середу, 1 липня 2015 р.

Про штрафні санкції докладніше. Частина 1.



 Ще під час роботи тимчасової комісії з перевірки КП «Господар» і формуванні висновків стосовно поставлених питань стало зрозуміло, що основна маса інформації із-за її об’ємності та специфічності важко буде сприйматися і буде потребувати простішого викладення, і додаткового пояснення.
     В цьому дописі мова піде стосовно тієї частини штрафних санкцій, що виникли внаслідок зловживання з послугами водопостачання, водовідведення та обслуговування будинків та споруд.

      З чого все почалося? Комунальне підприємство розрахувало тарифи на дані послуги та подало матеріали до виконкому селищної ради на встановлення. Виконком в свою чергу встановив ці тарифи 29 березня 2013 року (рішення №№ 42,43). При цьому при розробленні та встановленні будь-яких тарифів відповідний орган повинен перевірити економічне обґрунтування тарифів. Тобто, чи розрахунок відповідає дійсності? Так от виконкомом Варвинської селищної ради не було зроблено такої перевірки. Коли на одній із сесій, після звернення громадської організації «За права споживачів», в якому вказувалося на таку невідповідність вимогам нормативних документів, було піднято дане питання то лихо шва разом з керівництвом КП  «Господар» в один голос заявляли, що таку перевірку ніхто не проводив, бо вона непотрібна. Тобто, що порахували, таке і буде, я думаю кожен з читачів зрозумів в чому «зручність» такого підходу.
     Тарифи ввели в дію з 01 травня 2013 року незважаючи на вимоги та звернення. Але так тривало недовго, в середині літа Чернігівською ОДА було створено робочу групу, яка за результатами перевірки протокольно 02 серпня 2013 року вирішила рекомендувати КП «Господар» перерахувати тарифи. Пізніше тарифи було перераховано, потім знову перевірено обласною робочою групою економічне обґрунтування і дано добро на встановлення таких перерахованих тарифів. За результатами даних рекомендацій обласної робочої групи виконком Варвинської селищної ради 15 листопада 2013 року було встановлено тарифи, трішки менші за встановлені перед цим (рішення  № 158). Нові тарифи були введені в дію 01 грудня 2013 року. В результаті цих всіх подій КП «Господар» з 01 травня 2013 року по 01 грудня 2013 року необґрунтовано отримало від споживачів плату більшу ніж потрібно. І за пів року неправомірно нарахувало за послуги з водопостачання, водовідведення та обслуговування будинків та споруд 160464,85 грн. Логічно, що дані кошти підприємство повинно було повернути, що було прописано і в рекомендаціях обласної робочої групи, і у рішенні виконкому № 158. Натомість лихо шва і її молода команда відмовилися повертати кошти, і були придумали таку казку, що нічим це не передбачено і повертати вони не будуть. Так це було озвучено на сесії селищної ради в присутності отого стада, яке відреагувало дружнім стадним мовчанням, а на..уя щось говорити, виникне резонне питання?
      Але все таки виявляється і таку «молоду команду» можна «взути» і встромити носом у їхнє ж лайно, яке вони навалили, що і було зроблено Державною комісією з цін, яка не лише зобов’язала повернути кошти споживачам, а й наклала таку ж суму штрафу.
      Я більше не буду повторюватися стосовно розвитку подальших подій ви це можете почитати в Висновку. Хочу висловити лише ще одну думку стосовно справжніх глибинних причин таких дій молодої команди.
      На мою думку справжньою причиною такої непоступливості лихо шви є невизнання любою ціною правоти простого громадянина, в даному випадку Остапця В.П. та очолюваною ним громадської організації, і того що він вказав посадовій особі на її помилки. Тут спрацьовує старий совєцький принцип: я начальник – ти дурак. От і все. І тут немає нічого дивного: лихо шва яскравий совковий діяч, і це видно у всіх її діях, кожен читач може проаналізувати, така ж – її «молода команда», так що шановна громадо ласкаво просимо вас назад в совкове майбутнє.
      В другій частині цього допису буде описана ситуація з послугою з вивезення сміття, як і чому виникли штрафи за цю послугу.

Депутат Варвинської селищної ради                                                   Павленко Д.В.




  

4 коментарі:

  1. Зате перед молодими людьми як виступала наша мерша на випускних, то така була "демократична", та тільки совком тягло і віяло. Сам одяг, про який вона дає у своєму інтерв"ю в газету, говорив про те, що перед юними громадянами стоїть не особа нашої громади, а бомжиха. І думки тільки й кричать "я сказала". Таку тактику треба застосовувати на домашніх і то, щоб сусіди не чули.

    ВідповістиВидалити
  2. Дмитре, надрукуй, будь ласка, список отого стада так званих депутатів, які підтримують оте лихо.

    ВідповістиВидалити
  3. Тут можливо треба вникнути більш поглиблено, чому депутати підтримують кожну її забаганку.
    Можливо тут потрібен екстрасенс для виводу з такого стану цих людей, можливо присутня фінансова складова, або так звані "шкурні" інтереси, але щось-таки потрібно робити. Не можна сидіти склавши руки, коли навколо вакханалія. Вони ж за людей не думають.
    Підприємці також у цьому списку?
    Розвісьте такі оголошення на кожному стовпі.

    ВідповістиВидалити
  4. З хабарем піймали селищного голову Козельця

    Сьогодні, 02.07.2015 р. на хабарі був затриманий мер одного з великих райцентрів Чернігівщини.

    Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив начальник УМВС України в Чернігівській області Едуард Альохін.

    "Мер отримав від підприємця біля 3000 гривень за сприяння в отриманні земельної ділянки під пересувний дитячий майданчик", - написав Едуард Альохін.

    Начальник міліції не пише, але журналістам уже відомо, що мова йде про селищного голову Козельця.

    ВідповістиВидалити