окозамилення. Воно взагалі ні на що зараз не впливає, його можна було і через місяць прийняти, і нічого не відбулося. Але коли на таке все ведуться, чому б не робити?
Я вчергове дивуюся цим горе депутатам. Уявіть собі збирати сесію тільки тому, що два тижні тому була така ж сесія і ці горе депутати затвердили рішення, які вже через два тижні потрібно знову переробляти. При цьому ніхто ні за що не відповідає. При цьому ніхто не збирається і запитувати, а чому ж депутатів ні в що не ставлять, чому вони переголосовують те що вже проголосували, чому вони мають збиратися за першим викликом, щоб виправити чієсь безвідповідальне відношення до роботи? Ну не можна ж бути такими ЛОХами. Мені вже набридло про це писати та говорити. Шановні депутати якщо ви не переймаєтесь за власну гідність, то це ваші особисті питання, але ви ж представники громади, ви представляєте інтереси мешканців Варвинської громади, це не вам плюють межи очі, а всім варвинчанам. А від вас реакції рівно нуль. Для чого потрібні такі представники?
От так все і відбувається, як в тій казці: битий небитого везе. Але мабуть так і треба такій громаді, гідність на хліб не намажеш. Головне гнучкість спини. Якщо немає хоч якоїсь значущої частини громади, яку це все зачіпає та не задовольняє, значить далі все буде відбуватися саме так і ще й гірше, адже ж можна і так, і лівою ногою, а за це ще й міністерську зарплату.
Але не це було найцікавіше на цій сесії. Все цікаве було в різному, і воно теж випливає з вище описаного. Депутат Борсук Юрій поцікавився у селищного голови, так а що ж робити з базаром, що ви собі думаєте? Ви ж звернулися до поліції, що б та припинила стихійну торгівлю, поліції що розганяти базар в суботу? На що отримав відповідь: ви дуже переймаєтесь цим питанням, типу розслабтеся. Он там у вас в поліції є чоловік, який знає як все робити, він сам сказав, що можна перекрити та не пускати і все у вас вийде. От така відповідь без відповіді. Прозвучало ще одне запитання про базар, чому ж лихо голова не виконує свої повноваження з організації ринкової торгівлі у Варві, на що знову полилася купа слів ні про що. Виявляється той хто має організувати на відповідній території ринкову торгівлю зовсім не переймається цим питанням, адже не за це ж її вибрали зрештою, не буде ж вона якимись базарами там займатися. І то таке причепилися за автостанцію, а тепер базар. На автобусах вона не їздить по селах, в неї є транспорт службовий, ви ж їй надали його і при цьому бери скільки хочеш ніхто не заважає. І на базар вона теж не ходить, той же ж транспорт її везе до Прилуки в будь який момент де вона собі може придбати будь що, от і всі питання. А який базар? Кому він потрібен? А крикуни, які вибрали собі і мені, і всім нам цю владу, цю голову, ці фракції захисників людей та землі, оце все, тепер починають ґвалтуватися, що як же ж так. Починають вишукувати винних, якихось там підприємців, які десь проти когось змовилися і так далі. Люмпени! Дебіли! Це ви знищили автостанцію, це ви знищуєте базар, це ви знищуєте Варву! І робите це ви на виборах, і робите з року в рік. До речі Саверську обрало трохи більше 70 відсотків, це саме ті хто чекає манни з неба, все і відразу, бо вона ж свята, ви тільки подивіться. От тепер і дивіться.

А нам лишається тільки спостерігати, як одні дебіли будуть вчити інших, але чомусь здається, що ніхто вчитися не збирається та не буде. Все виглядає так, що за солодкими балачками про європейське містечко нам готують сільську могилу.
І тут варто б крикнути, як одна з таких крикунів, що обирали вище згаданих, а де ж депутати? Що вони собі думають? А вони депутати? Ви впевнені? Є кілька там депутатів, а решту стада впевнено поганяють туди куди потрібно. Тому кому потрібно.

16.05.2019

Павленко Дмитро

Немає коментарів:

Дописати коментар