суботу, 21 квітня 2012 р.

Правила благоустрою селища Варва

       Всі ми хочемо жити у охайному містечку. Щоб якось спонукати до порядку населення та організації Варвинщини були розроблені правила благоустрою селища Варва.
       Наразі дійсно ми можемо спостерігати наскільки охайнішими стали наші вулиці. Мешканців Варви які дбають про чистоту стало більше. Хтось просто любить і робить красу, хтось не хоче порушувати правила і бути оштрафованим. А що стосується організацій і територій які належать їм або являються дотичними, тут ситуація дещо заплутана... 
       Нижче викладаю "Правила благоустрою селища Варва". Ну і для яскравішого сприйняття трішки фото нашого мальовничого селища.

Розділ I
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ

1.1.  Правила благоустрою селища Варва, (далі - Правила) встановлюють єдині та обов’язкові для виконання норми і вимоги в сфері благоустрою, визначають порядок прибирання та утримання селищних територій для всіх юридичних і фізичних осіб, користувачів або власників земельних ділянок, забудовників, власників та орендарів приміщень, споруд, будівель, розташованих на території Варвинської селищної ради, незалежно від форм власності чи відомчої приналежності.
1.2. Правила розроблені на підставі вимог чинного законодавства України.
1.3. Правила містять загальнообов’язкові норми на території селища, за порушення яких передбачено відповідальність згідно норм чинного законодавства України.
1.4. Основні терміни
У  Правилах терміни мають такі значення:
- учасники благоустрою селища – органи державної влади, органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання, організації, заклади, установи всіх форм власності, посадові особи та громадяни;
- благоустрій селища – дії, спрямовані на підтримання чистоти, впорядкування, злагодженості  та зручності побуту в селищі;
- суб’єкт господарювання – юридична особа, зареєстрована в установленому законодавством порядку незалежно від її організаційно-правової форми та форми власності, яка проводить господарську діяльність, крім органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також фізична особа – суб’єкт підприємницької діяльності;
- територія прибирання – територія, на якій безпосередньо проводиться комплекс заходів щодо  збору та вивезення сміття; територія прибирання складається з території суб’єкта господарювання: закріпленої та прилеглої території;
- територія суб’єкта господарювання – це територія селища в межах виділеної земельної ділянки, яка знаходиться у власності користувачів або надана в оренду фізичним чи юридичним особам;
- прилегла територія – територія селища, яка межує з територією суб’єкта господарювання  на відстані 10 м (по периметру) від огорожі, споруди або обмежена краєм проїзної частини вулиці чи дороги,  включаючи (за наявності) тротуар, прибордюрну частину та під’їзну  стоянку для автотранспорту;
- закріплена територія - територія селища, яка закріплена за суб’єктом  господарювання, організацією, закладом чи установою рішенням виконкому селищної ради;
- тимчасові об’єкти для обслуговування населення – кіоски, павільйони,  відкриті літні кафе, стоянки автотранспорту та інші споруди не вище двох поверхів, розміщені на строк до 5 років;
- малі архітектурні форми – в’їздні  знаки, рекламне обладнання, фонтани, ліхтарі вуличного освітлення, урни, паркани, паркові лави;
- відповідальні посадові особи – керівні посадові особи суб’єктів господарювання, підприємств, організацій,закладів та установ;
- відходи побутові (тверді, рідкі) – усі рештки сфери споживання, які утворюються у житлових приміщеннях, організаціях, установах;
- зелені насадження - дерева, кущі, клумби, газони, плодово-ягідні та декоративні насадження, парки, сквери та лісосмуги, бульвари, озеленені упорядковані території, зелені зони та інші об’єкти озеленення.
Розділ II
ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ УЧАСНИКІВ БЛАГОУСТРОЮ СЕЛИЩА
2.1. Суб’єкти господарювання, відповідальні посадові особи організацій,  закладів, установ та громадяни ­­  зобов’язані:
 2.1.1. Здійснювати благоустрій прилеглих та закріплених за ними територій селища, визначених рішенням виконавчого комітету селищної ради.
2.1.2. У процесі здійснення благоустрою прилеглих та закріплених територій власним коштом та своїми силами регулярно прибирати сміття , своєчасно косити траву(допускається висота трави не більше 20 см)  ,облаштовувати квітники , білити бордюри (кожен санітарний день ) та стовбури дерев.
2.1.3. Здійснювати прибирання прилеглої придворової території в місцях приватної забудови власниками домоволодінь у своїх межах і до проїжджої частини вулиці включаючи ( за наявності ) тротуар , а також протилежну частину вулиці в своїх межах на відстані трьох метрів від проїжджої частини, за умови відсутності на протилежній стороні інших забудов чи домоволодінь. Ремонтувати  , фарбувати та утримувати в належному естетичному вигляді огорожі та паркани приватних  домоволодінь силами їх власників.
2.1.4. Не допускати захаращення  прилеглої придворової території приватних домоволодінь будматеріалами (пісок, ґрунт, бут, каміння, щебінь, цегла), трубами, стовпами, соломою, сіном, хмизом, чагарниками. Своєчасно обкошувати прилеглу придворову територію (допускається висота трави до 20 см), прибирати її, доглядати , створювати на ній газони і квітники, білити бордюри та стовбури дерев (за наявності).
2.1.5. Проводити будівництво і встановлення кіосків, павільйонів, лотків, огорож, парканів, наметів різного призначення та інше лише на підставі розроблених проектів та дозволу, виданого селищною радою в установленому порядку.
2.1.6. Забезпечувати технічну справність і безпечність шляхів, тротуарів та інших твердих покрить, тимчасових споруд, а також малих форм архітектури, у тому числі торгово-побутових кіосків, павільйонів, шляхових знаків, обладнання дитячих ігрових та спортивних площадок. Малі архітектурні форми, кіоски, павільйони, паркани та огорожі повинні утримуватись у задовільному стані, фарбуватися не рідше одного разу на рік.
2.1.7. Постійно зберігати архітектуру фасадів будинків та їх оздоблення.
2.1.8. Утримувати фасади будинків, споруд та огорожу в належному технічному стані.
2.1.9.  Перевозити всі види вантажів (особливо рідкі і сипучі) тільки на обладнаних або пристосованих для цього автомобілях і причепах, з метою  уникнення забруднення території селища, доріг та тротуарів.
2.1.10. Утримувати кришки колодязів підземних комунікацій у справному стані.
2.1.11. При проведенні будівельних та ремонтних робіт встановлювати огорожу місця виконання робіт та утримувати її в належному стані.
2.1.12. Не допускати прокладання телефонних ліній, ліній кабельного телебачення, Інтернету та інших комунікацій без дозволу селищної ради.
2.1.13. Забезпечити наявність номерних  знаків на кожному будинку та паркані домоволодіння, а також   табличок та вивісок на службових, виробничих та інших будівлях.
2.1.14. Забезпечувати випасання та утримування худоби, птиці, пасік та іншої живності тільки на відведених для цього місцях. Здійснювати прогін худоби до місця  випасу та назад  відповідальними особами (пастухами) тільки по одній стороні проїжджої частини вулиці з метою недопущення перешкоджання  руху транспорту. Пастухи та власники худоби зобов’язані  здійснювати  прогін худоби територією селища по визначеному маршруту згідно графіку, погодженого з виконкомом селищної ради та  несуть адміністративну відповідальність за пошкодження худобою зелених насаджень парканів, майна,огорож та інших об”єктів на території селища.
2.1.15. Суб’єкти господарювання, за якими закріплені місця масового відпочинку людей, зобов’язані обладнати їх сміттєзбірниками і туалетом. Функціонування вказаних місць погоджується з місцевою владою та  санепідемстанцією.
2.2 . Суб’єктам господарювання, організаціям, закладам, установам та громадянам забороняється:

2.2.1.  Складувати або викидати сміття та відходи на території селища у не відведених для цього місцях.
2.2.2. Складувати та утримувати будівельні матеріали (цеглу, пісок, труби, стовпи, щебінь, ґрунт, глину), солому, сіно, гній, жом, хмиз, каміння гілки та інші побутові відходи і сміття, копати ями (без дозволу), канави та спалювати сміття на вулицях і прилеглих придворових ділянках.
У разі необхідності власник приватного домоволодіння може за письмовою заявою отримати дозвіл селищної ради  на тимчасове розміщення сипучих будматеріалів (піску, щебеню, глини, ґрунту та інше) на прилеглій прибудинковій території на термін не більше 30 днів із дня видачі дозволу за умови відповідного огородження  та розташування будматеріалів не ближче 1,5 м до проїжджої частини вулиці.
2.2.3.   Забруднювати проїжджу частину вулиць при перевезенні землі, глини, гною, жому, соломи, сіна, будматеріалів та інших вантажів.
2.2.4. Огороджувати прилеглу прибудинкову територію без відповідного дозволу.
2.2.5.  Утримувати та випасати худобу або птицю на придворових територіях домоволодінь, обочинах доріг селища, парках, скверах та інших не визначених для цього місцях.
2.2.6. Використовувати прилеглу придворову територію під утримання гужового, вантажного транспорту, автобусів, фургонів, причепів, тракторів, сільгосптехніки та іншої великогабаритної техніки.
2.2.7. Здійснювати паркування автотранспорту на тротуарах, бордюрах, газонах та інших заборонених  для цього місцях.
2.2.8. Без відповідної кошторисної документації  проводити роботи по прокладанню водопровідних, каналізаційних та інших мереж на вулицях, площах, подвір’ях, прилеглих придворових територіях.
2.2.9. Самовільно  копати, добувати в невідведених для цього місцях пісок, глину та інші будматеріали.
2.2.10. Розклеювати оголошення, афіші, рекламу на будинках, стовпах, парканах, деревах та інших не визначених для цього місцях.
2.2.11. В’їзд автотранспорту, крім транспорту спеціального призначення, до місць масового відпочинку, парків, скверів, заповідних зон. Зони для стоянки автотранспорту, біля місць масового відпочинку людей, визначаються виконавчим комітетом селищної ради.
2.2.12. Скидати в стічну каналізацію виробничі та побутові відходи, нафтопродукти, кидати сміття, пісок та інше.
2.2.13. Заправляти, мити автомобілі та інші транспортні засоби на берегах річок, ставків, на тротуарах,  у парках, скверах, біля криниць, водозбірних колонок.
2.2.14. Перекривати вулиці та шляхи до будівель, житлових будинків та споруд без погодження з органами місцевої влади.

Р о з д і л  III 
ПОРЯДОК УТРИМАННЯ І ПРИБИРАННЯ ТЕРИТОРІЇ СЕЛИЩА
3.1.1. Прибирання територій селища, що не визначені як прилеглі або закріплені за учасниками благоустрою, здійснюється комунальним підприємством селищної ради.
3.1.2. Учасники благоустрою, за якими визначена прилегла та закріплена   територія, прибирають і утримують її  самостійно.
3.1.3. За наявності розриву між будівлями, приватними домоволодіннями або земельними ділянками, та якщо межа між ними не визначена актом землекористування, дорогою чи тротуаром – межа території прибирання визначається  по середині розриву між ними.
3.1.4.  Відповідальні посадові особи суб”єктів господарювання , підприємств, організацій, закладів та установ,  які розміщені на території селища, зобов’язані в місячний термін після оприлюднення даних Правил прибути в селищну раду для отримання схеми прилеглих та закріплених за ними територій прибирання.
3.1.5. При виконанні будівельних робіт суб’єкт господарювання має самостійно здійснювати прибирання території забудови та території навколо будівельного майданчика по периметру на відстані 10 метрів.
3.1.6. Власники земельних ділянок, приватних домоволодінь, орендарі, суб’єкти господарювання, організації, заклади і установи, будівлі та ділянки яких розміщені на вулицях, що не мають забудови з протилежної сторони та виходять до берегу річки, ставка  або схилу яру, балки, прибирають самостійно увесь масив до краю води, або увесь прилеглий до їх ділянки схил яру чи балки шириною у межах своєї ділянки або забудови.
3.1.7. Прибирання платних стоянок автотранспорту та площадок, відведених під стоянку таксі,  здійснюється їх власниками.
3.1.8.  Комунальне підприємство селищної ради має забезпечувати встановлення сміттєвих контейнерів та урн на тротуарах, площах, зупинках громадського транспорту, в парках, скверах та інших громадських місцях.
Суб’єкти господарювання, організації, заклади та установи зобов’язані встановити урни біля входу і виходу адміністративних, побутових, навчальних, торгових приміщень, біля торгових палаток, павільйонів та інших споруд.
Урни повинні утримуватися у належному стані та своєчасно звільнятися від сміття.
3.1.9. Прибирання вулиць, тротуарів, площ від снігу  проводиться комунальним  підприємством.
У випадку сильних снігопадів прибирання має здійснюватися у відповідності зі спеціальними рішеннями виконавчого комітету селищної ради, які визначають режим прибирання територій селища і участь конкретних організацій і підприємств селища у прибиранні снігу.
При снігопадах і ожеледиці суб’єкти господарювання, організації, заклади та установи зобов’язані на прилеглих та закріплених територіях очищати тротуари від снігу та льоду, посипати піском.
3.1.10. Відповідальні посадові особи суб’єктів господарювання,  організацій, закладів та установ зобов’язані укладати договори з комунальним підприємством на вивіз та знешкодження відходів і сміття.
3.2.  Порядок прибирання домоволодінь.
3.2.1. Комунальне підприємство зобов”язане вивозити відходи та сміття з домоволодінь регулярно згідно встановленого графіку.
3.2.2. Місця (майданчики) для розміщення  контейнерів по збору твердих побутових відходів визначаються комунальним  підприємством,  асфальтуються та освітлюються. До місця (майданчика) забезпечується вільний проїзд.
Комунальне підприємство селищної ради має розробляти графіки руху спецавтотранспорту по збору побутових відходів та  доводити їх до відома населення.
3.2.3. Комунальні підприємства мають самостійно здійснювати прибирання місць збору побутового сміття у спецтранспорт та майданчиків, на яких розміщені контейнери і сміттєзбірники.
Власник сміттєзбірників (контейнерів) несе відповідальність за їх належний технічний  стан.
3.2.4. Вивезення рідких нечистот із вигрібних туалетів здійснюється спеціалізованим транспортом незалежно від форми власності та відомчої належності домоволодінь, на яких вони розташовані. Дворові та громадські туалети повинні утримуватися їх власниками у постійній чистоті , справності та щоденно дезінфікуватись.
3.2.5. При виконанні в будинках (квартирах) ремонтних робіт вивіз будівельного сміття здійснюється власниками будинків (квартир) самостійно. Викидати будівельне сміття у сміттєзбірники та контейнери, призначені для збору побутових відходів, суворо заборонено.
На території селища встановлюється загальний санітарний день –      ЧЕТВЕР.
Р о з д і л IV 
ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ЗЕМЛЯНИХ РОБІТ
4.1. Для здійснення земляних робіт (копання ям, колодязів, комунікаційних канав, прокладання підземних кабелів та інших) на території селища суб’єкту господарювання необхідно отримати у виконавчому комітеті селищної ради дозвіл (ордер) на право виконання земляних робіт.
Суб’єкт господарювання може отримати дозвіл (ордер) на право виконання земельних робіт лише за умови наявності розробленого графіку, терміну виконання робіт та письмового  зобов’язання суб’єкта господарювання про відновлення асфальтобетонного покриття і зелених зон після виконання робіт.
4.2. Розміщення і прокладання підземних споруд та інженерних мереж на території селища виконується у відповідності до проектів, погоджених з усіма службами в установленому законодавством порядку.
4.3. При проведенні робіт, пов’язаних із розкопуванням ґрунту, суб’єкти господарювання зобов’язані за власний рахунок забезпечити відновлення поверхні пошкодженої ділянки та існуючого покриття в термін, встановлений ордером.  Документом, що підтверджує відновлення покриття та поверхні, є акт, підписаний  суб’єктом господарювання та селищною радою.
4.4. Під час виконання будь-яких земляних робіт без виключення необхідно створити безпечні умови для руху транспорту та пішоходів: встановити попереджувальні знаки,  пішохідні містки та огорожу.
4.5.  Відповідальність за організацію безпеки руху транспорту і пішоходів у місцях виконання робіт до повного відновлення дорожнього покриття залишається за виконавцем робіт.
Р о з д і л V 
ДОТРИМАННЯ ТИШІ В ГРОМАДСЬКИХ МІСЦЯХ В СЕЛИЩІ ВАРВА
5. Органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації та громадяни при здійсненні будь-яких видів діяльності з метою відвернення та зменшення шкідливого впливу на здоров’я населення шуму, неіонізуючих випромінювань та інших фізичних факторів зобов’язані:
5.1. Не допускати перевищення рівнів шуму, встановлених санітарними нормами в таких приміщеннях і на таких територіях селища(захищені об’єкти) впродовж доби:
- житлових будинках і прибудинкових територіях;
- лікувальних, закладах, закладах освіти, культури;
- готелях і гуртожитках;
- закладах громадського харчування, торгівлі, побутового обслуговування;
- інших будівлях і спорудах, у яких постійно чи тимчасово перебувають люди;
- парках, скверах, зонах відпочинку, розташованих на території мікрорайонів і груп житлових будинків.
5.2. Шум на захищених об’єктах при здійсненні будь-яких видів діяльності не повинен перевищувати рівнів, установлених санітарними нормами для відповідного часу доби.
5.3. У нічний час із 22 до 8 години на цих об’єктах забороняються гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму, проведення салютів, феєрверків, використання піротехнічних засобів.
Проведення на захищених об’єктах ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється у робочі дні з 21 до 8 години, а у святкові та неробочі дні – цілодобово.
5.4. Власник або орендар приміщень, у яких передбачається проведення ремонтних робіт, зобов’язаний повідомити мешканців прилеглих квартир про початок зазначених робіт. За згодою мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та будівельні роботи можуть проводитися також у святкові та неробочі дні. Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово.
5.5. Передбачені підпунктами другим, третім, четвертим цього пункту вимоги щодо додержання тиші та обмежень певних видів діяльності, що супроводжуються шумом, не поширюються на випадки:
- здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, за умов, що виключають проникнення шуму в прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди;
- здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, за умов, що виключають проникнення шуму за межі таких приміщень;
- попередження або ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха, інших надзвичайних ситуацій;
- надання невідкладної допомоги, попередження або припинення правопорушень;
- попередження крадіжок, пожеж, а також виконання завдань цивільної оборони;
- проведення зборів, мітингів, демонстрацій, походів, інших масових заходів, про які завчасно сповіщено органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування;
- роботи обладнання і механізмів, що забезпечують життєдіяльність житлових і громадських будівель, за умов вжиття невідкладних заходів щодо максимального обмеження проникнення шуму в прилеглі приміщення, в яких постійно чи тимчасово перебувають люди;
- відзначення встановлених законом святкових і неробочих днів, Дня селища та інших свят відповідно до рішень Варвинської селищної ради, проведення спортивних змагань;
- проведення салютів, феєрверків, інших заходів із використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів у заборонений час за погодженням із уповноваженим органом міської ради.
5.6.Громадянам, підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності забороняється проведення салютів, феєрверків, інших заходів із використанням вибухових речовин і піротехнічних засобів у межах міста без погодження уповноваженого органу селищної ради.
5.7.Забороняється застосування побутових піротехнічних виробів у нічний час, за винятком святкування Нового року в ніч з 31 грудня на 1 січня.
