середу, 15 лютого 2017 р.

Об`єднана громада тільки в межах району і не менше

 Після тривалої перерви, питання створення об’єднаної територіальної громади знову на вустах мешканців району. Знову з`явилися ініціатори цього об`єднання. Але на відміну попередніх намагань ініціатива іде з низу. Так, селищні депутати створили депутатську комісію з питання вивчення спроможності об’єднаної територіальної громади в межах нинішнього району. І на мою думку це правильно. Як говорить приказка «сім раз відмір і раз відріж». А в Озерянській сільській раді з ініціативи сільського голови вже прийняли рішення стосовно ініціативи об’єднаної територіальної громади. Однак в Журавській сільській раді думка депутатів з цього питання розділилася.

     Як бачимо процес створення об’єднаних громад пішов. Який буде результат покаже час.
     Але, на мою думку, а я її і раніше відкрито висловив ( газета «Слово Варвинщини № 30), це створення однієї об’єднаної територіальної громади в межах не менше нинішнього району. Адже закон природи – в гурті легше вижити. Та і збережеться вже набута інфраструктура району і перш за все медицини, освіти, культури та інше. І в решті, що нам ділити, коли населення району складає 16332 громадян, з яких майже третина пенсійного віку. Але, як ми можемо поділити лікарню. Тільки з цієї причини виникає багато проблем уже у створених об’єднаних громад області.
     Одначе, мене непокоїть той недостатній рівень поінформованості населення району про переваги і необхідність створення єдиної громади в межах району. Адже ми вже втратили час у минулому на отримання додаткової субвенції на розвиток інфраструктури. А це було б більше 10 млн. грн. Непокоїть і позиція очільників району та їх підлеглих. На ділі за, а в житті проти об`єднання. Не бачу їхню позицію на шпальтах газети засновником якої вони являються. Напевно чекають, що на хвилі реформ їх знову занесуть на об лаштовані ними крісла. Як приклад, на одному із засідань в залі районної ради я задав запитання П. Бакуменку про його особисте ставлення до об`єднання в одну громаду. То він відповів, що «за». А от про думку семи своїх підлеглих, відповів -  «Не знаю». А чого ж ми вимагаємо  від сільських голів, про думку їх населення де 500 – 2500 громадян.         
     Нам необхідно брати приклад із наших сусідів. Читаю газету «Срібнянщина» №4 4 лютого 2017 року в якій розміщено шість дописів стосовно об’єднання громад. Свою позицію висловлює Сокиринський сільський голова, головний лікар, пенсіонер селища, повідомлення прес служи віце-премєр-міністра, повідомлення про громадські слухання.
     Я не хочу, щоб так сталося, як у минулому, коли селищний голова В.Саверська-Лихошва не провівши громадських слухань на зібранні районної комісії вигукувала «Варва «за». Тож і був той негативний результат минулого.
     Тож маю надію на активну участь мешканців району в обговоренні цього питання. І не тільки на кухні, базарі, а на шпальтах газети (тираж 2860), радіо, Інтернету на сайті «Варва-новини», зібраннях. Не будьте байдужими до свого майбутнього. Майбутнього своїх дітей, онуків. Адже все залежить від нас. Не йдіть на пусті обіцянки чиновників. Обирайте до влади професійних, чесних, добропорядних, не заангажованих минулим горе чиновників, які нічого не зробили для району, а навпаки своєю мовчанкою руйнували його, заради збереження свого нагрітого часом місця. Тільки всі разом ми можемо вижити в такий скрутний час держави.


15.02.2017 року  Депутат селищної ради, голова ВРГО «За права споживачів» В.Отапець

38 коментарів:

  1. Павленко продався, і вже в одній упряжці з Долею та Бакуменком.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А за скільки продався?

      Видалити
    2. Бізнес працюе на себе,а не на громаду

      Видалити
    3. А хто підкаже чим відрізняється проект об'єднання сіл розроблений депутатами селищної ради від проекту об'єднання сіл розроблений Саверською -Лихошвою улітку 2015 чи 2016 років?
      в 2015 та й 2016 роках депутати проголосували проти об'єднання. Що помінялося за останні півроку?

      Видалити
    4. Обставинами та підходом. І мабуть тим, що ніяке село влітку не погодилося б, хіба що Леляки від безвиході, на об'єднання.

      Видалити
  2. А за обеднання громад Остапець знову не голосував? ВМІЕ лише паклюжить людей які щось роблять.ШАНОВНИЙ ЗГАДАЙТЕ СВОЮ ПОЗИЦІЮ ДЕКІЛЬКА РОКІВ НАЗАД.

    ВідповістиВидалити
  3. Бізнес працюе на себе, а не на громаду. Їм байдуже що буде громада, чи хутір

    ВідповістиВидалити
  4. Про які кадри йде мова. Хто кого і на кого мінятиме, всі залишаться на своїх місцях. Щербатюк не піарився, а захищав свою дитину (також і інших). Вчора була комісія де Дмитро Павленко зробив ряд зауважень, та вказав на конкретні помилки.
    Ніхто нікому не продавався, в даний час він, відстоює питання, про правильність фінансування дитячих садків у судовому порядку.
    С.В. Кабалик.

    ВідповістиВидалити
  5. А чому тільки в межах району? Подище хоче, Дігтярі хочуть,Іванківці хочуть і т.д. Разом з тим, якщо Озеряни не хочуть, якщо Гнідинці й Антонівка не хоче, то,шановний,запитайте в людей, чого вони хочуть.Це ж вам не земельку за рахунок вчителів отримувати. Скажіть відверто, скільки отримали завдяки заявам вчителів? І чи не краще було б отримати земельку після того,як отримають вчителі по заявам, з якими ви бігали по району та області?
    Сором...

    ВідповістиВидалити
  6. Шановний аноніме. Я висловив свою думку відкрито не анонімно. З надією на публічне обговорення. І нікого я не паплюжу. Тобі до відома. Рішення про об’єднання громади на сесії селищної ради ще не розглядалося. То ж і не міг за його не голосувати.
    Я прошу всіх робити дописи по суті. Висловлюйте свою думку, в носіть пропозиції, пишіть ваші бачення майбутньої громади. А ви, як завжди, вигадуєте про щось не зрозуміле, хтось продався, про якийсь бізнес, чи щось інше.
    До відома, 28 лютого 2017 року о 17 годині в районному будинку культури смт. Варва відбудуться громадські слухання з питання створення об’єднаної територіальної громади.
    Не будьте байдужими до своєї долі, своїх дітей, онуків.

    Депутат селищної ради В.Остапець

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я чув як ви на зібранні 28 лютого говорили і за громаду. Не зрозуміло де тільки ваша правда чи рік назад ,чи на сьогодні.З відси висновок напрошується що працюєте ви за чієюсь вказівкою.

      Видалити
  7. «сім раз відмір і раз відріж», "збережеться вже набута інфраструктура району і перш за все медицини, освіти, культури та інше" - шановний автор сплагіатив думки, навіть, ті ж слова висловлені неодноразово протягом останнього року головою адміністрації Долею. Неетично, шановний!!! А власні думки є???

    "втратили час у минулому на отримання додаткової субвенції на розвиток інфраструктури" - пам'ятається, що автор сам неодноразово негативно висловлювався про "подачки держави", звідки така різка зміна думки?

    "Непокоїть і позиція очільників району та їх підлеглих" - наскільки відомо очільники громади протягом останніх двох років постійно говорять про об'єднання громади, тільки ось сам, шановний автор, нещодавно критично виступав проти, а тут уже різко змінив полюс на іншу сторону.

    І непокоїть також робота депутатів про яку ми читаємо на шпальтах газети??? Чи відповідаєте ви, шановні, за свою роботу??? Може нехай краще залишається все як є? Аніж варвинський депутатський "бєспредел" поширити на весь район???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ви шановний бот, хоч раз на сесії були, бачили як працюють депутати? Чи може відвідували засідання постійних комісій, чи можливо аналізували роботу депутатів, зробивши відповідні запити про те хто з депутатів і як працює в раді???
      Натомість вистачає розуму тільки читати на шпальтах газети, замовлену брудну кампанію районним керівництвом за кошти районного бюджету (близько 300 тисяч гривень) проти депутатів селищної ради. Чи в районі все блаженствує на вашу думку? І нічого не потрібно змінювати?

      Видалити
    2. Аналізую і пресу, і роботу депутатів, і їх заяви (у пресі у тому числі), і те що люди обговорють, чи ви думаєте ваші вчинки не залишають слідів з часом? Це Варва, тут усі один одного знають і про всіх. Заховатися в кущі і волати звідти на всю Варву не вийде.
      І бував я на виконкомах, і на сесії, і звукозаписи ваших "маразмів" ходять по Варві, ви ж жевете в вік інформаційних технологій (якщо ви про них незнаєте, то це не значить що їх не існує). Реально соромно за вас, стидобу розвели у селищній раді.
      На днях за об'єднання і Павленко за голосував, і Остапець, утрималось шість депутатів, зате літом минулого року Павленко був проти, а Остапець - утримався. Зате Старенченко навпаки змінив свою думку із "за" на "проти".
      Шановні інформація із сайту селищної ради. Чи ви думаєте варвинчани тупі і вірять вам на слово? Шановні - це не той час, коли бабі на лавці можна навішати лапшу на вуха, чи публікуватись у газеті? Інтернет, гугл і т.д. про вас може розповісти багато і інформація зберігається дуже довго.
      Тому якщо хочете відповідати за свої слова - наперед думайте і вибирайте свою позицію, а не як флюгелі туди-сюди!
      І по темі - я у владу не лізу і тому як громадянин маю право висловити свою думку, а ви депутати і спершу думайте, бо ви представляєте людей, що за вас голосували! А не той хаос що ви влаштовуєте у селищі! Відповідайте за свої дії!

      Видалити
    3. Павленко Дмитро5 березня 2017 р. о 10:40

      Товаріщ бот, те що ти знаєш, що є сайт селищної ради та вмієш щось там на ньому дивитися, і знаєш, що є гугл, це безперечно досягнення; і звукозаписи ти береш просто так, бо маєш певні зв'язки, чи то в селищній раді чи то в газеті чи на радіо, бо запитів ти відповідних не робиш, як ти і сам признався, а от читати не навчився, як і більшість чиновників в районі, до яких ти когось там відправляв повчитися, це не те що стидоба і маразм, а гидоття. Як би ти невігласе, себе вів би на місці депутатів селищної ради, яких ти так тут паплюжиш, як би тобі не одне речення треба було прочитати, а вивчити 36 питань порядку денного та матеріали до них, а не приведи Боже, ще й піти виступити хоч з одного питання, горечко.
      Старенченко голосував "за", бо він і був першим ініціатором теперішнього об'єднання. А з приводу своєї позиції, я окремо висловлюся на сторінках блогу, і не одноразово.

      Видалити
    4. Павленко Дмитро5 березня 2017 р. о 11:06

      Таваріщ бот, те що ти знаєш, що є сайт селищної ради, і вмієш щось там подивитися, і знаєш, що є гугл, це звичайно досягнення неабияке; те, що ти маючи зв'язки в селищній раді, чи в газеті, чи на радіо і без відповідних запитів, про що признався вище, береш звукозапис сесії і ходиш з ним по Варві, за це тобі велика шана, а от читати ти невігласе, так і не навчився, як і більшість чиновників, до яких ти там когось відправляв повчитися. Це не стидоба і не маразм, це гидоття. А якби тобі треба було вивчити 36 питань порядку денного та матеріали до них, як депутатам селищної ради, яких ти тут паплюжиш, щоб ти тоді там наголосував? Горечко.
      Старенченко голосував "за", бо був першим ініціатором теперішнього об'єднання. А стосовно своєї позиції щодо об'єднання, то я її викладу на сторінках блогу ще неодноразово.

