понеділок, 16 грудня 2019 р.

Місце прокляте! А ви – руки з дупи, руки з дупи.


        Близько тижня тому я поширював на Варва-інфо допис Ніни Миколаївни Калібовець про чергове зібрання, учасники якого називають це «зібрання старійшин». Допис до речі дуже атмосферний та добре викладений, окремо дякую за це авторці. Але про що я, чому мені ця тема так би мовити впала в очі?

         Загалом, я дивлюся на цю історію та подію, як симптоматичну реакцію певного зібрання людей, які не зовсім розуміють що відбувається навколо, на певні події, при цьому вони десь внутрішньо відчувають, що вони також причетні до цього всього цирку та балагану, але визнати це ніхто не збирається.
       Поряд з цим ця історія мені близька тому, що там основними темами є лікарня та об’єднання громад. За друге я особисто голосував, переконував своїх колег-депутатів, і вважаю що ми доволі вчасно і вдало створили громаду. А стосовно першої теми, я насправді далекий від неї, але під час останніх виборів, полєзниє ідіоти теперішньої селищної влади, ходили серед людей та розповідали, що я та ряд моїх колег хочемо закрити лікарню, а у випадку нашого обрання обов’язково її закриємо. Тобто, ці дві теми мені дуже близькі, тільки прикол в тому що мене не обрали, а лікарня як виявляється закриється і без мене, і при тому це питання дуже близького часу. Виявляється воно саме якось, Павленка немає, його усунули, всьо бальніцу врятовано, а тут хоп і виявляється, що в найближчий час лікарню скоротять до упору, або закриють зовсім. Товариші полєзниє ідіоти, і ті хто їм повірив, так а що трапилося? Місце прокляте чи що? Чому ж лікарня закривається? Ну в 2017 році був винний Павленко, а зараз що? Хто зараз винний? І дуже погано, що присутні на тому зібранні питання закриття лікарні ув’язали з об’єднанням громади, точніше вийшло так що начебто неправильне об’єднання громад призвело до закриття лікарні. Безперечно, що певним чином ці події пов’язані, але ж де обговорені причинно-наслідкові зв’язки? Кожна проблема має свої прізвища чи прізвище, але як нам переповіла Ніна Миколаївна, прізвищ не звучало, виявляється воно саме. Воно саме: і закривається лікарня, воно саме: і об’єднання громад нічого не дало і так далі. А чи є так? Мені прикро що особи, які мають претензію бути старійшинами до того ну зовсім ніяк не дотягують, адже я ще раз повторюся, причинно-наслідкових зв’язків ніхто не бачить, про це ніхто не говорить, і тим більше не робляться висновки.
   Більше того робляться висновки зовсім інші. Так як наприклад у випадку з Миколою Івановичем Зеленським. Виявляється, і це виходячи не тільки з допису Ніни Миколаївни, що пан Зеленський вирішив покаятися, і розповів про те, що його доленосний голос практично вирішив долю об’єднання Варвинської ОТГ, а голос його був відданий за це не тому що він так це розумів, був переконаний, розумів причинно-наслідкові зв’язки та свідомо за це все проголосував, а виявляється що так його попросила Саверська-Лихошва. І тут я знову повернуся до заголовку, якщо ви вважаєте що прокляте місце, то немає різниці як ви об’єднаєте громаду, а якщо ви хочете справді оцінити причини та наслідки, то потрібно розбиратися. З прочитаного та почутого я роблю висновок, що ніхто так і не сказав, що після того доленосного голосування пана Зеленського було голосування нас всіх на виборах в громаду, і тут виникає питання, а це голосування мало значення? Це питання до речі до всіх, а особливо до тих хто хоче бути старійшинами? Панове, ваше голосування відобразилося на подальшій долі Варвинської ОТГ, долі лікарні і всіх інших питань? Ви своїм голосуванням в виборчих кабінках вплинули на своє життя? Ви про це не говорили на зібранні. Про це не говорив пан Зеленський, він не говорив, про що його просила Саверська в кабінеті, за кого просила голосувати, і в кінці кінців за кого він проголосував, і як це вплинуло на подальші події. Якщо ваше голосування панове старійшини не впливає на процеси які відбуваються у вашому житті, то чому ви ходите на вибори??? Не ходіть, це ж не важливо. Головне правильно домовитися в кабінетах та правильно об’єднати громаду саме по кордону району, і тільки ви це все зробите, от тоді все і попре. Саме собою, так як вам розповідали у дитинстві по щучьєму вєлєніє по вашому хатєнію. Справді ж? Панове, і ви збираєтеся бути старійшинами?
Та ні. Поки ви не визнаєте своєї участі у тому що відбулося з Варвинською ОТГ після виборів до неї де ваші голоси склали більшість, доти ви старійшинами не станете. Доки ви не зрозумієте причин чому в нас закривається лікарня, ви не станете старійшинами. Вона зачиняється не сама, а тому що це наслідок певних обставин, в тому числі вашого походу на вибори.
А тепер про те чому так відбувається і про прізвища, які ви панове, що хочуть бути старійшинами не називаєте. Після того, як пройшли вибори, і ми всі, а точніше більшість в 73 відсотки обрали селищним головою Саверську, та відповідний склад депутатського корпусу, більшість яких обрали за гроші. Відбулося наступне. У Саверської та компанії яку ви обрали з’явився величезний бюджет, про який можна було тільки мріяти. У 2018 році загалом селищний бюджет склав близько 110 млн. грн., на три села, я вам нагадаю. І тут виникає питання, так а в чому погане таке об’єднання громади, коли в неї з’являються такі кошти??? З цих 110 млн. грн.. якщо відняти так звані захищені статті, тобто видатки на енергоносії та зарплату, то для розвитку громади лишалося близько 20 млн. гривень, які можна було використати на розвиток громади. Ви уявляєте яка ця сума хоч приблизно??? Окремі громади, ділять два-три мільйони на рік на свій розвиток і розповідають яка це перемога в їх житті, а тут виявляється було 20, і це ж так погано, що аж страшно.
     Ще одним «поганим» чинником об’єднання громади було отримано право розпоряджатися землями поза населеними пунктами, яке і отримала Варвинська ОТГ влітку 2018 року. Що в цьому поганого? Погане об’єднання? Вам з неба впали колосальні кошти, права, повноваження та можливості, але це виявляється погано, от якби в межах району, ото б було. Так а що б було, виникає питання???
     Так от коли ви вибрали відповідних обранців, які призначили відповідних чиновників, які за два роки розтринькали всі гроші та всі землі, нічого не створивши, нічого не реалізувавши за ці роки, при цьому маючи колосальні ресурси, і найбільшим своїм досягненням вони вважають закупівлю ялинки у 2018 році, то про що можна далі говорити??? Про те що Саверська просила Зеленського в кабінеті??? Шановні, а може ви хоч в свої поважні роки почнете розбиратися хоч в чомусь??? Так, шановні, ваш вибір на виборах призвів не тільки до розтринькання ресурсів, а і до закриття лікарні, тому що Саверська та більшість депутатів виділяли кошти на лікарню тільки з під палки. Так, шановні, це ті особи яких ви обрали на чолі з її величністю, яку ви також обрали. І Саверська продовжує думати про те про що вона говорила неодноразово, що ми викинули гроші на лікарню, хоча не повинні були, викинули внікуди. І всі знають про це, але мовчать, вже забули, і згадана Тетяна Іванівна Чеберда, яка добряче доклалася до створення Саверської як чиновника, а  та у відповідь віддячила відсутністю зарплати. Я про це за два останні роки писав десятки разів, але висновків ніхто не робить, особливо ті які претендують бути старійшинами. І громада в межах району нічого не вирішить, ці проблеми можуть вирішити тільки кардинальні зміни на виборах до яких ви не готові і не збираєтесь не тільки про це говорити, а навіть думати.

13.12.2019
Павленко Дмитро

107 коментарів:

  1. Дмитре. Ти на сцені будинку культури танцював гопака під Саверську, а тепер не така.

    ВідповістиВидалити
  2. Микола Петрович. Дмитро. Ти бува пишеш і правильні вещі, а іноді тебе заносе. Чи то жаба давить тебе, що невибрали депутатом, чи Саверська невзяла тебе на роботу. Значить ти так себе показав своїм сусідам і близьким, що живуть недалеко від тебе. І люди повірили більше Небрату і бач не помилилися. І дорогу зробив, а не то що ти завізь одну машину щебня. Ти навіть і досі незрозумів, що тебе кругом пальця обвів Микола Гайдай запросивши у свою команду перед виборами. А тепер ти галасуєш і пишеш про нас, що ми не так проголосували. А як ти голосував за ОТГ. Що в тебе клепки нехватало щоб голосувати за громаду з трьох сільських рад. Ось бач Микола Зеленський покаявся. І правильно зробив. І чоловіка совість не буде мучити. Кайся і ти. Розвалив район а тепер пишеш за ті проблеми показуючи себе героєм, а всі наче такі дурні та забиті. І не осуждай старійшин. У їх було не легке життя. А бач і на старості літ прих=одять і щось рішають. Їм треба дякувати за це. А як що ти знаєш що Саверська розікрала бюджетні кошти то немовчи. Наводь приклади. І дивись, Дмитре, в оба бо і Доля обведе тебе кругом пальця і останися в дурнях.

    ВідповістиВидалити
  3. Новина. Новий начальник в управлінні праці буде після нового року......

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ... Дмитро Павленко!

      Видалити
    2. Ніна. Чула краєчком вуха, що начальником управління праці буде Доля Люба.Про це балакають у нас у адміністрації. І спеціально цю посаду держали вакантною під неї. Та і сама Доля часто на роботі казала нам, що вже нехоче бути головою. Хотілося спокійнішої роботи. А як буде покаже час. У нас скорочення і уже попередили про звільнення.

      Видалити
  4. Керівник державного підприємства Укрпошта Ігор Смілянський заявив про початок продажу активів компанії.

    На першому етапі компанія виставить на продаж 800 об'єктів загальною площею понад 100 тисяч кв. м.

    "Починаємо процес продажу активів. Укрпошта на першому етапі виставить на продаж 800 об'єктів загальною площею понад 100 тисяч м. кв. Це те, що не використовується в повсякденній діяльності: старі гаражі, бази відпочинку і т.д", - заявив Смілянський.

    Ліквідаційна комісія країни в дії...

    ВідповістиВидалити
  5. та ні. Буде Оксана ГМИРЯ. Тихенько залишають адміністрацію. Молодці, один одного працевлаштовують,а ЛЮДИ ПОФІГУ

    ВідповістиВидалити
  6. нi, про людей думать будемо,,,)))))

    ВідповістиВидалити
  7. УВАГА. СЕНСАЦІЯ 26 грудня 2019 року в кабінеті голови районної ради Озерянський сільський голова Сергій Дмитренко побив начальника управління освіти Володимира Кутового. Кажуть ьійка виникла спонтанно. Ініціатором бійки був Кутовий. Як відреагує керівництво району на цю бійку покаже час. А ще кажуть, конфліктна ситуація 23 грудня 2019 року між Володимиром Кутовим і Володимиром Остапцем виникла у кабінеті голови адміністрації. Чи билися вони не відомо. Ось які події відбуваються у владних кабінетах. Небайдужий, Олександр Іванович.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це позор районному керівництву. Вони нічого не бачили і нічого не чули.

      Видалити
    2. А кому там бачити Пушку чи Бакуму не смішіть. Дмитренко це їх оловяний солдат.

      Видалити
  8. Може і правильно вчинив Дмитренко.Знаємо різного характеру прибаутки Куті.То може вже Володимиру Євгеновичу пора додому іти на заслужений відпочинок а не служити спортивною грушою.Думаю що керівницву району всеодно це ж не іх били та сварили.

    ВідповістиВидалити
  9. Кутовий отримав умовний срок за розкрадання на ремонті варварської школи. по факту должна отвічать Доля. Це вона руководідєль. того і тримає суждьонного за корупцію в. кутового. На Дмитренка напав пахан Кутовий і розпочав бійку. Кажуть не хотів пахан віддавати школи озерянчанам бо сидів роками на грошах пасся з Любкою. гнати надо Любку разом з Кутовим. Ворюги чортові

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Що пасся то точно, бо Любка по телефону на громкій связі вказувала Кутовому, що я тобі буду казать по телефону при Дмитренкові, "підписуй", а ти ж не підписуй там, дивися... і нада ж було в цей момент Дмитренкові до її кабінету зайти і це все почуть... Цікаво, чого ж так не хотіли школи передавати?

      Видалити
  10. а як тоді з судимістю Кутовий керує освітою???

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так як і до судимості .Зміни в керівницві відсутні.Як їздив на рибалку так і їздить.Може трішки скинув обороти з алкоголем .Галузь як була не керованою так і залишилася .І що саме головне що всих даний розклад задовільняє.

      Видалити
  11. Цю справу потрібно подарувати юристу ОСТАПЦЮ..абож ГЕЗЕРДАВІ ВАДИМУ.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Остапцю неможна. Кутовий напав на нього раніше за Дмитренко.Зацікавлена особа. Кутовий має срок за розкрадання . Його посадять.

      Видалити
  12. В районі влада є чи ні? Доки Озерянський сільський голова Сергій Дмитренко буде бити Варвинську владу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Підтримую, таку Порошенківську владу, потрібно давно замінити.

      Видалити
  13. Потрібно Варві вже гнати в шию Пушка,Бакуменка,Долю.Ніколи в районі такого безпредела не було.Ви тільки задумайтесь нашу владу яку ми з вами вибрали босота з Озерян кожний тиждень ТОВЧЕ.ДОКИРУВАЛИСЬ.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Любку Долю ніхто необирав. Її Порошенко був призначив. Усе йде від неї. Гнати її надо давно.

      Видалити
    2. Саверській теж Дмитренко Black Spot вручмв.

      Видалити
  14. Та таку району владу давно треба в тюрягу. Мільйони розіграли Доля з Кутовий. Суд присудив а вони держуться. Надо звертатіся в офіс до Зеленського.

    ВідповістиВидалити
  15. А де наш народний сільський поет Павленко Діма чому не пише про районний ризонанс. ЧИ Місце прокляте! А ви – руки з дупи, руки з дупи.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Павленку немає часу він КУРСОВІ в господар Щербатюку пише по 20000грн.

      Видалити
    2. А Остапець по 2000 грн. курсові перевіряє. Гарно і вчасно до Щербатюка присосались.

      Видалити
    3. Були і є ці дєятілі на підсосі у Долі. Саверській надо гнати цих хапуг.

      Видалити
    4. Дмитро пише що старці які були на зібранні руки з дупи. А він сам давно засунув у дупу і не може розібратися що там.

      Видалити
  16. Основна скрипка це Петро Бакуменко от кого потрібно гнати.

    ВідповістиВидалити
  17. Район роздєрібанила унічтожила Л. Доля. тягли вони все. Район очі після в жовтні труба. Доля з кутовий це подєльники. На ремонтах роками бабок греблі. А які ті ремонтно знаєте всі. ніякі. Доля і Кутовий бариги ще ті.

    ВідповістиВидалити
  18. Зрозуміло що Кутовому ВЄ не хочеться втрачати такий лакомий кусок.Вся педагогічна Рать складається йому то на лікування зубів то на придбання путівки в санаторій то на оплату послуг адвоката щоб не посадили і ін.Вор должен сидеть в тюрьме.А його відмазали то він чекає ще додаткового кешу від наступних оборудок.Гнать потрібно таке керівництво яке не робить ніяких висновків.

    ВідповістиВидалити
  19. Доля Л. потєльнік кутового. Усі ви знаєте що суд впаяв баризі Кутовому пятака.Спасибі за це Семенченкові. Чесна людина. А обласний зменшив срок до три роки умовно. Прокурор був Панченко. Любка. та що грошей нахопала До-лиха рішила свести щоти і звільнила з роботи батька того прокурора що Кутового обвиняв. Отак Любаха діла творить. Панченкові надо звертатися до президента щоб його встановили а любаху порохову грали мітлою

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Віктор Іванович. Семенченкові приказали осудити Кутового, що він і зробив. Іншого виходу у його не було. Інакше його б звільнили. Але він все зробив щоб апеляційний суд мав підстави для зміни вироку. Панченко Юрій Володимирович був чесний прокурор і все зробив по закону. Не пішов на взятку. І Панченко Володимир Іванович був хороший лікар, мав повагу в колективі. А що так поступили з ним, в часності і Доля, то це на їхній совісті. Так не поступають порядні люди. І їх чекає такаж доля.

      Видалити
  20. Дійсно, що районна влада себе зжила. Нете щоб об,єднатись, а вони морди б,ють один одому. Позор тай годі

    ВідповістиВидалити
  21. Свій час надійде і Долі. Молодий Панченко ще повернеться до тих коштів, які розбазарили у районі не по напрямку.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Для того щоб лякать потрібно Панченку пройти атестацію.Сьогодні за красиві наміри не пройдеш.А чому якщо Він такий правельний не підняв тему розбазарення коштів раніше а звідси значить і він тим миром помазаний

      Видалити
    2. пройшов тиждень тому. не пройшов старший у долі та бакуменка.

      Видалити
    3. Хай доля пройде атестацію, Вона на гачку. Губернатор вже знає, що твориться у районі. Бардель, кругова порука. Менше по бвнях продити, а треба хоч якитйсь толок підтримувати

      Видалити
    4. Він на суді підняв.

      Видалити
  22. По факту Доля і Куті бариги. Суд присудив куті срок. Любаха звела рахунки з батьком прокурора. Скоро вам буде каюк бо вор Доля і Кутя должені сидіти в тюрмі

    ВідповістиВидалити
  23. По указанію Любахи Долі Кутя побив Остапця бо той скасував премію для райдержадмінісроарації.Цю премію хотіли дать за щот людей. Молодець дядько Остапець!!! Так тримати А Кутю з його замашками зека надо знову возвратить в суд

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. НІХТО НІЧОГО НЕСКАСУВАВА БАКУМЕНКО ЯК ОТРИМУВАВ 54200 ГРН. В МІСЯЦЬ ТАК І ОТРИМУЄ.

      Видалити
  24. Зарплата керівника райради (гола ставка) складає 5 420. Нулик домалювали. Не смішіть. А от щомісячні премії за інтенсивність праці для Долі і Кутового В. Остапець Скасував. А от скільки Л. Доля та В. Кутовий заінтенсували бюджетних коштів у свої кишені знають всі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Прочитайте декларацію про доходи за 2018 рік,яку заповнив сам Бакуменко, і Ви побачите скільки там не вистачає нулів,

      Видалити
    2. Люди добрі чи було коли таке що в Раду або Адміністрацію стало небезпечно ходить ніколи але в даний час ідеш на прийом і думаєш або вбють або покалічять.

      Видалити
    3. Це для провокатора по деклараціям. Зарплата береться за рік. Вона з нуликами в усіх бо сума за рік. У Петра якщо суму поділити на 12 місяців то буде трохи більше 5тисяч грн. Це небагато.

      Видалити
    4. після30 ще 5 це не багато

      Видалити
  25. Доля з Кутовий гріють руки на всьому б'ють людей да поки це буде у нас обласна чи київська влада є люди

    ВідповістиВидалити
  26. Зайдіть в гугл пошуковик ,забийте декларація Варва Бакуменко Петро і побачите що у нього більше 450000(чотириста пятдесят)тисяч гривень доходу за рік!!поділіть суму на 12 і вийде явно не 5 тис.грн.У людини яка ніхера взагалі не робит!!це для провокатора про 5тис.грн.

    ВідповістиВидалити
  27. Ти брехуняка за кого народ тримає. У декларації такої суми нема. ТАМ ВКАЗУЄТЬСЯ ЗАРПЛАТА ЗА РІК ТА ІНШІ НАДХОДЖЕННЯ. ТАКУ ДУРЬ МОЖЕ ПРИДУМАТИ ЛИШЕ ДИБІЛ.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ти малограмотний??зарплату 4500 отримує прибиральниця!!це ставка до якої ще відсотків 300 премій!!якщо зуби муляють напиши номер трохи вправлю!!

      Видалити
  28. Да поглянула і я анонім брехун. Там сума 4500. Якщо поділити на 12 місяців то буде 4500грн. Знову анонім нуля домалював.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. не варто спорити анонім мав на увазі заробітну плату отримувану в 2019році зрозуміло що вона буде і є відсотків на 40 більша ніж в 2018роц. ясно і нічого тут спорити декларація за 2019 все покаже ну звісно не 4500 а 45000 це сто відсотків як мінімум.

      Видалити
  29. Та ні краще роздивись. !. Бакуменко за 2018 рік - 376332 тис.. місячна31361. Пенсія-29182.
    2.Доля за 2018 рік-257666, місячна-21472. 3.Саверська - річна 264984, місячна-22082, песія - 36686. Землі вказують як не відомо. На хліб хватає

    ВідповістиВидалити
  30. Відповіді
    1. це не жах це люди яких ми з вами вибрали і страшно одне що ця команда під патронатом голови Петра Бакуменком за послдні пять років що вони зробили для нас пересічних жителів В
      ,арви нічого кроме систиматичних краж бюджетних коштів.проведення щоденних балів - пянок і мордобоїв,зрозумло всі мовчать а як хто й говорить то заступник голови Пушок можить примінить і фізичну силу бо всі знають що розумом в того заступника взагалі нема.ВЗАГАЛІ ЩО ТАМ ТВОРИТЬСЯ ЦЕ БІЛЬШЕ НІЖ ЖАХ. І ми всі винні бо знаємо,чули,але реакції ноль.

      Видалити
  31. Якщо за мордобої то чому мовчять люди які стали жертвами.Але те що за 5 років нічого не зроблено не тільки для Варви а й для всього району . Це питання .І ЗНОВУ ТЕЛЯЧЕ МОВЧАННЯ ДЕПУТАТІВ.І ЗНОВУ ІНТЕНСИВНІСТЬ РОБОТИ КОЛИ ПІВ РАЙОНУ ПЕРЕЙШЛО В ОТГ І ЗНОВУ ЗАМІСТЬ ДОПОМОГИ ГОЛОВІ ОТГ ВИРІШУВАТЬ ПИТАННЯ ПЕРЕДАЧІ ШКІЛ устроїний скандал прямо в кабінеті голови.А від влади реакції нуль.То може необхідно переглянути зарплати керівникам району та установ щоб гроші які отримуються були заробленими.Прав Остапець в своїх діях.Риба гниє з Голови то потрібно ветиринарне втручання брать мітлу та починати наводити порядок.

    ВідповістиВидалити
  32. Руководітєль всіх оборудки Л. Доля. По її указані ПАХАН Кутовий побив в її кабінеті В. Остання за то що той премію їм отмінив. КУТОВОМУ НАДО СРОК МОТАТЬ А ЙОГО ПОРОШЕНКОВСЬКА ЛЮБКА ДОЛИХА КРИШУЄ. Позже той образователь ворюга Кутовий напав на озерянського голову. За ці деяяння надо Любку з Кутовим отправить на нари. Батька прокурора Панченка Любаха з Лєвадним уводила за то що його син вів дело Кутового по воровству. Кутовому срок в паяли а Любка покриває Де це ще образованієм зек хуліган керує це токо в нас

    ВідповістиВидалити
  33. Уші Дмитренка торчать з половини коментарів.

    ВідповістиВидалити
  34. Випадково натрапила на дану статтю з коментарями та була прикро здивована тим, що з такої кількості коментарів не має жодної критики грамотнообгрунтованої та змістовної від "коментаторів-анонімів". Вважаю,що адекватні жителі не пишуть анонімно, та перш ніж критикувати - повинні показати свої досягнення перед ГРОМАДОЮ!

    ВідповістиВидалити
  35. Голова селищної ради привласнив мільйон гривень під час ремонту доріг
    ОПУБЛИКОВАНО 3 ЯНВАРЯ 2020

    Служба безпеки України викрила механізм привласнення головою селищної ради бюджетних коштів, виділених на ремонт доріг у Закарпатській області.


    Оперативники спецслужби встановили, що керівник органу місцевого самоврядування, у змові з директором приватного підприємства, організували схему розкрадання бюджетних коштів, виділених для ремонту місцевих доріг.



    Посадовець свідомо затвердив недостовірні відомості у актах виконаних робіт та забезпечив їх оплату. Сума наданих послуг була завищена майже на мільйон гривень, які були привласнені учасниками оборудки.

    У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до нього.

    Викриття та блокування незаконної схеми проводилось спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Закарпатської області.

    ВідповістиВидалити
  36. Читаючи пости анонімів рощумію що більшість дописів насрало чудо-Женька Зима!!ще й посилання у фейсбуці зробила,мовляв яка я молодець,вислуговуєтся перед хазяйкою(Саверською)!

    ВідповістиВидалити
  37. Хто б не срав дописи, вони грубуваті, але все вірно. Кому не лінь можете перевірити їх правдивість..

    ВідповістиВидалити
  38. ...А коли у Варві буде АТБ?.. Тобто, ляп штаньми об дорогу :) Аж повеселили припущенням.
    "Аноніме 4 січня 2020 р. о 10:48", попроси товариша по боротьбі пробити адреси коментаторів його блогу.
    Товаришу по боротьбі, злупи з прохача за цю послугу грошей :)
    Товариство, хто у танку, нагадую: я ніколи не пишу анонімно - погана професйна звичка.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У тебе взагалі немає ні професійноі етики ні совісті,за бабло обсереш любого,!!

      Видалити
  39. Кажуть що скоро Любці Долисі разом з паханом образоватєльним Кутею боксьором скоро кирдик Кеш бабла конєшео рубонули наші руковолітєлі

    ВідповістиВидалити
  40. Знову озерянчанам дали команду фас ваш припиждений сірожа,ви на себе дивітся!!скоро все закриють у вас і землі роздадуть що ніде буде і гусей пасти,не то що корів!

    ВідповістиВидалити
  41. Команду фас Любки Долі може отработать токо судімий Кутя
    . ЦЕ ВІН ГЕМселив Остапця а потом через два дня напав на Дмитренко. Куті надо служить бо срок образоватєль тюряги у нього є. Ремонт шкіл помнять всє. Так от Л юбка то кришує всє потоки. У якій сто ані зек може руководіть школами?

    ВідповістиВидалити
  42. А нічого що Ваш придурошний Сірожка послав усіх нах. (крім такого самого дибіла пушка) і напав на кутю??

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сначала Кутовий гемселив пенсіонера Остапця бо той премії для работнічків адмінісрації ліквідірував. ето факт неопровнржимий. Потом напав через два дня на Дмитренка бо тот требував отдать школи в Озеряни. Законно требував. Отг там своє от і школи позакону должни буть там за местом отг. Кутовий усомнив що ВІН ШварцЕНегер зо вторим диханієм і начав драку Но тут він получив ответку Це єму недедушку Остапця гамселить. получив в ответку Кутя по рогам. А заводила усіх розборок Л. Доля. такий розклад там був.

      Видалити
    2. Правильно й гемселив.Хай Остапець захищає права споживичів а не шукає на свою голову негараздів.БО ЗА ВТРУЧАННЯ В СПРАВИ АДМІНІСТРАЦІЇ ПРОПЛАТИЛИ ТО ВІН ТУТ ЯК ТУТ.А там де чекаютьна його діяння по захисту людей від свавілля Саверськоїто туди зась .Там все внормі.Можна лише кончати ГОСПОДАРЯ.

      Видалити
  43. Є.зима-замість збирання пліток краще займалася б газетою.лазить по сайтах збирає все сміття і відразу госпожі на доповідь.сиди і далі на підлизах за бабло!!

    ВідповістиВидалити
  44. ВАЛЕНТИНА ВАСИЛІВНА САВЕРСЬКА ТА СЕРГІЙ МИКОЛАЙОВИЧ ДМИТРЕНКО - ЦЕ ШАНОВАНІ ЛЮДИ. ЯК У ВАРВІ, ТАК І В ОЗЕРЯНАХ ЛЮДИ МАСОВО ПРОГОЛОСУВАЛИ ЗА НИХ. А ХТО БУДЕ ГОЛОСУВАТИ ЗА ЗЛОДІЇ, ЯКІ РОЗКРАДАЮТЬ БЮДЖЕТНІ КОШТИ РАЙОНУ? ЛЮДЕЙ НЕ ОДУРИШ. ЩО ЗРОБИЛИ ДОЛЯ З КУТОВИМ? ПОЦУПИЛИ ДЕРЖАВНІ ГРОШІ. ДЛЯ ТАКИХ КЕРІВНИКІВ НІЯКОЇ БІЛИЗНИ НЕ ВИСТАЧИТЬ, ЩОБ ВІДБІЛИТИ ЇХ. ГАНЬБА.

