пʼятницю, 10 жовтня 2014 р.

гравці політичного пула. Округ 209

Одномандатний виборчий округ №209 
(Чернігівська область)
Центр виборчого округу: місто Ніжин
Опис меж виборчого округу: місто Ніжин, Варвинський, Ніжинський, Носівський, Срібнянський райони, частина Ічнянського району
(виборчі дільниці № 740202, 740203, 740205 – 740207, 740210, 740212 – 740214, 740216, 740217, 740219, 740220, 740222 – 740224, 740226, 740227, 740229, 740230, 740233, 740234, 740237, 740238)
Кількість зареєстрованих кандидатів у депутати
16
Кількість кандидатів у депутати, реєстрацію яких скасовано до дня виборів
0
Кількість кандидатів у депутати, які беруть участь у балотуванні, у тому числі висунутих:
16
   партіями
8
   шляхом самовисування
8

Прізвище, ім'я та по батькові кандидата в депутати
Основні відомості
Висування
Дата реєстрації кандидатом
народився 26 вересня 1985 року в місті Києві, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, територіальний представник, компанія "Двинг-Маркетинг", безпартійний, проживає в місті Чернігові, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія "Опозиційний блок".
Політична партія "Опозиційний блок"
29.09.2014
народився 26 червня 1966 року в селі Харитонівка Срібнянського району Чернігівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова, Варвинська районна рада, безпартійний, проживає в смт Варва Чернігівської області, судимість відсутня, самовисування.
Самовисування
24.09.2014
народився 12 червня 1972 року в місті Прилуки Чернігівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова правління, Альянс "Нова Енергія України", безпартійний, проживає в місті Чернігові, судимість відсутня, самовисування.
Самовисування
27.09.2014
народився 16 березня 1973 року в місті Києві, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, член спостережної ради, ПАТ "Ніжинський жиркомбінат", член Радикальної Партії Олега Ляшка, проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – Радикальна Партія Олега Ляшка.
Радикальна Партія Олега Ляшка
28.09.2014
народився 28 травня 1958 року в місті Прилуки Чернігівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, член Партії Сергія Тігіпка "Сильна Україна", проживає в смт Срібне Чернігівської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна".
Партія Сергія Тігіпка "Сильна Україна"
22.09.2014
народилася 2 жовтня 1963 року в місті Тернополі, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, завідувач, дошкільний навчальний заклад № 25 "Зірочка", безпартійнa, проживає в місті Ніжин Чернігівської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "БЛОК ЛІВИХ СИЛ УКРАЇНИ".
ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "БЛОК ЛІВИХ СИЛ УКРАЇНИ"
26.09.2014
народився 2 серпня 1972 року в селі Корпилівка Шепетівського району Хмельницької області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, генеральний директор, ТОВ "Спецвагон Транслізинг", безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.
Самовисування
29.09.2014
народився 4 березня 1970 року в смт Варва Чернігівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, завідувач поліклінічного відділення, Чернігівський обласний онкологічний диспансер, безпартійний, проживає в місті Чернігові, судимість відсутня, самовисування.
Самовисування
22.09.2014
народився 9 травня 1959 року в місті Ніжин Чернігівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, безпартійний, проживає в місті Ніжин Чернігівської області, судимість відсутня, самовисування.
Самовисування
27.09.2014
народився 17 лютого 1982 року в місті Чернігові, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, перший заступник голови, Чернігівська обласна рада, член Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ", проживає в місті Чернігові, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія "НАРОДНИЙ ФРОНТ".
Політична партія "НАРОДНИЙ ФРОНТ"
23.09.2014
народився 12 грудня 1968 року в селі Велика Дорога Ніжинського району Чернігівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта загальна середня, генеральний директор, ТОВ агропромислова компанія "МАГНАТ", голова правління, Сільськогосподарський виробничий кооператив імені С.О. Прядка, безпартійний, проживає в місті Ніжин Чернігівської області, судимість відсутня, самовисування.
Самовисування
23.09.2014
народився 16 вересня 1971 року в місті Ніжин Чернігівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, безпартійний, проживає в місті Ніжин Чернігівської області, судимість відсутня, самовисування.
Самовисування
29.09.2014
народився 1 вересня 1971 року в селі Тернова Харківського району Харківської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", проживає в місті Ніжин Чернігівської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".
політична партія Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина"
23.09.2014
народився 15 лютого 1963 року в селі Буда Куликівського району Чернігівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, голова, Ніжинська районна державна адміністрація, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода", проживає в місті Ніжин Чернігівської області, судимість відсутня, самовисування.
Самовисування
28.09.2014
народився 9 червня 1976 року в місті Ніжин Чернігівської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, секретар, Ніжинський міський комітет Комуністичної партії України, член Комуністичної партії України, проживає в місті Ніжин Чернігівської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Комуністична партія України.
Комуністична партія України
26.09.2014
народився 12 жовтня 1980 року в місті Чернігові, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, адвокат, безпартійний, проживає в місті Ніжин Чернігівської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПАРТІЯ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА".
ПАРТІЯ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА"
27.09.2014

П.С. Замість передвиборної програми кандидатів, пропонуємо скачати
Оруэлл Джордж - Скотный двор
Ну а там, кому цікаво що обіцяють кандидати ТУТ офіційна брехня інформація.

19 коментарів:

  1. Заслуговує уваги тільки Ігор Смаль ,це дійсно порядна людина .

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ага. Заслуговує уваги. З боку прокуратури. А ще, з боку активістів і ЖКГ, щоб покласти його в трон - смітник.

      Видалити
  2. книгу - в тему запропонували! Гарно відтворює сьогодення. Оруел зі своїм "скотним двором" наче у воду дивився.

    ВідповістиВидалити
  3. Владислав Атрошенко відповів Юлії Тимошенко у Ріпках
    "Та вона мого й прізвища не знала, якби не підказав керівник місцевої бютівської організації" - сказав народний депутат Владислав Атрошенко у відповідь на віп- критику від Юлії Тимошенко по всеукраїнському телеканалу.

    На зустрічі з агітаторами Блоку Петра Порошенка по Ріпкинському району народний депута, голова обласної організації цієї партії Владислав Атрошенко відверто відповів на всі закиди, які проти нього поширюють його опоненти. Їх небагато: не опонентів, а закидів.

    Так Юлія Тимошенко опустилася (точніше -- її підставили) до відвертої брехні, коли заявила, що Атрошенко - стопроцентний член Партії регіонів. Він ніколи не був у цій партії.

    "Бігав по партіях" - тут Владислав Атрошенко пояснив: "В жодну партію я не просився. Коли в свої 32 роки я виграв вибори по чернігівському мажоритарному округу - мене запросили в "Нашу Україну" і кілька років я віддав на розбудову цієї партії. Я щиро вірив, що коли Президентом стане Ющенко - зміниться напрямок розвитку держави у кращу сторону. Але його президентство закінчилося інтригами та зрадою сотень тисяч людей, таких, як я. Від мене, як голови Чернігівської обласної державної адміністрації, не дочекалися помилок і область наша команда вивела з 26 - на 13 місце по Україні. У відповідь дочекався біжучого рядку на телеекрані, з якого дізнався про своє звільнення.

    Мене запросили в партію "Сильна Україна" - правильні лозунги, хороша стратегія. Але виявилося, що це тільки піар. Також з екрана телевізора я дізнався про перехід Тігіпка до регіоналів. Я з ними не пішов. Не шукав я і Блок Петра Порошенка, куди мене зараз запросили. Більше того - через півроку почнеться жорстка критика Президента і якби я був кон'юнктурним, то не пішов би сюди. Але я розумію, що у час війни треба об'єднуватися навколо одного гетьмана і треба дати йому хоча б ці півроку спокійно попрацювати".

    Він Владислава Атрошенка партійці почули питання, на які і рядові українці не чують відповідей.

    До "газової принцеси" -" Розкажіть що у вас було з Лазаренком: він же не сам крав, а чомусь покривав ЄЕСУ, яким керувала Юлія Тимошенко? Саме вона їздила на лімузинах з автоматниками і змушувала металургійні підприємства розраховуватися металом у час бартеру. Якщо судити по декларації Юлії Тимошенко, то вона - бідна людина: була заявила про 21 тисячу гривень, квартиру і пельменну у Дніпропетровську. Зараз, правда, задекларувала 200 тисяч - якщо порахувати її ескорти, то це тільки на бензин вона витрачає стільки. Треба розказати про втаємничені переговори з Путіним, коли наша принцеса із 179,5 доларів за газ підняла ціну до 450 доларів. І той же чесний Яценюк переконував як це чудово, а потім говорив, що між Тимошенко і Януковичем нема різниці".

    До Яценюка- чому не прийняв пропозицію Президента йти на вибори спільно? Бо грають політичні амбіції. Він хотів собі гарантувати посаду прем'єр- міністра і ще з десяток міністрів, щоб Президент стукався у двері, коли на роботу йде. А реформ, до речі, уряд Яценюка так ніяких і не почав.

    До радикалів - "Мені прикро, що Радикальна партія має такий великий рейтинг. Вила підняти, комусь на голову води вилити, а що в економіці вони робитимуть? Дай Бог, щоб половина списку партійного буквар до кінця дочитала. Один Ляшко у парламенті - це добре, а коли ляшків буде сотня - це ж божевільня!".

