пʼятниця, 20 березня 2020 р.

Про тиждень минулий.

       Часто на фоні таких обставин, що нас оточують, не особливо є час та бажання щось дописувати та доносити свої думки щодо питань наших місцевих. Особливо за умов які є на загальнодержавному рівні, як щодо економіки, війни з московією, так і за умов загальносвітових в контексті пандемії, яку об’явила ВООЗ. Але як би комусь не здавалося місцеві обставини, місцева політика часто-густо впливає на наше повсякденне життя більше ніж загальнодержавні тенденції чи навіть загальносвітові. Тому про місцеві обставини, про місцеві питання, про місцеву політику говорити треба і постійно, але нажаль цього достатньо немає в нашому інформпросторі, навпаки, ми можемо спостерігати в більшій мірі приховування інформації або її спотворення, чи навіть відволікання уваги.

    В цьому дописі пропоную трохи інформації та думок з приводу неї за підсумками цього тижня. Якщо поверхнево поглянути на тиждень минулий, то нічого наче і не відбувалося у Варві. Ми цього не бачимо ні на сторінках в мережі, ні на сторінках помийниці. Зрештою від помийниці я особисто нічого і не очікував, бо там завдання зовсім інші, але певні події все ж відбуваються.
   Я вже висловлював цю думку, і тут її повторю: в час реформування Варвинської районної лікарні, в контексті реформування фінансування медичної галузі в Україні, яке відбувається саме в ці дні, чи принаймні має відбуватися, головним питання порядку денного на місцевому рівні має бути питання лікарні. І все, що відбувається навколо потрібно сприймати через призму майбутнього існування лікарні. Чи є так по факту? На мою думку ні, я нічого не чую та не бачу в цьому контексті, де про це можна почитати? Більше того, я дивуюся медичному колективу лікарні з чисельністю до 200 чоловік, який мовчить взагалі. Так і хочеться спитати, а що ви чекаєте? На сьогодні немає жодної копійки на ваше утримання, ви думаєте вас це не зачепить, чи що ви чекаєте? Поки вас повідомлять, що вас звільнено? Тоді ви заходитеся щось робити?
Місцевим політикам та чиновникам я не дивуюсь там все зрозуміло, не дивлячись ні на що.
То що ж відбулося за цей вже минулий тиждень? В четвер було засідання виконавчого комітету, і у зв’язку зі зняттям з розгляду питання затвердження Схеми санітарного очищення Варви та норм утворення відходів, основним питанням порядку денного було питання влаштування фотозони. Я вже два рази повідомляв про ці всі дії, і як я припускав питання фотозони кишеньковий виконком погодив без ніяких питань. Виявляється це дуже потрібне на даний час рішення, от його і прийняли. Виявляється для створення фотозони нічого не потрібно, непотрібно ніяких коштів. Це чергова стандартна побрехенька Саверської була проковтнута членами виконкому наче так і має бути. От мені і хочеться запитати у цих членів, особливо у тих хто вік прожив, так би мовити, у вас все добре з головою? Як можна щось зробити без витрачання грошей? Це вам так життєвий досвід підказує? Чи у вас що з літ, то з розуму? Ви розумієте, що проблема лікарні це насправді, чи ви думаєте що минеться, або як з фото зоною, на лікарню грошей теж не треба?
Наслідком от таких та подібних засідань виконкому, були тези, що проговорювалися і на засіданні постійної комісії з бюджету та фінансів селищної ради. Де на звернення головного лікаря лікарні щодо виділення коштів на забезпечення медпрацівників закладу засобами захисту в контексті пандемії коронавірусу, прозвучала відповідь, що грошей немає. Чомусь на фотозону є, а на обслуговування населення немає. І це при тому, що коронавірусу в нас немає, а якщо буде, тоді що? Може ви і йому, отому коронавірусу скажете, що грошей немає або що фотозона дуже треба, бо це сильніше чим коронавірус?
В контексті лікарні варто і розуміти ще одну новину, яка жваво поширювалася сарафанним радіом. Це історія з купівлею нового автомобіля для селищної ради. Багато людей взагалі дивуються такій новині. А що ви думали? Звичайно, що автомобіль дуже потрібний, не так як фотозона, але все ж. Так, і на це з бюджету передбачено близько 350 тис. грн.. І цю купівлю варто розглядати в контексті майбутнього лікарні, адже на лікарню немає жодної копійки, от і порівнюйте. Мовчите, значить вас все задовольняє. А загалом, якщо говорити про купівлю авта, то тут варто згадати минулорічні понти з встановлення так званих «грибків» на весь комунальний транспорт, і гучні заяви, що вже через місяць ми зробимо звіт як використовується пальне. Ці заяви було зроблено близько півроку тому, але ніяких звітів, заяв чи будь якої інформації стосовно використання пального так і не було. Що ж ми послухали чергові понти, і отримали чергову дулю від чиновників та їхніх спільників депутатів. І як наслідок ми купуємо авто не аналізувавши як там воно використовується, і те авто і те пальне на нього.
Селищний голова на цьому тижні своїм розпорядженням оголосила карантин, зокрема у всіх освітніх закладах на території громади до 3 квітня 2020 року, а також для публічних заходів в яких приймає участь більше 200 чоловік. І тут цікаво, а як там діскотєка? Вона підпадає під карантин, чи в зв’язку з тим, що це один з основних піар стовпів передвиборчої кампанії її святості, діскотєка туди не потрапляє? Але тоді виникає питання, а для чого обмежувати взаємодію дітей в школі, коли вони успішно зроблять це на дискотеці?
А загалом, шановні варвинчани, чим далі тим все «веселіше», і з таким темпом вже в квітні можливо хтось з варвинчан почне прозрівати, а в когось відкриється друге дихання або третє око, але загалом буде весело. І якщо хтось думає, що ми вже все бачили і нічого дурнішого і страшнішого не відбудеться, або як казали зелені зомбі – гірше не буде, то все може бути, готуйтеся дивуватись.

15.03.2020

Павленко Дмитро

Немає коментарів:

Дописати коментар