неділю, 16 вересня 2012 р.

STREET WORKOUT у Варві



STREET WORKOUT у Варві
Останнім часом в Україні збільшується кількість прихильників спортивного руху Street workout. Наша Варва також приєдналася до активних учасників та пропагандистів цього напряму. Для початку, хотілося б сказати декілька слів про суть Street workout − (з англ. - вуличний спорт). Загалом, він охоплює всі вправи на турніку і брусах. Окрім спортивного навантаження даний вид спорту має ще і світоглядний аспект, який полягає у відмові від алкоголю, наркотиків та тютюнопаління. Тобто, потрібно вести здоровий спосіб життя, чого, нажаль,  не робить  сучасне молоде покоління. Куди легше випити пива з друзями, покурити чи просто посидіти за комп’ютером. Нажаль, усе вище перечислене аж ніяк не покращує наше здоров’я.

            Даний вид спорту досить молодий - він був заснований у 1995 році, але останнім часом набирає шалених обертів у популярності серед молоді.  Варва також долучилася до цього руху. Але для проведення тренувань потрібен і відповідний майданчик. Отже гостро постало питання встановлення гімнастичного турніка. Цю проблему вирішили досить швидко завдяки активістам групи Street workout Varva – Юрій Турко, Максим Науменко, Володимир Лисенко, В’ячеслав Луценко, Павленко Андрій та Пінчук Андрій. І от 24 серпня комплекс турніків був побудований на стадіоні нашого селища.         
           Маючи поле для битви, потрібно її проводити. І повторюючи цей вислів, ми організували перші змагання. Чим одночасно убили двох зайців – і випробували новий «полігон» і продемонстрували свої досягнення. Годі було й шукати кращої дати проведення ніж день визволення Варви. Таким чином 16 вересня  відбулися перші районні змагання з Street workout.
            Прийшли підтримати спортсменів багато глядачів. За призові місця боролися 9 відважних та сильних молодих людей. Програма складалася з трибор'я: підтягування на перекладині з гирею 8 кг, віджимання на брусах також з гирею і виконання елементу підтягування з переворотом. Але розпочали  виступ учасники з так званого вільного стилю, тобто демонстрації силових вправ на перекладині. У сумарному підсумку перемогу святкував Олександр Бєляновський, який показав загальний результат 74бали. Окремо був відзначений й переможець у вільному стилі, ним став Вишненко С. А.. Усі призери та учасники отримали грамоти та медалі.
            Хотілося б подякувати людям, котрі допомагали в організації проведення даного спортивного заходу. Це голова Варвинської міської організації ВО «СВОБОДА» Приліпко І.А., головний спеціаліст відділу у справах молоді та спорту Варвинської РДА Чаленко В.М., актив групи Street workout Varva: Лисенко В.В., Науменко М.А., Турко Ю.І., Луценко В.І., Павленко Д.В., Павленко А.В.
            Наостанок, хотілося б додати, що Street workout – це добровільний, свідомий вибір кожного. Тому запрошую усіх бажаючих, хто хоче мати сталеві м'язи та міцне здоров'я до нас, у рух вуличного спорту.


Актив групи Street workout Varva.

Немає коментарів:

Дописати коментар