пʼятницю, 9 серпня 2013 р.

Аграрні королі


аграрные королиСкладено список найбільших бізнесменів на аграрному ринку України, що займаються виробництвом та експортом сільгосппродукції. 
Список Топ-10 найбільших українських виробників продуктів - "аграрних королів" - очолили бізнесмени Олег Бахматюк, Андрій Веревський Іван Гута. Список склав журнал "Фокус".
Так, Олег Бахматюк був названий "Королем зерна і яєць", Юрій Косюк - "королем курей", а титул "солодкого короля" отримав Віктор Іванчик.
Бахматюк - найбільший виробник зерна, голова і власник аграрних холдингів Ukrlandfarming і Avandgardco. В останні роки він розвинув активну експансію за кордон і придбав десяток агрокомпаній по всьому світу.
Лідером з виробництва м'яса птиці є Юрій Косюк - голова правління ПАТ "Миронівський хлібопродукт" (ТМ "Наша ряба"). Косюк теж йде по шляху експансії за межі країни - у 2013 році йому вдалося отримати дозвіл на імпорт курятини в країни ЄС.
"Королем соняшникової олії" став Андрій Веревський, власник агрохолдингу "Кернел Груп". У 2013 році мільярдер продовжив нарощувати земельний банк, а купівля 80% акцій компанії "Дружба-Нова" дозволила "Кернелу" стати другим за величиною землекористувачем України.
Ведучий цукровик у країні - Віктор Іванчик, співвласник компанії "Астарта-Київ". Його компанія - лідер з випуску цукрового піску і продовжує нарощувати свої виробничі потужності, незважаючи на те, що український ринок цукру знаходиться в складному становищі через перенасичення і низькі ціни на цей продукт.
Видання зазначає, що ті олігархи, імена яких раніше пов'язували головним чином з металургією і фінансами, теж нарощують свої сільськогосподарські активи: Рінат Ахметов, Новинський, Сергій Тарута та Ігор Коломойський.
Цей рік найбільші сільгоспвиробники почали годувальниками України як в прямому, так і в переносному сенсі. "Аграрні королі" не тільки постачають на стіл співвітчизників основні продукти, але і підтримують на плаву вітчизняну економіку, нарощуючи і розширюючи географію експорту, тоді як інші галузі сьогодні переживають стагнацію. Їх можна назвати годувальниками ще й у тому сенсі, що вони перетворюються в найбільших роботодавців.
"Аграрні королі" України за версією журналу:
  • Олег Бахматюк, голова і власник аграрних холдингів Ukrlandfarming і Avangardco
  • Андрій Веревський, мажоритарний акціонер агрохолдингу "Кернел Груп"
  • Іван Гута, голова ради директорів і співвласник компанії "Мрія Агрохолдинг"
  • Юрій Косюк, голова правління і основний акціонер ПАТ "Миронівський хлібопродукт"
  • Віктор Іванчик, співвласник компанії "Астарта-Київ"
  • Валерій Коротков, співвласник компанії "Астарта-Київ"
  • Рінат Ахметов, співвласник аргохолдинга HarvEast
  • Вадим Новинський, співвласник аргохолдинга HarvEast
  • Юрій Журавльов, власник групи компаній "Агротон"
  • Ігор Коломойський, співвласник "Приват-Агрохолдингу", входить у групу "Приват"
  • Сергій Тарута, співвласник корпорації "Індустріальний союз Донбасу"
  • Микола Толмачов, власник агрохолдингу Sintal Agriculture. За матеріалами: "Фокус"



Немає коментарів:

Дописати коментар