суботу, 18 березня 2017 р.

Агрохолдинг Кернел скуповує в Україні активи швейцарської Glencore.

 Антимонопольний комітет дозволив компанії Jerste B. V.(Нідерланди), яка належить одному з найбільших операторів на олійному ринку холдингу Кернел Груп (Kernel Holding) купити більше 50% 10 агропідприємств, що належать одному з найбільших у світі сировинних трейдерів компанії Glencore International AG (Швейцарія).

Про це йдеться у повідомленні АМКУ, передають Українські новини.
Зокрема, АМКУ дозволив компанії Jerste B. V. придбати понад 50% часток у статутному капіталі ТОВ Чернівчанка-агро (Вінницька область), ТОВ Бужанське (Черкаська область), ПП Віта-Колос (Черкаська область), ТОВ Інтерагроінвест (Київська область), ТОВ Кряж і К (Вінницька область), ТОВ Лучанське-2 (Київська область), ТОВ Мрія (Вінницька область), ТОВ Поділ (Черкаська область), ТОВ Світанок (Київська область) і ТОВ Федюковка Агро, які належать компанії Гленкор Грейн Україна.
Нагадаємо, що в липні-грудні 2016/2017 маркетингового року (липень 2016-червень 2017) Кернел Груп збільшив чистий прибуток на 13,7%, або на $19,481 млн до $161,298 млн у порівнянні з аналогічним періодом попереднього маркетингового року.
До складу групи входять Полтавський олійноекстракційний завод, Приколотнянський МЕЗ і Вовчанський МЕЗ (обоє - Харківська область), комплекс з виробництва соняшникової олії e Кропивницькоve (раніше належав групі Креатив), елеватори потужністю 2,2 млн тонн, агропідприємства, які обробляють близько 390 тис. га земель в Україні.
Підприємства холдингу виробляють продукцію під ТМ Щедрий дар, Стожар, Любонька, Чумак.

Glencore International AG - швейцарська трейдингова компанія, один з найбільших в світі постачальників сировинних товарів.

Немає коментарів:

Дописати коментар