четвер, 26 жовтня 2017 р.

О, щасливчик!

 В цій публікації Ви дізнаєтесь про підприємство, якому ну просто на кожному кроці фартить! Мова йде про приватне підприємство «Ремдор-буд». Чому воно фартове? Справа в тому, що всі підряди (замовлення) на ремонтні роботи доріг Варви, які проводились за останні 2 роки діставались цьому підприємству. Виключенням є лише ремонт по вулицях Шевченка та Миру (цей підряд отримав «Чернігівський облавтодор»). Повертаючись до ПП «Ремдор-буд», хотілося б прояснити для читача декілька принципово важливих моментів.
Як же так вийшло, що всі замовлення отримало одне підприємство? Адже діє система Прозорро, яка мала б виключати корупційні ризики?! Справа в тім, що ЛОТ ВИСТАВЛЯЄТЬСЯ НА ТЕНДЕР, коли ціна його 200 000 грн. та більше. Якщо ж очікувана ціна МЕНША 200 000 грн. ЗАМОВНИК (в особі Валентини Василівни Саверської-Лихошви) НА ВЛАСНИЙ РОЗСУД ОБИРАЄ переможця, котрий отримує підряд на ремонт дороги. Така собі ДОПОРОГОВА закупівля. Додаю для прикладу скріншот із системи Prozorro.


А ось іще одна допорогова закупівля Варвинської селищної ради.


Ну просто дууже допорогово. 
Тепер щодо термінів виконання робіт. Пропоную ознайомитись зі ще одним скріншотом із системи Прозорро.


Як Ви бачите, СТРОК ПОСТАВКИ ТОВАРІВ, ВИКОНАННЯ РОБІТ ЧИ НАДАННЯ ПОСЛУГ: 11 ЛИПНЯ 2017 – 31 СЕРПНЯ 2017. Тобто до 31 серпня ремонтні роботи мали б бути виконані. І якщо Ваша дитина ходить до дитсадку «Казка», то Ви, напевне, знаєте, що облаштування стоянки біля ДНЗ «Казка» закінчилось на початку жовтня.
В одному лоті зі стоянкою також і ремонт вул. Вербна. І, звичайно, не дивно, що полатали вулицю лише до офісу «Дружби», далі ж вулиця залишилась в первозданному вигляді.








А тепер хочу додати декілька слів щодо кошторису. Мені особисто незрозуміло за якими критеріями розподіляються кошти, коли в одному лоті дві вулиці. Розглянемо це на конкретному прикладі. Для прикладу візьму вул. Злагоди та вул. Михайла Галушки (відремонтовані цього року). Ось скрін із системи Прозорро.


За логікою кошти мали б розподіляти порівну чи в залежності від стану дороги на вулиці. А тепер порівняймо відремонтовану в Царському селі вул. Михайла Галушки та вул. Злагоди. Ось як виглядає зараз вул. М. Галушки.




І ще так.



Маю ще багато фото. Але, щоб читач розумів, скажу, що на цій вулиці НЕМАЄ ЗАРАЗ ЖОДНОЇ ЯМКИ. Окрім хіба що однієї (на в’їзді зі сторони Аеродромної).
А тепер для порівняння додаю світлини з вулиці Злагоди, яка була в одному лоті з вул. Михайла Галушки.





Тож маю питання до ЗАМОВНИКА (в особі В.В. Саверської-Лихошви) цієї закупівлі. За якими критеріями Варвинська селищна рада розподіляє кошти на ремонт доріг? І це цікаво не лише мені, до речі.
І щоб Валентина Василівна не засмучувалась, що її постійно «обливають водичкою» (до того ж «брудною») пропоную фото з рубрики «ДО» та «ПІСЛЯ» (вул. Жовтнева).



А ось такий вигляд сьогодні.




Дарія Малишова

11 коментарів:

  1. А це все робилось через "прозоро" чи ні?

    ВідповістиВидалити
  2. А коли селищний голова надумає робити ремонт вулиці Кошевого. Вона виглядить як танкодром.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Кудрінецький ваш депутат до своєї хати зробив, ходіть тудою.

      Видалити
    2. Молодець "гарний депутат" собі зробив, зробить колись і Вам, але не в цьому житті...
      Головне щоб депутат ходив у чистому взутті, на сесії потрібно бути представницьким, можливо тоді і депутату якась крихта перепаде.

      Видалити
  3. Вулиці ремонтувати потрібно по черзі і справедливо. Не за принципом де живе начальник. А починати з тих вулиць історичних які виникли з часів заснування Варви. А це вулиці Підгірна, колишня Чапаєва, частина Коцюбинської, Набережна, Одеська, Трудова які до сих пір немають твердого покриття.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Повністю згоден.

      Видалити
    2. Ви,ідеаліст, а реальність така спочатку:
      - головам (РДА,РАЙРАДА,селищному);
      - депутатам;
      - чиновникам;
      - прифостням;
      а потім всім іншим.

      Видалити
  4. взагалі то вул. Трудову відремонтували. Частинами. Якщо можна так висловитись. Скинуть фотки?

    ВідповістиВидалити
  5. У Варві є провулки в яких ніколи не було асвальту. НІКОЛИ
    - а Ви тут ямки фоткаїте ).

    ВідповістиВидалити
  6. У Варві є провулки в яких ніколи не було асвальту. НІКОЛИ
    - а Ви тут ямки фоткаїте ).

    ВідповістиВидалити