    Владислав Атрошенко переконаний, що в українській економіці - дефолт, який ніхто не оголошує :"Як ізраїльський прем'єр Аріель Шарон, що лежав ні живий - ні мертвий". Держбюджет заліз у місцеві бюджети на суму, якої ніхто не знає. На сході - страшна ситуація. А парламент лишається джерелом нестабільності. "Як перемогти Президенту у парламентській державі? Тільки домогтися парламентської більшості! Тому треба голосувати за Блок Петра Порошенка, щоб втримати Україну від роздору".

    ВідповістиВидалити
  4. Ляшко "кидонув" Народний рух


    Не секрет, що керівництво Народного Руху України фактично вирішило йти у спайці на вибори з радикальною партією Олега Ляшка. Як одна з умов такого союзу, про який заявляв і сам Ляшко, була участь у прохідній частині списку відомого рухівця, знаного політика Івана Зайця.

    Проте в останній момент, коли ще можна коригувати списки, і коли ряд активних рухівців уже працювали на РП Ляшка в штабах та в окружних виборчих комісіях, з'їзд Радикальної партії виключив Івана Зайця зі списку.

    Певно, команда така поступила від ляльководів української політики. А рухівцям ще раз наука - не треба йти з ким попало і куди попало... Щасливого польоту, Іване Олександровичу, над майбутньою Верховною Радою - як фанері над Парижем!

    Зате у списку РП Ляшка лишилися дружина відомого провокатора Дмитра Корчинського, Валерій Вощевський, який очолював "Укравтодор" - зовсім не корупційну структуру, з якої Ляшко, звісно, не брав "відкатів" за дороги, Юрій Чижмарь, що був главою області за Януковича і є близьким до Льовочкіна, Марк Гресь - відвертий русофіл...

    ВідповістиВидалити
  5. ВІДКРИТИЙ ЛИСТ

    Івана ЗАЙЦЯ до голови Радикальної партії Олега ЛЯШКА

    Звернутися до Вас з цим листом мене спонукає не стільки факт викреслення мого прізвища з виборчого списку Радикальної партії і позбавлення мене права участі у виборах до Верховної Ради, скільки порушення Вами політичних домовленостей і Ваше намагання виправдатись за допомогою брехливих пояснень.

    Я дав згоду на участь у дострокових виборах до Верховної Ради за списком Вашої партії ідучи назустріч Вашій пропозиції та у сподіванні досягти об'єднання зусиль двох політичних сил - Руху та Радикальної партії. Сполучити енергію молодості і рішучості та досвіду. Я розраховував, що співпраця людей двох політичних поколінь слугуватиме спадкоємності традицій українського державотворення і зміцнюватиме позиції патріотичних сил, підштовхуватиме владу до проведення радикальних реформ і модернізації України, сприятиме перетворенню нашої Вітчизни у сильну демократичну квітучу європейську країну.

    На жаль, досягнуті нами домовленості були підступно зторпедовані Вами та Вашим найближчим оточенням. Спочатку без будь-яких пояснень відбулося витіснення багатьох рухівців з числа погоджених кандидатів у депутати в мажоритарних округах, і на останок 13 жовтня з виборчого списку викреслили і моє прізвище. У Вас не вистачило ні мужності, ні порядності заздалегідь і особисто повідомити мене про Ваше рішення. Я дізнався про нього із засобів масової інформації. І готували Ви його потайки не тільки від мене, але й від своїх однопартійців, зокрема від делегатів з'їзду. Насправді це рішення ухвалювалося ляльководами, які стоять за Вами, а освячувалося на таємному зібрані, яке при найкращому бажанні не назвеш з'їздом.

    Спосіб мого виключення з виборчих списків Вашої партії, Ваше пояснення цього рішення і подальше Ваше ухиляння від зустрічі зі мною красномовно засвідчують, що Ви не самостійна політична фігура, а маріонетка в руках антиукраїнських сил.

    ЗМІ поширили Вашу заяву про те, що мене виключено із виборчого списку Радикальної партії начебто внаслідок "народної люстрації" за вимогою громадян, які мають претензії до мого віку та тривалого терміну роботи в парламенті. Таке Ваше виправдання свого негідного вчинку нагадує комуністичні часи, коли саме "на прохання трудящих" творилися чорні справи.

    Ваші аргументи наскрізь фальшиві. Ні на радіо та телебаченні, ні в друкованих та електронних ЗМІ, ні під час Ваших зустрічей з виборцями не було таких вимог щодо мене. Вся моя біографія і діяльність в парламенті та уряді не дає жодних підстав для люстрації за критеріями, визначеними законом та народом. Ви вигадали штучні критерії, які спотворюють суть народної люстрації. Ті політики та держслужбовці, яких кидали у смітники, опинялися там за корупцію та хабарництво, за колабораціонізм та брехню, за підтримку злочинного режиму Януковича та сепаратизм, а не через свій вік та тривалу роботу в державних органах.

    Маскування мого зняття з виборів під народну люстрацію потрібне Вам для того, щоб приховати справжню причину Вашого рішення. Я певен, що це рішення приймалося на вимогу антиукраїнських політичних сил, серед яких вочевидь знаходяться і Ваші фінансові донори - олігархи. Позбавлення мене можливості брати участь у виборчій кампанії сталося після того, як я розпочав критику "Опозиційного блоку" та "Сильної України" як кандидат в депутати від Радикальної партії. В лавах саме цих політичних сил сконцентровані тепер провідні члени команди Януковича, задіяні у політичній корупції та підгодовуванні морально нестійких політиків. Своїм ганебним вчинком Ви остаточно розвіяли сумніви тих, хто ще думав, що навколо Вашої персони пліткують та плетуть інтриги ворожі антиукраїнські сили та підтвердили думку багатьох громадян України, що Ви морально ущербна, нечесна і ненадійна особа.

    Далі буде...

    ВідповістиВидалити
  6. Продовження...

    Ви свідомо вводили мене в оману щодо змісту та мети Вашої справжньої політичної позиції. І через це багато людей було обнадієно, яких я переконував в необхідності підтримки Радикальної партії, і в яких тепер я щиро прошу пробачення.

    Багато моїх друзів і колег, політиків застерігали мене від співпраці з Вами. Але я сподівався, що проголошувана Вами політична позиція спонукає Вас розпрощатися з гріхами минулого.

    Особливо розраховував на те, що жертовність пересічних українців на Майдані та в боротьбі з російським агресором змінять на краще теперішніх політиків, в тому числі і Вас. Тому й прийняв Вашу пропозицію піти до парламенту за списком Радикальної партії.

    Цей лист - не протест ображеної людини, яку позбавили можливості ще раз стати народним депутатом. Своє місце в політиці я чесно виборов чіткою політичною позицією та тяжкою працею. Де б я не був - чи в парламенті, чи в уряді - я прагнув працювати чесно, по совісті та в злагоді з людською мораллю. Доля так розпорядилася, що мені поталанило брати активну участь у створенні української держави. А вищої вершини для будь-якого політика - як бути серед засновників держави - не існує. Мандат депутата не потрібен мені як засіб самоствердження. Тим паче в час війни. Тут йдеться не про мої амбіції, а про символіку Вашого поводження. Ця символіка є дуже поганим орієнтиром для української молоді, яка розпочинає свій шлях у політиці, і з моральним здоров'ям якої українське суспільство пов'язує відродження та розвиток нашої країни.

    Народний депутат України
    I, II, III, IV, VI скликань, міністр
    екології та природних ресурсів України
    (2000 - 2001 рр.). І. ЗАЄЦЬ

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я проти всих. І не тільки я. Невже немає достойних, окрім ніжинських бандитів, та бувших членів партії регіонів?!!

      Видалити
  7. Чернігівські народні депутати: хто є хто?

    Журналісти популярного видання «Лівий берег» Соня Кошкіна та Олег Базар провели «інвентаризацію» всіх переможців виборів на мажоритарних округах. Кожній області присвячений окремий блок.

    Не забули журналісти й про шість мажоритарників, які перемогли на виборах в Чернігівській області, де були сформовані 6 округів – з №205 по №210.

    Отже, знайомтеся, в найближчі п’ять років ці люди здійснюватимуть законодавчу владу в країні від вашого імені.

    Округ №205. Переміг кандидат від «БПП» Валерій Куліч. Місцевий аграрний барон, чиї підприємства обробляють понад 25 тисяч гектарів землі в області. Друг та бізнес-партнер Владислава Атрошенка.

    В окрузі №206 переміг чинний нардеп Владислав Атрошенко, який балотувався від «БПП». У минулому – нардеп від «Нашої України» та губернатор Чернігівщини у часи президентства Віктора Ющенка.

    З тих часів у Атрошенка склалися теплі стосунки з Петром Порошенком. Настільки теплі, що президент включив його до числа мажоритарних кандидатів від свого блоку попри те, що у парламенті минулого скликання Атрошенко був членом фракції ПР та голосував за «диктаторські» закони.

    Округ №207. Переміг представник БПП Анатолій Євлахов. 34-річний київський бізнесмен, який володіє торговим домом «Слов’янські шпалери», став кандидатом від «БПП» за квотою партії «Удар».

    Переміг у вкрай непростій боротьбі одіозного регіонала Ігоря Рибакова, обійшовши його на 469 голосів.

    Округ №208, в якому у 2012 році обирався Олег Ляшко, цього разу без зусиль узяв представник дивного об’єднання «Заступ» Валерій Давиденко.

    Ані «БПП», ані «НФ» не виставили в окрузі своїх кандидатів. Давиденко – впливовий аграрний бізнесмен, з травня 2013 року по березень 2014 року працював заступником міністра аграрної політики та продовольства України.

    В окрузі №209 переміг кандидат від «НФ» Олександр Кодола. Заступник голови Чернігівської облради, донедавна – один з лідерів місцевої «Батьківщини», в якій перебував з 2004 року.

    У вересні 2014 року вийшов з партії через конфлікт з керівником обласної організації «Батьківщини» Валерієм Дубілем.

    Округ №210. Кандидат від БПП Олег Дмитренко переміг чинного нардепа від округу Миколу Рудьковського. Дмитренко – аграрний бізнесмен, депутат обласної ради від «Батьківщини».

    У 2013 році мав серйозний конфлікт із однією з найбільших агрокомпаній України «Кернел» Андрія Веревського, який кілька разів переростав у силове протистояння із застосуванням зброї.

    ВідповістиВидалити
  8. ВРУ-2014: чи можливі радикальні зміни?
    Символічно, що Верховну Раду України VІІІ скликання, як і попередню, має відкрити не Герой України Левко Лук’яненко чи 5-й у виборчому партійному списку РПЛ, Герой України Юрій Шухевич, а Герой соціалістичної праці, нардеп усіх скликань ВРУ, власник шахти імені Засядька, регіонал Єфім Звягільський.

    Адже ЦВК визнало його народним депутатом VIII скликання по виборчому округу №45 (Донецька область, Київський район), де на 4-х виборчих дільницях за його обрання проголосувало аж 1454 виборців.

    Варто нагадати, що 16 січня 2014 року Єфім Звягільський був серед тих, хто голосував за "диктаторські" закони, і не голосував за їх скасування.

    Що поробиш, панове українці, якщо у паспорті цього громадянина Ізраїлю вказано, що він народився аж на місяць раніше за Юрія Шухевича - 20 лютого 1933 р. в місті Сталіно.
    У 1961 році Сталіно було перейменоване у Донецьк, а з квітня 2014 року – це столиця терористичної ДНР.

    Довідка:
    Левко́ Григо́рович Лук'я́ненко (24 серпня 1927, с. Хрипівка, Городнянського району, Чернігівської області) — український дисидент і політик часів СРСР; політик та громадський діяч, народний депутат України І, ІІ, ІV, V скликань.
    Герой України(2005). Письменник.
    Автор Акту про Незалежність України.

    Юрій-Богдан Рома́нович Шухе́вич (28 березня 1933, с. Оглядів, нині у Радехівському районі Львівської області України) — український політичний діяч, член Української Гельсінської Групи, політичний в'язень у 1948–1956, 1958–1968, 1972–1988 роках, син головнокомандувача УПА Романа Шухевича.
    У 1990-х роках став організатором і головою УНА-УНСО.
    У серпні 2006 року Президент України Віктор Ющенко присвоїв Юрію Шухевичу звання Героя України.

    Юхи́м Леоні́дович Звягі́льський (20 лютого 1933, Сталіне (тепер Донецьк), Українська РСР, СРСР) — український політичний та громадський діяч, Герой Соціалістичної Праці (1986), Герой України(2003), виконувач обов'язків прем'єр-міністра України з вересня 1993 по липень 1994 року, кандидат технічних наук, професор, член Партії регіонів.

    Почесний громадянин м. Донецька (1998).

    З листопада 1994 року по березень 1997 року проживав у Ізраїлі, ховаючись від слідства за підозрою у зловживанні службовим становищем.

    12 грудня 2012 року, як найстарший за віком депутат, зачитував текст присяги на першому урочистому засіданні Верховної Ради України VІІ скликання.

    ВідповістиВидалити
  9. Свободівці на Чернігівщині пішли із влади

    13 листопада 2014 року чернігівські свободівці – голова Коропської РДА Анатолій Мілюков, голова Козелецької РДА Сергій Андреєв, голова Ніжинської РДА Ігор Смаль, голова Бахмацької РДА Михайло Виноградов, голова Талалаївської РДА Володимир Брюховецький та голова Прилуцької РДА Іван Тютюнник заявили про складення своїх повноважень.

    Це відбулося у рамках загальної відставки свободівців з органів влади по всій Україні - від віце-прем'єра Олександра Сича, що так нічим і не запам'ятався, до районів.


    Свободівці отримали свої посади за квотним принципом у рамках дії об'єднаної опозиції - "Батьківщини", "УДАРУу Віталія Кличка" та "Свободи". Хоча якраз ударівці у владу не пішли, крім Сергія Аверченка, який був вигнаний з усіх постів.