5.8. Забороняється використовувати побутові піротехнічні вироби, які створюють ефекти на висоті або шумові ефекти, на відстані ближче 100 метрів від лікарень, церков, дитячих установ, шкіл, інших громадських споруд та житлових будинків.
5.9 При проведенні масових заходів забороняється кидати приведені в дію побутові піротехнічні вироби під ноги перехожих, із вікон та балконів, здійснювати феєрверки з дахів будинків та вчиняти інші дії, від яких можуть постраждати люди або майно.
5.10. Використання піротехнічних виробів для демонстрацій феєрверків професійними піротехніками повинно проводитись відповідно до вимог нормативних актів України, які регулюють професійне використання піротехнічних виробів в Україні. 
Р о з д і л VI 
УТРИМАННЯ ТА ОХОРОНА ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ
6.1. Охорона зелених насаджень включає систему правових, організаційних, економічних та інших заходів, спрямованих на їх раціональне використання з урахуванням природоохоронного, рекреаційного, історико-культурного призначення.
Охорона зелених насаджень селища є громадським обов’язком  кожного жителя. Відвідуючи зони відпочинку, лісопарки, парки, сади, сквери та інші місця масового відпочинку, всі громадяни зобов’язані  підтримувати чистоту, порядок, бережно ставитись до зелених насаджень, запобігати пошкодженню та нівеченню дерев, кущів, квітів, газонів, сприяти органам внутрішніх справ, органам державної влади і місцевого самоврядування,  та власникам зелених насаджень у боротьбі з порушниками даних Правил.
Розроблення та забезпечення виконання заходів по розвитку і утриманню зелених насаджень міста покладається на виконавчий комітет селищної ради  та на комунальне підприємство ради.
6.2. На території зелених насаджень забороняється:
- зносити та пересаджувати дерева та чагарники без спеціального дозволу;
- складувати будь-які матеріали;
- влаштовувати звалища сміття;
- влаштовувати городи;
- обладнувати стоянки автомашин, мотоциклів, велосипедів та інших транспортних засобів;
- будь-яке будівництво, у тому числі і павільйонів для торгівлі та малих форм архітектури без погодження (рішення) відповідного органу селищної ради;
- засмічувати і засипати водоймища, або влаштовувати на них загати;
- випускати та вигулювати собак без намордників, а також випасати худобу, птицю у не відведених для цього місцях;
- ламати та псувати дерева, кущі, квітники;
- захаращувати зелені насадження;
- залишати на території зелених насаджень сміття, бруд, контейнери та інші предмети і речовини.
6.3. За вимушене знесення та пошкодження зелених насаджень (при будівництві, прокладанні комунікацій тощо) підприємства, установи, організації та фізичні особи зобов’язані відшкодувати їх вартість у дохід місцевого бюджету з послідуючим спрямуванням цих сум на відновлення зелених насаджень у порядку, встановленому чинним законодавством.
6.4. За незаконне зрубування або пошкодження дерев із винних осіб стягується штраф у розмірі, встановленому чинним законодавством.
6.5. Особи, винні у викраденні квітів, дерев, кущів, садово-паркового інвентарю, притягуються до відповідальності згідно чинного законодавства.
Р о з д і л VII 
УТРИМАННЯ ТВАРИН (СОБАК, КОТІВ ТА ХИЖИХ ТВАРИН)
7.1. Відповідальні посадові особи підприємств всіх форм власності зобов’язані:
- ознайомити всіх громадян, які мешкають на їх території,  з  правилами утримання собак, котів і хижих тварин;
- вимагати від мешканців-власників тварин, проведення реєстрації тварин та щеплення проти сказу.
7.2. Громадяни-власники тварин зобов’язані:
-       реєструвати тварин у житлово-експлуатаційних організаціях та проводити їм щеплення від сказу;
-       не допускати утримання собак і котів у місцях загального користування (коридорах, підвалах, на сходових площадках, горищах).
-       встановлювати дзвінки та таблички про наявність собаки на парканах приватних будинків;
-       вигулювати собак тільки на повідку та в наморднику (крім декоративних порід), уникати при цьому місць масового скупчення людей (особливо дітей);
-   не відвідувати з собаками магазини, підприємства громадського харчування,  об’єкти соціального, культурного та побутового призначення;
-       не допускати забруднення тваринами тротуарів, газонів, алей, парків, скверів, дитячих майданчиків. У разі забруднення - прибрати за  своєю твариною;
-       не проводити  купання собак у місцях масового відпочинку людей на воді.
- забороняється вигулювати собак у місцях масового відпочинку людей, на  подвір’ях, дошкільних і загально-освітніх закладах, дитячих майданчиках, пляжах та інших місцях загального користування, а також випасання худоби та птиці у не відведених для цього місцях.
Р о з д і л VIII
ПОВНОВАЖЕННЯ ТА ЗАВДАННЯ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ І ДЕРЖАВНИХ ОРГАНІВ КОНТРОЛЮ ПО ВИКОНАННЮ ДАНИХ ПРАВИЛ

