середу, 1 листопада 2017 р.

Винні всі!?

В заголовку не моя позиція, не моє твердження, не моя думка чи переконання, це чергова відмазка чиновників, які хочуть приховати свою недолугість та неспроможність. Але давайте про все по черзі.

Наприкінці минулого тижня, а саме в п’ятницю я зробив для себе відкриття і був доволі здивований. Виявляється я винний в тому, що дитячі садки в Варві близько двох тижнів не опалювалися. Оце фантазія в рєбят. Щоправда, в очі в одному з дитсадків мені сказали, що винні всі. Як всі, депутати ж проголосували за виділення коштів, які до них претензії, а ви ж кажуть, прийняли рішення про закупівлі через систему Прозоро з 3000 грн, і довго все треба купувати, от якби було з 200 тисяч гривень, діти б не мерзли. Супер, от де гнучкість. Виявляється, вся Україна може купувати товари та послуги з 3000 грн, а в Варві не можуть. Хто винний – депутати. Красавчики. Виявляється, відповідальність за дії чи бездіяльність несуть не конкретні посадові особи, не конкретні чиновники, що отримують зарплатню, і не виконують свої посадові обов’язки, а депутати, що на громадських засадах, які не є виконавцями, і ніяким чином не можуть вплинути на виконання тих чи інших завдань та обов’язків, в більшості випадках повністю підтримують ініціативи селищного голови, в тому числі виділення коштів для опалення дитсадків, і все одно вони винні.
А вже в суботу, совєцька преса прямо мене звинуватила в не опалюванні дитсадків. Виявляється я все одно не голосував за виділення коштів, я не змінював свою позицію, навіть в той момент коли депутатський корпус продовжували шантажувати дітьми. Так, я заявляю, що районні чиновники разом з селищним головою та апаратом селищної ради, разом з керівництвом дитсадків, взяли в заручники дітей та їх батьків. Звичайно я не буду піддаватися на такий шантаж, я вважаю що необхідно усунути від повноважень тих хто ними зловживає, а не піддаватися на шантаж, який буде продовжуватися завжди, і будьте певні, що діти будуть завжди мерзнути, тому що чиновники не несуть ніякої відповідальності за це, і це роками. І завжди чиновники та посадові особи будуть вигадувати фантастичні історії, і шукати винних. Зараз це Павленко, завтра це Петренко, а після завтра Іваненко, і без різниці, які будуть обставини, завжди будуть винні ті, які мають найменше відношення до тих чи інших зловживань чиновників.
І мене в цьому дибільному випадку не турбує ця травля мене особисто, мене найбільше турбує те як на це реагує громада. Чи громада ведеться на ці фантастичні вигадки та побрехеньки, чи громада переходить в режим «палєзнава ідіота», який ведеться на все підряд, чи можливо громада раз і на завжди скаже припиніть брехати і виконуйте свої обов’язки, не можете чи не хочете – йдіть додому.
Я вже неодноразово висвітлював тему фінансування та управління дитсадками. До речі, ці всі питання про які я говорю це не історія суто селищної ради і окремо Варви. Ця історія стосується всіх населених пунктів району, просто ми, частина депутатського корпусу селищної ради, вирішили припинити це неподобство, коли громаду яку ми представляємо, одурюють і ошукують на гроші і не тільки, а села просто мовчать, бо або не знають, або просто носять язики в дупі. Чи повинен нормальний депутат мовчати, коли він знає та розуміє, що протягом 2015-2017 років, до селищного бюджету з районного не надійшло трохи більше 5 мільйонів гривень. Звичайно, на думку депутата Волох Ніни Миколаївни ні, бо вона отримує зарплату з районного бюджету, її не цікавить надходження 5 мільйонів до бюджету селища, тому вона і ходить і розносить вістки про те, що Павленко хоче закрити дитсадки, що Павленко, розпинає дітей, а потім їх їсть (я звичайно перебільшую, але суть та ж сама). А на мою думку, ми повинні боротися за свої права, а не ходити з язиком в дупі. Шановна громадо, Вам все одно чи Ви отримаєте 5 мільйонів, чи Вас просто пошлють нафіг? Це наші гроші, які нам не віддали, а щоб не віддавати взяли в заручники дітей, то чи треба припинять це бл..дство, чи ні? Чи ви збираєтесь все життя терпіти, і слухати, як цькують того хто не збирається терпіти?
Ця історія з дитсадками у Варві закінчиться після об’єднання громад, звичайно тільки для тих хто об’єднається, але не закінчиться для інших населених пунктів. І хоч ця історія закінчиться, це не значить, що не з’явиться якась подібна історія, бо держава в нас така, бо ми маємо таких чиновників та такі громадські взаємини. Тому я ще раз опишу ситуацію, як я її бачу, а кожен зробить свої висновки.
Ситуація з неповним фінансуванням дитсадків з районного бюджету з’явилася в 2015 році в зв’язку зі зміною законодавства. Ці зміни полягали в тому, що податкові надходження від податку на доходи фізосіб повністю були передані з селищного чи сільського бюджету до районного (а це у селищному бюджеті до 2015 року були найбільшими надходженнями і складали до 10 млн в 2014 році). При цьому були передані і зобов’язання по видатках. Зокрема, так як найбільші видатки місцевих бюджетів були на дошкільну освіту (4,2 млн грн. в 2014 році), то і ці видатки були передані до районного бюджету. Але після зміни законодавства протягом 2015 року районні чиновники при підтримці обласних зробили все, щоб обдурити селище та села. Це було саме так, і тут претензії до них найменші, в побуті можна сказати, а хто Вам лікар, що Ви даєте себе обдурити. І як на мене, основна причина такої ситуації це те, що розпорядник селищного бюджету – селищний голова ніяк не відреагувала на такі маніпуляції районних чиновників протягом 2015 року, тобто на початку цих маніпуляцій. Вона б і далі не реагувала, якби я з колегами не вивчив цю тему і не порушив це питання. Але все одно це було пізно, це був листопад 2015 року. І вже тоді я пропонував подати до суду на дії та бездіяльність районних чиновників. Але як казала мені тодішня голова бюджетної комісії селищної ради, от бери, каже, і судися. На тому тоді розмова і скінчилася. І тут безперечно вся відповідальність лежить на Саверській-Лихошві, це її відповідальність в тому, що ми, громада селища, проґавили момент, свої права та свої кошти. Але чи можемо ми, громада, ставити їй претензії. Безперечно, що ні. Чому ні, тому, що Валентина Василівна по великому рахунку не знає бюджетного процесу та законодавства, не збирається його вивчати та й вже не вивчить в силу різних обставин. В апараті селищної ради також немає посадових осіб, які достеменно і добре орієнтуються в бюджетному процесі, тому обстоювати, свої права та інтереси по суті нікому. З’явилося пару депутатів та членів виконкому, але ж їх тут же ж давай «мочити». І тому претензії громада може ставити собі, і лише собі. Перед виборами, під час і після також.
Через рік, в листопаді 2016 року, селищний голова зважилася на судову справу проти районних чиновників. Але тільки й того що зважилася, тобто поставила підпис під відповідними документами та проголосувала на сесії, а в подальшому ніяких дій не вчиняла, тобто завзятості не проявляла, не «хворіла» цим питанням, а місцями не проявляла навіть уваги. Ми втратили рік, ситуація з недофінансуванням перетворилася на норму, бо вже тривала майже два роки, і все таки нам вдалося поновити позовний термін та розпочати судовий процес за 2016 рік, а 2015 рік був вже втрачений. Нами, представниками селищної ради був програний суд першої інстанції та пізніше наприкінці літа програний і апеляційний суд. Але ще в липні 2017 року нами було зроблено численні звернення до селищного голови як усно так і письмово. Було кілька шляхів тиску на районних чиновників, було кілька варіантів дій, не чекаючи результату суду змушувати та ставити перед фактом районних очільників. Валентина Василівна вибрала варіант відсидітися. І коли ми 30 серпня програли суд, хоча і нам прямо не докоряв ніхто, але відчувалося, що ніхто ні за що боротися не збирається.
Що ж стосується районних чиновників, то звичайно мене особисто не покидає думка, що обидва суди вони «рішали», при тому після апеляційного виглядали змученими, і він не відбувся для них за просто так. Але все одно розуміючи хиткість ситуації почали якісь рухи на зустріч. Тобто рухи по до фінансування ДНЗ. Ці рухи до речі тривають і по цей момент, і стоять на місці. Побачимо як все буде розгортатися. Як на мене побачивши, що шантаж діє на основну масу депутатів, я думаю, що ніхто ніякі кошти додавати не буде, будуть продовжувати шантаж та прикривання дітьми.
А що стосується конкретно ситуації з відсутності опалення в дитсадках, і ситуації – винні всі, а Павленко найбільше, то тут взагалі все банально. Причина в тому, що чиновники всіх мастей і пород не виконують вимоги законодавства. От і все. І якщо хтось розказує, що в нас такі закони, що їх не можна виконати, що вони такі погані, що гірших немає в світі, то будьте певні ці люди ніколи не читали ніяких законів, і тим більше не вивчали як ті закони застосовуються на практиці.
От я особисто більше 5 років вивчав бюджетне законодавство і бюджетний процес, і п’ять років спостерігав та вивчав як він відбувається. І з впевненістю можу сказати, що бюджетне законодавство в нас добре виписане, місцями дуже, от тільки воно виконується відсотків на 20, а на 80 ні, оце має місце. І які б золоті скрижалі ви б не виписали, якщо буде таке їх виконання як існує зараз в Варві та Україні в цілому, ніякі золоті закони Вам не допоможуть.
От наприклад, ситуації з не опалюванням дитсадків згідно законодавства бути не може, від слова зовсім. Бюджет любої громади, відповідно любої бюджетної установи та організації в цій громаді, за видатками виконується згідно кошторисів, які затверджені відповідно до законодавства. (пункт 6 статті 78; статті 46 та 47 Бюджетного кодексу України).
Кожна бюджетна установа повинна мати кошторис, або нормативною мовою: бюджетна установа для забезпечення своєї діяльності складає індивідуальні кошториси. (пункт 3 Порядку складання, розгляду, затвердження та основні вимоги до виконання кошторисів бюджетних установ). Установам можуть виділятися бюджетні кошти тільки за наявності затверджених кошторисів (пункт 5 згаданого вище Порядку). Так от, жоден з дитсадків у Варві не має індивідуального кошторису. Більше того кошториси які є, розроблені та затверджені в порушення вище згаданого Порядку. І таких порушень там маса, їх описувати можна на сторінок дві формату А4 шрифтом 12. А що стосується енергоносіїв для бюджетник установ, які мають бути передбачені у відповідних кошторисах то абзац 5 пункту 43 Порядку говорить наступне:
Розпорядники повинні затвердити у кошторисах обсяг коштів для проведення розрахунків за електричну і теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами, у повному обсязі в розрахунку на рік з урахуванням коштів загального та спеціального фондів відповідно до статті 51 Бюджетного кодексу України та закону про Державний бюджет України. До кошторисів додаються детальні розрахунки за КЕКВК 2270 "Оплата комунальних послуг та енергоносіїв" на підставі затверджених в установленому порядку лімітів.
Тобто кошти на газ повинні бути передбачені на весь календарний рік, то чому дитсадки не опалювалися, чому кошториси були затверджені не на весь обсяг енергоносіїв. В чому причина? Чи я заважав посадовим особам розробляти та затверджувати кошториси?
Таких питань в діяльності двох дитсадків у Варві сотні, і стверджуючи це я помилюся на одиниці. Це питання відповідності законодавству і статутів, і фінансування, і харчування дітей, і їхнє медичне обслуговування, дотримання санітарних норм загалом тощо. І чиновники ходять на роботу і особливо не збираються звертати увагу на ті всі проблеми. Увага чиновника на ту чи іншу проблему з’являється після того, як з’являється значний розголос проблеми та подальший резонанс. А поки такого немає чиновник спить спокійно, звинувачує в своєму неспокої тих поодиноких, які мають сміливість про це говорити. І саме байдужість широкого кола громадян, яких це безпосередньо стосується, в даному випадку батьків дітей, і забезпечує спокій тих чи інших чиновників.
І от тут варто згадати про те, що винні всі. Так, в такому контексті, винні всі, перш за все батьки дітей. Чому? Тому що не захищають права свої та своїх дітей безпосередньо в дитсадках, хоча мають повне на це право. Це право їм забезпечено пунктом 3 статті 20 Закону України «Про дошкільну освіту»:
3. У закладі дошкільної освіти можуть діяти:
органи самоврядування працівників закладу освіти;
органи батьківського самоврядування;
інші органи громадського самоврядування учасників освітнього процесу.
Вищим колегіальним органом громадського самоврядування закладу дошкільної освіти є загальні збори (конференція) колективу закладу дошкільної освіти.


Окрім цього Положенням про дошкільні навчальні заклади:
45. Органом громадського самоврядування у дошкільному навчальному закладі є загальні збори (конференція) колективу закладу та батьків або осіб, які їх замінюють, що скликаються не рідше одного разу на рік.
46. Загальні збори (конференція):
обирають раду дошкільного навчального закладу, її членів і голову, встановлюють строк їх повноважень;
заслуховують звіт керівника з питань статутної діяльності закладу, голови ради дошкільного навчального закладу, дають їй оцінку шляхом таємного або відкритого голосування;
розглядають питання навчально-виховної, методичної та фінансово-господарської діяльності дошкільного навчального закладу;
затверджують основні напрями вдосконалення роботи і розвитку дошкільного навчального закладу.


47. У період між загальними зборами (конференціями) діє рада дошкільного навчального закладу, діяльність якої регулюється статутом.
Рада дошкільного навчального закладу організовує виконання рішень загальних зборів (конференцій), розглядає питання поліпшення умов для здобуття дошкільної освіти, зміцнення матеріально-технічної бази, поповнення й використання бюджету закладу, вносить пропозиції щодо морального і матеріального заохочення учасників навчально-виховного процесу, погоджує зміст і форми роботи з педагогічної освіти батьків.
До складу ради дошкільного навчального закладу обираються пропорційно представники від педагогічного колективу і батьків або осіб, які їх замінюють.
Засідання ради дошкільного навчального закладу є правомірним, якщо в ньому бере участь не менше двох третин її членів.
Так от, законодавство надає можливість батькам безпосередньо брати участь в управлінні дитсадком в якому вчиться їхня дитина. Саме батьки можуть, мають право та й зобов’язані перед своїми дітьми захищати їх права та вести порядок денний в дитсадку. А не вислуховувати постійно, що ви прийдіть, та принесіть, а давайте здамо гроші, а давайте ще щось. Люди добрі, якщо ви не хочете слухати це все, то прийдіть хоч раз в рік та послухайте звіт завідувача дошкільним закладом, та задайте питання чому діти мерзнуть, чому немає кошторисів та передбачено коштів на весь рік, чому групи в дитсадках переповнені, з чого складається платня за дитсадок, чим саме харчуються ваші діти, чи відповідає це нормам і інші питання. Але зараз все відбувається як на зображеннях внизу, і тоді – винні всі!
І на сам кінець, до закінчення цього року лишилося два місяці. На до фінансування двох дитсадків в смт Варва до кінця року необхідно близько 2 млн. грн., і от побачимо чи районні чиновники зможуть реабілітуватися хоч за 2017 рік, чи будуть додушувати та обливати лайном через псевдо пресу депутатів.


28 жовтня 2017 року
Павленко Дмитро



191 коментар:

  1. Вирно на 100 видсоткив.Погоджуюся.

    ВідповістиВидалити
  2. А ти навщо там сидиш? І такі як ти?

    ВідповістиВидалити
  3. Браток, Ви, з Остапцем і Петренком, професіонали у всьому, особливо на словах(рівних не варто і шукати). Так от, щоб не бути голослівними, влаштувалися б, на певний термін, в КП "Господар" та селищну раду і налагодили б там роботу. Так би мовити власними справами, а не словами. Ну Ви ж, крім писульок(рівних не варто і шукати), взагалі нічого корисного не робите!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Аноніме. А я тут до чого. Я член виконкому. Працюю на громадських засадах не за зарплату. І весь час, коли бачу незаконність приняття рішень, я за них не голосую. А вношу свої пропозиції ( зауваження). А ті хто робить в КП "Господар", в селищній раді на добрих зарплатах то не хай і вівдповідають за свої дії.
      А депутат Павленко Д. дійсно надав громаді цікаву інформацію що до використання бюджетних коштів громади. Витрачаючи їх не за призначенням ми не замінюємо вчасно металеві ржаві труби водопроводу на пластикові, не ремонтуємо дороги, тротуари та інше. Тож і пємо ми, наші діти, онуки ржаву, вонючу воду наражаючи себе на майбутні захворювання. Та і весною чи осінью, чи після дощу бродимо в грязі по вулицях. Тож аноніме внось свої пропозиції, а не пиши оці писульки і не перекладай вину на інших. І тебе відмітить громада. З повагою і розумінням Петренко Степан.

      Видалити
  4. дуже корисна і водночас шокуюча інформація! як так могло трапитись, що нема індивідуальних кошторисів? і всім байдуже(( а знаєте, чому з боку батьків така пасивність? на мою думку, таки від недостатньої поінформованості. більша маса населення не знає своїх прав та обов*язків, та найбільша пєчаль в тому, що й не хочуть знати. зато критикувати всі гарно вміють. і от чи можна сподіватись на якісь поліпшення хоча б на місцевому рівні? вибори покажуть, і щось мені підказує, що покажуть не зовсім той результат, на який сподіваються наші "святєйшиє". готуйтесь до перерозподілу крісел та до відкритих кримінальних проваджень. буде весело))

    ВідповістиВидалити
  5. Які провадження??? Ти о чьом??? Відкриття провадження це зовсім не те що потрібно Вашій громаді. Наголошую, що Вашій!!! Ти бачила хто робить зараз у поліції, суді і прокуратурі? Немає зараз людей, які здатні займатися серйозними справами. В поліції взагалі бардак і нормальні люди звідти тільки тікають або вже втекли, бо загнали їх хтозна куди. І я скажу, що вони правильно зробили, бо всі хочуть жити краще і нічого похабного в цьому немає. А ті що залишилиля, так специ як на дорозі копійку знять да підвезти до банкомана, якщо з собою грощей немає. Ви б відстояли, щоб туди порядну людину, яка район знає та людей, призначили керівником, то може б він і лад навів, а то років зо п'ять хапуг присилають непонятно яких, а Ви хочете, щоб порядок вони навели. Не ті в них задачі і давно пора б це зрозуміти. Прокуратурою взагалі керує непонятно хто. З Срібного вигнали, бо по п'яні чудив, так він у Прилуках пересидів і тепер у Варві бабло гріє. Ото там і зависнуть Ваші провадження. А хто там собі крісло дуже хоче, так хай хоч завтра його ставить де подобається і починає керувати. Його по-перше ніхто не підтримає, а по-друге він дорозвалює те що залшилося, хоча собі і наближеним добра трохи зробить, того і пхнете Ви його туди.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я так думаю що ви для себе вирiшили тiкати з Варви. Нiхто шашкою махати не буде.
      Але нам потрiбен кращий варiант управлiння громадою, бо ми залишаемось жити у Варвi.Хватить соплi жувати iдем мiняти владу.

      Видалити
  6. Шановний Дмитре! Ви, бачу, затіяли перейматися і долею сільських ДНЗ. Це дуже людяно з вашого боку. Якби ще б ви озвучили той факт, що у таких садочках, які, зазвичай, повідкривали на базі шкіл, щоб хоч якось доречніше використовувались приміщення розраховані на 50-100 дітей, прицьому, позакривавши типові, пристосовані приміщення, які в кращі часи були сільськими садочками, працівники отримують у тричі меншу заробітну плату, чим учителі!!! Це при тому, що учителі в порівнянні з вихователями, нічого не роблять!!! При тому, що у школі навчається 10 діток від 6 до 10 років, що садочок відвідує 10 діток від 1 до 6 років! Хто мені скаже, з якими дітками легше працювати?!! При тому, що учитель у 2 години вже дома, а вихователю ще й у другу половину дня працювати треба!!! А тепер найцікавіше. Заробітна плата учителя і директора такої школи становить близько 6000 грн! Заробітна плата завідувача садочка, що працює при такій школі, 3400!!! Як гадаєте, як буде працюватись працівнику садочка знаючи це?!!!

    ВідповістиВидалити
  7. Учитель отримує не 6000грн, а 7000грн +пенсія =11000грн.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це ж де ви таких вчителів бачили? А те, що вчитель вдома ще до ночі і вихідними сидить, складаючи навчальні та виховні плани. І окрім того, що прослідкувати за дітьми від 1 до 6 років, вчителю ще треба їх навчити. Зрозуміло, що на зарплату в 3400 прожити неможливо ( і проіснувати також складно). У всій цій ситуації більшою несправедливістю є те, що вихователів і вчителів, що прийшли після ВУЗу прирівняли до технічного працівника, який в тому ж садочку чи школі працюючи пару годин на день замість 6-8 годин, отримує ту ж мінімалку, при чому вчитель/вихователь самостійно поливає ті ж квіти і витирає пил... А щоб отримувати вчителю 6000-7000 грн - необхідно мати десятки років стажу + заслужити певні категорії та звання.

      Видалити
    2. Не бачили ви, що роблять вдома вихователі!!! Повірте, вихователів труд - титанічний у порівнянні з роботою вчителя початкових класів! От тільки учитель знає за що робить, а вихователь на добровільних засадах! І тут навіть не думайте сперечатись, бо це щира правда!

      Видалити
    3. Не смішіть, після садочка вчити першачків - одне задоволення! Діти випускаються сто відсотково підготовлені до навчання в школі! І це не лише від того, що за ними слідкували! З дітьми у садочках працюють так, що вчителям того і не снилося! і вчителі у школах не роблять і третини з того, що роблять вихователі у садочках...

      Видалити
    4. О таааак, особливо в селах діти 100% підготовлені... Не смішіть мене, будь ласка, це в Варві діти підготовлені. Я не сперечаюсь в тому, що робота тяжка і вчительська, і виховательська, бо діти зараз некеровані і розбалувані батьками, які відкупляються від них телефонами та іншими забаганками. І вихователь і вчитель заслуговує на гідну оплату. А хто заздрить вчительській зарплаті - чого ж не пішов вчитися в педагогічний вуз, щоб "нічого" не робити і отримувати таку казкову зарплату? Може ще не пізно ;)

      Видалити
    5. Шановна, в селах так само працюють з дітьми в садочках. І після сільського садочка, коли дитя попадає в сільську початкову школу, вона попросту деградує!!! Спостерігаю за цим процесом постійно, впродовж 10 років! Учителі у сільських школах ніякого біса не роблять, у порівнянні з працівниками ДНЗ!!!

      Видалити
  8. А до яких пір буде на посаді директора ДНЗ "Джерельце" бабуся пенсіонерка Виноградська Т.Г. Хіба їй потрібно те тепло у садіку для дітей. Їй аби ще продержатись на посаді місяць - два або й рік та ухватити на дурняк солідну зарплату і пенсію. А ті кошториси їй по барабану. Батьки принесуть гроші.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А до чого тут Тетяна Григорівна?! Вона фахівець своєї справи і працює не заради тих копійок, які наша держава називає зарплатою, а заради того, щоб садочок і надалі залишався одним з кращих в області! На ній садочок тримається! І не директора, а завідувача, до бісової матері ваші нововведення!

      Видалити
    2. Так-так Тетяна Григорівна дійсно фахівець своєї справи для себе. Так була організована робота, що без блату або не давши 100 доларів не влаштуєш свою дитину в ДНЗ. І я вимушена була це зробити як мені було не соромно. А чи їй було соромно не знаю. І про такі випадки мені говорили не раз мої знайомі.

      Видалити
    3. Нашу, як і всіх інших, прийняли без блату і без доларів! Прийшов час і прийняли.

      Видалити
    4. Не знаю як вашу приняли, а я у минулому року платила 100 доларів за сина, щоб приняла завідувачка ДНЗ "ДЖЕРЕЛЬЦЕ". І подруга на заводі казала мені, що давала долари щоб приняли дочку у садік.

      Видалити
    5. Долари і Варва.... Це щось фантастичне!

      Видалити
  9. Реформа здравоохранения – это шулерство, популизм и геноцид собственного народа:
    это "убийство", опустошение, ликвидация больниц, увольнение врачей и медицинского персонала;

    это завуалированный переход на платные услуги;

    это отказ от обещанной децентрализации путем создания в Киеве чисто коррупционного органа – Национального агентства, которое в ручном режиме будет делить средства по регионам;

    это удар по Конституции, статья 49 которой гарантирует украинцам бесплатное медобслуживание и не допускает закрытия и сокращения больниц;

    это отмена обязательных вызовов врачей на дом и переход на "телемедицину", когда пациентов будут консультировать по телефону или Skype, что весьма трудно себе представить в сельской местности;

    это отказ от врачей в составе экипажа скорой помощи, вместо которых к пациентам будут приезжать парамедики – фельдшеры без высшего образования, но с обязательным наличием водительских прав;

    это переход к выбору "семейного врача", который должен обслуживать не менее двух тысяч пациентов;

    это повышение стоимости медицинских услуг и операций до сотен тысяч гривен.
    Нынешняя реформа медицины – это, в конце концов, увеличение смертности, снижение продолжительности жизни простых людей, а значит уменьшение на миллионы жителей Украины. Первыми под косу смерти попадут малоимущие, пенсионеры и безработные.
    После перезагрузки власти эта лжереформа должна быть отменена.
    Источник: "ГОРДОН"

    ВідповістиВидалити
  10. БакумЕНКО чи Саверська - це яскравий приклад Попандопала або Фігаро. Були ЦІ " героїчні піклувальники" за своє героїчне життя в багатьох партіях (до речі,у злочинних регіоналах теж, люстрували самі себе)! Вони там, де пахне владою,грошима.Ви знаєте, чому Революція Гідності пройшла, а життя залишилося без змін? А тому , що у владі на місцях залишились старі "Герої"! Щоб змінити життя, потрібно щоб на місцях до влади прийшли нові люди, нові обличчя, які б не були пов'язані зі старою системою.
    Ви надієтесь, що ті, що сиділи на посадах при комуністах і тепер сидять знову ,змінять Вам, життя?! Бакуменко,Гайдай, Саверська, Доля - люди старої формації. Сьогодні вони знову разом, бо хочуть знову "працювати". Чи зроблять такі люди зміни? Ні, не зроблять, бо вони постійно, десятки років при владі!!!Як змінити життя? А вихід один:потрібно підтримувати тих, хто зламає хребет корупції!
    А це, безсумніву, Олександр Щарбатюк!
    З повагою Микола Даниленко. смт.Варва

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сто відсотково підтримую! Гайдай - районна маріонетка в облраді. Сподіваюсь, більше він туди не потрапить, бо озерянчани вже переконалися яке то гівно!

      Видалити
  11. цікаві Коментарі,,,погоджуюсь, що ні Гайдаї в купі,а тим паче Бакуменко-Доля добра для Варвинсщини не принесуть, а саме страшніше прихід до посади Саверської -Лихошви члена Аграрної партії за підтримки не партії. а Гайдаїв, якої одне бажання бути керівником громади зцілью отримувати хорошу зарплатню,Ця людина Саверська боягуз і ніколи не візьме на себе відповідальності. Ось яскравий приклад під час оалювального сезону втекла на лікарняний як і Виноградська. обидві бабусі, сидіти дома та пончики пекти.

    ВідповістиВидалити
  12. Якщо всі разом перераховані просрали автостанцію, то таких тут не треба.
    Тепер у Варві просто зупинка, як у Журавці чи в Воскресенському.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В той час як у Срібному автостанція працює. Є два касири і два техпрацівники, а в нас для одного коштів не знайшлося.Дуже брудно біля автостанції: бите скло,сміття довколо. В дощову та сніжну погоду ніде й зігрітися чи запитати про наявність в рейсі автобуса. Докерувалися, яка ганьба!

      Видалити
    2. А для чого автостанція, якщо ми поруч з Полтавською обл, а мусимо туди об'їжжати сотні км, бо не можна дороги зробити?!! Через Срібне йдуть автобуси на Харків, Суми, а через Варву, хіба на Остапівку!!! Позорище а не район!!! Люди грунтовими перековиряними дорогами самотужки добираються на Лохвицю через Макушиху, мимо х.Тонка, мимо Кухарки, через Брагинці на Ромни! Через Остапівку на Чорнухи! І зовсім поруч, і є за чим їхать, та хера вам, люди! Їдьте на Прилуки, Київ і Чернігів! Більше вам нікуди не треба!

      Видалити
    3. Валентина Кривобок19 листопада 2017 р. о 04:54

      Погоджуюсь, наш район, вірніше його очільники, це позорище, якого світ не бачив! Опустить Варву нижче Срібнянського рівня!!! Це ж так ще й покерувать треба!!! Дійсно, через Срібне проходить не один міжобласний маршрут, а через наш район могло б проходить чотири таких маршрути, якби районне керівництво хоч трохи про людей думало!!! Спокійно можна було б зробити маршрут Варва - Лохвиця, через Озеряни, а там, дивися, й Прилуки - Полтава б з'явився, Прилуки - Гадяч, Прилуки - Ромни (через Лохвицю), або Прилуки - Чорнухи через Остапівку... І люди, повірте, користувалися б цими маршрутами і дякували б а не проклинали Долю та Бакуменка з Гайдаями! Користувалися б, бо в Полтаві живе і навчається третя частина жителів Озерянської громади, туди їздять на роботу, туди чи не щотижня їздять за покупками, там живуть близькі та рідні!!! Натомість, Варву зробили не зручною, в плані заїзду!!! Люди, ні в якому разі не голосуйте за Долю, а ні, тим більше, за Саверську, бо нічого путнього з них не було і не буде!!! Не наступайте знову на одні й ті ж граблі!!!

      Видалити
  13. Я погоджуюсь,що просрали не тіьки автостанцію. просрали і район. Оця трійка Люба, Петя і Валя знаючи проте,що йде підготовка до продажі остатків автостанції не зуміли організувати всі заходи про її збереженню. Якщо ці люди такого питання як автостанція не змогли захистити, то які більш важливі проблеми вони можуть вирішити. Вони тільки за себе і про себе. Красоту можна робити на вулицях при умові якщо ці посадовці чують просту людину.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Не байдужий варвинець19 листопада 2017 р. о 05:08

      Продать - продали, а кошти від продажу де?!!!

      Видалити
  14. А що Діма Павленко іде в депутати від Аграрної партії? ха ха,,,,,,,

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А ви аноніме від якої партії ідете в депутати?

      Видалити
    2. я іду від аграрної Гайдая, БПП Доля, сила і честь Бакумнека, радикальної Хажанця, фронт змін Андрієнка о яка в мене підтримка Діма.

      Видалити
  15. Ставка учителя 5000грн це без доплат.
    +1000грн за класне керівництво
    +1000грн за зошити
    +1000грн за завкабінетом
    +пенсія заслуженого вчителя.
    Набирається разом десь 100000грн.+ репітіторство.Жити можна! Педагогі рулят.А ви їм гроші на школу та подарки здавайте побільше тим трудягам.


    ВідповістиВидалити
  16. Не 100000. А 10000грн. Рахуйте правильно.(((

    ВідповістиВидалити
  17. Аграрна партія - це жирні грошові коти, які підкуповують людей, віри до них нема. І ці віртуальні аграрії район майже знищили.
    Газове,пошта,дорожнє,податкова -усе переведено в Прилуки.Школи в селах закрили. А фапи, дитячі садки,сільські лікарні,пологовий будинок у Варві. Аграрна партія?!Яка? Не смішіть людей! Хто аграрії?! Саверська чи Діма Павленко? Так ці трудяги "аграрії" ніколи землю не обробляли, хіба що молотили, як комбайн ,своями язиками.А відомі люди у Варві "аграріями" стали, бо підгодував їх свого часу Лукойл,це не є секрет. Там схований їхній розум і сила,здібності.
    Головне - не вища освіта! А людська совість,поряднісь,людяність.
    Віри до тих, хто фактично знищив район, нема і не буде! Навіть Автовокзал ці нелюди продали? Що далі? Чим торгуватимуть? Лікарнею?!
    Підтримуємо Щербатюка. Він наведе порядок. Ця людина не словом, а ділом показала нам, як потрібно працювати, а не гроші хапати.
    Давиденко ВАРВА

    ВідповістиВидалити
  18. Невже Щербатюк грошей не хапа? Весь "пухнастий", "ідеальний" кандидат на очільника громади.Як вже достало це нав"язування, ця піарщина

    ВідповістиВидалити
  19. Дістало! Бо боєтеся правди! А вона, як олія, завджи ЗВЕРХУ!
    ФАКТИ. Газове,пошта,дорожнє,податкова -усе переведено в Прилуки.Школи в селах закрили. А фапи, дитячі садки,сільські лікарні,пологовий будинок у Варві! Хто аграрії? Трудяги ,ЯКІ ніколи землю не обробляли, хіба що молотили, як комбайн ,своями язиками.Де дівся АВТОВОКЗАЛ? Чи була в керівників людська совість,поряднісь,людяність.НА черзі тепер ЛІКАРНЯ? Скоротять медсестр, лікарів.Що далі? А Олександр Михайлович Щербатюк - людина слова! Лікарня, за його словами, буде працювати в повному складі на благо людей. З роботи нікого не викинуть.Навпаки Все буде добре.Людина дбає про людей!

    ВідповістиВидалити
  20. Ваш щербатюк ноль в усьому.як він може керувати якщо не дасть ради ні замку ні котельні.придумав якесь го і типу щось робить.сміхота!!!!!

    ВідповістиВидалити
  21. Олександр Михайлович - це порядна, розумна, мудра людина.Він уміє давати лад усьому.! Але головне - він дбає про людей!Давайте пригадаємо.Скільки років на Варвинську ЗОШ виділялося грошей!Роками гроші виділялися! Але там не було нічого.Пустка...Влада гроші виділяла - влада відмивала й забирала собі.Олександр Щербатюк зайняв чітку позицію.Він розкрив брудні схеми шахраїв із влади .Навів там порядок.І робив це не перед виборами.

    ВідповістиВидалити
  22. Якв ще гарні справи зробив він за весь цей період?окрім школи(хоча там ще не Все зроблено)?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ініціював створення пункту прийому та пресування пластику у Варві. надіслав звернення до селищної ради з проханням створити комісію для дослідження цього питання. на жаль, селищною радою комісія так і не була створена(((( між іншим такий пункт у Варві - близько 100 000 грн доходу щомісяця. виявляється, громада може не лише витрачати, а й заробляти. та можновладці, мабуть, вже вдосталь заробили для себе, що не захотіли дати зелене світло цій ініціативі.

      Видалити
  23. Щербатюк Саша МОЛОДЕЦЬ! А аграрна партія це сміхота! Діма Павленко? Саверська? і решта. Це аграрники? Так вони сапу хоч бачили?

    ВідповістиВидалити
  24. Та задовбали Ви з вашими сашами. Ви що, не бачите, що він непроходна кандидатура, чи що? Скільки виборів він набирав по скільки відсотків? Те саме буде й зараз. Шукайте іншого кандидата. Незаангажованого. І розкручуйте.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. якщо непрохідна кандидатура, то чому ж аноніми дружненько його дермецом обливають?? відчуваєте загрозу вашому режиму???

      Видалити
    2. А для чого Ви пишете?

      Видалити
    3. не вистачає спілкування)))))

      Видалити
  25. В мене таке враження що Щербатюк сам на себе пише гарні відгуки))

    ВідповістиВидалити
  26. діма про тебе ніхто ненапише.заспокойся А .Олександрові Щербатюку шана.Варва молодь за зміни!

    ВідповістиВидалити
  27. Нехай Олександр заповнить декларацію про доходи і прокоментує звідки ж в нього грошей стільки береться)...

    ВідповістиВидалити
  28. Він всього-навсього технічний кандидат від зрозуміло кого.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А кого це Олександр Щербатюк технічний кандидат? Чи у Люби,чи у Валі? Не смішіть людей! Олександр самостійний, це знають усі! Дивіться ,що у вас лакеї , закінчаться награбовані гроші й будите ви тоді без номерними істотами.

      Видалити
  29. Саверській честь і хвала!!!!!!!
    Що тут ще сказати? Нам тільки такий голова й потрібний. А той, хто її паклюжить (Щербатюк), хай скаже, що він зробив для людей, тільки годує всіх обіцянками.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ВАМ ТО ВОНА НАДА ДУЖЕ БО ГРАБЕЖАМИ ЗАЙМАТИСЯ БУЛО ПРОСТО. А ГРОМАДЯНАМ?

      Видалити
    2. Е, альо!!! Як вам потрібна то беріть її собі, а за людей нічого одчитуваться! Хватить, докерувалася уже!!! Їй просирать більше нічого, хіба лавочки з однії дошки, та пам'ятники...

      Видалити
  30. Вас розкрадачів людських коштів ніхто вже не нагодує.Ви бігаєте, рвете, нервуєте ,боєтеся Олександра Щербатюка.Пенсіонерам пенсія,а молоді міняти обличчя.
    Поглянемо на дороги так там суцільна руїна.Вода брудна у водогоні.На мініпамятники витратили шалені кошти.А де покращення життя людей?! У карманах КЕРМАНИЧІВ лежить те покращення.Дай Боже сили Олександрові, цій молодій чесній людині, хай наведе порядок так, як навів у школі.А вам ворюги ціпун на ядовитого язика!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Чія б корова мичала, а ваша мовчала! Ваш Щербатюк справжній злодій! Де ж у нього взялося стільки грошей на ці всі магазини?? Я скільки років працюю, а грошей, не те, що на крамницю, а на їжу не вистачає!! Мені цікаво, скільки ще магазинів на державні кошти відкриє Олександр, коли прийде до влади! В Щербатюка ціль одна - набити свій карман!

      Видалити
    2. Злодії це влада.Скільки магазинів вони мають? А бань з девками? А фур?
      Усе купили за гроші бюджету району!А ми ходимо і їздимо ямах.Отам наші гроші!У самого "ніщого" Костіна два магазини, баня є.І це все отримували ці пани за гроші,які назначалися для розитку школи.Отримали на найсвятішому- на дітях, на людях
      Олександр навів порядок у школі.Така людина наведе лад і в селищі!

      Видалити
  31. Так Саверська "звезда". У цьому році вона потратила 2 мільйони 600 тисяч на благоустрій, а Щербатюк лошара шостий рік будує супермаркет за свій рахунок. Давайте повернем Костіна, Щербатюк хай забере свій замок та іде втілювати свої ідеї в інше місто, а ми будемо жити у своєму говні, бо нас це влаштовує. Якщо ви плюєте на себе, то подумайте про своїх дітей. Завод тряхоне іще раз весною тоді Саверська вас не накормить лавочками, а в атб ціни на 50 процентів дешевше. Нехай хлопець працює.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Це сам Щербатюк сказав, що буде на 50 відсотків дешевше???? Щось брехнею пахне! Дорогі співмешканці, скажімо НІ брехні - НІ Щербатюку!!

      Видалити
    2. досить займатись чорним піаром. залиште ви того Щербатюка в спокої. вам воно муляє що він хоч щось путнє зробив?? на себе дивіться!!!

      Видалити
  32. Та ні брехнею тут не пахне! Люди у Прилуках бувають і знають, що там в АТБ все дещевше від Варвинських цін НАПОЛОВИНУ! Товари постійно завозяться, свіжі, якісні. Так що помовч "співмешканець".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. До половини там дуже далеко, максимальна різниця в пару гривень, що далеко не половина!!!!Але Щербатюк свого не віддасть!!! Те, що люди якоби "зекономлять" на продуктах він забере у п'ятикратному розмірі із заробітних плат і пенсій!! Люди, безкоштовний сир буває лише в мишоловці!!!

      Видалити
    2. Так у Вас шановний аноніме пенсія разом із зарплатою 12 тисяч.Ідіть уже додому, совість майте, дітям робити нема де , а Ви працюєте, владу пристрасно відбілюєте.Не вийде! Прокралися ви дуже.Варва проголосує за Олександра, бо він довів, як потрібно боротися з Яку Ви будували роками.Отож дожирайте той сир ,Що купили за гроші що накрали з бюджету! Як кажуть у народі ХАЙ ВАС ВДАВИ.Ь.

      Видалити
  33. АТБ це гарно для людей! Зрозуміло, що хто буде купувати вонючі дорогі оселедці у Костінових магазинах! До речі, побудував ті магазини він за гроші, що виділялися на потреби школи! Потібна доля чекає магазини інших "діячів" районного бюджету.
    Шановні, дорогі, мудрі громадяни селища! Голосуйте за краще життя! Досить терпіти! Досить дивитися, як вас обкрадають.Ви виживаєте! Вам тяжко! А вони жирують! Пітримаємо Олександра! Варва за О.М. Щербатюка!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Підтримайте Щербатюка, він теж хоче пожирувать!! Хоче більше вкрасти! Ви тільки те і робите, що обіцяєте і крадете!

      Видалити
    2. Скажіть, а за які кошти побудовано АТБ і Замок???? Бо про одного ви кажете, а про іншого мовчите!

      Видалити
    3. ВІдповідаю за Олександра.Атб будується за кошти атб.А КАМЕЛОТ побудований за кошти інвесторів, що орендують приміщення.
      А тепер розкажіть за які гроші усе районне керівництво побудувало магазини, купило фури? Як там магазини Костіна? Чи вам це непотрібно?
      Люди, цей писар ніколи не відповість на ці запитання! Бо це прихвостень влади, яка роками вас оббирає!

      Видалити
    4. Нехай Щербатюк відповідає за себе сам. Що ви за нього відповідаєте. Чи він три слова до купи зв'язати не може??? Яка тоді в нього освіта?????

      Видалити
    5. Олександр чесна людина.Він гроші з казни селища чи району не краде. А ви ,красномовні ворюги,з вищими освітами ворів розграбували все.Обідрана лікарня, школи, зруйновані дороги т тротуари -це результат вашої діяльності.А освіта у Олександра хороша.Її вистачило навести порядок у школі.Що погано вже спиться? Скоро Олександр і за Вас, ворів громади, візьметься.Порядок буде.Молодь із Олександром.Дамо ворам по шапці!

      Видалити
    6. молодь із Олександром - і це ПРАВДА!!! молодь - електорат, що зазвичай на вибори не ходить. Але цього року буде по-іншому!!!

      Видалити
    7. А до чого тут Костiн?Олександре, переводите погляд на iнших? Людина, на вiдмiну вiд вас, офiцiйно працюэ. А ви тiльки гадостi робите i пишете.

      Видалити
    8. Які Костіни трудяги знають всі! Обкрадали бюджет освіти, забирали все собі, тримали батрака раба КОЛЮ в шкільному туалеті, який роками робив у них дома все. Таким чином ці трудяги заробили собі і на магазини.Ганьба!

      Видалити
  34. Ви, пане, ще той брехун.
    Ви краще мовчіть про АТБ! Всі знають, що в АТБ зараз діє програма, згідно з якою, компанія може відкрити свою торгову мережу в любому селещі(ЗА УМОВИ РЕНТАБЕЛЬНОСТІ). Саме цікаве, що АТБ ПІДПИСУЄ ДОГОВІРИ ОРЕНДИ З ВЛАСНИКАМИ ПРИМІЩЕННЯ!! Тобто, АТБ не дає кошти під застройку, вони лише сплачують оренду плату! Виходячи з цього - АТБ побудовано за кошти Щербатюка!
    Ви написали, що камелот побудований за кошти "Інвесторів", які орендують приміщення. Ви якщо брешете, то брешіть краще! Бо такої дурниці давно не бачили. Тут або ОРЕНДАРІ дураки, або ви, Олександре, злодій і брехун!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Відповідаю за Олесандра.По-перше, ніяка торгівельна компанія не зможе відкрити просто так торгівельну точку.Про це знають навіть діти.Не смішіть людей! Щоб відкрити торгівельну точку АТБ потрібна згода влади селища.А хто її дасть, якщо в раді селища переважна більшість підприємці! А ще посню писарю , який творив художества вище.Керівництво АТБ справді орендує приміщення, але за умови відсутності коштів у будівельного підрядчика, АТБ може фінансувати будівництво.Вкладені кошти потім поступово списують як плату за оренду приміщення!У куамелот вкладали кошти різні інвестори, але будівництвом керував ОЛександр Щербатюк! Не поставили ж там ПИСАРЯ керувати! Там потрібен був розум, порядочність.Олександру Слава ! Не звертай уваги на гадості, то пишуть проходімці від влади, ворюги!

      Видалити
  35. Варвинській майбутній громаді потрібні нові обличчя!!! Люди зі свіжими ідеями та реальними планами їх втілень повинні бути! Олександр Щербатюк гідний кандидат на посаду голови Ви поливаєте його брудом як мінімум через те, що коли Щербатюк стане головою, то у ВАС, шановні, не буде більше змоги грабувати. Залишати біля влади стару голову, це те саме, що топтатись на одному місці. Пора нам робити крок вперед. А зробити ми це зможемо з людиною котра незалежить від яких партій, а саме - Олександром Щербатюком!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Справа у Верховному суді України, а у псевдогромаді вже виборча комісія працює... Люди, рішення суду дочекайтеся, тоді голосувати будете!!!

      Видалити
    2. Справа у Верховному суді України, а у псевдогромаді вже виборча комісія працює... Люди, рішення суду дочекайтеся, тоді голосувати будете!!!

      Видалити
    3. щодо Справи поділіться конкретнішою інформацією, будь ласка.

      Видалити
  36. За...ли ви з своїм тупим щербатюком

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Тупой столько не построит зная как согласовуют архитектуру и получают декларации. Тупой тот кто Александра не поддерживает, у вас этот человек ваша последняя надежда.

      Видалити
  37. В мене таке враження, що тут зібралась купка бездельников(2-3 людей), зробили собі ідола(Щербатюка) і поклоняється йому. А пан Олександр уявив себе суперменом, задрав високо свою "велику розумну" голову і біжить всим "безкорисно" на допомогу. Бабусів з дідусями поселяє в пологовий будинок, школа аж мигтить від порядків, на тротуарах немає жодної ямочки, а в АТБ роздають безкоштовний товар, злодії сидять у тюрмах- ну прям рай))))) Вже й самі починаємо вірити у таку казочку, що наш пан Олександр білий і пухнастий, ніде нічого не крав. Роздайте фотографії вашого супермену,ми будемо йому поклоняться)))Хахахахах)))))))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Та не волнуйтеся ти так. Бери у Люби Долі зерновоза МАНА, сажай туди Валю Саверську і куролесте по Варві, у Баню заїдте,Ви ж однокласники!Баня ето СИЛА і НЕрви заспокоїть. ДА На фіг ВАм той Щербатюків АТБ! Бабла у вас немерено .А Сельодка у Костіна "дешевша"!
      Ви ж ахрарії? СМІХОТА! Прям земельні супермени!Баба ЯГА і Жовтенький.Правда несвіженькі, да уже І не пухкенькі як сельодка ТолікА-. Хахахаха. Ресурс У ВАС ізсяк один тепер косяк! (((

      Видалити
  38. Хто про що, а не по суті викладеної в статті депутатом Павленко. В мене таке враження, що нікого не хвилює доля дитячих навчальних закладів, бюджет селища, використання коштів та відповідальність посадових осіб. А на сьогоднішній день дійсно є проблема фінансування ДНЗ селища Варва.
    Депутат В.П.Остапець.

    ВідповістиВидалити
  39. заздрість - одна з найгірших рис людини, чи не так?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. як раз по відповідях і видно, що Щербатюку заздрять, бо його ідеї підтримують люди.

      Видалити
    2. Люба Доля і Валя Саверська-"чесні".Землі хапонули,Грошей прихопили.
      Тями .опита як хапати да нічого неробити там много.Так де не взявся той
      правдолю Саша щербатюк. тепер девки наші того як воно сказать. плохиш. сплять і по ночах того пі.пі.пі.піііі.Хахаха!

      Видалити
  40. Щербатюк -брехло.В камелотi вiдкривав магазин,бар. Тями не вистачило до ума довести .Закрив.Роздав в аренду.Так i Варву продасть

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да ум то у Олександра є! А у вас у голові все параненормально. Поночам мабуть даже образ Щербатюка приходить.У штанці мабуть мокренькі і жовтенькі?До Кашпіровського не треба? Глючить основатільно! Хто Варву продав чи продасть! У Варві усе вже і так до Прилук.Пошта,Газове,Прокуратура,Поліція,Податкова.
      До чого тут Саша Щербатюк! Сходи до психіатра .Остання стадія шизіка.Погані справи.

      Видалити
    2. Так можна і брехуна аноніма продати.так хто того нетямущого купить! бездар і в африці того...

      Видалити
  41. Магазином треба займатися.Пахать. Це не для Сашi.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Який позор! Гайдаї найняли за гроші посіпак.Щоб ті обливали брудом Олександра Щербатюка!

      Видалити
    2. Саша, ти дуже помиляешся. А чому,ти , не допускаеш того,що варвинчани тебе не хочуть бачити мером? Ти дуже собi багато придумав. Спустись на землю.

      Видалити
    3. Який позор! Гаїдаї купили Саверську.Найняли за гроші проплачених коментаторів.

      Видалити
    4. З Щербатюка приклад взяли

      Видалити
    5. гайдаїв не хоче варва бо знають цих трудяг.

      Видалити
    6. Краще Гайдаї, чим Щербатюк!

      Видалити
    7. заспокойтесь вже панове аноніми! гидко читати!!!

      Видалити
  42. Гайдаї нічого хорошо не зробили.Нема кацапського Лукойла от і потухли вони як потух Пилипко в житі.Гроші кінчаються Лукойлові от і рвуться вони до грошей громади.А яку команду назбирали.Сміхота повна!Члени такі Кощей Жовтий,Кощей СЕльодочний , Баба Яга Костіна РУКА і проче збіговисько.

    ВідповістиВидалити
  43. Це у Сашi остання стадiя.Так влади хочеться. Його не хочуть-,а вiн лiзе.Пiарить себе.Краще б дiлом зайнявся

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Да які там аграрії вори щіпачі .Де вони грошей набрали? у райраду лізли так люди їх туди непустили бо довіри до них нема.Валю Саверську підкупили щоб гроші варвинчан відбирати.от ізобретателі напьорсточніки!Спасиба Віті Хажанцю що їх оттуда туронули!

      Видалити
  44. А Костін молодець хоч і хапонув грошей у лохів. то тепер господарює четкою втюхує всьо. де той Щербатюк на його голову оприділився.

    ВідповістиВидалити
  45. А Люба Доля тоже баба адміністратор руководящий не промах .МАНА за лімон прикупила.а того нещасного вовку кутового ні за що тягають. нашли тіпа того...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. да ето точно.кутя точно нещасник .не приділах був. зробили тіпа одбувайла углового.

      Видалити
  46. Читаю коменти i думаю:всi проблеми Варви мабуть АТБ вирiшить? А у Щербатюка нiмф над головою свiтеться?

    ВідповістиВидалити
  47. Да яке там нім? Глюки у тебе аноніме! То в очах у тебе від фар зерновоза МАНА Любашки світиться! Дивись аноніме до переживаєшся через того Щербатюка,що мочитися почнеш.Пожалій себе , грошей тобі ніхто не дасть.Бережи себе біжи до того патолога невролога, бо піпець тобі. нервішки у тебе того .... ні в дугу!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Та ти тільки те і робиш, що мочишся за того Щербатюка! Дістав він всих

      Видалити
    2. Як стане головою то тебе ,аноніме, дістане першого!

      Видалити
  48. О,о бачу по коменту ,штанці вже повненькі,жовтенькі!Боєтеся пісаки Сашка Щербатюка.
    Отож пий тепер аноніме скріпляюче, бо чого доброго від страху здрищешся до пределу жизні.Гадості ми прощаєм, бо на дристунів века образ не маєм!

    ВідповістиВидалити
  49. Пропозицiя:нехай Саньок зробить все,що обiцяэ,а потiм ми його виберемо

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Його вибиратимуть Люди, а не Гайдаївські прихвосні!

      Видалити
  50. А ,ви ,вже знаете,що i коли пити.Розслабтесь.

    ВідповістиВидалити
  51. Ты падло по перше не Ман а Рено по друге ось тобi номер телефона 0663196102 набери i ми зустрiнемось i я покажу де взявся зерновоз а то тiльки паклюжите за фуру прихвостнi конченi. Доля О.В

    ВідповістиВидалити
  52. Тiльки ти не наберёшь бо бо духу не хватить бо ти ж аноним

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ось тобі контакти. Розкажеж за свої РЕНО, маму. папу.. і прочеє. Центральне управління НАБУ: 03035, м. Київ, вул. Василя Сурикова, 3
      телефон. 0-800-503-200 . Набирайся духу- браток.

      Видалити
  53. Мани чи Рено то по барабану. Краще подумайте який благоустрiй у нас уже "зробили" на 2 мiльйона. Красота.....

    ВідповістиВидалити
  54. цікаво куди ж витратили ці кошти??? невже лавочки, смітники та памятники коштують 2,5 мільйона???

    ВідповістиВидалити
  55. Доброго вечора всім форумчанам. Вибачаюсь, але незнав, що у ВАС все так весело. Починали за ( ЗДРАВІЄ) а закічили за (УПОКОЙ).
    Що ділите ДУРНІ. Все давно розписано.
    Саверська В.В. 38-45% Доля Л.В. 25-35% Щербатюк О.М 18-25% Чаленко І.І. 12-20%
    І АТБ тут з фурами не причом. З приводу "Аграрної партії", дак робота проведена правильно, закриваються всі округи підконтрольними людьми.
    По заводу (це вже труп) на трупі піаритись нічого - про мертих, або добре, або нічого. Доки не прийде людина така як мер Конотопа А Семеніхін Ви всі будете седіти, і язик в дупі держати.
    https://www.youtube.com/watch?v=63WH5JM2dU8
    САМІ ВЕСЕЛІ ВИБОРИ.
    З повагою до всіх думаючих Кабалик С.В.

    ВідповістиВидалити
  56. Ми ще не вмерли, а ти за усіх думаючий свої 38-45% відробляєш.

    ВідповістиВидалити
  57. Пане Кабалику! Ну хто буде голосувати за злодіїв?
    ЛЮБОВ ДОЛЯ (з двома фурами РЕНО вартістю у 2 мільйони)це - 0,9%.
    Проголосують бюджетники але їх мало!
    Саверська (з отим безладом що коїться у Варві максимум) - 30%
    ЩЕРБАТЮК ОЛЕКСАНДР МИХАЙЛОВИЧ (єдина надія Варвинчан)- 65%
    ПІДСУМОК:
    ЩЕРБАТЮК О.М - 65%;

    Саверська - 30% ;

    Доля - 0,9%
    Чаленко- 5%.

    ВідповістиВидалити
  58. Кабалик став мабуть екстрасенсом! Цiкаво а за кого вiн?

    ВідповістиВидалити
  59. це була провокація гайдая а ви купились

    ВідповістиВидалити
  60. ЩЕРБАТЮК САША людина що переможе! гайдаї це бариги що купили саверську..та бігає за гроші з партії в партію як фігаро.де тільки вона небула.надо голосовать тільки за ОЛЕКСАНДРА.він дасть фору ворам бюджета!ДА і які вони аграрії сапи не бачили в житті . трудяги. лукойла нет и денег тоже. тепер хочуть розтягти гроші громадські.ахрарії тротуарні. сміхота!

    ВідповістиВидалити
  61. ВАРВА БУДЕ ГОЛОСУВАТИ ЗА ОЛЕКСАНДРА ЩЕРБАТЮКА!)) ДОСИТЬ ЗЛОДІЯМ ГРАБУВАТИ ВАРВУ!МОЛОДЬ ЗА ЩЕРБАТЮКА!!!

    ВідповістиВидалити
  62. В. В. Саверська-Лихошва НЕ ВИГРАЄ НА ЧЕСНИХ ВИБОРАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  63. Ганьба Щербатюку! Він не поважає людей,які його навчали!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А зо що він буде поважать хабарника Костіна. який на дитячих грошах збудував три магазини.баню. так у нього криша навіть із металу яким вкривали школу.це про що мова! складається враження. що це пише сам костін або його синок.

      Видалити
  64. Молоді начхать на вашого щербатюка.хай він і далі по підвалам лазить.мабуть то його покликання!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. не лише лазить, а й буде ініціювати генеральне прибирання того підвалу. а особисто ви що зробили, що такі тут розумні??

      Видалити
  65. Будьмо уважні!Злодії та грабіжники знову рвуться до влади. Це відомі гастролери-щипачі, що багато років поспіль паразитують на тілі громади та району.Це такі персони, як-
    Любов Доля, Валентина Саверська та Костін. Так, стало відомо, що Любов Доля скинула "шапку" Мономаха БПП" і тепер рветься до влади від "Нам край". Саверська "скинула Юлин шарфик " і побіглала по солодке до Гайдая.
    Але найцікавіше те, що
    Синка "чесного" Костіна продвигає партія "Батьківщина".(Питання: за які заслуги? чи не батькові!
    Ось такий розклад.Варвинці, може досить нас грабувати. Якщо ми знову будемо пасивно дивитися як вони дограбовують Варву, то настане повна руїна!Гопніки рвуться!
    Вихід один - прийти на вибори і проголосувати за Олександра Михайловича Щербатюка!Тільки ця людина здатна навести лад.

    ВідповістиВидалити
  66. Нудить вже від вашого Шурика!Мабуть, зовсім кепські в нього справи,що так його піарите? Людина,яка справді чесна і справедлива, не потребує піару,бо таку людину і так знають за зроблені справи!А як знають Щербатюка? Вигнав бідного сторожа з робочого місця.Надав би йому житло в бувшій котельні! Слабо? Не на тому піаришся!!!!!!
    Плакатики по Варві розвісив. Що не хочуть іти в твою команду? Був би, ти ,дійсно ЛЮДИНОЮ не було б коментів вище! І все ж таки де гроші взяв на камелот і приміщення котельні? Май совість і повагу до людей!Брехні розводиш!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Кепські справи, злодії, це у вас! Щербатюк не вигнав робочого, робочий як працював, так і працює.Він навіть вдячний, що переселився із шкільного туалета, до будинку, якого не міг відремонтувати багато років.
      Ця людина(працівник) має золоті руки, але відремонтувати будинок не міг, бо Костін грошики прибирав спритно до до рук.А скільки у школі було фіктивних посад! Неіснуюча гардиропниця, оператор котельні та навіть "СПЕЦІАЛІСТ з ІКТ"! А гроші за неіснуючі посади куди йшли!
      Такі люди, як Костіни, не мають совісті, бо вони її не мали ніколи!
      На виборах потрібно прийти й дати гідну оцінку цим проходімцям,злодіям!

      Видалити
    2. давайте розкажіть мені, які КОНКРЕТНО "брехні", як Ви висловились, "розводить" Щербатюк Олександр Михайлович. Сміливіше! Не бійтесь, я ж з Вами відкрито спілкуюсь, а Ви - лише маленький незначний анонімний користувач)))) без образ, але що Вам втрачати? розкажіть і мені, і присутнім! повеселіть публіку)

      Видалити
    3. Особисто я і члени моєї родини голосуватимуть за Щербатюка, бо вибрати більше ні з кого. Може хоч Сашко наведе лад у Варві, як Сергій навів у Озерчнах... Дай Боже, щоб у людей вистачило розуму не голосувати за ніщо. Люди, голосуйте за зміни у Варві, заради свого комфорту. А комфорт, це не лише позорні лавки по Варві. У Озерянах набагато гарніші й зручніші...

      Видалити
  67. Я не розумію чому треба паклюжити Костіна молодшого? У кожного є син,донька,дружина,чоловік...Не опускайтеся,ще нижче ніж ви є!Якщо Щербатюк дозволяє своім посіпакам це робити ,то це характеризує його не на його користь.

    ВідповістиВидалити
  68. Колишній директор школи Костін це людина, яка не дбала про школу.
    Він поселив на третому поверсі туалету працівника,різноробочого. Звичайно, що у школі на кожному поверсі повинен функціонувати туалет. Повинен. Але...На третьому поверсі школи навчаються діти, які ходять у різні класи, там багато дітей!. Хіба повинні пятикласники( маленькі дітки) бігати в туалет з третьго поверху на перший???
    Прикро, але на третьому поверсі,у туалеті,де страшенно смерділо аміаком, в нелюдських умовах Костін поселив різноробочого! Чого поселив там? А того, що він зробив із цього Колі РАБА, який працював на нього навіть вдома.
    Відносно їдальні. На Варвинську школу роками виділялися кошти, але там було грязно,суцільна антисанітарія!Де ж дівалися гроші на ремонт? А розкрадалися роками! Це ж треба так "керувати", що і дах свого будинку вкрив тим металом, що був призначений для школи!
    А куди дівалися батьківські гроші на школу? Синовісвоєму відкрив "керівник" три магазини,Баню і.д. А синок у нього такий же "трудяга" , як і його папка.це знають гарно заводчани.
    Шановні варвинці! Не звертайте уваги на коментарі,якіпишуть самі Костіни.
    Прийдіть на вибори і скажіть своє рішуче слово! НІ!ХАБАРНИКАМ!
    Ні! ЗЛОДІЯМ! НІ!КОСТНАМ!

    ВідповістиВидалити
  69. ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ! Будьмо уважні! Злодії та грабіжники знову рвуться до влади. Це відомі гастролери-щипачі, що багато років поспіль паразитують на тілі громади та району.Це такі персони, як-
    Любов Доля, Валентина Саверська та Костін. Так, стало відомо, що Любов Доля скинула "шапку" Мономаха БПП" і тепер рветься до влади від "Нам край". Саверська "скинула Юлин шарфик " і побіглала по солодке до Гайдая.
    Але найцікавіше те, що
    Синка "чесного" Костіна продвигає партія "Батьківщина".(Питання: за які заслуги? чи не батькові!
    Ось такий розклад.Варвинці, може досить нас грабувати. Якщо ми знову будемо пасивно дивитися як вони дограбовують Варву, то настане повна руїна!

    ВідповістиВидалити
  70. А ереводите розмови на теми про Костіна, а звідки ж у Щербатюка гроші ? Пан Щербатюк,просвітіть!Чим займаєтесь?" Замазуєте людям очі",а чому ж правди не пишете?Спеціально пишете коменти про Саверську,Долю,Костіна, відводите увагу від себе.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А по вашому у Костіна, Долі чи Саверської руки чисті і "ніколи не крали! Сміхота.

      Видалити
  71. Так це не є ніяким секретом.Все чесно і прозоро.Івестори за умови відсутності коштів у будівельного підрядчика, фінансують будівництво АТБ.Вкладені кошти потім поступово будуть списувати як плату за оренду приміщення!У камелот, приміром, вкладали кошти різні інвестори, але будівництвом керував Олександр Щербатюк! Не поставили ж там дурня керувати!До речі, пан Олександр довгий час очолював приватне підприємство"Зінгер", мав і має деякі і свої кошти.
    Він гроші з бюджету не крав!Хочеться, але Не вкусите тут його!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Брехня!!!!!!!!Які інвестори?????Де б собі такого "дурного "інвестора знайти

      Видалити
    2. так він тебе ж є.Це Гайдай.Він закупив багатьох.Піди поспитай у нього де він узяв!Саверська і та побігла до нього .Їй уже мало однієї квартири київської.

      Видалити
    3. Мова йде конкретно про кандидата Щербатюка О.Нехай він відповість конкретно!Дурить людей і всякий раз переводить погляд на інших.Ти відповідай конкретно.Май хоч трохи поваги до виборців. Чи люди повинні вибирати "кота в мішку".Нічого приплітати Саверську,Гайдая,Костіна. ......За них знаємо.Хочеться за тебе,Щербатюк,почути правду,а не безглузді брехні про інвесторів.

      Видалити
  72. Люди добрі невже Ви не розумієте що щербатюк технічний кандидат петра?спитайте яку рекламу йому робили на районній сесії?і хто робив-влада !!!проти якої він нібито збираєтся протистояти...а по АТБ то щербатюк є і був власником будівлі з самого початку.і він вже задовбав там вже всіх через різні нібито звернення до АТБ .це чудо що людина яка ніколи не цікавилась політикою рвется до влади.є на чим задуматись...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. хахаха! Повеселили"технічний кандидат". Я знаю даже більше
      Олександр Михайлович Щербатюк це шпіон ЦРУ Сполучених Штатів, ЦАХАЛУ Ізраїлю, Великої Британії і даже одночасно агент ІСЛАМСЬКОЇ ДЕРЖАВИ!
      А ще його вербува наш Гайдай у його із контори "Баня", але той відмовився.

      Видалити
  73. Ви ще дурніше та смішніше напишіть, що він технічний кандидат Саверської і Долі-так буде ще абсурдніше! Несмішіть. Люди всі добре знають, що О.М, Щербатюк самодостатня людина!

    ВідповістиВидалити
  74. Невже Ви такі не пробивні і не розумієте що щербатюк не прохідний?і своїм оцим нав'язуванням робите ще гірше!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Сходи аноніме в туалет.Може полегчає. муть із живота вийде ,а з голови дурь .запори діло серйозне!

      Видалити
  75. Дорогі і мудрі жителі Варви! Давайте будемо уважні! Злодії та грабіжники знову рвуться до влади. Це відомі гастролери, що багато років поспіль паразитують на тілі громади та району.Це такі персони, як-
    Любов Доля, Валентина Саверська та Костін. Так, стало відомо, що Любов Доля скинула "шапку" Мономаха БПП" і тепер рветься до влади від "Нам край". Саверська "скинула Юлин шарфик " і побіглала по солодке до Гайдая.Але найцікавіше те, що Синка "чесного" Костіна продвигає партія "Батьківщина".(Питання: за які заслуги? чи не батькові!
    Ось такий розклад.Варвинці, може досить нас грабувати. Їхні прихвосні крищать, що Щарбатюк непрохідний! Так, це правда. Він непрохідний для Вас, для вашого підкупу та брехні.Люди вже знають хто є хто.
    Олександр переможе! Адже правда завжди, як олія вгорі!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Останній прогноз-опитування:

      Доля- 20%

      Саверська-24%

      Чаленко- 0,9

      Щербатюк - 64%

      Центр РДАГ

      Видалити
  76. Якi ви всi лошари в цьому блозi читать гидко

    ВідповістиВидалити
  77. А що у вас 105 відсотків виборців?точно сашко писав та рахував)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дані я подала спрощено.Але якщо Ви такі іронічні,то ось точні.

      Доля - 16-20%;

      Саверська- 22-24%;

      Чаленко - 0,8-0,9%

      Щербатюк - 62-64%.

      Люди з цієї рганізація, яка проводила соцопитування у нашій Варві,стверджували, що пхибка не перевищує 2,3%, що складає норму.Опитування проводили серед різних верств, а потім провели компютерну обробку.
      Також нам стало відомо із джерел в адміністрації, що керівник району була дуже сердита, говорила на підвищених тонах та відправила людей із цієї організацію додуму.Працівникам адміністрації керівник заборонила розповсюджувати інформацію опитування.Такі діла творяться..

      Видалити
  78. ВІДРЕДАГОВАНО!
    Дані я подала спрощено.Але якщо Ви такі іронічні,то ось точні.

    Доля - 16-20%;

    Саверська- 22-24%;

    Чаленко - 0,8-0,9%

    Щербатюк - 62-64%.

    Люди з цієї організація, яка проводила соцопитування у нашій Варві,стверджували, що похибка не перевищує 2,3%, що складає норму.Опитування проводили серед різних верств, а потім провели комп'ютерну обробку.
    Також нам стало відомо із джерел в адміністрації, що керівник району була дуже сердита, говорила на підвищених тонах та відправила людей із цієї організації додому.Працівникам адміністрації керівник заборонила розповсюджувати інформацію опитування.Такі діла творяться..

    ВідповістиВидалити
  79. Щербатюк ще не у владі,а вже так майстерно бреше.Приховує свої статки!Якщо гроші зароблені чесно,то чому приховує джерело.Вигадує якихось інвесторів.Всі знають:Щербатюк будував без інвесторів.Можливо були кредити,та їх також треба чимось платити.Навіщо брехати?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Щербатюк будував за гроші івесторів-це факт!І це знають всі.
      А от Саверська,кажуть, прикупила квартиру в Києві. Це вже цікаво.Прихопила собі та чоловікові земельки.Людям землі нема, а їм є.

      Видалити
    2. Дайте координати інвесторів.Хай і мені побудують

      Видалити
    3. так це правда.саверська квартирку у києві прикупила.апетит у пенсіонерки великий(((

      Видалити
    4. брате обратись у селищну раду або в баню сходи до гайдая. може ще тобі 50грн дадуть.а хату...вони жадні. вони тобі недадуть на хату.лукойла нет бабла тоже.

      Видалити
    5. Навіщо писати брехні?Це 100%правда?????????????????????

      Видалити
    6. і купила за свою заробітну плату, відкладала довго, напевно ж, всі 7 років

      Видалити
  80. Чому об'єднуються не всі села?Дуже прикро.Разом ми сила.А по одинці-нічого хорошого не буде.

    ВідповістиВидалити
  81. Давайте краще поговоримо за автостанцію, а саме як саверська -лихошва через виконавчий комітет продала приміщення автостанції. а це означає, що 5 людей вирішило долю всього району. обирайти її разом з гайдаями і все буде добре залишаться всі з голим задом.

    ВідповістиВидалити
  82. Приміщення автостанції було на балансі селища?Якщо так,то коли був аукціон?Можливо приміщення належало АТП?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ще в 2011 році було рішення виконкому Варвинської селищної ради про передачу автостанції Чернігівському АТП, а останній тепер його продав.

      Видалити
  83. докерувалися так. що останеться скоро одна назва Варва...

    ВідповістиВидалити
  84. А може вона не продала примiщення, а вiддала, якщо нiхто не знав про аукцiон?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Як можна віддати?Є закони і процедури передачі майна.Навіщо писати тупі припущення.

      Видалити
    2. Тупі чи не тупі припущення, а краще дізнайтесь хто став власником приміщеня і за яку ціну придбав.

      Видалити
  85. Варвинчани!!! Не наступайте на одні й ті ж граблі! Села не приєднуються до Варви, бо не хочуть. Чекають, на фінал Озерянської історії замість того, щоб самим щось зробити для створення своїх громад... Як озерянчани відстоять, а вони відстоять, свою громаду, тоді й решта сіл заворушаться над об'єднанням своїх громад. А поки озерянчани добиваються правди, пани сільські голови в режимі очікування, замість того, щоб робити хоча б перші кроки до здійснення волевиялення своїх односельців... Що ж до Варви, то краще вже за Щербатюка, чим за тих, хто опустили наше селище нижче срібнянського рівня...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. так, звичайно потрібно об'єднуватись, щоб іще в когось з'явилась нова квартира за кошти громади

      Видалити
    2. підтримую. в Журавці теж мовчать в тряпочку. ніяких ініціатив щодо об*єднання. влаштували громадське обговорення, обговорили, а вже скільки місяців пройшло - глухо, як в танку(((

      Видалити
    3. Бо журавській головисі начхать на ту Журавку. Їй до пенсії не багато лишилось. От і включила режим сніжинки... Журавчани, хай головисі начхать на село, та вам же там жити!!! Чого сидите, що чекаєте?!! Що вам хтось прийде і зробить?! Агов,люди! Як самі для себе не зробите, то за вас ніхто не робитиме, так і будете ходить з простягнутою рукою до Варви!!!

      Видалити
  86. Є такий вислів:хто не знає історії своєї держави,той не має майбутнього в ній.Згадайте, занепад Київської Русі почався, коли почались міжусобиці та розділення.Кожен почав тягнути одіяло на себе.Так і у нас в районі.Давайте будемо розумними людьми і не допустимо розділення.Ми можемо стати жертвами амбіцій окремих керівників сіл.Кулак сильний,коли всі пальці разом.

    ВідповістиВидалити
  87. гуртове чортове. це при советах було гуртове.а краще своє.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Правда! Із того гуртового, що нині районом зветься на села й копійки не перепадає, навпаки, одні побори з місцевих бюджетів на фінансування установ, що мали б фінансуватися з районного бюджету. Та й відмовка якаж: ЦІ УСТАНОВИ У ВАШОМУ СЕЛІ ТАК ДАВАЙТЕ КОШТИ НА ЇХ УТРИМАННЯ!!! Шок, а де ж кошти які виділяються на їх утримання?!!! Чи не ці кошти стали зерновозом, самі знаєте чиїм і для кого?!!

      Видалити
  88. Яка тупість. тепер хочуть брати кімнати автостанції в оренду. Кого обирати та їх к чортам неохідно гнати оцю трійку петя+люба+валя+ в додаток гайдаї Перші вони махінатори з будівлями- це гайдаї, кульбаки туди і бакуменки. а люба+валя навчилися у наставників. А тепер хотять в громаду добратися до залишків землі. І це в їх получиться за нашої сліпої підтримки. Ви подивіться як петя і гайдаї розтавляють кандидатів по округах. Їм до заднього місця варва їм влада потрібна для подальшошго деребану.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. "получиться за нашої сліпої підтримки". пасивність виборців - чи не найголовніша умова для фальсифікації виборів... от дехто каже щось типу "Щербатюк такий самий і тд і тп...на вибори не піду." Так от. Нинішні можновладці лише й чекають, щоб Ви не пішли на вибори. А Ви от візьміть і прийдіть.

      Видалити
  89. Землі у Варві, ще Скудний роздав прилутчанам та київлянам.Тепер пожинаємо,те що тоді посіяли.

    ВідповістиВидалити
  90. е-е-е-е-е-е народ, тут тема про те як Дмитра "обідили"!!! Василівна винна??? Знову!!!

    ВідповістиВидалити
  91. Назви аноніме яку землю продав Скудний прилучанам чи київлянам. Оце дійсно тупі припущення. Скудний до такого б не додумався, щоб автостанцію виконноком продати."

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В оренду були передані землі в районі ринку.

      Видалити
  92. Шановний виборець.

    БУДЬ ПИЛЬНИМ.

    Знову і знову пішли в депутати ПАРТІЇ.
    БПП. БЮТ. РАДИКАЛЬНА. АГРАРНА.

    Ведучи своїх кандидатів для грабунку РАЙОНУ. Подивіться хто стоїть за ними, ВСІ ті хто роками займаючи посади грабує
    НАШ РАЙОН та НАШУ КРАЇНУ.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Чекайте, чекайте! А радикальну сюди яким боком приплели?!!!

      Видалити
  93. Голосувати треба за самовисуванців!Хоч знатемемо з кого тоді спитати!

    ВідповістиВидалити