    Про відставку заступника голови Чернігівської обласної адміністрації Костянтина Лубенцова - свободівця наразі не повідомляється.

    ВідповістиВидалити
  10. Життя на периферії. Хто буде губернатором Чернігівської області?

    На зміну виконуючому обов’язки голови Чернігівської облдержадміністрації Сергію Журману невдовзі може прийти інша людина. За наявною інформацією, розпочались торги за крісло очільника області. Відомо щонайменше дві креатури, призначення яких на Всеукраїнському рівні лобіюють потужні політичні сили. Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейзбук чернігівський журналіст Віталій Назаренко.

    Основними лобістами інтересів своїх людей на Чернігівщині виступають екс-Прем’єр Юлія Тимошенко та екс-Президент Леонід Кучма.

    DubilПоки що відомо дві кандидатури на посаду голови Чернігівської ОДА. За інсайдерською інформацією, Юлія Тимошенко подала на розгляд Петру Порошенку кандидатуру Валерія Дубіля. Останній гучно пролетів на виборах до парламенту, тому для нього посада голови Чернігівської ОДА – це шанс утримати в своїх руках область. До того ж екс-нардеп намагається укріпити своїми людьми силову вертикаль – його люди контролюють обласну прокуратуру та міліцію.

    Екс-президенту України Леонідові Кучмі вочевидь не достатньо бути головним переговірником від України з Москвою та проросійськими терористами. Кучма повертається у політику, а разом з ним повертаються і його люди. Один із таких є діючий заступник голови Чернігівської облради Валентин Мельничук. Саме його Леонід Данилович намагається проштовхнути в крісло губернатора.

    MelnychukРаніше Валентин Мельничук вже керував областю – з 2002 по 2005 роки він очолював Чернігівську ОДА. Креатура Валентина Мельничука влаштовує не лише екс-Президента Кучму, але і екс-главу його адміністрації Віктора Медведчука, відомого своїми «темниками» та цензурою в пресі. Валентин Мельничук – це більше людина Медведчука, ніж Кучми. Не дарма Валентин Васильович був членом політбюро СДПУ(О). У 2010 році Мельничук публічно закликав підтримати на президентських виборах Віктора Януковича як професіонала та антикризового менеджера. Звісно, все описане вище підпадає під діючий закон «Про люстрацію». До того ж Валентин Васильович далеко не молодий. Йому 67 років, а передбачений для чоловіків законом «Про державну службу» граничний вік становить 62 роки. Хто переможе ─ закон чи лобі ?

    Невдовзі ми про це дізнаємося. Нині ж усім нам варто пам’ятати ще один важливий факт – Віктор Медведчук є кумом Путіна, в своїй політичній діяльності він завжди виходив із інтересів Росії.

    Atroshenko Можливо, в торгах за посаду очільника прикордонної Чернігівщини з’явиться ще і третя кандидатура. Екс-регіонал, а віднедавна голова обласного осередку «Блоку Петра Порошенка» Владислав Атрошенко, який отримав на останніх парламентських виборах блискавичну перемогу, ще не сказав свого слова. Атрошенко є найбільш наближеним до Президента. Тому цілком можливо, що майбутній губернатор буде саме його ставлеником.

    ВідповістиВидалити
  11. Якшо таких бандітів як Дубіль туди будуть заводить, тоді зовсім капець країні...

    ВідповістиВидалити
  12. Олександр Кодола про крутійства Аверченка і Дубіля

    В інтерв'ю "Деснянській правді" перший заступник голови обласної ради, обраний народним депутатом по Ніжинському виборчому округу, Олександр Кодола розкриває кухню свого непризначення головою ради:

    "Фракція «Батьківщини», штаб національного спротиву рекомендували мене на посаду голови. Саме напередодні тієї сесії, увечері, всі деталі було узгоджено не тільки в демократичному таборі, а і з Анатолієм Мельником та Миколою Стрільцем, як головою фракції Партії Регіонів. Навіть зранку ці домовленості були підтверджені. Тобто мала виноситись на голову облради одна кандидатура – Кодоли. А потім приїхали, як ви зауважили, Валерій Дубіль та Сергій Аверченко. І навіть не те, що приїхали, вони ще телефоном провели сепаратні перемовини.

    Сергій Аверченко лобіював кандидатуру Віктора Лазаря, а Валерій Дубіль з самого початку вчинив непорядно в тому плані, що є рішення по мені і фракції «Батьківщини», і Штабу національного спротиву – а це найголовніше! – однак він дає вказівку Миколі Стрільцю і фракції Партії Регіонів голосувати тільки за кандидатуру Володимира Івашка. Тобто тепер «намалювалося» уже аж три претенденти".