      Видалити
    5. Хлопці,хлопці з селищної тобто ради тобто депутати-критику тримайте і неображайтесь.Більшість з вас там у раді по вигоді і це правда. Хто має власну думку ви згідні відправити і на гілляку. А якщо у вас десять пятниць на тиждень-пропала Варва.

      Видалити
    6. Вітя, конкретика буде, чи так, якби що-небудь?

      Видалити
    7. Шановний, Дмитре Павленко, не комільфо Вам як депутату так висловлюватися та агресивно поводитися, все ж таки треба поважати свій статус, ми ж все-таки живемо в цивілізованому суспільстві. Я розумію що у Верховній Раді лити грязюкою одне одного - це звична справа, але ви отримавши мандат маєте відповідати за свої слова та обіцянки.
      Проте ви продовжуєте звинувачувати у всіх гріхах владу, зокрема, Валентину Василівну, а самі що? Ви ж також влада? Чи ні? Що наразі вам заважає робити добрі справи на благо людей? Але ж ні, ви зчиняєте сварки у сесійній залі (от цю інформацію немає чого заперечувати). Це факт. І районку не треба звинувачувати за "заказний" матеріал. Чому ви не намагаєтесь знайти спільну мову з головою? Продовжуєте нікому не потрібні війни?
      Багато сіл не хочуть приєднуватися тому, що бачать хаос у селищі. І не говоріть що ви у цьому не винні. Нарешті навчіться відповідати спершу за свої дії, а вже потім звинувачуйте інших.
      А що стосується 36 питань порядку денного, то вас у депутати ніхто насильно не тягнув, і як я розумію, ніхто насильно не тримає, тому працюйте (або не працюйте) шановні на благо людей, а не власних амбіцій, і припиніть вже "маски-шоу".
      Як на мене (в чому я і впевнився після відповідей шановних депутатів), то мабуть краще вас усіх там розігнали і занесли в чорний список і більше не випускали на вибори.
      (суто власна думка варвинчанина)

      Видалити
    8. Павленко Дмитро6 березня 2017 р. о 23:02

      Все більше переконуюся, що ти, Alex Kovalenko, чиновник або дуже близький родич чиновника. Таким слизняком можуть бути тільки вони, таких вивчали у комсомолі чи у партшколі. Але безперечно на партшколу не потягнеш, а от комсомол з тебе не вийшов, хоча ти з нього так. До речі вони теж чорні списки складали, і в тройках смертні вироки підписували, а тоді просили збільшити норму для розтрілів. Пізніше їх також зачищали, вони також потрапляли до якихось списків, слава дідів тебе непокоїть чи що?
      Але менше з тим, а більше по суті теперішнього питання. Про тебе як слизняка:
      1. Про 36 питань порядку денного. Я не говорив що мені важко прочитати 36 питань, я можу й 72, і найкращий мер всіх часів та всіх народів про це знає, можеш запитати. Натомість я говорив, що ти не можеш прочитати одне речення, один заголовок над таблицею, а пнешся когось критикувати, горечко. І щоб ти зробив якби треба було прочитати 1001 речення перед сесією, щоб ти там наголосував? Чи дивився б на отмашку селищного голови???
      2. Про образу. Писати, що робота депутатів це маразм, хаос, стидоба, це ти вмієш, а отримати адекватну відповідь - то це вже образа. Та ні, будеш отримувати, бо я чудово знаю, чому ти так взявся швиденько реагувати на резонансні теми на цьому блозі, бо твоє завдання відвести увагу людей від даних тем. Он дивіться хтось кудись пішов. До чого тут це, коли мова йде зовсім про інше. Жаба давить, сходи і ти в кабінет до будь кого, і попроси що ти там хочеш.
      3. Хто сказав, що я не пробував співпрацювати з селищним головою? Ти що свічку тримав чи що? Але я тебе не бачив, менше газету свою совєцьку читай, а читай класику.
      4. Багато сіл не хочуть приєднуватися. Скільки це багато? Чи сіл чи сільських голів зі своїм апаратом? Пропоную повернутися до цього питання через рік, і порахувати і проаналізувати, хто там чого хоче.
      І насамкінець до всіх читачів. Зрозумійте, от такі слизняки повилазили зараз тому, що для них настають нелегкі часи. Об'єднання громад може дозволити істотно замінити керівництво на інші ланки місцевого самоврядування. Такий шанс більше не повториться, тому і бігають молоді комуністи по Варві і складають чорні списки тих хто може їм завадити зберегтися при владі. І тому насправді майбутні вибори це велика відповідальність для кожного виборця. І я особисто голосував за ініціювання об'єднання, і не боюся нових виборів та змін, що можуть настати. Спаплюжити можна будь кого та будь яку роботу, і особисто мені є що розповісти своєму виборцю, можливо не все сприйметься з розумінням, бо суть справ не завжди лежить на поверхні, і в усьому потрібно істотно розбиратися, але результати очевидні, їх можна побачити навіть зі сторінок цього блогу. І на це реагують зокрема і такі персонажі про які йшлося вище, і не з доброго дива.

