середу, 5 червня 2019 р.

Очисних не буде - винна районна влада.


"Очисних не буде - винна районна влада." 
Саме такий висновок робить кореспондент "Голосу України" Василь Чепурний (Vasyl Chepurnyi) всвоїй статті. Ця стаття на мою думку має всі ознаки замовного матеріалу. Про це свідчить мова статті, постійне цитування Саверської-Лихошви та використання її ж висловів без вказання на цитування; відсутність в статті позиції протилежної сторони; плутаність тем, думок, висновків, що є яскравою ознакою недалекості Варвинського селищного голови, але чому це проявляється в статті кореспондента парламентської газети?

Прикро констатувати, що журналіст такого рівня взагалі необізнаний як з реформою місцевого самоврядування так і щодо взаємин між районною владою та органами ОТГ. На сьогоднішній день, вони знаходяться на одному рівні в загальній державній ієрархії і не можуть ніяким чином впливати один на одного.
Про яку діряву ковдру та перетягування коштів пише пан Чепурний незрозуміло.
Проблема фінансування будівництва очисних споруд лежить в площині нерозуміння теперішньою владою в Варвинській ОТГ для чого вони взагалі туди прийшли, неадекватністю щодо витрачання коштів бюджету, невідповідністю між виконаною роботою та отриманими міністерськими зарплатами, і взагалі повною відсутністю поняття бюджетного планування та ефективного використання коштів, але ж хто винний? Звичайно, районна влада, вона перетягує щось там і встромляє в колеса.
До речі, на квітневій сесії селищної ради під час розгляду питання внесення змін до бюджету, селищною радою було передано до районного бюджету близько 2 млн. грн., на що я задав питання селищному голові, чому ви підготували саме такий проект рішення, і віддаєте такі кошти до районного бюджету, адже буквально за два місяці до того говорили, що хоч голову рубайте, а грошей не дамо? На що отримав достойну відповідь: а я вам відповідати на це запитання не буду. Але ж це не цікавить журналістів, головне завдання виконати.
Комуністка та яскравий представник люмпен-пролетаріату Саверська-Лихошва вважає, що вона не повинна платити за рахунками, невже демократ Чепурний вважає так само?
І насамкінець додам, що хотілося б щоб замість вояжів до кабінету Саверської на другому поверсі, парламентський кореспондент більше читав законів та підзаконних актів, щоб мати уявлення як все повинно відбуватися, та в свою чергу працював з документами, щоб розуміти дійсний стан речей, а не транслювати нісенітниці сільських недоуків.


1 коментар:

  1. А чого це цей Чепурний вчепився за Варву? То не знав де вона є, а тут на тобі...
    Чи хто йому підказує що писати (за окрему плату), чи в чому справа.

    ВідповістиВидалити