    Особливо активізувалась кампанія Дубіля проти Кодоли на виборах: " Найскладнішими були два останні тижні, коли всі зрозуміли, що я є лідером виборів, то всі кандидати об’єдналися проти мене. І полилася рікою «чорнуха». Найактивнішими в тому були Валерій Боровик і звичайно ж Валерій Дубіль. Чорний піар проти мене і клеїли на стовпах, і розкидали по всіх селах. Того мотлоху було стільки, що машинами треба було вивозити. Більшість штабів «Батьківщини», знаючи мене особисто, відмовлялися розповсюджувати ту «чорнуху». Тому, кажуть, те робили прилуцькі люди. Мене в тих листівках і в Партію регіонів запхали, і корупціонером зробили, і зрадником. В партійній газеті «Батьківщини» було звернення Дубіля як наказ: не голосувати за Кодолу!

    Одне слово, наклепів з «чорнухою» проти мене наша команда зібрала близько 5 тонн. Ми навіть повантажили те на ГАЗон та мали намір привезти під офіс одного народного депутата, який те і замовляв, щоб провести там брифінг для ЗМІ. А потім відмовились від тієї ідеї, аби не множити бруд. Адже найголовнішу оцінку на цих виборах дали люди, і колишньому народному депутату і політичній силі, яку він представляє".

    ВідповістиВидалити
  13. Шість районів області – без голів...
    Відразу шестеро голів райдержадміністрацій, членів партії «Свобода», 13 листопада написали заяви про звільнення.

    Вони підтримали рішення керівництва партії про вихід із влади після поразки на парламентських виборах.

    Свої повноваження склали голова Коропської РДА Анатолій Мілюков, голова Козелецької РДА Сергій Андрєєв, голова Ніжинської РДА Ігор Смаль, голова Бахмацької РДА Михайло Виноградов, голова Талалаївської РДА Володимир Брюховецький та голова Прилуцької РДА Іван Тютюнник.

    ВідповістиВидалити
  14. Владислав Атрошенко проти бізнес- групи Дубіля

    Ранкова прес- конференція народного депутата Владислава Атрошенка була викликана тривожним порядком денним наступної сесії Чернігівської міської ради. "Сьогодні міська рада працює на принципах, далеких від європейських правил і норм", - переконаний народний депутат.

    Більше того, народний депутат заявив, що "є кричущі факти зухвалої і об'ємної корупції". На наступну сесію виносяться зміни до Генерального плану міста, ставиться питання про дерибан землі.

    Так 7,7 га в районі вулиць Багряного- Кільцевої планують передати, 7,9 га - в районі Любецької (територія колишнього м'ясокомбінату), 13, 06 га в районі вулиці Лісової, 2 (ПМК- 59), 0,4 га - в районі вулиці Попова і 30 ділянок на Подусівці. У списку дерибанщиків - Андрій Дериземля, депутат- комуніст Давлеткужин, працівники силових органів.

    "Це взагалі ганьба - оті сотки на Подусівці! - обурювався народний депутат, керівник обласної організації партії Порошенка, - особиста ганьба тим сім'ям, які хочуть взяти ту землю. Адже її треба передати сім'ям загиблих в АТО, а не Дериземлі та силовикам, які не є найбіднішими!".

    "Майдан стояв проти корупції, а не за інтереси прилуцької бізнес- групи "Європа", - підкреслював народний депутат Атрошенко. Він назвав засновників цієї групи: це головний регіонал області Анатолій Мірошниченко, він же - голова облспоживспілки, Валерій Дубіль- колишній народний депутат, Варнавський, якого поставили на "Ліки України" та Олег Авер'янов, що йшов на вибори від БЮТу і партії Ляшка.

    "Чому від Ляшка? - запитав народний депутат. - Тому що Ляшко доклав рук, щоб державне підприємство у Ладані "Пожмашина" стало приватною власністю. Точно за такою схемою було приватизовано і Прилуцький хлібокомбінат, що був украдений у держави цією ж бізнес- групою".

    Владислав Атрошенко порадив міському голові Соколову припинити гратися з цією групою, а вперше за 10 років відкрито прозвітувати про свою діяльність. Адже, як впевнений В.Атрошенко, Соколова цікавить тільки ТЕЦ, Облтеплокомуненерго та "оддатки від видатків", а все інше він віддав на відкуп групі Дубіля - Мірошниченка.

    Він також заявив, що першого заступника голови, ставленика Дубіля - Миргородського треба звільнити не просто так, а із записом у трудову книжку про службову невідповідність. А щодо секретаря міської ради Кухаря то наступний прокурор області, переконаний Владислав Атрошенко, відкриє кримінальні справи, бо діяння ці не втратять терміну давності. "Через 4 місяці строк давності не закінчиться, - заявив В.Атрошенко. - Все буде переглянуто з відповідними наслідками".

