пʼятницю, 23 жовтня 2015 р.

Звіт з покровських заходів присвячених учасникам АТО.



 Як було анонсовано на даному ресурсі 14 жовтня 2015 року відбулися заходи присвячені Дню захисника України. Волонтерська група Сова, яка виступила організатором заходу, представила публіці матеріальні свідчення сучасної московсько-української війни, що вже більше року триває на південному сході України, яку офіційно називають АТО.


         Захід відкрив керівник «Сови» Віктор Грицина. Він звернувся до присутніх запрошуючи ознайомитися з експонатами та фото стендами, які сформовані з матеріалів, що були надані військовими варвинчанами, попросив обережно поводитися з експонатами. 

Також анонсував для всіх бажаючих, що поблизу буде варитися учасниками АТО польова каша і всі бажаючі за кілька годин можуть нею пригоститися.

         Так вийшло, що каша готувалася годин три, але цей час  пройшов доволі швидко, відвідувачі розглядали фото стенди, зразки зброї, зокрема використані ручні гранатомети, та й багато фотографувалися в захисній амуніції та зі зброєю. Особливо були зацікавлені діти.

         Трохи пізніше була готова і польова каша. І як виявилося найбільше її приготування чекали найменші відвідувачі даного заходу. Для дітей був приготований окремий стіл, який вони повністю і зайняли. Більшість з них просили і другу порцію.

 А наші вояки в цей час споживали кашу практично, мабуть, що в звичній, польовій обстановці, обабіч майданчика, де відбувався захід.

        Загалом захід відвідало кілька сотень варвинчан. Дехто заходив, просто подивився кілька хвилин на світлини на стендах, на зразки зброї та захисну амуніцію та й тікав собі далі в своїх справах, а інша частина відвідувачів збиваючись у ситуативні купки жваво обговорювало і висвітлені події, і загалом політичну ситуацію та теперішнє життя.

      Загальне вражіння від цієї події позитивне. Мабуть, і треба проводити саме такі заходи, де безпосередньо можна і поспілкуватися з військовими та тими хто демобілізувався, і ознайомитися з матеріалами про ті страшні події на Сході, і подякувати нашим захисникам за їхню службу. 

Це більш потрібні речі ніж пафосний офіціоз, з часто нещирими, непотрібними словами та вдягненими «масками».


8 коментарів:

  1. За справедливість26 жовтня 2015 р. о 14:48

    Молодці! Слава Україні!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Героям Слава! Хай Господь Бог береже всіх наших українських воїнів вірних захисників нашої неньки України та всіх людей, що їм допомагають.Слава Україні!!!

      Видалити
  2. Молодці ,хлопці! Гарну роботу робите. Нажаль ніхто цього не оцінив.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. За справедливість28 жовтня 2015 р. о 12:21

      Ну чому ж ніхто? І люди були на святі і коментарі гарні пишуть.

      Видалити
    2. Люди були,було все гарно. А от коли ви збираете допомогу на АТО ,то теж так проходить все добре?

      Видалити
    3. Віктор Грицина9 листопада 2015 р. о 17:35

      У нас люди підтягуються тільки на "халяву", а збирати допомогу вже давно ніхто не допомагає.

      Видалити
    4. Вікторе, вам треба роздрукувати об'яви а4 про збір допомоги, де зазначити все необхідне(місця збору, орієнтовні терміни зборів/відправок, що треба, що потрібніше) і розклеїти по магазинах району. більша частина людей не знає. оскільки війна ще довга, об'яви треба поновлювати.

      Видалити
  3. Організація діє з серпня 2014 року, тільки глухий, сліпий, а можливо просто байдужий не знає. Просто немає бажання.

    ВідповістиВидалити