8.1. Селищна рада та виконавчий комітет  з а б е з п е ч у є:
- затвердження меж територій селища, які підлягають прибиранню комунальними підприємствами селищної ради,  шляхом визначення їх на загальній схемі(карті) селища;
- затвердження прилеглих та закріплених  територій селища, які підлягають прибиранню суб’єктами господарювання, організаціями, закладами та установами,  шляхом визначення їх на загальній схемі (карті) селища;
- ознайомлення суб’єктів господарювання та керівників організацій, закладів та установ із схемами прилеглих та закріплених за ними територій, вручення їм копії  відповідного розпорядження та схем під розпис.
8.2. відповідно до ст. 255 ч.2 Кодексу України про адміністративні правопорушення повноваження щодо складання протоколів за порушення даних Правил  надаються наступним посадовим особам Варвинської селищної ради: селищному голові,заступнику селищного голови,   землевпоряднику селищної ради,  а також директору комунального підприємства селищної ради.
8.3.  Заступник селищного голови зобов’язаний складати та подавати на затвердження  виконавчого комітету щоквартальний графік  проведення планових перевірок всіх без винятку суб’єктів господарювання,  організацій, закладів та установ стосовно виконання  вимог даних правил.
8.4.  Для проведення перевірок виконання даних Правил суб’єктами господарювання, організаціями, закладами та установами створюється розширена  комісія з числа уповноважених складати протоколи посадових осіб селищної ради, дільничних інспекторів міліції, представників санстанції, земельного відділу, депутатів селищної ради та членів виконкому.
8.5.Посадові особи, уповноважені здійснювати складання протоколів за порушення даних правил не рідше ніж раз на рік зобов”язані звітувати перед сесією ради про свою роботу з виконання даних правил та про кількість складених протоколів.
8.6.    Дільничні інспектори районного відділу  міліції зобов’язані:
- здійснювати постійний контроль за  дотриманням законодавства та даних Правил на території селища;
-  виявляти осіб, які порушують адміністративне законодавство і дані Правила, та в установленому порядку реагувати на ці порушення для направлення їх на розгляд у адміністративну комісію при виконавчому комітеті селищної ради.
8.7.  До вступу  в дію даних правил керівництво селищної ради зобов”язується розробити заходи зоохочення мешканців стосовно здійснення благоустрою та створити умови для проведення щорічного кокурсу на звання „Краща придворова ділянка” з врученням переможцям грошових премій.
8.8.  Керівникам підприємств, організацій, закладів та установ необхідно систематично проводити в своїх колективах роз’яснювальну роботу з питань дотримання даних Правил.  Посадові особи селищної ради зобов’язані через місцеві засоби масової інформації регулярно інформувати населення про положення даних Правил , попереджати про  відповідальність за їх недотримання


Р о з д і л IX
ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ
Порушення Правил благоустрою території селища, недотримання даних  Правил по забезпеченню чистоти та громадського порядку згідно ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення  тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 - 1360 грн.), і на посадових осіб, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних  мінімумів громадян(850 - 1700 грн.).
 

12 коментарів:

  1. А я і прокоментую. Наскільки я ото і бачу на фотках, так то все і землі комунальної власності - селищна рада ну і славнозвісний КП "Господар".
    Мало того, а тепер ще ото і візьміть до уваги, що головою адміністративної комісії при виконкомі Варвинської селищної і ради являється ото і керівник отого і КП "Господар". А всі порушення правил отого і благоутрою проходять через вищезазначену і комісію. Так що, він сам себе ото і штрафувати буде? Думаю що ні. Чи я ото шось і плутаю?!

    ВідповістиВидалити
  2. А як той самий "Господар" направляв на відпрацювання на Варвинський смітник керуючого справами Варвинської районної ради за управління автотранспортним засобом у нетверезому стані.Є рішення суду. Беріть приклад.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Та хіба ж він там відпрацьовував? Керівники сумнозвісного "Господаря" його родичі. Куди тільки дивиться служба виконання покарань? Цікаво! А куди дивиться керівництво райради?

      Видалити
  3. Вельмишановні добродії! Як на мене, то в нас все для людей, і ми робили, робимо і будемо робити все, щоб Вам це довести. Ми зробили навіть більше, ніж наші попередники всі разом взяті! Це Ви там сидите і нічого не робите! Не можна так. Не чіпайте наших працівників. Вони кристально чесно та сумлінно роблять свою справу.

    ВідповістиВидалити
  4. Не соромно за попередників так говорити? Що зробили? Та більше вашого. Поставили оте опудало на п’яти кутах біля пошти, чи "благодетелей" знайшли сміття вивозити. А чи не дорогою ціною заплатили за те сміття? За оренду землі під нерухомістю, можна за рік новий трактор з причепом придбати і не кланятися нуворишам. (Ну ніяк не кожна куховарка може правити державою.)

    ВідповістиВидалити
  5. Та "куховарка" вже взяла на приціл наступні вибори. Не тратьте кумо сили, та спускайтеся на дно, або "не буде баба дівкою".
    Ого-го! Оце так кристально чесні! Якби ж то все, як говориться вище, та для людей робилося... Слова та й більш нічого. Попередники у цьому відношенні дійсно відпочивають. А так добре все починалось у 2010 році. Розчарування повне.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Якби ви почули як "ота мадама" - по-іншому сказати не можу, розмовляє з населенням. Нещодавно в отої як ви кажете "куховарки" була зустріч з представниками однієї з вулиць щоб її перейменувати. Так вона такі там перли викидала, що люди були просто шоковані, особливо після її викриків "...позакривайте горлянки...", "...ніхто не буде вас питати ..." і т.д. Оце да! Попередники собі такого не дозволяли! Навіщо ж хоч людей ображати?

      Видалити
    2. Про яку вулицю йде мова? Зв'яжіться з нами, ми готові донести до населення реальність Варвинщини! (Наша адреса і телефони внизу сторінки).

      Видалити
    3. Адмінам: мова йде про вулицю Заводська, де у присутності її мешканців були такі висказування від педагога в минулому.

      Видалити
  6. Та це капець якийсь! Всим вище коментуючим! Вам до, як ви виражаєтесь про нині діючого голову нашого містечка, як до неба рачки! А як вас щось не влаштовує, то не чекайте когось, а піднімайте своі сідниці і починайте щось самі робить! А як нема ума, то хоч людині не заважайте! Іі обрали люди! А раз обрали, то певно, є за що!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. а порошенка за що обрали? ти, даунисько, закрий писок і напруж свої три нейрони, які не можуть знайти одне одного у порожній голові - може народиш якусь толкову думку. а ні, то виходь і бухай на столиках, які поробила головиха - вона ж їх для таких, як ти, даунів менінгітних, поробила. ото лий бухло у горлянку і підхвалюй головиху - "ну, бл.ть, пи.дец у нас мерша, ах.енно здєлала"

      Видалити
  7. після чергової перемоги василовної на виборах, чисто цікаво стало, питала у знайомих різних вікових категорій за кого голосували. поразітєльно, ну молодь майже всі за Грицину (на жаль, молодьожі "не до виборів якось"), а тьоті й дяді від 40 і вище в кого не спитаю - "за лихошву". "А чого ж саме за неї? шо ж вона такого ловкого за час свого правління зробила??" - питаю я. відповідь співпала у приблизно 85% респондентів - "Хоть лавочок і мусорок наставила". жаль, що дяді, тьоті й бабушки в основній своїй більшості не сидять в інтернеті, навіть не знають про існування цього сайту. от і виходить, шо василовну переобрали за лавочки да мусорки. біда.....

    ВідповістиВидалити