середа, 29 червня 2016 р.

Святковий відпочинок.

     Особисто для мене так званий день молоді – совєцький пережиток. Безперечно під час совка, можливо це і була якась оддушина, коли кожен совєцький чєловєк міг собі дозволити розслабитися, і за допомогою антідєпрісантів хоч на якусь мить відчути себе молодим. В принципі ця традиція продовжується і зараз кожного року на день молоді, наприклад у Варві в Казковому містечку.


     Але цього року я особисто був приємно здивований стосовно дня молоді, який проходив в Дащенках на місці відпочинку в урочищі Степанцева гора. Так 26 червня тут відбувся вже традиційно, втретє, кубок з волейболу серед аматорів присвячений дню молоді. За словами одного з організаторів, Олега Ященка, в минулому році кубок виграла команда зі Світличного, і так як кубок перехідний, то в цьому році вони його привезли знову до Дащенок визначити нового переможця цього річ. В неділю 26 червня в розіграші кубку взяли участь 8 команд, такі як: Світличне, Богдани, Дащенки, Ладан, Олімп, Дружба, Многа та UST. Однією з умов формування команд, була умова наявності в командах серед шести гравців двох дівчат. Гра відбувалася за олімпійською системою до двох перемог у парі.

     В цей день окрім учасників кубку з волейболу місце відпочинку відвідало і ще декілька десятків чоловік. Загалом відпочиваючих набралося десь до 200 чоловік. Однією з особливостей що приваблює відпочиваючих звичайно є і став, що облаштований біля підніжжя Степанцевої гори. Так що й спека яка встановилася в ці дні сприймалася трохи легше. Окрім проведення кубку з волейболу та можливості побовтатись в ставку, організатори пропонували і пригоститися польовою кашою та шашликами, які готувалися тут же ж.

    Як на мене, загалом, у присутніх був святковий настрій, що в принципі і було головним для організаторів. А кубок з волейболу цього року поїхав до Варви, його виборола команда Олімп, що яскраво вирізнялася майстерністю та зіграністю, серед інших учасників.

     І ще дещо б хотілося відмітити. На цьому дійстві не було взагалі офіційних осіб, навіть  неформально. Також не було і придворної преси, що як на мене, окремий раз підтверджує тезу яка стала надзвичайно актуальною після крайньої революції. Громадська приватна ініціатива. От що нам потрібно, і при цьому чиновників бажано не бачити. А якщо і буде колись потреба у державній підтримці, то тільки після її, держави переродження, та появи зовсім інших чиновників, і звичайно появи зовсім іншої, не придворної преси.


Павленко Д.

Немає коментарів:

Дописати коментар