    Зачекаємо сесії? І - наслідків від прокуратури...

    Василь ЧЕПУРНИЙ.

    ВідповістиВидалити
  15. Колишнього першого заступника голови Чернігівької облради, екс-бютівця Олександра Кодолу обрали на посаду заступника голови Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. Кодола потрпив в парламент по мажоритарці від Народного Фронту. Він же і очолював на виборах обласний штаб цієї політичної сили. Спонукало його покинути лави "Батьківщини" непорозуміння з Валерієм Дубілем. Чому саме комітет ЖКГ? У Кодоли перший у трудовій книжці - заступник голови облради. Все дуже просто пан Олександр є людиною екс-регіонала Івана Куровського, генерального директора ТОВ "Житлобуд". Набудують...

    ВідповістиВидалити
  16. Уже дві доби вся Україна, а з нею і зацікавлена Чернігівщина спостерігає за протистоянням не чужого нам Олега Ляшка та далекого і географічно, і етнічно (тобто за фейсом) запорізького градоначальника на прізвище Сін. Колотнеча звіялася жорстка і серйозна. Олег Валерійович хапав запорожця Олександра Сіна привселюдно за краватку, а той, ніби загнаний у кут хробак, спершу червонів на бурячковий колір, сіпався, а потім матюкнувся найкоротшим матом та й написав заяву про відставку. Правда, депутати Запорізької міськради за ту відставку не забажали голосувати – і ніякий Ляшко їм не указ – але то вже інша історія.

    Ви спитаєте, а до чого тут Чернігівщина і той маленький чоловічок на прізвище Сін? Правильно питаєте! Сін тут ні до чого. Тут не до Сіна претензії, тут смертельна образа і полум’яне обурення до Олега Ляшка.

    Патріоти Чернігівщини тепер і в соцмережах, і на вулиці зі справедливим невдоволенням, що прогресує щохвилини, запитують, ніби луплять тим питанням в лоба: а чого це Олега Ляшка понесло аж за пороги, аж на Хортицю, коли в нас тут, за якусь сотню кілометрів від столиці сидить свій і дуже давній Сін?!!

    «Ага, -- кажуть сіверські патріоти, -- коли вибори – тоді Ляшко зі своєю Радикальною партією на Чернігівщині днює і ночує, їде до земляків за підтримкою, а як зігнати з вимощеного роками, «зацементованого» кубла найжирнішого чернігівського птаха – тоді найрадикальнішого земляка не дочекаєшся!»

    Дехто з тутешніх, ображених патріотів намагається понизити той градус невдоволення, запевняє, що Олег Ляшко про земляків жодним чином не забув. І до Чернігова, мовляв, також дійде черга. Олег Валерійович – людина ґрунтовна, академічна, він не може, сіпаючи за краватку Сіна, лишити при тому напризволяще мерську несправедливість у рідному – сподіваємось! – йому Чернігові.

    Декому такий аргумент переконливий, а комусь він навпаки – як сіль на рану. Бо якщо з мерським, пост-революційним вимітанням, Олег Ляшко не поставив Чернігів до пріоритетної черги – місцеві патріоти йому того не подарують. І навіть не простять!

    Та й хто зна що з того приводу врешті думає наш Олександр, місцевий Сін? Може, він теж чекає якогось поштовху зовні? Бо хто ж зважиться власноруч ворушити солому такого рідного і теплого кубла? Потрібен поштовх!

    А Олег Ляшко до Чернігова все не їде.

    ВідповістиВидалити
  17. Поштар від Дубіля знову керує

    Рішенням Деснянського районного суду м. Чернігова від 12 грудня 2014 року поновлено на посаді в. о. директора Чернігівської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Ярослава Рутара, повідомляє newvv.net .

    5 травня 2014 року Ярослав Рутар уклав трудовий договір на невизначений строк з Українським державним підприємством поштового зв’язку «Укрпошта» на посаду виконуючого обов’язки директора Чернігівської дирекції. Однак 10 жовтня на зустрічі з в.о. керівника УДППЗ «Укрпошта» Михайлом Паньківим Ярослав Рутар написав заяву про звільнення його з посади за згодою сторін. А наказом від 10.10.2014 його звільнено.

    Рутар сьогодні заявляє, що його звільники незаконно і під тиском.

    Додамо, що за постаттю Рутара стоїть колишній народний депутат від партії "Батьківщина" Валерій Дубіль. До призначення Рутар працював у штабі "Батьківщини" під час виборів президента в 2014 році.

    Корупційні схеми передплати, створені редакторами "Гарту" Дмитром Івановим та "Вісника Ч" Сергієм Народенком - тираж в обмін на гроші - діють при Рутарю точно так, як вони діяли і при його попередниках.

    ВідповістиВидалити