середу, 17 червня 2015 р.

При райдержадміністрації створено нову Громадську раду

 16 червня 2015 року відбулися установчі збори для формування нового складу Громадської ради при Варвинській районній державній адміністрації.
На захід запрошені очільники району Любов Доля, Петро Бакуменко та представники місцевих ЗМІ.

14 інститутів громадянського суспільства увійшли до нового складу Громадської ради при районній державній адміністрації. Заявки приймалися ініціативною групою до 5 червня включно.
Загалом документи подали 18 громадських організацій. Три з них не відповідали вимогам постанови КМУ. Один представник від ІГС не повідомив про відсутність.
На зборах зареєструвалися 14 представники інститутів громадянського суспільства. Після жвавих обговорень учасники зборів проголосували за включення 14 представників ІГС до складу нової Громадської ради.
В цей же день відбулося перше організаційне засідання нової Громадської ради на якому обрали голову та робочі органи.
З двох запропонованих кандидатур Бойка В.О., Науменка А.В. на голову Громадської ради більшістю голосів /10 із 14 /обрано Бойка Василя Олексійовича- представник районної ради ветеранів.
З вітальним словом виступила голова райдержадміністрації Любов Доля. Вона подякував присутнім за активну громадянську позицію та небайдужість до проблем суспільства. Адже це дуже важливо і особливо потрібно у такий складний для нашої держави час.
— Перед усім, хочу запевнити, що я особисто, як голова районної державної адміністрації, та всі структурні підрозділи виконавчої влади в районі відкриті до відвертого діалогу з громадськістю. Ми завжди готові до конструктивної співпраці та налаштовані спільно розв’язувати проблеми, які постають сьогодні в районі, — наголосила Любов Вікторівна. 
Сектор інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю районної державної адміністрації

6 коментарів:

  1. Спасибі Богу милосердному за те, що і ми вже Громадською радою, а то без неі ми себе не можимо представити. Особливо голова Бойко Василь Олексійович. Великих нам з Вами здобутків.

    ВідповістиВидалити
  2. Де посій - там і вродить, скрізь влізе. Може не потрібно обирати дуже "радянських", які, прикриваючись демократією, міняють "погони" чи не щодня, а насправді коштують копійку, і то в базарний день. Невже у Варві немає молодих і достойних?

    ВідповістиВидалити
  3. І при радянській і при сучасній капіталістичній владі були і є і негідники і порядні люди. Немає різниці, які партійні кольори захищає громадянин, коли в нього є совість, коли він нічого не вкрав, не відхватив без черги собі й своїм родичам чималий шмат землі і т.п. на відміну від деяких набагато молодших...
    Мабуть кожен судить по собі...

    ВідповістиВидалити
  4. Любите Ви, коли Вам лапшу на вуха вішають, а громадянин все життя це робить, та ще й як.

    ВідповістиВидалити
  5. На майдані коло воза, голова ї..е завхоза. А весь люд стоїть сміється хай начальство пої...ся. Вельмишановна Валентина Василівна скільки можна відмивати гроші, зробіть послугу громаді заболійте або підіть на пенсію. На памятниках повісимо Ваше фото з надписом (тут заробила гроші МЕР і її ПЛЕБЕЇ)

    ВідповістиВидалити


  6. "Кишенькові" громадські організації – це як технічні кандидати на виборах. Їх запускають з певною метою: технічних кандидатів – щоби забрати чиїсь голоси, а «кишенькові» чи фейкові ГО – щоби піти у владу, у структуру при владі, дійти до «кормушки» – державного чи місцевого бюджету.

    Про це під час відеомосту між Львовом і Дніпропетровськом на тему «Як розпізнати «кишенькові» громадські організації, які приватизовують громадську думку у Львові і Дніпропетровську» повідомив заступник голови Громадської ради при виконкомі Дніпропетровської міськради Василь Сухов.

    За його словами, розпізнати «кишенькові» ГО насправді не важко – вони часто зареєстровані за одною адресою, засновником їх є одна людина чи члени однієї родини, або особи, пов’язані бізнесовою діяльністю.

    Окрім того, зауважив В.Сухов, потрібно подивитися «кредитну» історію ГО – вона має щось робити.

    «Якщо вона не працює, її немає у громадському просторі – це говорить про «кишеньковість» організації та її цілі», – додав В.Сухов.

    В.о. начальника ГУ юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський додав: якщо людина утворює 10 і більше ГО – вона зловживає своїм конституційним правом.

    «Право на участь у громадських об’єднаннях – це конституційне право. Особа може його реалізовувати будь-яку кількість разів. Жоден законодавчий акт не встановлює обмеження, що та чи інша особа, громадянин може бути засновником виключно однієї ГО, чи 10. Звичайно, коли особа чи група осіб засновують 10-20 ГО, йдеться про зловживання конституційним правом на участь у громадських об’єднаннях», – пояснив Жукровський.

    Він зазначив, що прийнятий два роки тому закон про громадські об’єднання, що спрощує порядок їх реєстрації, спричинив збільшення кількості ГО, однак не поліпшив їх якості.

    На думку Жукровського, саме громадянське суспільство має регулювати і відшуковувати фейкові структури і показувати громадськості, хто є хто.

    «Є дискусії щодо поняття громадськість. Законодавчо це не визначено. Часто збираються три ГО і кажуть: ми є громадськість, наша думка повинна всіма враховуватися, тому що вона відображає думку всієї громадськості загалом. Це неправильно і ці речі потрібно усувати», – додав керівник юстиції Львівщини.

    Він також зазначив, що ГО не може проводити громадську експертизу державного органу, якщо у її засновниках є родичі посадовців.

    «У Львові був приклад, коли донька, яка є керівником ГО, проводила громадську експертизу діяльності начальника управління ОДА – а це був її тато. Такі речі неприпустимі», – наголосив Жукровський.

    Як зауважив громадський активіст Юрій Ситник, сьогодні спостерігається монополізація громадської думки невеликою кількістю людей, аніж це мало би бути. Часто бувають ГО з трьох, або одієї особи, тож їх думка аж ніяк не відображає громадську думку загалом.

    Тому, зауважив Ю.Ситник, потрібно робити відкриті реєстри членів ГО.

    «Щодо критеріїв оцінки ГО – потрібно аналізувати, кому вигідне їх існування, та судити по ділах їх», – підсумував Ю.Ситник.

    ВідповістиВидалити