понеділок, 24 квітня 2017 р.

Навчання з ліквідації пожеж на об'єктах нафтогазовидобувного комплексу

 На Чернігівщині рятувальники провели спеціальні навчання з ліквідації пожеж на об'єктах нафтогазовидобувного комплексу.

У період з 19 по 20 квітня на території Спеціального авіаційного загону ДСНС України, що дислокується у м. Ніжині проводилися навчально-методичні збори керівного складу територіальних органів та підрозділів ДСНС України.
Під час теоретичної частини учасників зборів ознайомили з досвідом роботи зведеного загону оперативно-рятувальної служби Чернігівської області щодо гасіння масштабних пожеж на об'єктах нафтогазовидобувного комплексу, які мали місце у 90-х роках на Гнідинцівському газопереробному заводі, а також газових свердловинах Мільківського і Скороходівського газових родовищ у Прилуцькому й Талалаївському районах.



21 квітня у рамках зборів відбувся другий практичний етап — спеціальне навчання з ліквідації пожеж на об’єктах нафтогазовидобувного комплексу.  Проводилися вони на полігоні психологічної підготовки пожежників 5-го Державного пожежно-рятувального загону Управління ДСНС України у Чернігівській області, що у с. Світличне Варвинського району. У даних навчаннях взяли участь керівний склад ДСНС України, територіальних підрозділів, особовий склад Чернігівського та Полтавського гарнізонів оперативно-рятувальної служби, а також викладацький склад і курсанти Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.



Слід зазначити, що полігон де проходили тренування, був збудований з метою підготовки особового складу до дій за призначенням, адже видобуток нафти і газу, який на Півдні Чернігівщини було розпочато ще у 1959 році, створює підвищену пожежну небезпеку для населення і територій.



В ході практичної частини спеціальних навчань проводилося гасіння полум’я у відкритому резервуарі з нафтопродуктами, який має площу близько 1000 кв.м., на технологічних установках по переробці газу й стабілізації нафти, а також з ліквідації горіння потужного газового фонтану. На вищезазначених етапах також набували досвід роботи з пожежно-рятувальним обладнанням курсанти Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля. Також з метою координації дій наземних сил і засобів управління у надзвичайних ситуаціях залучено особовий склад та вертоліт МІ-8 МТ спеціального авіаційного загону ДСНС України.



Загалом у навчаннях взяли участь близько 300 чоловік особового складу та понад 20 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки. Всі підрозділи відпрацювали поставлені завдання на високому професійному рівні, оперативно та злагоджено. Кожний з рятувальників продемонстрував витривалість, сміливість, рішучість, чіткість дій та високий рівень підготовки.





Немає коментарів:

Дописати коментар