понеділок, 30 червня 2014 р.

Відкритий лист чи відверта брехня?!

 Днями ми мали змогу ознайомитися з відкритим листом від Валентини Саверської-Лихошви до самого президента України.
Цього разу я вирішив зробити роботу над помилками, така вже наша учительська доля ))) Але метою була не перевірка орфографії, а відповідність фактів. Тепер, як в передачі «Руйнівники міфів», дивимося міф №1.
Автор пише: «Днями на базі Варвинської районної ради створено робочу групу з реформування ОМС, члени якої проголосували за вихід Варвинського району з пілотного проекту». Насправді, відмовитись від участі Варвинського району в реалізації пілотного проекту по реформуванню місцевого самоврядування, вирішила не створена група, а сама Районна Рада. Дивимося пункт 1 Рішення Районної Ради.


Йдемо далі по тексту: «Проте, депутати Варвинської селищної ради, після довгих дебатів, проголосували за участь мешканців  смт Варва в обласному пілотному проекті з реформування ОМС.» Якщо таки голосували, має бути протокол. Ось виписка з протоколу:


З нього видно, що на порядок денний виносилося питання щодо відмови від участі у пілотному проекті.
Відповідна виписка із стенограми нижче:



Що це означає людською мовою. Все просто, на голосування поставлене питання «про відмову від участі у пілотному проекті з реформування місцевого самоврядування громади селища Варва». Проте це рішення не прийняте і означає буквально що рішення не прийняте. Чомусь, Валентина Василівна подумала, що це означає, що депутати – «проголосували за участь мешканців смт Варва в обласному пілотному проекті з реформування ОМС».
Ну і насамкінець процитую майстра словесного обороту: «окремі очільники району, члени партії Регіонів, які нині пересідають із крісла в крісло, рятуючи власну ситуацію, як тільки-но довідалися про можливу реформу та прорахували власні нерадісні перспективи, розпочали  поширення  неправдивих  чуток про те, що нібито Варвинський селищний голова, тобто я, Саверська-Лихошва, можу ліквідувати Варвинський район, участь у роботі обласної робочої групи з реформування ОМС та беручи участь в  обласному пілотному проекті». Як історик історику, без коментарів показую факти із рубрики перші учасники фан-клубу прихильників Віктора януковича.  


Добраніч, та нехай щастить.

Edward Murrow

1 коментар:

  1. Уже неделя прошла,а комментариев всё нет.
    Куда же делись сторонники пилотного проекта?
    Куда делись люди,которые хотели стать подопытными коликами и собственным лбом считать все подводные камни данной реформы?

    ВідповістиВидалити