середу, 11 квітня 2012 р.

Нерест – запорука життя!

Нерест — найважливіший період у житті риб! Від того, наскільки успішно пройде відкладання ікри залежить  майбутній урожай блакитних нив.
Державний комітет рибного господарства видав наказ № 35-о від 20 березня 2012 року, згідно якого в Чернігівській області заборонено промислове і любительське рибальство та пересування будь - яких плавзасобів на водоймах у такі строки:
-  у всіх водосховищах (Журавка) – з 1 квітня до 9 червня, включно;
-  у всіх інших річках в корінних водах – з 1 квітня до 20 травня, включно;
-  у новостворених водних об’єктах, а також в придатковій системі річок та інших водних об’єктах – з 1 квітня до 29 червня, включно.
- з 1 квітня до 10 червня, та з 20 липня до 5 вересня включно, заборонений всякий лов раків.
Цей наказ передбачає дозвіл на любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега в передбачених місцях (додаток № 1 до цього наказу). В переліку з додатку, Варвинський район не представлений, тому ця заборона стосується всіх водойм району без винятку. Детальніше Ви можете дізнатися за телефоном +38 068-469-27-84.
Природоохоронна громадська організація «Варвинське товариство рибалок», в минулому  звернулася в Чернігіврибохорону, з проханням внести певні ділянки в перелік дозволених місць для здійснення любительського рибальства на території Варвинського району. Нажаль, дане прохання не було задоволене. На даний момент ПГО «ВТР» не залишає надії на досягнення мети та продовжує працювати в цьому напрямку.
       Насамкінець хочемо зауважить, що кожен повинен пам’ятати: «спокійний нерест  - це запорука життя!»

Немає коментарів:

Дописати коментар