    ВідповістиВидалити
  45. Дупуся за який фег тобі Любка д. соску дає. таку брєдятіну чертиш. Дупуся соскосісь скоро соску потеряєш а другу ненададуть.

    ВідповістиВидалити
  46. Та це зрозуміло всім що Діма це Любки долі писарчук. Руки з дупи точна характеристіка. Порошенківська помийниця. Сплять сиві кобили і мечтають як Валентину Василівну скинуть. Та у вас бариг оболтусів ума як у куриці. Ну таке написати..Руки з дупи міг тільки Дупа. однонейронні рукодупи вам до Саверської як до америки совєтам.

    ВідповістиВидалити
  47. Євгенія ти помилилась-пишіть зовсім інші Люди!!колобок блін.

    ВідповістиВидалити
  48. Ви б Євгенія менше лазили по смітникам та меньше збирали плітки всякі

    ВідповістиВидалити
  49. як живуть сільські голови, згідно декларації за 2018 рік зарплата:
    Антонівка-216400тис., Богдани-248034 тис., Брагинці-167689 тис., Гнідинці-258552 тис.,Дащенки-198014 тис., Журавка-201601 тис.. Макіївка=-223996 тис., мармизівка-124644 тис.,Озеряни-156084 тис., остапівка-207300 тис.. світличне-223023 тис. Трішки менше чим у народних депутатів. . Можна частку віддати і на бюжетні установи.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Главе OТO хотят урезать зарплату

      Четверг, 9 Января 2020 15:13 | Просмотров: 424

      — Должностной оклад - 10 тыс. грн, доплата за 7-й ранг - 600 грн, доплата за выслугу лет (25 процентов) — 2650. 100-процентная надбавка за особо важную работу - 13,25 тыс. грн, — так главный бухгалтер Менского горсовета Светлана Солохненко «разложила по полочкам» составляющие зарплаты главы ОТО Геннадия Примакова, представив на рассмотрение депутатов проект решения о её размере на 2020 год.



      Зарплата без вычета налогов должна была составить 26 500 грн в месяц. Для сравнения: зарплата председателя Менского районного совета — 22 050 грн. Его должностной оклад на 4 тысячи больше, а надбавка за высокие показатели почти наполовину меньше: в объединённую территориальную общину отошло 70 процентов района, под руководством райсовета осталось только 30.

      Учитывая это, логично было бы предположить, что зарплата Примакова должна быть даже более существенной, чем представленная на рассмотрение. Однако часть депутатов решила, что и 26 500 это много.

      — Ненадлежащим образом организована работа исполнительного аппарата горсовета, допущено разбазаривание земли, нерационально используются бюджетне средства, — прокомментировала свою позицию депутат Оксана Булавка. Она предложила в первом квартале 2020-го не выплачивать руководителю ОТО 100-процентную доплату за особо важную работу. А в дальнейшем — по конкретным результатам.

      На голосование был вынесен проект решения, предложенный главным бухгалтером. Однако решение не было принято: почти половина присутствующих на сессии депутатов воздержалась от голосования. Поэтому на данный момент неизвестно, сколько будет получать глава Менской ОТО.

      Согласно поданным декларациям о доходах за 2018 год (за прошлый данных пока нет), зарплата Геннадия Примакова — 21 тыс. 702 грн — была ниже, чем зарплаты его коллег из соседних районов: у главы Корюковской ОТО Ратана Ахмедова она составляла 29 тыс. 662 грн, Сновской ОТО Александра Медведёва — 36 тыс. 141 грн (без вычета налогов).

      Анна Ефименко, «Гарт» №2 (2962) от 9 января 2020

      Видалити
  50. Сім шкіл визнані пам’ятками культурної спадщини

    Будинки земських шкіл мають українські національні риси: декор на фасаді, шестикутні вікна та вежі.

    На Чернігівщині їх небагато – і тільки в селах одного району, Варвинського. Всі інші (більше 40) розташовані на Полтавщині, а цей район також колись належав до Полтавської губернії. Мова йде про земські школи, побудовані в 1901 – 1916 роках за проектом архітектора Опанаса Сластьона. Рішенням експертної ради управління охорони культурної спадщини міністерства культури, молоді та спорту вони визнані пам’ятками культурної спадщини місцевого значення.

    Таке рішення стало можливим завдяки діяльності групи громадських активістів, які кілька років виявляють ці пам’ятки української цивільної архітектури та домагаються їх збереження. Будинки земських шкіл мають українські національні риси: декор на фасаді, шестикутні вікна та вежі. Належать до стилю українського архітектурного модерну.

    Василь ЧЕПУРНИЙ
    "Голос України"

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А кому воно то все потрібно??Головне йолка,газета і лавочки!!Правда??

      Видалити
  51. Прочитала у газеті "Слово Варвинщини" статтю "старійшини", такого собі громадянина Давиденко, того що керував РДА за часів продажного Мороза. Ну варвинці пам'ятають цю неговорящу "геніальну" особу, що двох слів невміла докупи зв'язати, сиділа в кабінеті. Вражає те, що цей "старійшина" сам себе удостоїв звання. Леонід Брєжнев із заходами героя просто плаче. А підписався в кінці цей горе-старійшина то весело як - "за проханням"!!! (За чіїм?) А що ж просить цей "герой " РДА? А просить у зверненні до депутата В. ЗУБА, щоб той допоміг профінансувати 50 чиновників непотрібної нікому РДА та залишив 25 районів у області!!! Це ж треба таке підписати. У ВАс, шановний "старійшино", хоч у голові щось є? Тобто людина хоче, щоб сотні мільйонів були витрачені на непотрібних нікому чиновників, а лікарні позакривали скрізь у області. У ВАРВІ все вже до Прилук, за винятком лікарні і освіти. Ким керує РДА? На кого має вплив? Може на Кернел має, чи на ОТГ? Немає. Смішно і грішно. Лікарню потрібно залишити, а РДА з їхніми призначенцями "старійшинами"ліквідувати.Так живе світ. Ми розумна нація, ми Українці! Досить нам слухати замовних повій.

    ВідповістиВидалити
  52. Олександр Давиденко10 січня 2020 р. о 17:16

    Шановний “аноніме” від 10 січня 2020 року о 00:10.

    Ознайомився з Вашим дописом. Подякував би, якби Ви взяли на себе сміливість і вийшли з “аноніма”, хоч ви мене і принизили, вбачаючи при цьому Вашу щирість, викладені зауваження та думки до газетного допису. Проте, дякувати не стану.
    Не стану цього робити і з наступних причин.
    1. Необхідно розуміти, що це не моя особиста думка, яка викладена в газеті.
    2. Якщо Ви в моїй особі намагаєтесь принизити громадську організацію, то тут Ви глибоко помиляєтесь.
    3. Так життя мене виховало, що я не піду на образи чи приниження навіть на адресу “аноніма”, тобто Вас, а ще й тому, що я здогадався по Вашій риториці - хто Ви. Навмисне не називаю Вашого прізвища без його документального підтвердження.
    4. Кожна людина, посадовець, в тому числі і я і ви заслужили щоб нас критикували, але при цьому не переходячи межі.
    5. Дуже прикро, вважаючи себе освіченою людиною, свідомо йти на провокацію, ще прикріше повертатись в історію та принижувати політиків, які б вони не були та ще й у спосіб “аноніма”.
    6. Переконаний, що Ваш життєвий та професійний досвід дозволив Вам проаналізувати текст допису в газеті і Ви добре розумієте як ніхто, що там не йшлося про фінансування якихось там установ чи РДА. Це надумані Вами підстави для мого приниження.
    7. Для Вас особисто скажу, що громадська організація не була, і не є підрозділом ні РДА, ні райради чи ОТГ і працює вона без коштів на громадських засадах.
    8. Пропоную Вам, “аноніме”, навіть якщо Ви бажаєте, з Вашою групою підтримки, визначитись з місцем та датою проведення розмови на підняту Вами тему, щоб розставити всі крапки над “і”. Я буду один. ( Для Вас краще підійде приміщення ОТГ).

    Поважні люди, які збираються обговорити наболіле, висловити власні думки (а вони є різні, навіть протиречиві) і при цьому вносячи пропозиції - це є нормальним явищем. Навіть, якщо Вам реально лист і не сподобався, викладіть кращу думку чи пропозицію. Така ініціатива буде тільки вітатися, і не буде йти шляхом нехтування іншої думки. Якщо у Вас є щось до мене особисто, через виявлення відмінної від Вас громадянсьої позиції – це одне, але якщо Ви вирішили принизити мене через мою громадську активність – це зовсім інше.
    Закінчуючи, можу сказати єдине. “Дякуючи” тим, хто ховається за спинами інших, чи підписується під ликою аноніма, ми втрачаємо не тільки варвинщину, але і державність.
    Я не шукаю співчуття чи підтримки. Але і не виправдовуюсь. Тому що нема за що.

    З повагою,
    Олександр Давиденко.


    ВідповістиВидалити
  53. ПОГЛЯД ПРАВДИ (ЧОМУ Я НЕ ВІРЮ "СТАРІЦШИНАМ")
    1. Ніякі громадські організації у Варві не є самостійними.Створювалися вони в кабінетах РДА, під РДА.
    2. Ви не заперечуєте, що просто підписали текст статті, автор якої міфічні особи. Ну зрозуміло, що й відповідь до коментаря вище писали не Ви -"старійшино".
    3. При Вашому "МУДРОМУ"керуванні так багато, ну так було зроблено "БАГАТО. Що район і Варва потопав у квітові тільки каштанів. ДАРУЙТЕ, але це правда.Якщо бути відвертим: абсолютно НІЧОГО Ви не робили і не зробили.
    4. Чи має моральне право старий чиновник РДА щось пропонувати людям, якщо сам у свій час приклав руку до знищеня району?
    4. Ви пропонуєте залишити "район". Так у нас створено дві ОТГ. Який "район", "старійшино"? А ви хоч знаєте, що у селах людей бвнально нема.Жили ж наші діди без тих"районів",щасливо жили
    Для Вас "район" - це 50 нікому непотрібних чиновників РДА. Витрати на утримання яких 3 мільйони грн. А це ті кошти, яких не вистачає на забезпечення діяльності районної лікарні. А це життя наших людей,"добродію старійшино". Реформи будуть завершені, і ніякі "старійшини" їх не зупинять. Люди хочуть змін. Досить тримати за рахунок простих трудівників тих, хто нічого не робить,нічим не керує, а лише отримує гроші(серйозні суми).
    І наостанок, Варвинська ОТГ працює успішно. Пригадаємо часи до Валентини Василівної Саверської!Тоді був повний хаос, руїна. Адже чиновники РДА дбали тільки про свої гаманці. Сьогодні, коли утворилася ОТГ, ми бачимо щасливих людей, чисте довкілля , відновлені пам'ятки архітектури, ошатний цент селища. Варва онолюється з кожним днем. Майбутнє за ОТГ, за Округом.Реформи потрібні. Так живе світ. Ми українці, мудра, трудолюбива нація, ми мусимо жити краще.

    З повагою Наталка Українка

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. За часи саверсько! було закрито автосатнцію,ринок,павільйон м'ясний і молочний і так далі...то це виявляєтся ще був розквіт??уявляю що буде далі!!

      Видалити
    2. Автостанція була власністю була Чернігівської ПАТ «ЧОПАС – 17499». Продав її Чернігів. До автостанції В.В.Саверська мала таке відношення, як Трамп до Дмитрової бороди.Візьмімо, приміром,приміщення контори "Кернел".Це їхня власність, і право відчудження майна їхнє.
      Ситуація з ринком подібна.Примішення м'ясного павільйону належало Райпо.До чого тут голова ОТГ Саверська? Не брешіть!А що селище стало зразковим, то є правда.

      Видалити
    3. А нічого що саверська через виконком віддала а потім продала автостанцію!!!

      Видалити
    4. Та чія б влвсність не була, по розумному можна було вирішити і кімната залишилась б. Важилів у голови було достатньо. Напрмклад навіть, купити збираючи кошти у населення. Що поступлено не по - господарські то факт.

      Видалити
  54. О. Давиденко10 січня 2020 р. о 23:14

    Шановний аноніме, який взяв собі псевдонім Наталка Українка!
    Не бажаю більше заочно вступати з Вами в полеміку на сторінках даного ресурсу.
    Пропоную Вам для встановлення порозуміння в цьому питанні провести зустріч о
    10 год. 11.01.2020 р. в приміщенні Варвинської селищної ради. Чекаю Вас біля
    головного входу протяком 10 хв.
    З повагою, О. Давиденко

    ВідповістиВидалити
  55. Вельмишановний "старійшино", який нагородив себе титулом первісної доби кам'яного віку!
    На сторінках цього ресурсу Вам було аргументовано, по пунктах роз'яснено про хибність припущень. Але як колишній чиновник РДА, Ви не можете і не хочете зрозуміти головного: час закулісних договорняків кинув у лето. Сенсу зустрічатися з вами і щось там колуарно "рішати" нема. У чесних людей повинні бути чесні наміри, чесна відкрита душа. Що мені ховати від громади? Про що домовлятися? Моя позиція Вам відома. Я не "старійшина" кам'яного віку секти Свідків Єгови РДА Л. Долі. Совістю і честю не торгувала і не торгую. Не натруджуйте своїх "натруджених$" ніг,нікуди не йдіть, відпочиньте, не носіться по Варві. Не допоможе. "Район"(50 чиновників, на яких витрачають 3 млн. ) ліквідують то все одно,
    а разом і "ваших" трударів-чиновників РДА. Наш народ мудрий, Вам його не одурити. А лікарня то ДЛЯ ЛЮДЕЙ буде:)! Спіть спокійно.
    З любов'ю та повагою в серці до простих варвинців, Наталка Українка

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не мели дурниць, подруга, а подивись в дзеркало..

      Видалити
  56. А шо це за наталка явилася. Співаєш ти добре пташко. Зачекай трішки, не гони коней буде тобі і чисте довкілля і відновлені пам'ятки архітектури і ошатний цент селища.Буде тобі і рда з отг і совість з честю. Зачекай до осені. Всьому свій час.Бачу вкусили тебе за живе.Респект і уважуха Давиденку.

    ВідповістиВидалити
  57. Звертаюся до пана Давиденка. Як на вашу думку, оці наталки, часом не земельку хватонули в ОТГ, а тепер щебечуть. Ви як колишній посадовець, скільки взяли землі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ті наталки полтавки мабуть спочатку хватонули земельки в рда а тоді по накатаній в отг. Не здивуюся коли стане відомо що він нічого не взяв. Та то таке. Полтавці ж скажу далеко тобі до нього. Час все розставить на свої місця і буде цікаво як ти після таких писанин будеш дивитись людям в очі. Звісно якщо в тебе є совість.

      Видалити
  58. Цікаво, але в тій статті немає нічого з того про шо писала та дама. Спеціально дивлюсь ще раз. Так це повне паскудство і більше нічого. За таке треба наказувать і жорстоко.

    ВідповістиВидалити
  59. Якесь чудо писало, не з людською ознакою. Точно добре за уе платять, або 100% премії отримує будучи начальником.

    ВідповістиВидалити
  60. Приїхали …ч. 2.
    Наше великорозумне керівництво Озерянської ОТГ пропонує учням 10 класу замість навчання в міжшкільному навчально – виробничому комбінаті , курси в автошколі. Ну добре.
    Але тривалість навчання лише 6 тижнів ( https://auto-tsou.com/avtoshkola/lokhvytsia/) , посилання для тих кому цікаво. При цьому готують лише скутеристів і мотоциклістів ,для даної вікової категорії. Хіба це професія ?
    Якщо ситуація складається так ,що потрібно економити гроші громади , то навіщо їх витрачати на дитячі та батьківські забаганки ? Ціна навчання однієї дитини виходить близько 30 тис. грн. Вони там що , за два місяці пілотів для Boing готують ?
    Насправді вартість навчання по категоріях складає :
    А – 2000 грн.
    А1 – 2000 грн.
    В - 3300 грн.
    С - 3800 грн.
    Ви що в цьому селі ,вже зовсім втратили зв’язок з реальністю ???
    Думай…те…

    ВідповістиВидалити
  61. А ВАРВІ за 6 діток нада 1 мільйон.
    У Лохвиці180 тисяч. Хто тоді здирник?
    ДумаєТе!

    ВідповістиВидалити
  62. У варві замість 3300 грн. За одного учня просять 150 000тисяч. круто. Ось так державні кошти і фіцяють.

    ВідповістиВидалити
  63. Скрізь в Україні у НВК ціни однакові. За два роки навчання 3300грн з учня 10-11класу. Скільки затвердили у ВАРВІ то питання до відповідних органів. Оце і відповідь куди списують мільйони.

    ВідповістиВидалити
  64. Та тут видно штатний провокатор завівся.
    Платний чи безплатний?

    ВідповістиВидалити
  65. Пане Дмитро ви хворий вам потрібно в лікарню в халявину.

    ВідповістиВидалити
  66. А де поділась наталка- полтавка-українка.

    ВідповістиВидалити
  67. Купається у ополонці. гріхи відкисають.

    ВідповістиВидалити