вівторок, 14 травня 2019 р.

У одиннадцяти громадах Чернігівщині стартував виборчий процес


 Вибори депутатів сільських, селищних, міських рад новостворених об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів відбудуться 30 червня 2019 року.


11 травня 2019 року стартує виборчий процес перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у шести новостворених об'єднаних територіальних громадах Чернігівської області - Вихвостівській, Хмільницькій, Киїнській, Новобілоуській, Озерянській та Борзнянській.

Як повідомляє Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою", до складу цих шести ОТГ увійшли 24 місцеві ради: одна міська та 23 сільські. На території цих громад проживає майже 33 тисячі жителів.

Також додаткові вибори відбудуться у п'яти громадах, які доєднали до себе сусідні села:
 - Вертіївська сільська рада – у селах Березанка, Велика Кошелівка, Дуболугівка, Заньки, Черняхівка, Лісове;
 - Любецька селищна рада – у селах Мохначі, Галків, Губарі, Семаки, Углова Рудня, селище Пересаж;
 - Михайло-Коцюбинська селищна рада - у селах Дніпровське, Загатка, Повідов, Прохорів, Старик, Шмаївка, Ковпита, Жидиничі, Шульгівка, селище Ревунів Круг, села Мньов, Глядин, Пустинки, Храпате, селище Центральне;
 - Гончарівська об'єднана громада - у селах Слабин, Мажугівка, Якубівка;
 - Деснянська селищна рада - у селах Карпилівка, Виповзів, Лутава.

Згідно з Календарним планом підготовки до виборів, до 18 травня включно районні виборчі комісії повинні утворити сільські, селищні, міські виборчі комісії (ТВК) та сформувати їх склад. З 27 травня до 5 червня відбувається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на перших місцевих виборах.


1 коментар: