четвер, 11 червня 2015 р.

Ми ж не наївні, а вони – не дурні



 Особисто я вже давно для себе визнав, що тупик настав. Саму по собі систему, яка є лототроном прізвищ, що по колу міняються, уже неможливо змінити. Ні виборами, ні революціями, ні смертями, ні мітингами, ні громадянським суспільством. Максимум – ми можемо лише по-дрібному оптимізовувати під суспільні потреби якісь дрібні аспекти. Саму по собі конструкцію, філософію, інструментарій держави та влади неможливо ні змінити, ні демонтувати, ні реформувати. Ця система зникне лише із втратою самої державності. Тобто, буде діяти до самого кінця.


На зміну поганому прийдуть покращені погані, на зміну покращеним поганим прийдуть шикарно погані, на зміну шикарно поганим прийдуть геніально погані. Усіх їх об’єднує збірний прикметник "старі". Усі вони старі – навіть якщо й не дотягують до 40. Старі мисленням. Старі ставленням до себе і до влади.

Революція Гідності широко відчинила двері для нових, не старих політиків. І тут виявилося, що в ці двері нема кому заходити. Взагалі нема кому. Так звані нові виявилися ще гіршими шакалами, ненаситними, зарплатними, лицемірними. А ключовим істаблішментом стали ті, які відкрито гальмували Революцію в сам її розпал, в її найвищі кульмінаційні точки. То що й казати про час теперішній, коли вся повнота влади в їхніх руках? Ми ж не наївні, а вони – не дурні.

Я веду до того, що нас чекає вічна й безрезультатна боротьба не проти конкретних прізвищ можновладців, а проти держави як такої. Цій боротьбі можна віддати багато часу і життів, але державі це по барабану, бо вона неперсоналізована. Це той випадок, коли все старе й погане є власне державою. Їх (її) змінювати – це п’явками лікувати онкологію. А наново перезасновувати державу нам ніхто не дозволить.

Висновок: створювати паралельне життя, паралельний простір. І він має бути альтернативним до державної системи як такої. Інакше ми вічно будемо надокучливими п’явками, яких треба використати і викинути назад у болото.

5 коментарів:

  1. Що мається на увазі - паралельне життя і паралельний простір?

    ВідповістиВидалити
  2. Спасибі автору, та тільки ми це зрозуміли вже давно. Робити знову майдан, та тільки хто його проплатить, щоб він почався? А дуже б хотілося, щоб хоч війна припинилася, щоб сьогоднішня влада не по сталінськи працювала, щоб не загрібала синів та чоловіків серед вулиці і не підготовлених відправляла на гарматне м"ясо, припинила відмивать свої гроші. За загибель небесної сотні шукають півтора року винних, а хто відповість за десятки тисяч, що загинули на Донбасі, чим ще це закінчиться?

    ВідповістиВидалити
  3. Наливайченко рішуче пішов проти системи?

    Бажання Президента змістити чинного главу СБУ очевидно підштовхнуло Наливайченко прискорити відкриття справ проти високопосадовців, які перебували у розробці відомства.

    Голова Служби Безпеки України Валентин Наливайченко підписав та направив до Генеральної прокуратури України докази для оголошення підозри голові Конституційного Суду України Юрію Бауліну. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

    “Сьогодні, 16 червня 2015 р., голова Служби Безпеки України Валентин Наливайченко підписав та направив до Генеральної прокуратури України докази для здійснення підозри голові Конституційного Суду України Юрію Бауліну у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 364 КК України (зловживання владою, або службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків). Що, власне, призвело до узурпації влади Януковичем…”, – написав радник.

    Натомість Президент провів нараду зі своєю фракцією, де півтори години умовляв депутатів проголосувати за відставку Наливайченка. Проте фракції "УДАРу" та Радикальної партії уже оголосили свою відмову голосувати за таке рішення Верховної Ради.

    Наливайченку запропоновано очолити маловпливову Службу зовнішньої розвідки, від чого він відмовився. натомість він вимагає заарештувати екс- заступника генпрокурора Даниленка, який "кришував" систему заправок БРСМ, одна з яких згоріла. Генпрокуратура відмовляється надавати ордер. Зате викликала Наливайченка на допит. Мабуть, щоб заодно розказати як з України і за скільки був випущений з України Сергій Клюєв...

    Коли навколо керівника спецслужби скандал та ще й за прямої участі Президента - у Президента погані справи. А якщо Президент ще й робить це у час викриття главою СБУ корупціонерів Генпрокуратури - виникають нехороші питання. А якщо замість рішення по Генпрокурору, який випустив з країни Клюєва, зате судить комбата Мельничука, Президент публічно вимагає відставки глави СБУ і його рідна фракція не ламається - то ...мені не шкода Президента, мені радісно за українське суспільство, у якому спротив дурним призначенням і злодійкуватим кадрам стає нормою.

    Василь ЧЕПУРНИЙ

    ВідповістиВидалити
  4. Наливайченка пішли. "УДАР" і "Батьківщина" зрадили

    Верховна Рада проголосувала більшістю голосів за відставку голови СБУ Валентина Наливайченка. Ду--у-же мудре рішення в час війни - звільняти голову спецслужби, яка нарешті почала працювати на Україну. Досить почитати сайти сепаратистів, щоб це зрозуміти.

    Але у Президента Порошенка він втратив довіру - жодного аргументу для звільнення ні Президентом, ні у парламенті названо не було. І хоча фракції "УДАРу Віталія Кличка", від якого і висувався Наливайченко, "Батьківщини", "Самопомочі" заявляли, що не будуть голосувати за таке звільнення - дружно проголосували. Цікаво, невже вони думають, що виборці нічого не помічають і не розуміють? І не бачать зраду внаслідок торгів? Особливо, якщо підтвердиться інформація Радикальної партії, що за це голосування буде заплачено "Батьківщині" призначенням Дубіля міністром охорони навколишнього середовища, а "УДАРУ" підтримкою Кличка на виборах перш за все однотуровим голосуванням

    Кажуть, що Наливайченко працював неефективно. Може бути. Певно, ефективніше працюють призначенці Президента - Гонтарєва, Гелетей, Ярема, Шокін, Муженко... Зрештою, не забуваймо у якому стані застав СБУ Наливайченко, коли прийшов туди - це був підрозділ ФСБ Росії, а не спецслужба української держави.

    До речі, звільнення Наливайченка дивним чином співпало зі звільненням ним керівництва главку СБУ по корупції та з оголошенням підозри голові Верховного Суду Бауліну, екс-заступнику Генпрокурора Даниленку та з блокадою окупованої зони на Донбасі. Постраждав бізнес Ахметова та інших недоторканих.

    Відомий журналіст Сергій Лещенко прямо і цинічно пише, що Наливайченко втратив довір'я Президента і тому мусить піти. Ми це вже проходили і при Кучмі, і при Януковичу. Дракон знову оживає?

    Думаю, Наливайченко займеться створенням свого політичного проекту. Але мені не Наливайченка шкода. Шкода часу і людей обдурених вкотре. А головне - України...

    Василь ЧЕПУРНИЙ

    ВідповістиВидалити
  5. А ви ще й досі вірите Порошенку, не смішіть.

    ВідповістиВидалити