вівторок, 24 грудня 2013 р.

Новий місток позбавив нових проблем сільську громаду Калиновиці

 Проблеми благоустрою в українському селі сьогодні вважаються одними з найгостріших для сільських громад.  І це не дивно. Невтішний стан доріг, стихійні сміттєзвалища тісно переплітаються  з нестачею коштів у сільських бюджетах, які б можна було використати для вирішення згаданих ситуацій. Ще гірше, коли відсутні перспективи подолання  негараздів. Проте, у жителів Варвинського району Чернігівщини такі перспективи віднедавна з’явилися, новий інвестор Компанія Кернел, що розпочав працювати в регіоні після приєднання до його складу місцевого підприємства Дружба-Нова вправно взявся допомагати сельчанам в напрямку розвитку соціальної сфери, зокрема і благоустрою.

У селі Калиновиця, що на Варвинщині ще на весні потужний паводок зруйнував стратегічно важливий для жителів об’єкт – місток, що об’єднував центр села з прилеглими вулицями. Відтак, для значної частини населення діставатися   до магазину, ФАПу, школи, автобусної зупинки стало проблемним.
Сільський голова Іван Васильович Зеленський розповідає: «У нашому селі велика кількість пенсіонерів для яких відсутність містка стало дійсно значимою проблемою. Та й інші сельчани, м’яко кажучи, були не в захваті від такої ситуації».
Розуміючи, що для ремонту містка потрібні кошти, яких сільський бюджет немає, громада та її очільник розпочали шукати інші варіанти виходу із ситуації. Тим більше, усі розуміли, що не за горами зима, а тому чекати часу зовсім не залишалося. Серед багатьох помічників у цій справі саме Дружба-Нова (Кернел)  профінансувала усі роботи, виділила 3000 грн на закупівлю цементу.
 «Дружба-Нова (Кернел) оперативно взялася за рішення нашого прохання. Сьогодні ми маємо результат – якісно відремонтований місток, який, я певен, буде служити нам довго та з користю. Що стосується нового керівництва Дружба – Нова Компанії Кернел, додам, що з самого початку вони обрали курс на підтримку сільських громад, на відкритий діалог та співпрацю. Ми уже неодноразово зверталися до Кернел за допомогою,  і завжди отримували позитивну відповідь. Нещодавно за підтримки інвестора було ліквідовано сміттєзвалище в селі, виділялися кошти на участь представників Калиновицької сільської ради в Перекопському ярмарку, організовувалися подарунки школам та дитячим садочкам. А ген, не за горами Новорічні свята на які Дружба-Нова (Кернел), я впевнений, завітає до наших діток не з пустими руками. Крім того, наразі,   на етапі реалізації знаходиться проект по відновленню водогону в селі, який побудований ще у минулому столітті. Дружба-Нова (Кернел) взяла на себе зобовязання  профінансувати створення проектно-кошторисної документації та проведення усіх робіт», - додає Іван Васильович.

Жителі села та представники виконавчого комітету сільської ради щиро вдячні Дружба-Нова (Кернел) за допомогу та підтримку. Вони переконані, що розуміння та людяність – це основні риси, що залишаються в основі будь-якої співпраці. Такими ж рисами сповна володіє новий інвестор, який не обіцянками, а реальними справами допомагає селам Чернігівщини ставати заможними. 
служба соціальної політики і комунікацій КЕРНЕЛ

5 коментарів:

  1. Місток розмило водою ВЕСНОЮ, а зробили перед новим роком...... ОПЕРАТИВНО !!! (непройшло й року). ДРУЖБА-КЕРНЕЛ - молодці!!! Дбають про своїх пайовиків, які з весни по болоту бродили.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ну звичайно, Калиновиця далеко від Варви........ КЕРНЕЛОВСЬКІ БОГІ зі свого олімпу такі дрібниці помічають з чаом (роками)........ така практика по всій країні де вони працюють......

      Видалити
  2. Зробили_________ але пізніше___________знову не так, А коли було так?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. затратилися бідненькі аж на 3тис грн ,а де цей місток вони й не знають.

      Видалити
  3. Гайдаї й того не робили...Земля їм всім треба, а не бидло, яке на ній живе!

    ВідповістиВидалити