пʼятницю, 5 червня 2015 р.

На Варвинщині дітей учасників АТО не годують безкоштовно



 У дитсадках Варвинської селищної ради дітей переселенців зі сходу України годують безкоштовно. А ось на дітей учасників АТО така пільга не поширюється.
Про це розповів секретар ради Григорій Озимай.
- Для родин учасників АТО у нас передбачені кілька видів фінансової допомоги, - пояснює пан Озимай.
- Одразу після призвання людини до збройних сил; підкреслю, не у зону АТО, а до будь-якої військової частини (Гончарівське, Десна тощо), її родина отримує щомісяця 200 гривень на оплату комунальних послуг. У разі, якщо призовника відправляють у зону бойових дій, його родина, без припинення виплати допомоги на комунальні послуги, отримує одноразову допомогу в сумі 1000 гривень. При пораненні військовослужбовця ми виплачуємо родині 5000 гривень, а, не дай Бог, у летальному випадку, - 15000 гривень. Крім цього, за мобілізованим зберігається заробітна плата за основним місцем роботи, а також він отримує платню як військовослужбовець.
На останнє засідання виконкому Варвинської селищної ради було винесене питання щодо безкоштовного харчування у місцевих дитячих садках дітей двох родин: переселенців та учасника АТО. Прохання першої вдовольнили, другій відмовили.
- У нас немає законних підстав надавати безкоштовне харчування дитині учасника АТО, - говорить Григорій Озимай. - Усю іншу фінансову допомогу, про яку я говорив вище, ми цій родині надаємо. До того ж, це рішення ми приймаємо тільки на півроку і по закінченні цього терміну можемо рішення переглянути.
 gorod.cn.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар