четвер, 13 січня 2022 р.

Хомути не допомогли

     Нещодавній порив водопроводу біля будинку № 50, що по вулиці Миру, створив неприємні незручності не тільки мешканцям цього будинку, а і всім мешканцям мікрорайону «Нафтовик» в передноворічні свята, в зв’язку з тимчасовим припиненням подачі води.

     І це в черговий раз підтвердило те, що мережу водопостачання потрібно завчасно міняти на нову.


     Працівники дільниці водопостачання в перший день аварії, як зазвичай встановили хомут на місці пориву труби. Надіялись, що таким методом ліквідують порив.  Але це не допомогло. Труба протікала вже в іншому місці. Не допомогли і інші хомути. Тож довелося розрити екскаватором ще більший котлован для встановлення хомутів аби хоча б тимчасово подавати воду до будинку.  

     До речі, в цьому ж будинку проживає депутат Варвинської селищної ради Гайдай М.В. Він же секретар селищної ради, член виконавчого комітету.  Проте, я жодного разу на сесіях ради чи засіданні виконавчого комітету не чув від його ініціативи про виділення коштів на заміну водопроводів в селищі. Дбає лише про своє, виділення коштів на премії та інтенсивність. Та голосує на виконкомі за  протиправні рішення про встановлення тарифів на водопостачання та водовідведення без інвестиційної програми якою саме і було б передбачено заміна водопроводів.

     Як виявилося, селищна рада, ще і не виділяє кошти на усунення поривів. Витрати ці покриває КП «Господар» за рахунок фонду заробітної плати самих працівників підприємства.


     Тож як бачимо проблем багато. А керівництво громади не звертає уваги на стан водо мережі у селищі. Про це я говорив на сесії селищної ради 23 грудня минулого року і закликав депутатів при затвердженні бюджету на 2022 рік, кошти виділені на виплати премій та інтенсивність штату селищної ради, направити КП «Господар» на заміну водопроводів. Але коаліційна більшість депутатів очолювана М. Гайдаєм не звернула на це увагу. Голосували за своє, для себе, не для громади.  

     Тільки вдумайтесь, за 2021 рік на премії та інтенсивність працівникам селищної ради з бюджету громади використано майже 3 мільйонів гривень. І жодної копійки на заміну водопроводів.

     Ганьба керівництву громади і депутатській більшості. А працівникам дільниці водопостачання пошана, які в непогоду мороз, сніг, дощ і не зважаючи, що ще їх і обікрали в зарплаті, сумлінно працюють,  надаючи послугу водопостачання.    


     04 січня 2022 року

     Голова Варвинської районної громадської організації «За права споживачів»  Остапець В.П.


Немає коментарів:

Дописати коментар