      Видалити
  8. моє бачення - мінімум дві громади: Журавська і Варва з рештою.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А моє бачення це Григоровщина та Сіряківщина щоб дати можливість залишити цих депутатів у спокоі які ходять на сесію як на шоу а потім не памятають своіх пропозицій по обеднанню громад.Оце приблизно так вони і працюють а потім звинувачують районну владу.

      Видалити
  9. А мое бачення це Макіівка та Макушиха щоб дати можливість залишити цих депутатів у спокоі які ходять на сесію як на шоу а потім не памятають своіх пропозицій по обеднанню громад.Оце приблизно так вони і працюють а потім звинувачують районну владу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Районна влада свята, безперечно. Як в принципі і будь яка влада. А от в Макушисі немає навіть ради, вона входить до Мармизівської сільської ради. Ви про що взагалі?

      Видалити
    2. Про те що на 14000 жителів району необхідна одна Варвинська громада яка обеднае всі села а всі жителі делегують своіх не кишенькових депутатів які будуть відстоювати інтереси ВИБОРЦІВ.А чому всим так хочеться персональноі громади а тому що дуже тяжко даються заробітки керівникам та щей відженуть від корита.Ви розумна людина і Вас немае чому вчити.

      Видалити
    3. А мое бачення це х.Мудрий та Богдани щоб дати можливість залишити цих депутатів у спокоі які ходять на сесію як на шоу а потім не памятають своіх пропозицій по обеднанню громад.Оце приблизно так вони і працюють а потім звинувачують районну владу.

      Відповісти

      Видалити
  10. Так що Остапець земельки фатонув, як я зрозумів за рахунок вчителів?
    Оце захисник. Через те в нього і сім п"ятниць на тиждень. Робить як йому вигідно та повторюе думки Долі та Бакуменка. Словом підлиза. Не дай бог такому владу дати, всю землю забере. Хотілося б його пояснень чи "допомоги" як земельки прихопити.

    ВідповістиВидалити
  11. Сегодня настало время не рассуждать, а действовать – решительно и целеустремленно. Критикуют и размышляют пусть политологи – их сейчас тьма-тьмущая, но и без них понятно: страна вплотную подошла к точке невозврата и нужны политическая воля и мужество, чтобы удержать ее от последнего, губительного шага. Пора лидерам политических партий и общественных движений, членам парламента и правительства вопросы задавать – пусть ответят, почему Украина, вполне благополучная в начале 90-х крупнейшая европейская держава, так резко деградировала по всем показателям общественного производства и уровня жизни, пускай объяснят, почему в самую бедную и социально незащищенную страну на континенте она пре­вратилась!

    В конце ХХ века нас было 52 миллиона, а теперь – менее 40, считая и Крым, и Донбасс. По какой причине мы потеряли в три-четыре раза больше населения, чем за период Голодомора? Тогда хоть причина была – два года подряд страшная засуха, неурожай, а что произошло сейчас: девятибалльное землетрясение, губительный мор, Всемирный потоп? Об экономике говорить не стану: тема большая, а что с идеологией творится, с социальной защитой, медициной, культурой, образованием, наукой, со спортом, наконец?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пропозиція до адміністратора, москальських та інших кремлеботів вичищати, Португалія на днях визнала Голодомор як геноцид, а воно скотина засуха та неврожай.

      Видалити
  12. Аноніми, Соні-Інни, Коваленко
    Знімайте свої маски. І так відомо хто під ними.
    Проте дуже не хвилюйтеся і не напружуйте свого пупа бо надірветеся.
    А краще почитайте на блозі мій допис «Не такий вже страшний чорт, як його малюють» від 30 жовтня 2013 року і дописи до нього. Тоді все стане зрозуміло. Земельку, 2 га, я отримав як і всі, І не за рахунок вчителів. І не перший. І довелося чекати з дня поданої заяви в 2011 році чотири роки.
    Як що хтось із вас не отримав земельної ділянки то це ваша вина. Ви мали і маєте на це право. А те, що вас дурило керівництво району в ті роки звертайтеся до них. Такого, як отримання земельних ділянок, в першу чергу працівникам соціальної сфери, не було і не має. І прошу в черговий раз пишіть по суті піднятого питання.
    Всіх жінок вітаю зі святом 8 Березня. Бажаю любові, здоров’я, довгих років життя.

    07 березня 2017 року. Депутат селищної ради В.Остапець

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Варвинська громада... А хто буде дбати про Озеряни, Брагінці, Кухарку,Мармизівку? вАРВИНСЬКА ГРОМАДА? нІ, ВОНИ НЕ ЗНАЮТЬ навіть , ДЕ ЦІ СЕЛА І ЗНАХОДЯТЬСЯ. Потрібно приєднуватися до Озерян, де керує молодий, амбітний, справжній патріот рідного краю.А хабарники з Варви нехай чекають шмат пирога з Гнідинець, звичайно, якщо Гнідинчани не дадуть від ворот поворот".

      Видалити
    2. Так, пуп землі стримить у Озерянах, гайда всі туди, там для хабарників клімат не той конєшно шо у Варві.

      Видалити
  13. Якщо людина молода амбітна то може необхідно дати цій людині простір для втілення його творчих задумів а не обмежувати Озерянами. Саверська це людина староі формаціі і вона не вічна.ВВ керуе в міру свого погляду на справу.Тож давайте не будемо консерваторами . Молоді дорогу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Хто заважає амбітній молоді прийняти участь у виборах голови? Вибори все покажуть і розсудять. Але амбітність не потрібно плутати з невіглаством.

      Видалити
    2. Прямо в яблучко

      Видалити
  14. Озерянський голова відстоює свою громаду. А варвинські чоновники відстоюють свої теплі посади і свої теплі зади. А обливати брудом молоду людину яка на відміну від чиновників хабарників з Варви не вкрала мільйони на ремонті варвинській школі якось не красиво.

    ВідповістиВидалити
  15. Амбітність ми вже побачили. А не вкрав бо не було можливості ще вкраде. В Варві також починали не з міліона.Апетит приходить під час іди.

    ВідповістиВидалити
  16. Чому почали вити й завивати варвинські чиновники? Не вийте, любі мої, бо бабла більше не буде(((( Озерянчани самі свою школу ремонтуватимуть, а Журавчани теж.)))) Діліть і доїдайте мільйони, що вкрали на ремонті варвинської школи.Доїдайте, дожирайте . Бодай не вда..о((((((((((((
    Прямо вяблучко.

    ВідповістиВидалити